![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Olgys Survia
Profesja: Paladin
Świat: Aurea
|
![]() Grałem, poza grafiką to nic specjalnego
![]() No i fajnie się chodzi jak się upijemy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() Niektórzy tutaj stwierdzają, że 80 zł to dużo i nie stać ich na oryginalną grę. Ja pragnę tylko zauważyć, że koszty dobrego kompa, jakiego wymaga Wiedźmin i koszty opłacania internetu, wyraźnie świadczą, że tacy biedni to wy nie jesteście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Witam , mam problem z Wiedźminem. Więc gdy jestem w misji gdzie muszę przynieść te białe kwiatki dla wiedźmy , nie moge ich zebrać. W ogóle żadnych roślin nie moge zebrać ! Nawet tytułów nie widać ( Czytałem książkę rośliny polne , mam oryginalną wersję PL z patchem 1.3 , nie używałem cheatów ) Proszę o szybką odpowiedź
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Blondynka
|
![]() Ja takze mam maly problem ; ).
Wlaczylam sobie dod. kampanie, gdyz calego juz przeszlam.. Wszystko ok, lecz jakims cudem postacie nie rozmawiaja. Muzyczka gra, odlosy sa, lecz dialogow brak. Cos popsulam? Dodam, ze w trakcie normalnej kampani chyba! wszystko jest ok. Vista?
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Lokacja: Warschau
![]() |
![]() Nic nie popsułaś, w dodatkowych przygodach nie ma głosów postaci.
![]() |
#188 |
Blondynka
|
![]() Uf, dziekuje... Juz sie balam, ze znow cos zle zrobilam ; ).
![]() |
![]() |
#189 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Cytuj:
A jeśli chodzi o błąd to mi się coś takiego nie działo, może złą książkę przeczytałeś czy coś. EDIT Może mi ktoś powiedzieć gdzie pobiorę moda: "Wiedźmińskie Laboratorium"? Ostatnio edytowany przez Bluray - 21-05-2008 o 10:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
![]() |
![]() Właśnie dzisiaj kupiłem sobie update do edycji rozszerzonej (wiem że można ściągnąć legalnie z neta), teraz się instaluje, jeżeli czasy ładowania na prawdę skrócone są o 80%, to przejdę całość od początku, tym razem jako neutralny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() Sorki, że odświeżam ale mam sprawę.
Od krótkiego czasu (dziś) rozważam kupno tejże gry (edycja rozszerzona) i w związku z tym mam kilka pytań. Nie grałem w demo, bo w połowie ściągania (demko ma 2gb), problem z netem i dupa zimna. - czy rzeczywiście jest ona tak wciągająca czy może jest tylko tak podkolorowana przez media? - ile zajęła by mi ta gra? (spokojne przejście) - mógłby mi ktoś coś też powiedzieć o opowiadaniu Sapkowskiego dołączonego do pudełka (długie? ciekawe? - nie wiem czy kupić z platynowej kolekcji, bez opowiadania) - czy jest multiplayer i jak on mniej-więcej funkcjonuje - są jakieś dodatkowe tryby (mody), które by mogły dodać jakieś przygody? - z początku podobno trochę bugów miała, teraz jest załatana? Pytam się, gdyż mam smaka ja jakiegoś RPG'a -.^ Jeżeli graliście, proszę, doradźcie mi, gdyż mam też w planie kupno innej rzeczy. Potrzebuję odpowiedzi do jutra rano ![]() Edit: Aha, ma się to jakoś do Gothica 3? Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 05-05-2009 o 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() -Czy rzeczywiście jest ona tak wciągająca czy może jest tylko tak podkolorowana przez media?
Dość wciągająca - ile zajęła by mi ta gra? (spokojne przejście) Ze 20h, jak tak na spokojnie. - mógłby mi ktoś coś też powiedzieć o opowiadaniu Sapkowskiego dołączonego do pudełka (długie? ciekawe? - nie wiem czy kupić z platynowej kolekcji, bez opowiadania) To pierwszy rozdział miecza przeznaczenia - czy jest multiplayer i jak on mniej-więcej funkcjonuje Nie - są jakieś dodatkowe tryby (mody), które by mogły dodać jakieś przygody? Tak - z początku podobno trochę bugów miała, teraz jest załatana? Tak -Aha, ma się to jakoś do Gothica 3? Zupełnie inna gra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
|
![]() Z ocenką gry spóźniam się prawie dwa lata, ale skoro temat odświeżony to i ja się wypowiem. : P
Grałem na pecetowej wersji, ogółem jest fajna (bije na głowę inne polskie produkcje imo), ale ja czekam na wersję konsolową. Niestety wstrzymali prace (<cenzura>). Mam tylko nadzieję, że zagram w nią na xbox'ie. : /
Ostatnio edytowany przez qq2 - 06-05-2009 o 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2008
Lokacja: Venore
Stan: Usunięty
Imię: Ferionix
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 30/30
Poziom mag.: 78
![]() |
![]() Wiedźmin jedna z najlepszych RPG doskonała Grafika Bardzo Dobra i Wzorowo Wykonana Fabuła przeszłem 3 razy Wiedźmina i czekam na kolejne jego części
![]() |
#197 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dopiero jakiś... tydzień temu, miałem okazję zagrać... A dziś skończyć po raz pierwszy... tą świetną grę : D
Ogólnie gra mi się bardzo podobała. Co do systemu walki to na początku, strasznie wkurzało mnie to, że musiałem czekać aż ten miecz się zapali, tzn. prawie za każdym razem klikałem moment wcześniej... No ale cóż, z czasem się przyzwyczaiłem. Mała ilość zbroi, przy czym ta "główna" zbroja była trochę brzydka ( wg. mnie ), natomiast tą lepszą miałem teoretycznie przez 3 większe walki... Ulepszanie oręża trochę głupio zrobione... Ciężko to w ogóle zrozumieć na początku... Zresztą przez całą grę nie ulepszałem ani razu ( bo jak już miałem 3 kamienie, to stać mnie było na lepszy miecz ze sklepu ). Hmm... Fabuła przypadła mi do gustu. Wybory, które wpływały na dalsze fragmenty gry były jak dla mnie wielkim plusem ( może nie jestem zbyt doświadczony w grach crpg, ale w np. gothic'u nie spotkałem czegoś takiego ). Hmm... na ogół jak gram po raz pierwszy to dużo zadań pobocznych pomijam, więc na pewno za jakiś czas wrócę do wiedźmina. x<
![]() |
![]() |
#198 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() Gra jak dla mnie super. Bardzo wciąga. Tylko jest parę rzeczy, które dla mnie jako fana sagi są rażące.
Po 1. Walka... To nie jest to co w książce. Wróg jest sieczony na kawałki, a przecież w książce jest, że większość leżała po jednym ciosie. Tak samo jak Geralt walczy z paroma przeciwnikami... Większość tych ran byłaby śmiertelna, a on nadal stoi. Po 2. Niezgodności z książką. Jedną z nich jest np. drganie amuletu przy wampirach wyższych. Jeszcze jedną niezgodnością jest ubiór Triss. Po 3. Jedną z dziwnych rzeczy jest zachowanie Addy. W opowiadaniu było, że fizycznie będzie normalna, ale psychicznie na poziomie dziecka. Więc skoro minęło od tego czasu około 10lat(tak jakoś mi się wydaje), to jakim cudem Adda myśli o sexie i do tego spiskuje z Salamandrą? Po 4. Trochę dziwne wydaje mi się żeby Ogrodnik miał miecz Coena, skoro on zginął w walce i nie wiem jak dał mu ten Srebrny miecz, który raczej nie był mu potrzebny do walki z ludźmi. Po 5. Jakoś Zoltan i Triss nie zadają pytań skąd Geralt wziął się na świecie, skoro widzieli jego śmierć. Po 6. Jaskie to dla mnie nie Jaskier. Taki dziwny jest. Jest jeszcze trochę błędów w grze, takich jak padający deszcz, który przelatuje przez dachy itp. Czekam na drugą część.
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() co do pytan z 3, przeczytaj dokladnie ostatnia czesc, oraz dodatek o tytule "Coś się kończy, Coś się zaczyna"
Wszystkim nowozencom, a szczególnie dwojgu z nich
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Głupio mi troche odkopywać, wybaczcie. Ale mam pytanie, Wiadomo coś o następnych częściach tej gry? Słyszałem 3 plotki - Wiedźmin 2 na PC, Wiedźmin Powrót Białego Wilka chyba na X-boxa i Wiedźmin Online (ciężko mi uwierzyć w to ostatnie).
|
![]() |
![]() |