|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Co byście wybrali? | |||
Cross |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 43.48% |
Ścigacz |
18 | 39.13% |
Inne-w odpowiedzi pisać co |
8 | 17.39% |
Głosujących: 46. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Chyba, że Simson Skuter, żaden skuter nie dorówna tej maszynie...
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ogólnie nie można powiedzieć lepsze-gorsze. Oba te typy mają swoje zadania i fan motorów może mieć przecież obydwa; p Ale jeśli ty chcesz coś kupić,to polecam na początek Crossa. Bo na ścigaczu łatwiej się zabijesz...
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() Na motorynce sie mozesz zabic, jak nie umiesz jeździć...
Podsumowanie: Cross - Do zabawy po bezdrożach, żwirowniach, lasach. Enduro - Na ulice. Ścigacz - Żeby poszaleć po ulicach. Skuter - Żeby dostarczyć z punktu A -> B bezpiecznie.
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Żaden z motocykli.
@Fintex Niestety, na drodze zdarzają się wypadki nie spowodowane przez motocyklistów, a giną oni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale na motorynce nie rozpędzasz się do takich prędkości,które nie dają ci żadnych szans w razie czego. Nawet jak jesteś mistrzem.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ale tak zwany "element zderzeniowy" może w ciebie z takową prędkością "zmieść" że nie ma szans nawet na ustalenie koloru twojej motorynki
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Grudziądz
Imię: :)
Profesja: Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 43
|
![]() No w końcu jakiś ciekawy temat. Jak dla mnie samo pytanie jest dziwne, ponieważ sam powinieneś wybrać to ci bardziej przypada do gustu, a nie co ci ktoś doradzi. Osobiście bym wybrał ścigacza. Jak dla mnie na rynku jest tylko jedna marka warta uwagi, a jest nią YAMAHA. Moim ulubionym motorem z serii YZF jest R6 (najlepiej od rocznika 2006, ale i starsza nie pogardzę) i taką właśnie mam sobie zamiar kupić. Z tego co widzę interesują cię chyba mniejsze pojemności, więc mógłbym ci polecić YAMAHA R125. Znajdź sobie grafikę w googlach to się zakochasz od pierwszego wejrzenia.
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
|
![]() Ścigacz ścigacz ścigacz!
![]() Kawasaki zx 10r <3
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tak,czy owak szansa znacznie spada; p Kiedy to My nie jesteśmy "elementem zderzeniowym" a możemy się na niego co najwyżej natknąć.
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cyron Elastiel
Profesja: Knight
Gildia: poszukuje gildii !!!
Świat: Honera
Poziom: 33
Skille: +75/+75
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() o.O ile odpowiedzi dzienki za tak liczne odpowiedzi no jeszcze nie zdecydowałem sie bo i crosy i ścigacze mi sie podobają. jeszcze jedno pytanie do jakiej pojemności można zarejstrować montor jako motorower? bo słyszałem od jednych że do 50cc3 a od innych że do 125cc3 jak to jest?
@edit jeszcze jedno czym sie różni enduro od crossa? Ostatnio edytowany przez piotr66642 - 07-07-2008 o 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
|
![]() Ścigacz - jak już umrzeć to z 250 km/h na liczniku =)
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Do 125 ccm jeszcze da rade zarejestrować na motorower na 100%.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() ^up
Ale to juz jest lekkie przegięcie, i nie zawsze moze sie udac. Wiem, ze napewno do 80ccm nie ma problemu raczej, ale żeby 125ccm rejestrować na 50 to slyszalem naprawde malo razy, widzialem moze 1 aprilie RS na allegro która wlasnie byla 125 na 50 ![]()
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Uran of Aurea
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
|
![]() Enduro = małe koła, ogólne mniejszy
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jestem na 100% pewny, że 125 ccm można jeszcze rejestrować na motorower - kumpel zarejestrował Suzuki RG, drugi Honde NSR, po za tym zobacz na te skutery o pojemnościach 125 ccm - każdy jest zarejestrowany na motorower. Te starsze motory jak Simson też są o pojemności 125 ccm i są rejestrowane na motorower...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Juzefek - 07-07-2008 o 19:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2007
Imię: Cyron Elastiel
Gildia: poszukuje gildii !!!
Świat: Honera
Poziom: 33
Skille: +75/+75
![]() |
![]() no to już wszystko wiem teraz tylko kupywać. czemu wy zawsze odpisujecie jak jeden odpisze tj. jeden odpisuje a po nim kulku następnych (niechodzi mi to to że odpisujecie to samo) śmiesznie to wygląda
@down skuter odpada Ostatnio edytowany przez piotr66642 - 07-07-2008 o 18:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() Bierz ścigacza, ale nie myślałeś o skuterze? ;p Też nie są złe, sam mam Apke SR DiTech i sprawuje się świetnie, ładny start, dobry v-max, małe spalanie, i hamulce też są dobre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jesli to twoj pierwszy jednoslad to najmadrzej byloby zebys kupil skuter, poduczyl sie jezdzic i dopiero przesiadl na crossa/scigacza, IMO. Wiem, ze to taka moze i dupna rada, bo sam tez odrazu siadalem na scigare, ale musial Ci to ktos powiedziec, zebys nie byl zaskoczony jak Cie powiezie takie 'gowienko z 80cc' ;P
Co do pojemnosci, to 125cc i motorynka to jakas glupota : o Z tego co pamietam to 2-3 lata temu w Polsce takie pojazdy mozna bylo rejestrowac jako motorynke jesli mialo do max 80cc. No, chyba ze sie troche pokrecilo, znam takie przypadki. Znajomy (niepelnoletni) po zakupie nowego motorka o pojemnosci wiekszej niz 80cc, przy pierwszej rejestracji dal w lape zaprzyjaznionym mechanikom ze stacji diagnostycznej. Oni dawali mu zaswiadczenie z zanizona pojemnoscia, tak aby motor kwalifikowal sie jako motorynka (wiadomo, na wieksze pojemnosci potrzebne prawko a on 18-ki nie mial, wiec kombinowali zeby karta motorowerowa wystarczyla). Potem szedl z tymi papierkami do urzedu i rejestrowal go jako motorower. Proceder moze i dosc prosty, ale cholernie ryzykowny. Przy jakies wiekszej wpadce koles moglby miec niezle problemy, nie mowiac o pracownikach stacji. Ja bym raczej sie nie odwazyl ![]()
![]() |