|
|
#1 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Stan: Początkujący
Imię: ancient~ / skug~
Świat: harmonia,nebula
|
Słucha ktoś francuskiego rapu? Co o nim sądzicie?
Znacie jakichś ciekawych wykonawców nawijających w tym języku? Mi do gustu przypadli - Sniper, Mc Solaar, Fonky Familly, NTM i kilku innych :> |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
|
z francuskiego to tylko Soundkaila slyszalem, czy jakos tak ; p Ci co mieli z WWO pare piosenek ;
w sumie to mozna powiedziec, ze nie wychodze poza polski rap ; ] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
Ja podobnie jak Emcess, tylko Soundkail, bo nagrywali z wwo. Ale moje kumple teraz się tym jarają. Ja tam wole polski i amerykański.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Eudezet
|
tak samo jak poprzednicy, tylko w nawijkach wspólnych z wwo. Szczerze nie mam zdania o francuskim rapie, bo mogę go oceniać tylko po tym jak brzmi, na jakim bicie nawijają i w jaki sposób. Mogą mówić o rozmiarze buta, fiuta a ja i tak nic nie zrozumiem ; p
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Białystok
|
Nie rozumiem to nie słucham. Nawet nigdy się nim nie interesowałem.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
Z nudów postanowiłem zobaczyć sobie ten rap, padło na Fonky Family. Powiem wam, ze ja też nic nie rozumiem, ale bity i ogólną postać muzyki mają bardzo fajną.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
|
Francuski rap... nic z niego nie rozumiem, zacznijmy od tego.
Zaczynałem na Diams, i skończyłem na Diams, doszedłem do wniosku, że muzyka z przekazem, którego nie kminie nie ma sensu ;P Czasami coś wpadnie Soundkaila, Diams, czy NTM, ale to bardzo rzadko.
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
|
|
|