|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Olgys Survia
Profesja: Paladin
Świat: Aurea
|
![]() Witam,
zaczynam pisać program, a właściwie Encyklopedie Tibijską. Otóż jak to będzie wyglądać? Będziemy wpisywać w wyszukiwarkę jakieś słowo np. Carlin i będzie wyświetlała się informacja o Carlin albo wpiszemy knight i wyskoczą nam informacje na temat tej profesji. Jeżeli chcesz pomóc mi w tworzeniu tej encyklopedii to pisz w tym temacie hasło i informacje jaka ma się znaleźć pod danym hasłem. Co będziesz miał z tego? W Encyklopedii będzie zakładka Autorzy i tam znajdzie się nick każdego który pomógł mi tworzyć tą encyklopedię. Jak to ma wyglądać? Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Cóż, powodzenia, trzymaj się i w ogóle, ale takie projekty już są. Online, ale są. Jeśli chcesz wersję typu offline to może skorzystać ze stworzonych już definicji? Będzie profesjonalniej.
wiki.hunted.pl tibia.wikia.com :d
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wiem że istnieje coś takiego jak TibiaWiki itp ale ja chciał bym to zrobić w formie offline.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Albo przeglądarka + tibia = wielkie lagi, zacinający się komp itp. ;s
@topic: Powodzenia xd
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wykorzystanie treści takich encyklopedii mogłoby być dobre, bo te hasła są pisane przez wiele osób, sprawdzane, oceniana bla bla
Jednak nie trzeba robić tu żadnego programu. Wystarczyłoby ściągnąc odpowiednim programem zawartość wiki.hunted.pl i tibia.wikia.com, spakować razem i wrzucić na jakiś serwer. Kto by chciał mieć to na dysku, by szybciej działało czy coś po prostu by sobie to zassał bez konieczności używania jakiegokolwiek oprogramowania "specjalistycznego". ![]() @down Pechowo, nie znam się wszak na tym. ![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 25-05-2008 o 11:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tak raczej się nie da ![]() Na tej wikipedii wystepuje php a jak wiadomo skryptów php nasz komputer nie odczyta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ha! A tu cie mam! Dupa zbita! A to działa, ahh!
![]() HTTrack został użyty, polecam. ;d ![]() ![]() Niestety niektóre linki nie zostały skonwertowane... ![]() No i ta masaaa... Było zapisywane razem ze wszystkimi historiami edycji, dyskusjami itp, stąd taka wielkość. Sprawdzę jeszcze czy masa rozłożona równomiernie, czy gdzieś skupiona, na ile da się ją zmniejszyć itp...(61tys elementów, hehe) ![]() @edit Cóż, kicha, kicha, każda z 60000 podstron ma z 10kB, niezależnie jak mało treści na niej jest. Cóż, taki silnik. Pozostają dwie opcje: sprawdzanie oddzielnie każdej z nich i wywalanie nie-haseł(dyskusji, historii) lub ręczne kopiowanie "czystego tekstu" i zebranie w całość. I tu i tu sporo roboty jak na jedną osobę. :d Chociaż... dziwnie to wygląda... w podfolderze /wiki/ zajmującym już tylko 300 mega chyba znajdują się tylko konkretne pliki, więc nie wiem po co są te z folderu nadrzędnego(o dziwnych, prawie że losowych nazwach). To wymaga zbadania. ![]() Taa, te dziwne to chyba faktycznie są te jakby niepotrzebne.(teksty źródłowe, historie itp) ;p Wciąż to jest jednak ok. 300mega. Można jeszcze wywalić strony użytkowników(z /wiki/, tam też chyba są dyskusje) i będzie działać. Dziurawo, bo wiele linków będzie prowadziło do nikąd, ale zawsze. I mamy wersję offline. ![]()
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 25-05-2008 o 21:21. |
![]() |
![]() |