|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Aurea
|
![]() A wiec ostatnio pojawila sie nowa strona z trojanami, takiego jednego wlasnie sciagnelem i nazywa sie on Trojan-PSW.Win32.Tibia.es
a strona to http://www.tibia-cams-tv.za.pl/loots...*//server***** I tu moje pytanie, antivirus wykryl to ale chyba nie usunal, wie ktos moze w jakich loklizacjach to sie zapisuje i jakie klucze z rejestru tego musze usunac, bardzo prosze o pomoc oprucz tego pojawily sie nowe procesy, mozliwe ze sa one od neostrady ale nie jestem pewien bo nie dawno kupywalem nowy modem i nowy program do neo~ instalowalem, procesy te to : rundll32***** stmctrl.dll,TaskBar GestMaj***** TaskBarIcon***** Inactivity***** FTRTSVC***** ALERTM~1***** wydaje mi sie ze ten 1 jest podejzany ale nie wiem.. PROSZE O POMOC |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2007
|
![]() Ehhh a potem ludzie płaczą że hack powiem Ci co powinieneś zrobić
1. Nie loguj się do tibi ani na pocztę ani na jakieś allegro albo na tym podobne 2. Pościągaj najnowsze sterowniki do karty graficzne płyty głównej ( to zależy czy je masz) 3. Formatuj komputer 100 % pewności że nic nie przeżyje 4. Instalujesz serowniki programy swoje Tibię i grasz ![]() Ja zawsze tak robiłem gdy miałem 1 % nawet pewności że coś mam na kompie ;p I co? Gram już 4 lata (?) i ani jednego hacka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Cytuj:
@topic Przeskanuj kompa hijackthis i combofix, osobiście niewiele mogę ci poradzić, bo sam obawiam się o jakiś "syf" na kompie. Jeśli miałbym cokolwiek poradzić, to najpierw uruchom ponownie komputer i przeskanuj drugi raz kompa swoim antywirem, jeżeli znowu znajdzie trojana to pomyślimy dalej. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: Łódź
Świat: Aurea/Candia
|
![]() jedyne co możesz zrobić, to następnym razem pomyśleć, zanim cokolwiek ściągniesz.
a do kolegi @2up po kiego formatować od razu komputer?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Chłopie jakbym ja formatował kompa cały czas, to bym se w ogóle nie pograł.
@Arcan Mogę dodać jeszcze SilentRunners Polecam przeczytać to: http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=4563 I to: http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=1143 Opisane są HijackThis oraz SilentRunners. Logi zamieść np. na tibia.pl lub na tamtym forum gdzie są opisy w odpowiednim dziale(najlepiej na obydwu). Na logach się nie znam, więc ci w nich nie pomogę. Jednak są specjaliści na tibia.pl i na tamtym forum, którzy ci pomogą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hah że niby ja się nie znam to chyba Ty koleś nie wiesz jakie syfy można teraz napisac....
A czemu formatować? Bo potem wszyscy plączą ze hacked itp. w temacie zostaw po sobie ślad jeżeli Cię hakneli czy coś takiego to pewnie z 10k postów jest Już pisałem gram 4 lata i nie miałem ani jednego hacka Ale jak wy kurde wchodzicie na jakieś retuby albo coś to dobrze gadacie że byście sobie nie pograli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() 1. Ctrl+alt+del -> zabij wszystkie procesy lsass . exe które dadzą się zabić.
2. Usuń plik c:\windows\lsass . exe. Tylko uważaj, żeby przypadkiem nie usunąć c:\windows\system32\lsass . exe! Edit: a przede wszystkim zablokuj Internet Explorera w firewallu. Lub w ogóle go usuń. @down: czy jesteś upośledzony? Przecież wyraźnie piszę, że prawdziwy plik lsass . exe jest w katalogu system32. Jeżeli znajdziesz w innym miejscu plik o tej samej nazwie, jest to potencjalny keylogger. Ostatnio edytowany przez Valderor - 20-05-2008 o 00:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Taaa albo wejdź w folder windowsa i usuń folder system32 to jest źródło 99 % keyloggerów wirusów trojanów itp
|
![]() |
![]() |
![]() |
mnop564 |
Ta wiadomość została usunięta przez Rothes.
Powód: Spam
|