|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 05 2008
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Azura
![]() |
![]() Witam, chciałbym zaprezentować wam mój pró iful plan, który miałby na celu poprawienie atrakcyjności, funkcjonalności, przejrzystości forum. Chodzi mi przede wszystkim o fora "Zdjęcia, Filmy, Poradniki" gdzie w każdym temacie aż przelewa się od "Short Answer" czyli np. "Gz super foty", "Fajny Film", "Dobry Poradnik"
Moim zdaniem wypowiedź na forum powinna opierać się na przemyśleniu, a nie jak jakieś boty ludzie wypisują takie rzeczy. Gdyby tego nie było to poprawiło by zdecydowanie przejrzystość forum, tematy ze zdjęciami przykuwały by więcej uwagi, i wszystko było by pięknie ![]() Proszę o rzetelne komentarze, bez wyzwisk itp. Bless. Tak wiem, można zmieścić rzetelną, mądrą wypowiedź w 2-3 słowach, ale za takie bezsensowne rzeczy jak wymieniłem powyżej, powinny być jakieś upomnienia. Wiem też, że takie rzeczy lezą w gestii modków. Mimo wszystko uważam, że trzeba by było to jakoś opanować. Ostatnio edytowany przez Duand - 03-06-2008 o 22:24. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Temu służy chyba minimalna ilość znaków w poście ; )
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() No to teraz to powiedz nie nam, ale 12 latkom, co wchodzą na forum raz na tydzień, żeby tylko pospamować.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Wrocłaff
Imię: Batrix Sorcerer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
|
![]() Moze i to dobre, ale jak chcesz zrobic zeby nie bylo takich odpowiedzi ? bedzie to w regulaminie to i tak bedzie lamane
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Duand - uwazam iz takie przyklady odpowiedzi jakie dales w tematach o zdjeciach/poradnikach/filmach sa potrzebne bo daja dodatkowa motywacje tym co sie narobili.
![]() |
#6 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Oczywiście, że masz rację, ale kto niby ma to egzekwować? To forum nie ma moderatorów...
#7 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
@sam pomysł Ale tak chyba było, że za takie bezsensowne 'gz' leciał warn? No tylko kiedyś były inne czasy : P Ostatnio edytowany przez Rybzor - 03-06-2008 o 22:50. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Książe Cieni
|
![]() Nie wiem... jakoś czasem wymiękam jak widzę tak bezsensowny spam lub inne łamanie regulaminu i coś tam pomoderuję, ale tych prawie 400 raportów nie mam zamiaru tykać.
![]() Jak się bosal obudzi to może jakiś nabór urządzi...
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 05 2008
Lokacja: Płock
Profesja: Knight
Świat: Azura
![]() |
![]() No właśnie wiem, że ciężko byłoby to wyegzekwować ale do odważnych świat należy
![]() Bless. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() A czytałeś regulamin? W regulaminie jest jasno zawarte że takie posty to ''spam''. I tyle.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Serovon
Gildia: Polish Vips
Świat: Calmera
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
|
![]() Powiem tak : Spam jest zly
Spamem nie jest jedynie krótka wypowiedz, ale ta która nie ma w sobie zadnego przeslania. Ja osobiscie mam po dziurki w nosie jak na moje zdjęcia ktoś odpowiada : Wow super. To jest bezcelowe... Stwierdzam jednak, ze to forum jest NIEZWYKLE SLABO ZARZADZANE !!! Chociaz... jakby o tym pomyslec to tu w ogole nie ma zarzadzania... Powinno na chwile obecna byc co najmniej 30 moderatorow. Moze wtedy bylby git?? Cale forum jest przepelnione noobowskimi odpowiedziami. Jesli nic sie z tym nie zrobi to forum bedzie w tragicznym stanie. Moderatorzy muszą przyznac ze tylko 15 % forumowiczow nie popelnia bledow ortograficznych. Nie chodzi mi tu o przypadkowe pomylki ale o zdania typu: To mufil ja miszcz joda. njeh moc bendzie z tobom... W krotkim czasie na forum nie bedzie w ogole jezyka polskiego a rozmowy beda przypominaly komiczne : tak, nie, tak, nie Czy naprawde team tibia.pl nie ma zamiaru nic z tym zrobic ??
#13 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Oj, gdybym dostał moda to bym sobie dopiero po tych tematach polatał i po siekał warnami... strach się bać by było...
Kiedyś przewiną się przez regulamin(?) fragment mówiący właśnie o takiego typu postach, możliwe, że coś zdziałał, ale nie wiem co z nim się teraz dzieje... p.s. "tylko" 400 raportów? ![]() ![]() Tak z ciekawości, ile średnio dziennie raportów dochodzi?
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Na pewno lepsze to niż siedzenie cichaczem i nie piśniecie nawet słówka :< Kto wie, może teraz modki/admini cuś zrobią... albo ni :<
#16 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
|
![]() @
Chciałbym zaproponować podjęcie jakieś akcji w działach; zdjęcia, wydarzenia ze światów, ze względu na łamanie regulaminu w owych. Ilość keyloggerów i bluzgów w tematach z tamtych działów jest tak wielka, że moglibyście je chociaż zamknąć, czy cokolwiek, w trosce o użytkowników. |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Najlepiej to by było aktualną liczbe moderatorów wziąść x2 a nawet x3 i zabrać ten status tym którzy siedzą na dupach i nic nie robią lecz po prostu ''są''.
Ostatnio edytowany przez Voon - 08-06-2008 o 15:30. |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
@down: pisać raporty to jedno, ważne by ktoś je czytał
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 08-06-2008 o 15:36. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Toteż mówie, więcej modków ale zabierać ten tytuł tym którzy nic nie robią. Są tacy którzy korzystają z tej funkcji w celach prywatnych, ale to już nie mój interes. Ahh, pamiętam te czasy jak się dziennie pisało po 20 raportów... Przeszłość.
|
![]() |
![]() |
#20 |
Książe Cieni
|
![]() Bosal nadal śpi, ale nawet strajkującym moderatorom nieco przeszkadza obecny stan rzeczy (coraz większy syf), więc coś się wymyśli.
![]() Niestety mnożyć grupę to łatwo tylko słownie, skoro na tym forum sensownych użytkowników, którzy sprawiają wrażenie nadających się do takiej pozycji można policzyć na palcach jednej ręki. Członkowie "elyty" (bo wiem, że w gruncie rzeczy większość z nich głupa nie jest) od razu odpadają z oczywistych przyczyn. Podajcie mi konkretne nicki osób nadających się na moderatora, bo widocznie nie mam talentu do wyszukiwania takowych. Po paru dniach oglądania raportów i forum znalazłem jedynie jedną osobę płci żeńskiej (i zastanawiam się nad dwoma panami do których jednak pewne "ale" mam), która IMHO się nadaje. Reszta to dzieci żądne władzy. ![]() Osobiście nie mam nic przeciwko odbieraniu mi pozycji - sam prosiłem bosala o przeniesienie do exModów - rezultat prośby sami widzicie.