|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Która wersja? | |||
inna wersja |
![]() ![]() ![]() ![]() |
26 | 38.81% |
Tibia 7.6 |
17 | 25.37% |
Tibia 8.2 |
24 | 35.82% |
Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Dlaczego myślisz, że teraz jest ots? Bo są różdżki, nowe runy, ciekawe animacje? To chyba lepiej jak Tibia się rozwija, niż miałaby stać w miejscu. Kiedyś jedyne co miałeś to jakąś badziewną broń co wyglądała jak patyk z kolcami i 3 rodzaje przydatnych run, uhy, hmmy i sdki. Ja jestem jak najbardziej za tym, aby Tibia szła w przód. Pewnie połowa z was by rzygała tym wszystkicm gdyby od 7.4 czy 7.6 do teraz nie byłoby żadnego update'u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() 7.6 a 8.2 ? Ale wybór omg , więc głosuję na inny (7.4) - bez różdżek , aimbota i hord 10-12 latków.
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki
![]() |
![]() Cytuj:
Bo nie wiem czy zauważyłeś co się teraz dzieje. Tibia zmienia się w kierunku WoW'a, Diablo i innych MMORPG, tyle że wszyscy, którzy kiedyś grali w tibię cenili ją za odmienność, innowacyjność, nie powielanie schematów. A teraz z tibii robią RPG'a jak każdy inny, tyle że z dużo słabszą grafiką i bez głosu. A zmienienie wyglądu paru krzaczków i kamyczków, dodanie paru potworów dużo nie zmieni. Na koniec moim zdaniem doskonałe porównanie - Kiedyś tibia była najlepsza w swojej lidze, a teraz twórcom wydaje się, że przenieśli swoją grę do "ligi wyżej" tylko, że nie może się ona równać z konkurencją pod żadnym względem. Dlatego uważam, że lepszą opcją było zostanie w swojej lidze, a ludzie którzy cenili tibię za oryginalność napewno by przy niej zostali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Hmm nie jestem pewien co był dodał bo nigdy nie byłem w sytuacji programisty.
To co ja bym dodał pewnie podobało by się mi i ewentualnie jeszcze kilku osobom. Dodał bym trochę terenów, nowe servery, arene do walki PvP (coś do treningu), wiem że powiecie nagrał się na otsach i teraz tak pisze, ale to było dobre. Poza tym postarał bym się ustabilizować servery żeby było z nimi mniej problemów. Można by było częściej robić jakieś eventy/konkursy nie jakieś duże jak to miało miejsce na 10lecie, ale mniejsze jednodniowe/tygodniowe, które by trochę urozmaiciły grę. Może dałoby się jakoś usprawnić walkę PvP, ale napewno nie w sposób jaki zaprezentował Cipsoft. Nie wiem jaka jest Twoja oraz innych urzytkowników opinia (fajnie byłoby ją poznać), ale według mnie w tibii to co najbardziej cieszy to albo wspólne hunty albo walka PvP, a nie nabijanie lvl'u po 10h+ dziennie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]() UP
Grafike bym zmienił i owszem, różdżki bym dał bo nie są zbyt silne, aimbota też bym mimo to zostawił, żeby wszystkim dać równe szanse. Ale! Nie dawał bym lighthacka (100 noobów mniej na każdym serwie), nie dawałbym tutoriala (300 noobów mniej na każdym serwie), nie zmieniałbym systemu płatności (zostawiłbym tylko to, że bez kolejki można kupować). A dałbym: klimatyczną muzę, obowiązkowy test z angielskiego przed założeniem konta w formie najpierw czytasz faq a potem odpowiadasz na pytania z faq. No to chyba wszystko ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2008
Lokacja: Gdynia
Stan: Niegrający
Imię: Angel of Sand
Profesja: Elder Druid
Gildia: Konvicted
Świat: Lucera
Poziom: 29
Poziom mag.: 31
![]() |
![]() Moje skromne zdanie:
7.1-7.4. A dlaczego pytacie? Pamiętam jeszcze te czasy gdy w 15 osób biło się gs'a na blood herbie, jak miałeś 20lvl to all respect dla ciebie. To był klimat, a teraz? Hotkeye i jazda
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() 7.2 bodajze najlepsza byla. sorc z warhammerem powah i zero soulpojntow, br i pl noobstwa malutko, a 100lvl to wyczyn. Bylo minelo, tak jak Tibia...
@up No tez pamietam gski na bloodzie :d I moj blok gsa, 19lvl palkiem xD Ehh... beczec sie chce od wspomnien xD!
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl Ostatnio edytowany przez Grue - 05-07-2008 o 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No właśnie dlatego napisałem to zdanie, bo wiem że ilu ludzi tyle gustów i dlatego jakoś bardzo Cipsoftu nie krytykuję. Zwyczajnie wybrali taką drogę rozwoju i się tego trzymają. Wyraziłem tylko moją opinię jak ja bym widział zmiany, ale widać jęsli twórcy obrali ten kierunek i się z niego nie wycofali musi to być opłacalne i się podobać (co z tego, że 12-14latkom głównie, ale sie podoba).
Test z angielskiego na tej zasadzie jaką przedstawiłeś to by było coś dobrego, ale wiadomo, że pewnie z miejsca można by było na allegro kupić odpowiedzi do testu za x złotych. Takie już życie, wszyscy lecą na zysk. A i tak starsze wersje i gsy na blood herbie o których napisali panowie (panie?) wyżej, były moimi (i pewnie wielu) najlepszymi czasami w tibii. Pozdrawiam wszystkich ![]() Ostatnio edytowany przez Bykunn - 05-07-2008 o 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mi najbardziej by pasowało jakby było tyle noobów co w tibi 7.4 a mapa i grafika jak w 8.2 ;D
![]() |
![]() |
#33 | ||
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2005
Lokacja: Sztockholm
![]() |
![]() Ja to juz nawet sie nie powinienem wypowiadac bo w Tibie przestalem grac chyba gdy byl Update 7.6. Wtedy gdy dodali aimbota, wandy, souly i te wszystkie shity. To byl dopiero klimat. Pamietam gdy ogladalem sobie pewnego dnia Eurowizje i w tym samym czasie stalem przed DP w Darashii i robilem SD, ah to byly czasy... Wtedy BP z SD chodzil po 3 k na Novie, Vampire Shield po 20. Nie byly zadnych ''bajerow'' jak uzywanie broni od tego i tego levela (nie wiem jak dokladnie jest z tym teraz, bo juz nie gram od dluzszego czasu).
Nie bylo 600000 roznych broni jakis zywiolow tylko zwykle miecze. Byl jeden rodzaj Speara, Bolta i Arrowa i X-bowa a nie tak jak teraz. Mysle ze jesli bym znowu zaczal grac w Tibie to by mi baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ardzo duzo czasu zajelo zorientowac sie we wszystkim. Nowe czary, zbroje, opcje etc... To sie zaczyna robic jak WOW ktorego nie trawie po prostu... Pozdro, Baradax
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2008
Lokacja: Szczecin
Imię: Spethr
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
|
![]() Pozatym.. teraz ze skillami 60/60 moge spokojnie isc na cyclo.. i miec na + jeszcze.. ( knightem ) a kiedys? ... zapomnij
![]() Co wcale nie sprzyja klimatowi, kiedys byl wiekszy szacunek do high lvl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@bykunn: racja, mysle ze kolo tibii 7.6 cipsoft postanowił bardziej skomplikować gre, i chociaż kiedys bylem tego zwolennikiem, to nie podoba mi to co sie teraz dzieje @2down: dla mnie zlodzieje i lurerzy sa jednym poziomie... a co do pk - nie mam nic przeciwko Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 07-07-2008 o 12:18. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() _/ 7.3
btw. silnik z 7.3 oraz grafika + mapa z 8.2 dosyć ciekawe połączenie... ![]()
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Piotrk Marycha
Ale chodzi o to, że złodziei było jak na lekarstwo, a lurerzy i pekerzy - co w nich złego. Sam byłem i lurerem i pekerem i właśnie z tego czerpałem chyba największą przyjemność z gry. Powiesz pewnie, że jakbym padał od zlurowanych gsów, dl'i itp to by mi już tak do śmiechu nie było. Ale to wcale nie było by prawdą bo nie raz, nie dwa padałem od zlurowanych potworów i nie miałem tego lurerom za złe. Zawsze była ta adrenalina bo musiałeś wybrać czy biec z venore do ab normalnie przez dwarven bridge czy przez amazon camp, kanion i mostek trolli. Na jednej drodze prawie zawsze były gs'y, dl'e, a na drugiej drag z kanionu (kiedyś drag to nie było to samo co dziś, 30-35lvl mógł mieć problemu jeśli była to jego pierwsza postać i był newbie). Tego mi chyba najbardziej brakuje, tej adrenalinki. 2-3 gsy to już był problem dla nawet dobrych knightów bo trzeba się było NORMALNIE uhać. A teraz 150-200 ek wbiega sobie między 3-5 gsów, 2-3 demki, pije sobie kawe i naciska hotkey. Niestety taka prawda. No, a mój pierwszy post nie mówił o utopi bo tibia nigdy nie była bezbłedna (nie ma rzeczy idealnych), tyle że miała dużo mniej błędów (w moim mniemaniu) niż teraz. /Bykunn |
![]() |
![]() |