Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.
-->
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-06-2008, 22:42   #21
Użytkownik Forum

Union_Aqua's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Serovon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Vips
Świat: Calmera
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
Domyślny

@up : takich leni do niczego sie nie zacheci...

Wg. mnie mod powinien miec co najmniej 16 lat. Musi miec ogarnięcie w sprawach tibii i co najmniej 50 lvl. Powinien tez umiec pisac po polsku.

Wątpie by była jakakolwiek szansa na coś takiego. Co myslicie o stworzeniu topica : Chcemy nowych modow !
?

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-06-2008, 22:46   #22
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Po głębszym przemyśleniu(jestem zmęczony więc robię coś zanim pomyślę). Dochodzę do wniosku że moderatorów chyba nic nie zachęci do powrotu tutaj. Poprostu mają nas (przepraszam za ordynarne słowo) w dupie. Poza tym mają jakiś strajk czy coś takiego.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.

Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 06-06-2008 o 22:56.
Vasudanin jest offline  
stary 07-06-2008, 09:17   #23
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Union_Aqua Pokaż post
@up jestes zwyklym idiota...
Bo? Powiedziałem prawdę? Jak TWOIM zdaniem administrator i kadra moderatorska ma skutecznie walczyć z "wrogiem", skoro ten zresetuje modem/odczeka 15 minut czy ile tam trzeba i będzie pod świeżym IP? A spamboty już można zauważyć, nawet na tym forum.

Cytuj:
@up : takich leni do niczego sie nie zacheci...

Wg. mnie mod powinien miec co najmniej 16 lat. Musi miec ogarnięcie w sprawach tibii i co najmniej 50 lvl. Powinien tez umiec pisac po polsku.

Wątpie by była jakakolwiek szansa na coś takiego. Co myslicie o stworzeniu topica : Chcemy nowych modow !
?
Gdyby modzi mieli nas głęboko w dupie, to zapewniam cię, że to forum już dawno by umarło. 90% tego co robią, nie widać gołym okiem, za to ciągle słychać głosy niezadowolenia z ich pracy. Przypominam, że to są wolontariusze, którzy nie mają obowiązku siedzieć z wami po 10h dziennie i czuwać na wypadek kolejnego ataku script kiddie. A moderatorów wybiera się ostrożnie, i z tego co pamiętam, na t.pl nie urządzają castingów na tę pozycję.
Donas jest offline  
stary 07-06-2008, 09:42   #24
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

W końcu niedawno był nabór do supportu, więc może liczba moderatów się niedługo powiększy...(?)
Wylansowany jest offline  
stary 07-06-2008, 09:45   #25
Użytkownik Forum

Union_Aqua's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Serovon
Gildia: Polish Vips
Świat: Calmera
Poziom: 60
Poziom mag.: 5
Domyślny

Smieszne... Ok. NIE ROBMY NIC Niech dzieci sobie hackuja noobkow nam to powinno latac u dupy. Co do modow to faktycznie robia tak zajebiscie duzo ze nawet Twoj przyjaciel z avatara robi mniej... Chce zobaczyc namacalne wynikii ich pracy. Chce widziec jak hacklinki sa usuwane a ich autorzy banowanii... Chce widziec jak spam na forum jest karany.

W dupie mam co teraz robia bo tego nieodczuwam. CHCE WIDZIEC EFEKTY ICH PRACY.
stary 07-06-2008, 10:16   #26
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Ludzie, moderatorów aktywnych jest już tylko kilku - chyba na palcach jednej dłoni można ich policzyć. I nie mają was gdzieś, tylko wynika to z innych nie domówień tam na górze ... Więc z wami ma to tyle wspólnego iż forum przestaje być moderowane.

Co do innych waszych pomysłów ... Blokada IP nie pomaga - wiemy to nie od dziś. Nowi moderatorzy nawet jeśli się pojawią to w ilości hmm 3 ??

To, że ktoś jest w supporcie kilka miesięcy raczej nie pomoże mu zostać modkiem, bo nie na tym zabawa polega - trza się wykazać, a support w przerwach między upami ma bardzo mało pracy ... więc ciężko tak. No i przecie są w supporcie ludzie dłużej niż kilka miesięcy i nadal są supporterami.

Nie rozumiem też ograniczeń wiekowych, a tym bardziej ktoś zapodał, że trza mieć 50 lev w Tibii ... i co to ma dać ??

Wiek nie gra roli - to ma opinia.

Zamiast zakładać takie tematy, weźcie się w garść i sami zadbajcie o forum. Pisząc raporty, skanując pliki i infomując w poście poniżej by nie ściągać tych plików bo mają wirusy ...

Za bardzo liczycie na innych a nie na siebie i potem jest bałagan.

Zobaczcie ile jest użytkowników a ilu jest aktywnych moderatorów...
Scobel jest offline  
stary 07-06-2008, 10:17   #27
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk

Stan: Niegrający
Świat: TVP 1
Domyślny

@Up
Za dużo chcesz człowieku. Nie masz prawa od nich niczego wymagać. Pełnią te funkcje ZA DARMO. To forum również takie jest. Więc nie miej pretensji do moderatorów, bo równie dobrze bez nich wogóle nie mógłbyś tu pisać.
A co do hackerów. Akcje uświadamiające powinny pomóc, ale debilowi i tak nic nie pomoże. Jak się jest kretynem to tak czy owak cię shackują.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1

Ostatnio edytowany przez Kulikos - 07-06-2008 o 10:29.
Kulikos jest offline  
stary 07-06-2008, 10:18   #28
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Cytuj:
Smieszne... Ok. NIE ROBMY NIC Niech dzieci sobie hackuja noobkow nam to powinno latac u dupy. Co do modow to faktycznie robia tak zajebiscie duzo ze nawet Twoj przyjaciel z avatara robi mniej... Chce zobaczyc namacalne wynikii ich pracy. Chce widziec jak hacklinki sa usuwane a ich autorzy banowanii... Chce widziec jak spam na forum jest karany.

W dupie mam co teraz robia bo tego nieodczuwam. CHCE WIDZIEC EFEKTY ICH PRACY.
Jeśli ktoś jest głupi to da sobie wcisnąć wirusa na kompa i tyle, przy tym i najlepsze grono moderatorów nie pomoże ... za głupotę powinno się płacić ...

I nie mylcie pojęć - bo na tym forum jakoś nie widzę żadnego Hackera ... nie wiem jak wy ...
Scobel jest offline  
stary 07-06-2008, 10:30   #29
Użytkownik Forum

Avallach's Avatar

Data dołączenia: 23 05 2007

Stan: Na Emeryturze
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Domyślny

Moderatorow jest wystarczajaco, ale czy ktorys z nich tu zaglada? Jak modek nie spelna swoich zadan, to chyba powinno sie go usuwac, a nie archiwizować.

Ale jak dla mnie to Uterek moze byc

To wroga sugestia, pożera cię jak bestia,
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia.
Paktofonika [Pfk Company]
Avallach jest offline  
stary 07-06-2008, 11:03   #30
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Zeby rozwiac watpliwosci - tak, mamy "strajk" z powodu "niedopowiedzen" na gorze Co by nie mowic - mnie raczej nie przekonuje wybor nowych modow. Nie tak dawno temu byl taki i co? Sytuacja wrocila do "normy". Nie wiem, czy jest sens wybierania na to stanowisko nowych osob, ktore przez brak rozwiazan technicznych (ile trzeba bylo prosic Bosala o to, zeby cos zrobil z jednym polem, aby nie bylo konieczne recznie wpisywac powodu bana!) czy "zagrywek" Bosala po miesiacu zrezygnuja.

Ale jednak Bosal sie stara - ostatnio skolowal zalegle kubki, a i sam usunal prawie 650 raportow
stary 07-06-2008, 11:06   #31
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum Pokaż post
W sumie zamiast wyiberać nowych modów, możnaby tych starych zachęcić do pracy.
Marchewką na kijku?

Cytuj:
Czy wszyscy myślą że sobie powiedzą "O ja mogę byc moderatorem" i puff stałeś się nim... Ludzie to nie jest ot tak. xD
Jasne, że nie. Najpierw trzeba jeszcze komuś z top obciągnąć :S
Jak jest zapotrzebowanie to i mody się znajdą... w supporcie mają tyle luda chętnego na to stanowisko, że z rekrutacją nie byłoby problemów IMHO.

Cytuj:
To, że ktoś jest w supporcie kilka miesięcy raczej nie pomoże mu zostać modkiem, bo nie na tym zabawa polega - trza się wykazać, a support w przerwach między upami ma bardzo mało pracy ... więc ciężko tak. No i przecie są w supporcie ludzie dłużej niż kilka miesięcy i nadal są supporterami.
Może i niełatwo znaleźć kogoś na 100% odpowiedniego, ale ffs rozwiązania kreatywne nie zaszkodziłyby w tej sytuacji.

Po 1. Po ch*j mody są przypisywani do działów? Jak i tak każdy robi gdzie mu się widzi.

Po 2. Co za problem wziąć gro ludzi z supportu o niesplamionej opinii i dać im moda na dział zdjęcia/filmy? Pewność że nie zniszczą forum masz, bo mają władzę ograniczoną, a jak coś spieprzą to tylko w jednym dziale, więc nie ma katastrofy. Skoro banowanie i prewencja im nie wychodzi, to trzeba zwiększyć wydajność "sprzątania"... innego wyjścia nie ma. Widzę fora na których spam-topic zostaje usunięty po 12 minutach! A forum zaledwie ok. 30% mniej liczne. Więc nie mówcie, że się nie da.

Cytuj:
Nie rozumiem też ograniczeń wiekowych, a tym bardziej ktoś zapodał, że trza mieć 50 lev w Tibii ... i co to ma dać ??
Ograniczenia wiekowe jeszcze zrozumiem, bo dzieciakom może odbić. Ale to z lewelem to czysta kpina, jakby lewel miał im w moderowaniu pomagać, to po zatrudnieniu jakiegoś dzisiejszego Eternala forum byłoby czyste w 1 dzień >.>
stary 07-06-2008, 11:15   #32
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl Pokaż post
Po 1. Po ch*j mody są przypisywani do działów? Jak i tak każdy robi gdzie mu się widzi.
Po to, aby dana osoba sprzatala dzial, do ktorego zostala wyznaczona - to proste. Czemu tak jest? Bo wiekszosc modow nie lubi sprzatac np zdjec, a osoba z mozliwoscia moderacji tylko tego dzialu chcac nie chcac tam sprzata. I taka sytuacja zazwyczaj utrzymuje sie przez kilka miesiecy, az "zgarnie" supermoderatora.
Cytuj:
Po 2. Co za problem wziąć gro ludzi z supportu o niesplamionej opinii i dać im moda na dział zdjęcia/filmy? Pewność że nie zniszczą forum masz, bo mają władzę ograniczoną, a jak coś spieprzą to tylko w jednym dziale, więc nie ma katastrofy. Skoro banowanie i prewencja im nie wychodzi, to trzeba zwiększyć wydajność "sprzątania"... innego wyjścia nie ma. Widzę fora na których spam-topic zostaje usunięty po 12 minutach! A forum zaledwie ok. 30% mniej liczne. Więc nie mówcie, że się nie da.
To nie takie proste - raz, ze osoba ma dostep do forum modkow, dwa, ze mozliwosc banowania ma na calym forum (pomimo tego, ze usuwac moze tylko w jednym dziale). Zakladajac, ze dasz moda osobie nieodpowiedzialnej - pobanuje ci pol forum za nic i bedziesz to usuwal? Wybieramy modow, zeby sprzatac forum, czy jeszcze bardziej je zasyfic?

Cytuj:
Ograniczenia wiekowe jeszcze zrozumiem, bo dzieciakom może odbić. Ale to z lewelem to czysta kpina, jakby lewel miał im w moderowaniu pomagać, to po zatrudnieniu jakiegoś dzisiejszego Eternala forum byłoby czyste w 1 dzień >.>
Bzdura, nigdy nie bylo jakiegokolwiek wymagania levelowego. A to z wiekiem tez czasami bylo omijane, jesli osoba sie nadawala.
stary 07-06-2008, 11:18   #33
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

No to jak wybieracie mnie na tego modka czy nie ; p?
Duke Dran jest offline  
stary 07-06-2008, 11:29   #34
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Ashlon daj sobie spokój. Już tyle razy pisałem, że na tym forum nie pracuje aktywnie żaden moderator, a ludzie dalej swoje, że moderatorzy są do niczego.

To administracja (a raczej administrator, bo ten też jest tylko jeden w gruncie rzeczy) was olewa, bo wie, że my dla niego nie chcemy robić, a mimo to jakoś nie kwapi się do znalezienia frajerów, którzy zechcą dla niego pracować.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline  
stary 07-06-2008, 12:47   #35
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Z racji, że obecnie panuje spory zator na linii Bosal - moderatorzy, praktycznie wszyscy modkowie zawiesili swoją działalność.

Proszę przestać wyzywać moderatorów! Maja prawo odmówić pracy kiedy będą chcieli, w końcu nic za to nie dostają.

A ile to razy Ty drogi użytkowniku, wyzywałeś modków bo zamknęli Ci temat ze zdjęciami, czy też skasowali posty z kłótni i zbanowali 50 osób? A teraz nagle jak ich brakuje to też ich wyzywasz, że się obijają? Można powiedzieć, że macie to co chcieliście.

Jakoś zawsze jest pełno głosów krytyki, a nigdy nikt nikogo nie chwali...

W obecnej sytuacji, prawdopodobnie zostaną ogłoszone wybory moderatorów.

A jeśli widzisz post łamiący regulamin - po prostu go zgłoś.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania