|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: ToRuń
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Mam problem
![]() Czy dam radę grać przy takim necie (nie próbowałem grać jeszcze, bo muszę up'a ściągnąć, a to też trochę zajmuje ![]() Czy są jakieś inne opcje neta, który nie potrzebuje sieci TP, ani nie ma śmiesznych limitów?
![]() |
|
![]() |
#2 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2007
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Niestety, jeżeli nie sieć bezprzewodowa i kablowa to innej opcji nie ma, jak na razie. A co do limitów, nie jestem pewien, ale chyba możesz zwiększyć transfer - oczywiście zwiększyłoby to miesięczną opłatę za internet. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Blondynka
|
![]() Moim zdaniem zapomnij...
Sama wlasnie korzystam z bezprzewodowego internetu (nie blueconnect ani nic z tych rzeczy). Strony chodza nawet sprawnie, na onet czekam pare sekund... Pare dni zalogowalam sie w grze w celu zrobienia pamiatkowego zdjecia... Moja "gra" ograniczala sie tylko do... follow. Mialam parosekundowe opoznienia. Cudem nie padlam...
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2008
Profesja: Knight
Świat: Xerena
Poziom: 142
|
![]() Cytuj:
![]() Naprawde jest az tak zle? ![]() Wg mnie, mozesz zapomniec o grze na takiej predkosci. Co prawda do gry wystarcza bardzo mala predkosc, jednak co to za gra (sqm/6 sec). Szczerze wspolczuje i pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Potwierdzam to co juz zostalo powiedziane, aktualnie mam bezprzewodowego T-Mobile'a, do ktorego musze sie modlic zeby nie kickowal czesciej niz 2x na godzine. Dodatkowo internet powinien dzialac na zasadzie - predkosci internetu nei da sie zmierzyc, max speed to 2mb, jednak transfer dostosowuje sie do wymaganych czynnosci, np. gdy otwierasz google, nie licz na 2mb gdyz do otwarcia strony w sekunde wymagane jest jedynie 60kb, a wieksze predkosci uzyskasz przy trudniejszych stronach do wyswietlenia.
Tak powinno to wygladac, jednak w praktyce jest tak, ze lacze freezuje, kickuje, wiele razy takze w ogole sie nei polacza, a dodatkowo bardzo czesto pojawia sie tajemnicza zielona dioda na modemie ktora oznacza, ze sa jakies problemy zaklocajace odbior informacji i predkosc wynosi max 64kb :| Oczywiscie nikt mnie nie raczyl o tym poinformowac przy podpisywaniu umowy. A potencjalne dostosowywanie sie predkosci? Gowno prawda, przez prawie rok nie uzyskalem wiekszego polaczenia niz 350~ kb, a przy sciaganiu najwiekszy odnotowany transfer to 17kb/s. Mam jeszcze 3 miesiace agreement i jestem przekonany, ze nigdy wiecej nie chce miec nic wspolnego z takim typem polaczenia, tak samo z T-Mobilem, ktory efektownie wprowadzal mnie w blad przy omawianiu warunkow umowy i ich jakze nieszczesnego urzadzenia. /edit Aha, no i dodam ze gdy probowalem swoich sil na Rookgardzie moim starym, wysluzonym rookstayerem na Azurce, to T-Mobile odbieral Tibie jako gre nie wymagajaca szybkiego polaczenia - predkosc podczas gry wynosila 40kb~, czego efektem byly freezy, lagi i 7 sekund delaya (opoznienia), np. wciskajac strzalke w lewo postac reagowala wlasnie po 7 sekundach. Dlatego zapomnij.
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: ToRuń
![]() |
![]() Dzięki za odpowiedzi. W takim razie sobie nie pogram :/.
@unholy_elder: Hmm... powiedzmy przy granicy miasta ![]() Blisko mnie (err... blisko ~ km) jest skrzynka TP, więc liczę że pociągną kabel w przyszłości ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2008
Lokacja: Cycow WLKP
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rysio pogromca Neostrady
Gildia: Mam Czlonka
Świat: daj kamienia
Poziom: daj
Skille: mi
Poziom mag.: !!
|
![]() tak to juz jest ja od 3 miesiecy mam bezprzewodowy internet i mam tak samo szybkosc wzrasta do 8mb a spada do 0 wiec ciagle sa lagi
wiecej bedziesz lagowal niz sie ruszal wiec odpusc ;/
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2008
Lokacja: Konin
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
![]() |
![]() dokładnie sam mam BC od roku i nawet jak przez chwilę (max 5min) gram bez wiekszego laga to i tak po chwili nastepuje zerwanie połaczenia i kick :/ z tąd gra na "takim czymś" jest zdeczka nierealna.
Ostatnio edytowany przez Nitrobollon - 04-11-2008 o 20:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() a ja gram TYLKO na iPlusie i dobilem 80 lvl... czasem mam lagi ale gram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Nie graj i tyle, jest wiele innych ciekawych zajęć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2008
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2008
Lokacja: Ostrów Wielkopolski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Evil Rider
Gildia: Satanica Pandemonium
Świat: Guardia
Poziom: 58
Skille: 79/55
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Witam, raczej sobie nie pograsz.Moim zdaniem nety bezprzewodowe są do .... Przeprowadź się do miasta albo zwiększ prędkość neta, będzie troche więcej kosztować ale zawsze coś
pozdrawiam szczurekosw ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |