|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
W CoD4 na XBL tez lagow koledzy nie maja. Lineup exclusive lepszy na ps3 niz na xbox 360? Czy ty probujesz nam mowic, ktore gry sa lepsze? Kazdemu podoba sie co innego. Next. Skad wiesz, ze ps3 online pobije na glowe xbl? Nawet jezeli tak sie stanie, to M$ szybko sie wezmie za jeszcze lepsze dopracowanie opcji live. GTA4 - lepsza grafika i gramerate na ps3? Chyba zartujesz. Od samej premiery byly problemy z gta4 na ps3 - wieszanie, framedropy itp. (wiem, ze pozniejsza latka naprawila kwestie wieszania). Obejrzyj sobie rozne porownania gta4 na xboxie i na ps3. Najczesciej wygrywa xbox, albo jest remis. Nie ma zadnej roznicy w plynnosci gry. Aha i nie wiem skad wziales te pomysly z pop-upami. Mi w ciagu 35h gry zaden sie nie zdarzyl na X0. Wystarczy miec dysk i wszystko jest ok ![]() Warto rowniez wspomniec, ze na PS3 trzeba instalowac (niektore) gry na dysku. DMC4 - 5GB? Czas instalacji - 30-40min? Zwiekszenie szybkosci loadingow - 1 w porywach do 2 sekund - wow. GTA4 - rowniez instalacja i rowniez poprawa loadingow o 1s. Co do PS: Home - nie kazdy lubi grac w Second Life'a. Ostatnio edytowany przez Tompior - 06-07-2008 o 10:53. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Od zeszłego roku wychodzą modele 65nm, które nie mają problemów z RRoD. Ogólnie jeśli ktoś ma starszy model, wysyła go na gwarancję - będzie miał bebechy jak te nowe. Fakt, trochę lipa, ale innego rozwiązania nie było.
Cytuj:
Porównajmy: -MGS4 -Uncharted(które jakieś super nie jest, ale IMO takie 8+) -GT5(które ma 4 trasy, brak kraks i tylko - w porównaniu do wcześniejszych części - 70 samochodów? Na dodatek to nie jest prawdziwe GT, tylko Prologue..) I już. Dużo exclusive'ów, nie ma co... A, jeszcze Haze jest. ![]() Jak mogą być czity na konsoli? Oo Kolejny bezpodstawny argument. Nooby są na każdej platformie, a na X360 można wybrać Ranked Match, w którym zagrasz z graczami o umiejętnościach podobnych do twoich. A Live niby czemu jest lamerski? Jest dobrze zrobiony, każda gra ma achievementy do zdobycia(trofea w PS3 coś nie ten-teges, skoro 2.40 wycofali), jeden stały system komunikacji. Cytuj:
Cytuj:
Już nie przesadzaj z tym bronieniem PS3, widać, że na X360 jest ostrzejszy obraz(na PS3 jest aliasing, przez co jest bardziej rozmazany). Framerate: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=139270 Old 360: 31.990fps Old PS3: 26.460fps New 360: 31.627fps (3.77% torn frames in full capture) New PS3: 26.504fps Faktycznie, na PS3 jest płynniej! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na koniec: nie mam żadnej konsoli(do czasu, huehue), takie jest moje spojrzenie na sytuację. Tompior dał jeszcze jedną ważną rzecz - Blu-Ray(tylko że gry instalują się 5-10 min, nie 40 ![]() W przyszłym tygodniu chyba kupię konsolę, i to raczej X360, patrząc na to co napisałem(i na lineup gier...) Ostatnio edytowany przez Nadrill - 06-07-2008 o 11:07. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Dobra, dobra, a XBOX 360 dostały dzieciaczki na gwiazdkę, bo tańsze od ps3 ; ] Potem będzie narzekanko w serduszku "Ach, trzeba było dodać te kilka stówek i kupić lepszą konsolę"
![]()
![]() |
#44 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Może i na X360 jest ostrzejszy obraz, ale wielu recenzentom podobał się właśnie obraz z PS3, który był lekko rozmazany, a nie ostry i poszarpany jak na x0. Wyszedł patch, nie ma lagów, ale system grania online nadal jest p2p, a na ps3 masz dedykowane serwery. Widać kto myśli o komforcie graczy, a kto ma to w dupie. A exclusive'ów jest znacznie więcej ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Cytuj:
![]() DMC4 - 5GB - 22minuty Jak juz wczesniej wspomnialem, pomimo grania przez XBL w Burnouta Paradise, Halo 3, GoW - lagow nie doswiadczylem. A kto ma w dupie komfort graczy to widac patrzac na caloksztalt uslugi ps3 online ![]() Jezeli byly problemy z XBL to wszyscy dostali darmowa gre arcade. Dodatkowo, XBL ma lepszy system komunikacji. Nie trzeba sie umawiac na wspolne granie przez telefon komorkowy ![]() No wiadomo, ze exclusive'ow jest znacznie wiecej, ale takich wartych uwagi wielu nie ma. Jezeli ktos wybiera pomiedzy x0 a ps3 to musi sobie pomyslec w co woli grac: W Tekkena czy DoA, GT czy Forze, Final Fantasy czy Lost Odyssey itp. Dlatego kazdemu, chcacemu dokonac dobrego wyboru polecam poszukac w internecie listy exclusive na wszystkie 3 konsole (bo o Wii jeszcze tu nie wspomnielismy). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2007
![]() |
![]() Dobra. Nie gadajcie mi tu po ps3, bo i tak tego "chlebaka" xD nie kupię. Jest o kilkaset złotych droższy, a mi się kompletnie nie podoba. Btw. słyszałem, że od 15 lipca mają zmaleć ceny xboxa360 (tak jest napisane na stronce o microsofcie) i zamiast wersji z dyskiem 20 gb ma być wersja z dyskiem 60 gb. Więc poczekam jakoś do końca lipca z tym xboxem. Btw. ps3 wyszło później niż xbox więc czego się spodziewać -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Wiesz, niektórym po zainstalowaniu konsola w ogóle nie odpalała... Inni mają problemy z wyświetlaniem różnych rzeczy, itp. No offence, ale gdyby taki numer wywinął Microsoft, to nie zostawiłbyś na nich suchej nitki. Ja zresztą też.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co do exclusivów: konkrety. Mówisz, że PS3 ma to i tamto lepsze, to proszę przykłady. Ja Ci ładnie w poprzednim poście odpowiedziałem na zarzuty względem X360, Ty jednak dalej lejesz wodę. Cytuj:
@down Wiesz, każdy będzie bronił tego co ma, nawet jeśli popełnił błąd... Chętnie zobaczę ten link, bo widzę, że są plotki, że 15 lipca wejdzie do sklepów ta wersja. Jednak na stronie MS nic nie ma, mają dopiero ogłosić na E3(za tydzień). Ostatnio edytowany przez Nadrill - 06-07-2008 o 12:44. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A może on próbuje sobie wmówić, że ps3 jest lepsze od xboxa, bo popełnił błąd kupują ps, a nie xa
![]() @up zaraz dam... no nie mam, ale zaraz dam inny gdzie jest napisane o obniżce cen (właśnie na E3) Ostatnio edytowany przez Tomows - 06-07-2008 o 15:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Cytuj:
@down Napisałeś że jest droższy i kompletnie Ci sie nie podoba...
![]() Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 06-07-2008 o 16:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mam inny link http://xbox360gamer.pl/2008/07/01/xb...je-sie-faktem/
A pan wyżej... Nie oceniam po wyglądzie -.- Kto Ci powiedział, że po wyglądzie? Gdzie to napisałem? Chlebak? Powiedziałem tylko jak na to mówią... @up Napisałem, że nie podoba mi się jej wygląd? Tak? Gdzie? Pokaż dowody. Ostatnio edytowany przez Tomows - 06-07-2008 o 22:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2. Dowaliłeś się do tego sixaxisa jak nie wiem co. Mnie to wcale nie przeszkadza, że nie ma wibracji, a uważam to za nawet lepsze, bo przynajmniej pad jest lżejszy. Po co komu wibracje? Poza tym mówisz, że kłamali - może na początku po prostu nie wiedzieli jak te wibracje wprowadzić, aby nie uszkodzić żyroskopów? -.- 3. Nie pamiętam gdzie tak pisali, ale wiem, że gdzieś tak. 4. I znowu z tym padem, ja nie mogę, braknie Ci argumentów, czy jak? Z tym zegarem przyznaję Ci rację. 5. Exclusice'ów jest DUŻO na PS3 i NIE MAM ZAMIARU wypisywać Ci ich wszystkich po kolei, bo do tego służy Twoje ulubione i polecane wszystkim przez Ciebie www.google.pl A co do bronienia tego co się ma, po prostu uważam, że PS3 jest o wiele lepsze od xboxa. Ma większe możliwości, a wyniki gorsze od xboxa to powód skomplikowanego procesu tworzenia gier i lenistwa twórców (co jak co, ale tworzenie gier na xboxa przypomina nieco tworzenie gier na windowsa...). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ps3 to fajna konsola xbox 360 to też fajna konsola. Kto co lubi więc się nie kłóćcie która lepsza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Każda lepsza pod jakimś względem, jedna ma lepsze to, druga tamto, czyli nie da się powiedzieć, która jest lepsza. Jedna lepsza w tym, jedna w tamtym o0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie powiedziałem, że są identyczne ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
|
![]() tez czaje się na kupno którejś z konsol. PS3 bedzie wgniatalo w ziemie X360 ale dopiero po jakimś czasie. teraz najbardziej by sie oplacalo kupic X360 bo tanszy i ma wiecej gier. tylko ten pad wydaje się niewygodny :/ Jak to jest właśnie z tym padem do X360?
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() z tym iksowym padem to powiem tak - nie jest zle, ale nie jest tez rewelacyjnie. W lapie lezy dosyc wygodnie, ALE! Krzyzak to jakies nieporozumienie, prawy analog moglby byc mimo wszystko ciut wyzej (chyba ze ktos ma jakiegos mikrokciuka), poniewaz obecnie przy trzymaniu paluchow na RB/RT sterowanie prawa gala jest odrobine niekomfortowe. Buttony ABXY daja rade - nie sa ani zbyt wypukle, ani zbyt wklesle. Jak na pada bezprzewodowego z dwoma bateriami "w dupie" nie jest on tez jakos specjalnie ciezki, wiec tu mozna zapisac kolejny plus.
|
![]() |
![]() |