Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-06-2008, 12:08   #41
Shay
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Carbon Pokaż post
Człowieku Głupi jesteś??
Popatrz na temat "Test Server 2008"
Więc nie zadawaj zbędnych zapytań .....

Ale neibawem takie rzeczy będą na Real...

@co do tarantuli

To już all wyjaśnione...
Mino Mage jak i Ghoul są dla picu ... jak napisał kolega nieco wyżej dla nadania klimatu w grze więc nie sądzę że ktoś będzie mógł biegać w time ringiem po rooku lub rzucać plate seta koledze pod nogi ....

A więc SoF (dla nowych Spike Sword )
Też jest dla picu więc chyba wiadomo że jest on niedostępny...
Owszem może i był w tibi 7.x do 7.80 ale dalej? wątpię ponieważ po pladze rookerów na rookgard woleli zamknąć ten Quest
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"? Post kolegi wyżej? Czy może obecność Tarantuli, jedynie na Test Serwerze z którą sam nie miałeś styczności od razu uważasz za dowód w dwóch powyższych sprawach? Jaki to ma ze sobą związek? Zostało potwierdzone?

Co do drugiej sprawy, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd pisząc informacje nie mające żadnego potwierdzenia w rzeczywistości? Skąd wiesz, że jest on niedostępny? Wszystkie przedmioty w grze są dostępne, więc jeżeli nie jesteś w posiadaniu żadnego jednoznacznego dowodu na ten temat, nie wypowiadaj się. W Tibii 7.8( Ba, w Tibii 7.4) już mnóstwo ludzi szukało SoF, więc nie mów, że ten Quest wtedy był dostępny, są jedynie domysły, że na o wiele starszej Tibii broń ta była do zdobycia, jednak nie zostało to potwierdzone żadnymi dowodami, nawet wypowiedziami zasłużonych gracz Rookgaardu, którzy w tym czasie mieli okazje wejść w jego posiadanie. Mógłbym w tym miejscu zacząć rozpisywać się o dowodach historycznych, genezy SoF, jednak nie ten temat, ale gdy widzę, że ktoś próbuje przez brak wiedzy czy nieudolność( jej wykorzystania bądź też myślenia) siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.

Przepraszam za ten OFF TOPIC jednak wymagało to wyjaśnienia, co do Test Serwera, postaram się wejść jeszcze dzisiaj, jak wrócę z pracy, słyszałem od znajomych wiele wątków, które nie wszędzie zostały poruszone, zresztą na teście wiele jak zwykle nie odkryjemy( poza tym co jasne i oczywiste, widoczne, bądź możliwe do wykonania) więc na ocenę wszystkich zmian poczekamy pewnie tydzień po wprowadzeniu zmian do gry Swoją drogą intrygująca jest ta Tarantula, widzę, że już zaczynają się domysły, poczekajmy jeszcze chłodno na wprowadzenie zmian, jeżeli uda mi się wejść na test Serwer jeszcze dzisiaj, postaram się wrzucić kilka screenshots

Ostatnio edytowany przez Shay - 20-06-2008 o 12:11.
Shay jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-06-2008, 12:19   #42
DaimenPro
Użytkownik Forum

DaimenPro's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Gotham.

Stan: Na Emeryturze
Świat: Candia
DaimenPro ma numer GG 2966137
Żarówka Odpowiedź

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CycuRookslayer Pokaż post
Można z tego wnioskować że life potiony staną się rarami ?? Czy zamienią się w Small Health Potion ?? Bo jak coś to z jednego by sie kupiło .A antidote fluid będą do kupienia ?? I czy pozostałe antidote runy zamienią się w fluid ?? No pomarudzone troche Z góry thx
Life potiony staną się rarami?
1.Raczej tak.

Czy zamienią się w Small Health Potion.
2.Nie.

Czy Antidote Fluid będzie można kupić w sklepie?I czy Antidote runy staną się potionami?
1.Tak
2.Nie.I z tego co wiem będzie zmieniony Lvl potrzebny na użycie runy

Oczywiście nie jestem tego 100% pewny.
DaimenPro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 12:23   #43
CycuRookslayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
CycuRookslayer ma numer GG 589824
Domyślny

@up

Aha, wielkie dzięki
W takim razie ide se kupić z jednom lifke na przyszłość

... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/
CycuRookslayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 12:27   #44
Carbon
Użytkownik Forum

Carbon's Avatar

Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell

Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
Carbon ma numer GG 9243857 Send a message via Skype™ to Carbon
Domyślny

Święta racja kolego , święta racja ...

Carbon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 12:29   #45
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shay Pokaż post
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"?

....siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.
No dobra, podaj mi chodź jedną osobę która kiedykolwiek, dostała się do mm/ghoula lub posiadała ba/sof/pd zdobyty w sposób legalny.

Fakt jest taki, że nie możesz znać takiej osoby. A polemizując z tym i samymi twórcami gry wystawiasz się na pośmiewisko jako twórca kolejnych plotek, zamętu i przekłamań.

PS Bez tutora nie wejdziesz na test.
<hmm> jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 12:49   #46
CycuRookslayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2008

Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: 20/25
CycuRookslayer ma numer GG 589824
Domyślny

@up

To prawda ale nie można powiedziec : zdobycie sofa czy dostanie się do MM lub Ghoula jest niemożliwe!
Nie dziwie się zamętowi jaki wokół tego panuje ponieważ nikt tego nie wie i nie prędko się dowie ponieważ szczerze nie licze na ten update

... Przez Uczciwość ... Kolekcja z rooka poszła sie je...ć :/
CycuRookslayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 13:39   #47
DaimenPro
Użytkownik Forum

DaimenPro's Avatar

Żarówka Test.

Tylko proszę żebyście nie pisali o: Zagadakach Rookgaardu ^^ ponieważ to nie ten temat.Widzę że niektórzy już znów zaczynają dyskutować o Minomagu ,Sof ble ble.... a tu mamy rozmawiać na temat Test Server 2008. ;]
stary 20-06-2008, 13:41   #48
Speedrun
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 05 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ameriov Pokaż post
Tak, tylko na wyspie totalnie początkujących i rookgaardzie.
Dodam coś od siebie... Rookgaard jest teraz... dziwny. Nie mówiąc o wyspie nowych, tam oprócz strzałek podświetla się eq, a nawet skrzynie questowe...
Nie dodałem tu jak wygląda normalny teren, cóż, chyba, że aż tak bardzo was obchodzi kilka dosadzonych drzewek gdzie sie tylko dało...

Następna sprawa: Hyiacynth jest, ale... Domyślcie się sami ^^.
No i kolejna, nowe potiony leczą 70~ hp. Mi wyleczyły jak na ironie 3x 70 (lub 69, życie mi sie ładowało, mogło podskoczyć o 1) a więcej ich przy sobie nie miałem.

Czas na SSy! ^^

A więc, nowe centrum, oczywiście z drewna:

eeeeeeeeee to potiony to na 2 razy bo one takie jakby noo pul wypite i woda w potionach?
edit: daimen pro wielkie thx tylko wwoda w potionach? czyrzby morzna wlewaci napoie j jnne blendy otrtograficzne celowe

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

1,2,3 kryjesz ty

Ostatnio edytowany przez Speedrun - 20-06-2008 o 14:22.
Speedrun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 13:47   #49
DaimenPro
Użytkownik Forum

DaimenPro's Avatar

Żarówka Test.

@Speedrun

Nie. One nie są na 2 razy mają po prostu taki wygląd.
stary 20-06-2008, 13:57   #50
Valderor
Użytkownik Forum

Valderor's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ameriov Pokaż post
Rzućcie okiem na minimapę. Czyżby usunęli wodospad?

@3xdown: aha, czyli wszystko zostało po staremu.

Ostatnio edytowany przez Valderor - 20-06-2008 o 16:18.
Valderor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 14:24   #51
Scyzor94
Guest

Domyślny

A więc może ten wodospad będzie związany z jakimś questem którego nie chcą za wcześnie pokazać?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 14:29   #52
Speedrun
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 05 2008

Domyślny

uwaga jako iz nasza ilosc odwiedzin przed chwila wyniosla 23 mozna zamiscic dodatkowy skrin

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

Ukryty tekst:

1,2,3 kryjesz ty

Ostatnio edytowany przez Speedrun - 20-06-2008 o 14:38.
Speedrun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 14:49   #53
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

NIE KIERUJCIE SIE MINIMAPĄ, W CZASIE ROBIENIA SSa NIE BYŁO MNIE TAM. A NIE KOPIOWAŁEM STAREJ MAPY DO FOLDERU TSa!

Screeny, screeny... Ale tu już... chyba... nic nie ma. Dam jak coś sie stanie.
Aha, dla lubiących zagadki- wielkie pajęczyny na ścianach da sie rozwalić ^^.
Spajk Sword kest plz.

Rookgaardians Smasher

Secrets Keeper.
Ameriov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 15:18   #54
Carbon
Użytkownik Forum

Carbon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shay Pokaż post
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"? Post kolegi wyżej? Czy może obecność Tarantuli, jedynie na Test Serwerze z którą sam nie miałeś styczności od razu uważasz za dowód w dwóch powyższych sprawach? Jaki to ma ze sobą związek? Zostało potwierdzone?

Co do drugiej sprawy, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd pisząc informacje nie mające żadnego potwierdzenia w rzeczywistości? Skąd wiesz, że jest on niedostępny? Wszystkie przedmioty w grze są dostępne, więc jeżeli nie jesteś w posiadaniu żadnego jednoznacznego dowodu na ten temat, nie wypowiadaj się. W Tibii 7.8( Ba, w Tibii 7.4) już mnóstwo ludzi szukało SoF, więc nie mów, że ten Quest wtedy był dostępny, są jedynie domysły, że na o wiele starszej Tibii broń ta była do zdobycia, jednak nie zostało to potwierdzone żadnymi dowodami, nawet wypowiedziami zasłużonych gracz Rookgaardu, którzy w tym czasie mieli okazje wejść w jego posiadanie. Mógłbym w tym miejscu zacząć rozpisywać się o dowodach historycznych, genezy SoF, jednak nie ten temat, ale gdy widzę, że ktoś próbuje przez brak wiedzy czy nieudolność( jej wykorzystania bądź też myślenia) siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.

Przepraszam za ten OFF TOPIC jednak wymagało to wyjaśnienia, co do Test Serwera, postaram się wejść jeszcze dzisiaj, jak wrócę z pracy, słyszałem od znajomych wiele wątków, które nie wszędzie zostały poruszone, zresztą na teście wiele jak zwykle nie odkryjemy( poza tym co jasne i oczywiste, widoczne, bądź możliwe do wykonania) więc na ocenę wszystkich zmian poczekamy pewnie tydzień po wprowadzeniu zmian do gry Swoją drogą intrygująca jest ta Tarantula, widzę, że już zaczynają się domysły, poczekajmy jeszcze chłodno na wprowadzenie zmian, jeżeli uda mi się wejść na test Serwer jeszcze dzisiaj, postaram się wrzucić kilka screenshots
Ej sorry ale czy uważasz że po rooku bedą ci biegać ludzie z p setem z tarantuli i time ringiem lub life ringolem z ghoula? Raczej nie realne dla tego to teoria te bossy są dla picu

stary 20-06-2008, 16:21   #55
Valderor
Użytkownik Forum

Valderor's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Domyślny

Na forum dla tutorów Craban podobno napisał:
Cytuj:
We did not implement a consistent questline leading through Rookgaard this time, but it will surely follow in one of the next updates so bear with the existing quests for the moment.
A zatem w następnym update Rookgaard doczeka się nowych questów, które będą tworzyły spójną historię i "prowadziły" gracza przez całą wyspę. Jeśli ktoś grał w TibiaME, pewnie wie, o co chodzi.
Valderor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 17:20   #56
Shay
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <hmm> Pokaż post
No dobra, podaj mi chodź jedną osobę która kiedykolwiek, dostała się do mm/ghoula lub posiadała ba/sof/pd zdobyty w sposób legalny.

Fakt jest taki, że nie możesz znać takiej osoby. A polemizując z tym i samymi twórcami gry wystawiasz się na pośmiewisko jako twórca kolejnych plotek, zamętu i przekłamań.

PS Bez tutora nie wejdziesz na test.
Wydaje mi się, że nie przeczytałeś całego mojego postu. Najpierw zapytałem, skąd ta pewność, że owego Questu niema( tzn. że jak autor cytowanego przeze mnie tekstu napisał- został on zamknięty)? Jakiekolwiek potwierdzenie to, ze nie da się go zdobyć? Wypowiedź pracownika CIP?

Nie ma takiej dlatego tutaj podważyłem Jego słowa, gdyż prawdopodobnie nikt z graczy nie wie jaka jest prawda.

Tu z kolei okazuje się, że nie przeczytałeś mojego postu w całości.

Napisałem, że NIE MA żadnego potwierdzenia( nawet screenshots) na to, że ktoś kiedykolwiek na starszej wersji Tibii zdobył SoF, NEGUJĄC w tym wypadku, ze taki Quest był dostępny dla szerszego grona graczy( tzn. że jeżeli nawet jak autor twierdził istniał, NIE MA na to żadnego dowodu, ze ktoś zdobył ten miecz na starszej wersji).

Więc jak widzisz przeciwstawiłem tu sobie dwie tezy, nigdzie nie zaznaczając, że miecz jest do zdobycia( oprócz cytatu pracowników CIP, że wszystko w grze można zdobyć), że miecz jest do zdobycia lub nie. Napisałem jedynie, że nie ma żadnych jednoznacznych dowodów, żeby uznać jedną z tez za prawdziwą. Tak więc czytaj ze zrozumieniem w przyszłości

Carbon

Moim celem nie było atakowanie Cię, tylko szeroko pojętego zjawiska przeinaczania nie popartych tez w dowody, tudzież prawdę. Zgadzam się również z Tobą, że pewnie nie zobaczymy( przynajmniej w szerokim gronie) ludzi biegających w items pochodzących od jak to nazwałeś" bossów". Po prostu mała dygresja przeciw niemalże już faktoidom, szerzącym się na forach

P.S. No to szkoda, bo mam Senior Tutora Do zobaczenia na teście
Shay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 20:04   #57
vns.rlz
Użytkownik Forum

vns.rlz's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: Sopot

Świat: Berylia
Domyślny

Gz Mulf mial softy przed wprowadzeniem poi + silver mace tez jest na kilku serverach wiec nie pier... ze wiesz na 100% ze nie da sie spike zdobyc ani wejsc do mino maga.
19:59 Suren Thers [32]: kurwa 2 strylaz m wal yostaluz
18:07 Ramzes Sorcek [3]: kto gra w play?
vns.rlz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 20:39   #58
K4R0L
Użytkownik Forum

K4R0L's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008
Lokacja: Gdynia

Świat: Aldora
K4R0L ma numer GG 11850984 Send a message via Skype™ to K4R0L
Domyślny

Ciekawe po co wogóle dodali [ITEM]Letter[/ITEM] na rooku. Przecież, jak chce się coś do kogoś napisac pisze sie na vip.

Ukryty tekst:
Już w Krótce-Przemytnik
K4R0L jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2008, 20:47   #59
Carbon
Użytkownik Forum

Carbon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez vns.rlz Pokaż post
Gz Mulf mial softy przed wprowadzeniem poi + silver mace tez jest na kilku serverach wiec nie pier... ze wiesz na 100% ze nie da sie spike zdobyc ani wejsc do mino maga.
O rly?
Czyli sądzisz ze Cipsoft pozwoli na to że jakiś kolo będzie biegać po zabiciu mm z Taurus Mace po rooku? Dziwne

stary 20-06-2008, 20:52   #60
Dindsuk
Użytkownik Forum

Dindsuk's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Poziom mag.: O
Domyślny

Cipsoft ma w dupie to co sie dzieje w grze -.-
Dindsuk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania