|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() to jest cała tibia.pl -,- Ile to już dni po upadate? 3?? 4?? a morze 5?? Żal....
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
|
![]() Cóż. Okiem Rookstayera - update pogarsza Tibię znacznie. Okiem zwykłego gracza - update Tibię polepsza. Dlaczego? Już spieszę z wyjaśnieniami:
Okiem Rookstayera: Rookgaard upada. Kolekcje ciastek i mleka były znaczne. Zbierało się to długo, kupowało za niebotyczne ceny. A teraz po prostu można sobie kupić... i to za piekielnie niskie ceny. Trade jednak w pewnym stopniu to rekompensuje. Nareszcie będę mógł sprzedawać przedmioty bez przepychania się z ludźmi, próbującymi ciągle wypchnąć mnie z kolejki, bo "oni tylko jeden item". Samouczek - no cóż. I dobrze i źle. Dobrze, bo pomoże nowym graczom i wreszcie nie będą oni zawracać mi głowy pytaniami typu "A jak kupić tę zapałkę i jej użyć?". Ale również pomogą one nowym Rookstayerom powstać, bo Rookgaard będzie prosty do opanowania. Reszta update mnie nie dotyczy. Chyba, że nowe przedmioty i potwory zawitają na Rookgaard. Oczywiście karaluchów nie liczę, bo pożytku z nich dla mnie żadnego. Okiem przeciętnego gracza: Samouczek: Super! Tyle się nauczę, a nikogo nie będę musiał pytać! I uniknę kąśliwych uwag typu "po cholerę grasz skoro nie wiesz, że...?" Wyspa Przeznaczenia: Ekstra! Dowiem się sporo o profesjach i dostanę ekwipunek... chwila. Ekwipunek za darmo? To trochę za bardzo ułatwia grę, czyż nie? A zresztą, to i tak niewiele, a pomoże zaoszczędzić kasy na nowe przedmioty. Ten tysiąc (plus minus) to przecież nie tak wiele, a na początku mi się przyda. A przedmioty też jakieś niebiańskie nie są - ot standardzik. Przynajmniej spadnie ilość nowych robionych w trąbę na Plate Armorach itp. Potwory: Brzmi ciekawie. Żywiołaki zaczynają się kompletować, poza tym nowe potwory to i nowe wyzwania. Co prawda większość z nich będzie pewnie dostępna dla graczy z PACC, ale cóż, taka kolej rzeczy. Płacą, to i mają. Przedmioty: Więcej zbroi = więcej możliwości. Ceny pewnie będą spore, ale potem spadną. A niektóre z tych rzeczy ładnie wyglądają w domu chociażby. Questy: Po trzykroć TAK! Nowe zadania to więcej zabawy! Co prawda większość pewnie i tak dostanie się graczom z PACC, ale to norma. W końcu dzięki PACC finansują się prace nad Tibią. Outfit: Cóż, jak zwykle coś dla PACC. Mogliby oddać kilka ze starych outfitów graczom z darmowymi kontami. Wiem, że to PACCowcy finansują grę, ale co za dużo to niezdrowo. Okiem moim: Cóż. Jako Rookstayer ubolewam nad faktem utraty mleka i ciastek jako rare. CipSoft wyraźnie chce się pozbyć Rookstayerów. Co my im przeszkadzamy? Przecież też kupujemy PACC, a głównie o to im od kilku ostatnich update chodzi. Nowe potwory brzmią ciekawie. Od dawna mi brakowało żywiołaków energii. Poza tym, więcej potworów = nowe expowiska, co oznacza, że przynajmniej częściowo zwolnią się stare. A to plus. Nowe przedmioty - cóż. Większość z nich będzie dostępna tylko z potworów przesiadujących na części PACCowej, ale kupić może je każdy. To jedyny aspekt gry, w którym gracze są równi. Przedmioty vol. 2 - no, nareszcie paladyni przestają być ignorowani. Wreszcie mogą się rozwijać inaczej niż bow/crossbow i umiejętność Distance fighting. Oczywiście chodzi mi tu o tzw. "normalnych" łuczników, nie zaś o takich biegających ze shurikenami itp. Po prostu nie każdego stać na ciągłe dokupowanie gwiazdek/noży, a strzały można robić samemu. Questy - Gildia złodziei brzmi zastanawiająco. Zadania typu "wykradnij to i przynieś" mogą być ciekawe. O ile nie zrobią z nich typowego questu "zatłucz, znajdź, przynieś", wtedy pozostaje otoczka fabularna... i o ile nie dadzą tego tylko dla PACC. Bo to już byłaby lekka przesada. Outfit: Jako gracz z rodziny tzw. "za biedni, by kupić PACC" średnio się tym interesuję, pozostawię więc bez komentarza sam outfit. Ale CipSoft mógłby oddać część starszych, "nudniejszych" outfitów graczom darmowym. Add-ony pominę, bo to byłoby za dużo naraz. Wszelkim narzekaczom radzę przeczytać opis ustami typowego, szarego gracza. Zanim zaczniecie krytykować, pomyślcie o tym, co pożytecznego może to spowodować. @down Nie sądzę. Jak CipSoft uzna za stosowne stworzyć nowe serwery - stworzy i da znać. @2down To, że nie chce być zabijany = noob? Pomyśl zanim napiszesz, "normalny graczu". I/lub zapoznaj się z definicją słowa "Noob". Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 07-07-2008 o 16:01. |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Kętrzyn - W.-M.
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nodrink Nolive
Świat: Celesta/Morgana
|
![]() Upadte calkiem ciekawy... troche te okienko trade jest irytujace.. ;p
Szkoda tlyko ze nic nieslychac o nowych serverach... ![]() A moze ma ktos informacje czy i kiedy powstana? |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2008
Lokacja: Lublin
Imię: obuchowy mistrz
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 33
Skille: 61/58
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Jakby zrobili parę nowych serwerów non-pvp to już by nie było tylu noobów na tych serwerach co chcą grać "normalni gracze" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ja akurat licze na przynajmniej jeden sercer pvp ;p |
![]() |
![]() |
#26 |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Imię: Tiglatpilezar
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
![]() |
![]() Kupcie PACC to i servery będą... Nie mówię tu o Premii, czyli serverze dla PAcc, ale o tym, że servery trzeba opłacać. Dla CipSoftu, zakładanie nowych serverów jest na minus, ponieważ trzeba dużo pieniędzy wydać na utrzymanie tego.
@Nius. Źle się dzieje w państwie Duńskim... pomyliłem teksty. Źle się dzieje na tibia.pl. News przetłumaczony dopiero 5dni po fakcie... I do tego niusa moglibyście dodać coś o Pięcioleciu Tibia.pl, bo to nie wypada...
#27 | |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2007
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 90
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Kielek Master
Świat: Iridia
Poziom: 115
Skille: 92/89
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2008
Lokacja: Świdnica
Stan: Początkujący
Imię: Professional Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Zanera
|
![]() wszystko ma swoje plusy i minusy
np. nowy system trade + dobry dla nowych graczy - starym ciężko się przyzwyczaić - stary system trade miał klimat, a teraz trade jak w większości MMORPG + brak kolejek
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mnie sie updek podoba
![]()
#32 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 07 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Elef
Świat: Kyra
Poziom: low
Skille: bad
Poziom mag.: :(
![]() |
![]() z tym okienkiem Trade to jest masakra... ;| mogli zostawić stary system a okienko dodać po wpisaniu do NPC slowa trade... ;|
|
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2008
Lokacja: Lublin
Imię: obuchowy mistrz
Świat: Nerana
Poziom: 33
Skille: 61/58
|
![]() ![]() Tak przy okazji jak dodać awatar,bo nowy jestem ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2008
Lokacja: Carlin
Imię: Spoko Sorcerrer
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 15/18
Poziom mag.: 5
|
![]() update wyszedł ciekawie.potwory tez spoko lagi dalej.Stara tibia powoli przechodzi w niepamięć
![]() może cipsoft zrobi jak kiedys exp x 3 bylo by fajnie xD |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co ci na łeb padlo exp x3? omg lepiej pomykaj na OTS! tam se mzoesz w 5 min 50 lvl wbic ;p Pozatym stara tibia!?.. Wiesz z tego co napisales pod avatarem tzn z twojego 11 lvla i daty zalozenia konta na tym forum raczej niemozmna wnioskowac ze ty wogule cos znasz ze ''starej tibi'' pewno piszesz tak bo wszyscy tak pisza... Ostatnio edytowany przez kakademona111 - 07-07-2008 o 19:49. |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 06 2008
Lokacja: Daleko...
Imię: Mikro Sevenox
Świat: Aldora
Poziom: 23
Poziom mag.: 20
|
![]() Potwory są super, tak jak i itemki są zajefajne !!!
![]() ![]() ___________________________________________ ![]() Pisz po prawnie po polsku. .............................................MOZILLA FIREFOX ROX............................................. ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Stan: Niegrający
Imię: Sir Knight Dzik
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Co za spostrzegawczość, co za szybka reakcja.. takiej jeszcze nigdy nie widziałem.... żeby tak szybko napisać newsa... Jestem pod wielkim wrażeniem
![]() Ostatnio edytowany przez King Mati - 07-07-2008 o 20:54. |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 11 2006
Świat: Secura
|
![]() Kiepskie jest to trade, niewygodne...
|
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2008
Lokacja: Rybnik
Wpisy bloga: 10
Świat: Bona
Poziom: 99+
![]() |
![]() ja zaczynałem grać w Tibie jak była wersja 7.45. 2 lata temu musiałem (niestety
![]() ![]() A teraz? Niektóre rzeczy pozmieniali na + inne na - i już tak będzie więc poco psioczyć?? Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowany przez Grycan - 07-07-2008 o 22:41. |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2008
Lokacja: Lublin (okolice)
Imię: Djbuh
Profesja: Paladin
Gildia: Luminosity
Świat: Libera
Poziom: 112
Skille: 90+
Poziom mag.: 22
|
![]() Taaa gadasz jak kilkanaście osób z tego forum jakis h lvl powiedział a reszta tak mówi zeby być fajnym zal.....
A update to jedno wielkie gówno aby rozomowa z npc i trade a reszta ![]()