Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 31-05-2008, 17:25   #2121
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

Pytanie, kto mówił że gra na moonglade? Ilu macie polaków w tej gildii i czy pomagacie nowym w sensie boostujecie instancje Bo wybrałem jakis kichawy server i żadnego polaka jeszcze nie spotkałem...

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf
Dawergo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-05-2008, 20:34   #2122
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PLague Pokaż post
Jak mi zrobisz logo ally w formacie a2/a3, to za małą opłatą mogę kupić.
ally? Można jaśniej?
@Edit
Aaaa Aliance : ) nie zakapowałem na początku.

PS: A może lepiej coś z mojej ulubionej wyspy futer ; p ostatnio mam taki plan żeby coś sprośnego sobie zrobić ; p. ehusheusheuses evul.
Duke Dran jest offline  
stary 31-05-2008, 20:43   #2123
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006

Domyślny

Eerion kolbas z tej strony my chyba mamy wspolnuch znajomych na globie moze kojazysz warlocka a nicku tez na e na 36lvl bodajze ale w rl wolaja na niego Dejmian
Relosu jest offline  
stary 31-05-2008, 20:47   #2124
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Gorgannon solo na 28lv:

Nastepnie ubilem Diathorus the Seeker (niestety nie mam screena), zostalo mi na koncu cos okolo 20hp, cos mi nie sklejalo w niego.
Wracajac od Diathorus'a ding na 29lv:

retired/retarded
Kajulec jest offline  
stary 01-06-2008, 07:33   #2125
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bluray Pokaż post
To ja bym prosił kogoś, aby mi wytłumaczył cały system PvP, gdzie walczyć, jak?, co trzeba zrobić itp.
walczysz wszedzie z przeciwna frakcją o kazdej poze dnia i nocy wszystkim co masz w zasobach skilli i plecaku.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 09:07   #2126
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

Ale chodzi mi o Areny, Battleground'y

@Down i reszta

Dzięki

Ostatnio edytowany przez Bluray - 02-06-2008 o 15:07.
Bluray jest offline  
stary 01-06-2008, 09:33   #2127
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Systemu aren sam nie znam, bo nie ciągnie mnie do nich zbytnio. Wiem tylko, że na poważnie można się bawić od 70 poziomu, a dla treningu/zabawy kiedy się chce.

Co do battlegroundów... wstęp masz w każdej stolicy oraz w mapach w pobliżu których toczą się owe bitwy (np. Warsong Gulch w Ashenvale). Chodź tam jedynie na x5+ levelu, bo inaczej sam nic nie zdziałasz a i osłabisz drużynę w ten sposób. Generalnie najlepiej pójść dopiero na x8 lub x9, bo akurat masz wszystkie skille/spelle w danym przedziale. No właśnie, przedziały. Jak masz 21 poziom, walczysz ze wszystkimi, którzy mają 20-29, jak masz 45, z 40-49, itp.

Do 19 poziomu masz wjazd jedynie na Warsong Gulch, to jest po prostu capture the flag. Lecisz do bazy przeciwnika, bierzesz flagę, wracasz do swojej i macie punkt. Jedyną różnicą w porównaniu do niektórych FPSów (przynajmniej tych w które ja grałem) jest fakt, że Twoja flaga musi być w bazie, abyście mogli zdobyć punkt. Kto pierwszy zdobędzie 3 punkty wygrywa.

Arathi Basin jest nieco ciekawsze. Na mapie znajduje się pięć ważnych strategicznie lokacji: farma, kowal, tartak, kopalnia i stajnie. Strony muszą przejmować je (poprzez kliknięcie na flagę i odczekanie pewnego czasu) w celu pozyskania surowców. Każdy z tych punktów generuje pewną ich ilość co jakiś czas. Jeśli się zdarzy, że którejś z frakcji uda się zdobyć wszystkie pięć na raz to surowce lecą jak szalone - parę sekund i po wszystkim. Gra się kończy po uzyskaniu 2000 punktów surowców przez jedną ze stron. Generalnie tak jak w Warsongu, albo bronisz albo atakujesz. Z tym, że tutaj liczy się team work, bo musicie bronić więcej niż tylko jedną flagę.

Aha, warto jeszcze dodać, że na mapach battlegroundów możesz znaleźć różne buffy w postaci święcących, unoszących się nad ziemią symboli - niektóre zwiększają szybkość poruszania się, inne leczą, a jeszcze inne powodują tryb berserka. Warto się nimi zainteresować, bo często ratują tyłek.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 01-06-2008 o 09:39.
Rothes jest offline  
stary 01-06-2008, 10:06   #2128
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Cytuj:
Jedyną różnicą w porównaniu do niektórych FPSów (przynajmniej tych w które ja grałem) jest fakt, że Twoja flaga musi być w bazie, abyście mogli zdobyć punkt. Kto pierwszy zdobędzie 3 punkty wygrywa.
To w jakie fpsy grałeś? O_o Warsow? Nexuiz? Bo o ile dobrze pamiętam, tylko tam jest zrypany system ctf, że tylko wbiegasz w flagę i pkt. Albo i nie, i w ogóle nie grałeś, albo zapomniałeś

UT GotY Edition's ctf rządzi.
stary 01-06-2008, 10:15   #2129
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Eee... SoF, Quake, UT, wydawało mi się, że tam nie trzeba. No cóż, pamięć rzecz zawodna, bardzo możliwe, że masz racje. Nie grywam w FPSy zbyt często.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline  
stary 01-06-2008, 10:46   #2130
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

z tego co pamietam w q3 musiales zlapac flage przeciwnika i doniesc do swojej. Jak przeciwnik tez zbaral twoja to bieda bo musisz ja odzyskac.

kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 11:12   #2131
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Rothes, a co z Eots, AV?

Eots-Eye of the storm(15 vs 15), to jakby Arathi Basin polaczony z Warsong Gulch. Na mapie znajduja sie 4 punkty kontrolne. Jezeli ktorys z nich posiada twoja druzyna to dostaje punty. Pomiedzy tymi punktami kontrolnymi znajduje sie flaga. Jak sie zdobedzie i dobiegnie do punktu kontrolnego nalezacego do twojej druzyny, dostajesz iles tam punktow. Im wiecej puntkow kontrolnych ma druzyna, tym wiecej puntow za dobiegniecie z flaga. Sprawny premade ( raid zrobiony tylko po to zeby szybko bg wygrywac) Wygry w 5-6 min

AV- Alterac Valley(40 vs 40)- Tutaj jest za duzo tlumaczenia, ale w duzym skrocie to wyglada tak: Mapa jest wielka w kierunku polnoc-poludnie( lub na odwrot) Na poczatku mamy 600 reinforcements( jak ktos z raidu umrze, to tracimy jeden reinforsment) Ogolnie w mapie chodzi zeby zabic bossa przeciwnej frakcji. Ale zeby nie bylo tak latwo, to po drodze najlepiej jest zdobywac budynki poboczne. Np. zabic "mini bossa" frakcji co spowoduje ze straca oni 100 ( o ile dobrze pamietam) reiforcmenets. Zeby glowny boss nie mial tylu addow przy sobie, to trzeba zdobyc wieze ( ktore przejmuje sie kolo 3 min) po drodze dobrze jest tez zdobyc jakies cmentarze ( zeby ludzie nie musieli biegac przez cala mape) I do tego przejac kopalnie zlota ( co jakis czas dodaje nam wiecej reinforcments) Jak uznajemy ze jestesmy gotowi zabic bossa, to sie rzucamy na niego i zabijamy

Areny: System aren jest zupelnie inny od bg
Mamy areny 2v2 3v3 5v5
Na arenach dostaje sie Arena Points. Zalezne one sa od naszego rating'u. Rating to cos jakby srednia wazona z naszych walk wygranych/przegranych. Jak wygramy z dobrym team'em dostajemy duzo RP ( Raiting points), jak przegramy z dobrym team'em, tracimy malo RP. Jak wygrymy ze slabym team'em to dostajemy malo RP, jak przegramy ze slabym team'em tracimy duzo RP. Ogolnie to mozna stracic lub zyskac od okolo 3 ratingu do 30.

Raz w tygodniu( podczas reseta serva) Dostajmy AP( Arena points) Z najlepszej druzyny ( albo 2v2, albo 3v3 alvo 5v5, nigdy z kilku) Sa one "rozdawane" Im wyzszy rating, tym wiecej punktow. Zeby moc dostac jakies AP trzeba rozegrac min 10 walk ktore stanowia 30% walk calej druzyny ( w teamie 2v2 moze znajdowac sie, o ile pamietam 10 osob) To nie jest jak bg, ze brakuje kilku AP to sie zrobi wiecej aren dla puntkow, lecz trzeba wygrywac. ( tak jak wczesniej pisalem, cos jakby srenia wazona)
Za AP mozna kupowac super itemy na pvp z duzo wieksza iloscia stamina'y i ( health points) i resilance ( szansa na to ze koles nas nie trafi, jego uderzenie bedzie slabsze)

RE: DOWN
Nie wiem, gram na globalu. Czyli nie potrzebnie sie napocilem

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI

Ostatnio edytowany przez Lord Dreathan - 01-06-2008 o 11:19.
Lord Dreathan jest offline  
stary 01-06-2008, 11:18   #2132
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

Jak narazie on nic nie zrobi na eots i arenach bo nie ma 70lvl. A nawet jak bedzie probowal to zrobic na servach instant 70 to i tak eots nie dziala jak i arena.

kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 11:20   #2133
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Nie opisałem, bo sam nie widziałem - na 44 lvlu przeniosłem się na serwer PVP i jadę od nowa. Miałem dodać notkę, że są, z tym że wiem o nich tylko tyle co przeczytałem na różnych stronach, ale zapomniałem. Mea culpa.

Swoją drogą to nie mogę się doczekać Alterac Valley. Brzmi najbardziej interesująco ze wszystkich.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 01-06-2008 o 11:22.
Rothes jest offline  
stary 01-06-2008, 12:35   #2134
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

Ja z AV mam same dobre wspomnienia jak jeszcze wczasach swietnosci servera Aniwow byl to jeden wielki bg gdzie zbieral sie caly azeroth czyli mniej wiecej 1k+ graczy wszystcy w t6, s3, bronie z co lepszych inst(ale nie z tych najlepszych) i wszyscy na 70(instant 70) i jest jeden wielki raid na strone allych =P lagi niemilosierne byly co wazniejsze skille zaczely niedzialac wiec server podupadl i nagle niz z tego ni z owego przestal byc 24h a tylko10h i to nigdy nie wiadomo kiedy =/

kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 12:38   #2135
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Pytanie, kto mówił że gra na moonglade? Ilu macie polaków w tej gildii i czy pomagacie nowym w sensie boostujecie instancje Bo wybrałem jakis kichawy server i żadnego polaka jeszcze nie spotkałem...
Polaków w gildii mamy sporo (sami Polacy ). Nie licz na to, że twoje lvlowanie będzie się głównie składało z boostowania. Nie jesteś kaleką umysłowym raczej wiec normalnie potrafisz grać, na pewno. A booscik lub kilka co jakiś czas zawsze się trafia - po prostu jest to wyważone.
Cytuj:
Eerion kolbas z tej strony my chyba mamy wspolnuch znajomych na globie moze kojazysz warlocka a nicku tez na e na 36lvl bodajze ale w rl wolaja na niego Dejmian
Aha znam tą mendę.
A to ty pisałeś do mnie tego maila profesjonalną angielszczyzną?

Co do BG. Później się rozpisze razem z paroma "taktykami" czy po prostu miejscami, gdzie co warto robić.

Cytuj:
Swoją drogą to nie mogę się doczekać Alterac Valley. Brzmi najbardziej interesująco ze wszystkich.
]Genialny BG. Niestety obecny AV jest tylko cieniem Alteraca sprzed The Burning Crusade. Tam normalne było, że to Bg trwało 12+ godzin. Nazwanie tamtych walk "epickimi" było mało powiedziane. I wtedyw szyscy znali masę smaczków. Jak przyzywanie Lok'holara (kolejny Boss, który jest po twojej stronie. Idzie do przodu i wyżyna wszystkich wrogów na swojej drodze ). Takie jak oddawanie zbroi do ulepszania walk, ratowanie wing commanderów by dostępne był ataki lotnicze, czy mięsa z zabitych wrogów (to zostało już usunięte niestety).
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 01-06-2008, 12:44   #2136
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

Tego mailk to nie ja a kumpel Sury. No oczywiscie z rl'a. Najlepsze bylo jak on pisal do ciebie tego maila a potem dzwoni dejm i sie pyta czy wyslal maila. Sury na to ze tak ale po angielsku bo nie wiedzial czys polak. On na toi ze polak, polak mieszka 30m dalej xD

kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 13:05   #2137
Dawergo
Użytkownik Forum

Dawergo's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dawergo
Profesja: Druid
Gildia: Poland Team
Świat: Eonar
Poziom: 80
Domyślny

Noo kto na tym Moonglade gra?

@down
W ally czy w hordzie grają?

http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf

Ostatnio edytowany przez Dawergo - 01-06-2008 o 13:19.
Dawergo jest offline  
stary 01-06-2008, 13:10   #2138
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Domyślny

Eerion. Dejmian(tego mozesz nie znac ale Vil go powinien pamietac z servera Naxx) , moze ja zaczne jak wkoncu bede grac na globie.
FOR THE HORDE
@down
sie pytal to mu odpowiedzialem. Tyle ze konkretnie xD Pozatym co ? Boli was ze nie macie czegos takiego jak honor i oddanie zycia za Horde ? Tylko wszystko w obrebie moja rasa etc a tutaj w hordzie wszyscy jestesmy za soba(no nieliczac BE)

Ostatnio edytowany przez kołbaś - 01-06-2008 o 15:20.
kołbaś jest offline  
stary 01-06-2008, 14:16   #2139
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Cytuj:
Tam normalne było, że to Bg trwało 12+ godzin.
To było (teraz słowo najbardziej oddające istotę tego co mam na myśli) pojebane. Niektórzy mają ciekawsze rzeczy od siedzenia 12h na komputerze non-stop, bo "to bg i musze go wygrac!"

Nie widzę nic epickiego w dłużącym się bg. 2h/3h to dopuszczalne dla mnie max.

Ps. Ludzie, dalibyście radę przestać się podniecać tym sloganem "for the horde" i faktem, że jesteście w uber hordzie? Bo coś monotematyczne te wasze posty ostatnio

Edit.
Cytuj:
Boli was ze nie macie czegos takiego jak honor i oddanie zycia za Horde ?
Ty weź sobie zrób małą przerwę z WoWem, co? O_o It's getting creepy, you know O_o

Ostatnio edytowany przez PLague - 01-06-2008 o 18:22.
PLague jest offline  
stary 01-06-2008, 16:04   #2140
Nordmar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 03 2008

Domyślny

Też gram w WoWa Alliance.
Mam 32 Night Elfa Warriora na Burning Legion
Nordmar jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania