Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-06-2008, 09:36   #41
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Faytah Pokaż post
w sumie w tematach w wydarzeniach ze swiatow byloby to duzo wygodniejsze nadac paru kompetetnym osoba prawa moderatora np. kasowanie postow,sadze ze jedna moze dwie na caly temat odnosny swiata by sie znalazly
Ortografia nie gryzie. Trzy razy czytałem twój post zanim w ogóle zrozumiałem, o co w nim chodzi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl Pokaż post
Elyta nie działa w demokracji chłopcze... tutaj elyta podejmuje decyzje, i hołota nie ma nic do gadania.
Obrzygane na moda!
Thero jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2008, 11:35   #42
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Faytah Pokaż post
w sumie w tematach w wydarzeniach ze swiatow byloby to duzo wygodniejsze nadac paru kompetetnym osoba prawa moderatora np. kasowanie postow,sadze ze jedna moze dwie na caly temat odnosny swiata by sie znalazly
Zły pomysł, moderator powinien być bezstronny a gwarantuje Ci że w 90% przypadków taka osoba będzie tępić przeciwny team w wojnie albo osoby których nie lubi.

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline  
stary 10-06-2008, 13:17   #43
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Milan ognia Pokaż post
A jak duży dział to na 2-3. Najlepiej wybrani przez samych userów.
W Polsce rząd też był wybierany przez "userów", a potem widać efekty. Chcesz, żeby to forum miało swojego giertychowego odpowiednika ?
stary 10-06-2008, 14:43   #44
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Data dołączenia: 30 12 2004

Data dołączenia: 29 08 2004

No właśnie o takich mi chodzi... prześwietlić starych userów pod kątem przydatności na stanowisko moda. Niech się znajdą dwaj czy trzej... zawsze do przodu. Jak siedzą na forum od 4 lat i nie mają jakichś konkretnych przewinień to trudno stwierdzić, że mają coś co by ich dyskwalifikowało... ale jak mówiłem, większość już ma bany albo nie przychodzi. Choć najpierw przydałoby się ruszyć starych modków, a potem dopiero zbierać nowych. Jakby na to nie patrzeć, sytuacja jest zła z powodu tego całego strajku. Ale co userzy na to mogą jak modzi nie mogą nic wskórać?

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 10-06-2008 o 14:45.
Quezacoatl jest offline  
stary 10-06-2008, 14:51   #45
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

@EDIT
O <cenzura> co to będzie się działo po tych "wyborach"...

Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 10-06-2008 o 15:03.
Wylansowany jest offline  
stary 10-06-2008, 14:55   #46
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Tak jak było powiedziane, w najbliższym czasie zostanie ogłoszony konkurs na moderatorów - powinno to rozwiązać problem na forum, przynajmniej na jakiś czas...

Z miłą chęcią wytłumaczyłbym wam dlaczego wszyscy modzi, bez wyjątków, strajkują i dlaczego w gruncie rzeczy większości z nich już nie zależy na tym forum, ale niestety jest to objęte tajemnicą, która już niedługo powinna zostać ujawniona. Jestem pewien, że gdy tylko dowiecie się o co w tym wszystkim chodziło, zrozumiecie nas.

Póki co, mi na chwilę obecną zależy tylko na tym, aby wybrać w miarę porządne nowe pokolenie moderatorów któremu można przekazać pałeczkę i odejść na dobre na emeryturę bez wyrzutów sumienia.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline  
stary 10-06-2008, 16:16   #47
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Domyślny

Eee... wy i te wasze tajemnice... ptfu!

Wybory na moda? Co to kurde casting będzie? Dawaj fotkę z rl i jak masz fajny czerep to będziesz modem? Ale nie może być fotka z fotka.pl bo za konto na tym portalu dyskwalifikacja?
Wybory modów powinny być zawsze... ludzie kompetentni dyskutujący w gronie moderatorskim na zamkniętym forum nad dawanymi przez każdego z nich propozycjami... Ktoś sobie stwierdza "tan by się nadawał" a reszta się wypowiada... potem razem decydują.
To wprawdzie nie jest system wzięty z moderacji, ale widzę, że dla klanów się sprawdza.

PS
Chciałem dopisać "Rothes wpisz się do księgi!" ale widzę, że ciebie już mam.

Edit
@Rothes
Więc wybory to jedyne wyjście... może poprzeczka faktycznie za wysoka...
PS
Gz za zbanowanie Michossa!

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 10-06-2008 o 16:56.
Quezacoatl jest offline  
stary 10-06-2008, 16:32   #48
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

I tak dotychczas było, ale w związku z zaistniałą sytuację niewielu z moderatorów widzi naprawdę godnych tej pozycji użytkowników, a wątpię aby garstka czterech, pięciu osób chciała moderować samemu ten wielki syf. Na podstawie zgłoszenia szybko można ocenić czy dana osoba coś sobą reprezentuje czy to przeciętny przedstawiciel społeczeństwa "HWDP-elo-gangsta-13lat-ziomki" (copyrighted by Ashlon ;p). Potem wystarczy przejrzeć posty ów osobnika i można dyskutować nad tym czy się nadaje.

Ironię mogłeś sobie darować, bo i tak nie robi na mnie wrażenia. A księga rzeczywiście nie jest mi obca.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 10-06-2008 o 16:35.
Rothes jest offline  
stary 10-06-2008, 19:29   #49
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Domyślny

Możemy poznać dokładniejszą datę tych wszystkich ogłoszeń? Czy to tak z marszu, jak będzie ochota?

PS
@Rothes
Ukryty tekst:
Michoss (16:54)
a ja się cieszę z tego bana
pisałem nawet do Rothesa podziękowania
bo gdyby nie on, nie przebił bym LolnEgo w ilości warnów

eee, to można składać zamówienia?
I dlaczego Polinik mi przywrócił ostra za "Powód: Naruszanie limitów sygnatury"? Bo jakoś nie widzę żadnego naruszenia...
I ofc jak będę próbował do niego pisać to się okaże, że tak jak większość modów nie wchodzi na forum >.> A co dopiero czytać PW

Rothes (pozwolę sobie się tu wepchać): przywrócono oznacza cofnięto... bosalowe tłumaczenie...

Ostatnio edytowany przez Rothes - 10-06-2008 o 21:07.
Quezacoatl jest offline  
stary 10-06-2008, 21:05   #50
Juzefek
Użytkownik Forum

Juzefek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Stg

Imię: Po co
Gildia: to
Świat: czytasz?
Juzefek ma numer GG 6720333
Domyślny

Rothes, a może byś napisał, kto według ciebie może być modkiem lub opisał taką osobę?

@edit
Down
Heh, masz rację.

Ostatnio edytowany przez Juzefek - 10-06-2008 o 21:21.
Juzefek jest offline  
stary 10-06-2008, 21:10   #51
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Nie mogę, bo wszyscy zaczną się teraz nagle sztucznie zachowywać, aby tylko pasować do opisu.

Zresztą i tak w którymś poście dałem bardzo dużą wskazówkę...

Rothes jest offline  
stary 10-06-2008, 23:43   #52
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Well, najbardziej potrzebny modek jest w dziale filmy//zdjecia ( dwa dzialy ktore przegladam regularnie) to co sie w nich dzieje to poprostu masakra, czesto zglaszam tematy, ale temat stoi po 2-3 dni i tak nikt z tym nic nie robi...

Co do strajku, 5/10 wiem o co chodzi, jako czlonek cs.tibia.pl mielismy do czynienia z bosalem i powiem wam ze latwo nie bylo.

Co do 'short answer' no co mozesz napisac w dziale zdjecia chyba nic innego jak 'gratuluje lvli, loota, skillsow, etc, etc' szczegolnie jesli przegladasz screeny z nie swojego swiata...
stary 10-06-2008, 23:47   #53
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Koszyk Pokaż post
[...]
Co do 'short answer' no co mozesz napisac w dziale zdjecia chyba nic innego jak 'gratuluje lvli, loota, skillsow, etc, etc' szczegolnie jesli przegladasz screeny z nie swojego swiata...
nom, nie ma to jak 250 postów"gz lota"... to jest denne imho...

Vanhelsen jest offline  
stary 10-06-2008, 23:50   #54
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007

Domyślny

Cytuj:
Zawsze mozna rozwinac swa wypowiedz. Spytac sie o cos, porownac... Co komu da napisanie posta "gz loota"? Rownie dobrze mozna napisac nastepnego o tresci "ty"... Ma to sens? Wedlug mnie nie...
stary 10-06-2008, 23:57   #55
Koszyk
Moderator

Koszyk's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
nom, nie ma to jak 250 postów"gz lota"... to jest denne imho...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Zawsze mozna rozwinac swa wypowiedz. Spytac sie o cos, porownac... Co komu da napisanie posta "gz loota"? Rownie dobrze mozna napisac nastepnego o tresci "ty"... Ma to sens? Wedlug mnie nie...

Hmm, generalnie zdjec nie komentuje wlasnie z tego powodu, bo nie ma co pisac w postach, zazwyczaj tresc postow jest taka sama (tzn. zbedna w wiekszosci przypadkow)...

Ostatnio edytowany przez Koszyk - 10-06-2008 o 23:59.
Koszyk jest offline  
stary 11-06-2008, 00:00   #56
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007

Domyślny

Cytuj:
Hmm, generalnie zdjec nie komentuje wlasnie z tego powodu, bo nie ma co pisac w postach, zazwyczaj tresc postow jest taka sama (tzn. bezsensowna)...
Wiec dlaczego niektorzy komentuja dwoma wyrazami?

Mimo to nadal podtrzymuje swa opinie, iz zawsze mozna cos wiecej napisac. Chociazby jedno zdanie.
stary 11-06-2008, 00:53   #57
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

Koniec tego offtopica.

Co do propozycji zatrzymania, krótkich odpowiedzi - debatowaliśmy nad tym dłuższy czas temu, przedyskutowaliśmy też tym razem tą opcje i doszliśmy do wniosku, że zostaje tak jak jest.

Ewentualne zablokowanie czegoś takiego jest przede wszystkim nie do ogarnięcia. Trzeba by praktycznie 80% postów usunąć i rozdać warny.

Dodatkowo uważamy, iż autor ciekawych czy nawet nudnych zdjęć zasługuje na przeczytanie 1337 komentarzy typu "kewl", "super deco", "fajny ss". W końcu to jest jeden z powodów ich umieszczania.

Jednocześnie wywołałoby to wielką falę protestów innych użytkowników - którzy lubią takie krótkie komentarze pisać lub o zgrozo czytać to wszystko. I co? Jak oni napiszą to mamy ich zignorować? Też mają takie same prawo jak Wy, aby wnosić swoje pomysły i bardzo szybko pojawiłyby się tematy z propozycjami przywrócenia starego systemu.

Co do wyborów na modków to już pisałem o tym w innym temacie.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 11-06-2008 o 00:54.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania