|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2008
Lokacja: Szczecin
Imię: Spethr
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
|
![]() Witam gram w Tibie jakieś 4-5 lat.. kiedyś wiedziałem o niej wszystko. Zrobiłem sobie przerwe rok-dwa. i słabo obeznany jestem, wszystko poszło na przód dlatego mam pytanie..
1. Jaki świat wybrać? - Zrobiłem w tydzień.. 30 lvl knighta 63/63 w axe.. jednak na faccu są problemu typu, dużo PK TEAM's, na cyclopach kolo dwarven bridge padalem czesto od jakichs.. 60 lvl+ - Zrobiłem 15 pallka z 50 dista.. w 1 dzien.. ide sobie kolo ab.. podbiega 64 ms.. i wali we mnie UE ![]() Więc jest sens ogólnie granie na serwerach pvp jeszcze? Na serwerach non-pvp gra około średnio cały czas 700-900 osób z czego połowa to lvl'e od 1 do 40 .. teorytycznie do ogarniecia.. bo w miesiac przy spokojonej grze bez sharowania bootowania jestem w stanie zrobic kazda postacia 50+ .. Zastanawiałem się też nad światem premmia.. ze względu na mała liczbę grających ![]() 2. Jaka profesja? - Knight.. fajna zabawa na początku .. ale taka prawda powyżej 80 lvl nie ma co nim robić .. ile można bic zolwie itd.. a potem i tak trzeba chodzic w teamie 2 osobowym zeby ogarnac jakis fajny exp ( zeby nie bylo waste, poniewaz system leczenie jest do dupy ) - Paladin.. Spoko profesja nawet.. ze wzgledu na to ze dodali atrakcje ( nie podoszenie spearow ) naprawde spoko pomysl.. No i przy 80 lvl throwing stars.. po 400 hity wchodza ![]() - Sorc/Druid Chyba najszybszy exp.. ale na niego trzeba miec kase wg. mnie żeby fajnie expic.. i to albo na 0 albo na waste.. potem dopiero sie nim zarabia.. O ile ogólnie sie zarobi bo teraz ciezko zlootowac cos.. jak cip soft zmienil ustawienia loota. Dlatego prosze was tych którzy grają długo i znaja sie.. O pomoc..Jaki świat i profesja ![]() Ostatnio edytowany przez projekt89 - 09-07-2008 o 16:21. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() tak, akurta 64 ms chciałby zabic 15 palka. Nędzna prowokacja...
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
|
![]() @up
Grasz w tibie ? Na pvp ? To powinienes wiedziec ze nooby np. 60 lvl, co nie potrafia ubic 50 wyzywaja sie na malych lvl. itd.itp. EDIT: Twoj podpis zal. Patrz na to OmtiłotnyN < Pierwsza i ostatnia na miejscu. Oksymoron.. Zeby to dzialalo w sdroku musza byc teliterky ktore zawiera wyraz i jesli wyrac jest dluzszy 1-2 litery musza ybc na swoim miejscu Ostatnio edytowany przez Gawroon7 - 09-07-2008 o 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Kętrzyn - W.-M.
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nodrink Nolive
Świat: Celesta/Morgana
|
![]() Odradzam ci Morgane na facc to tragedia na pacc lepiej, lepiej ale tez srednio tam se niepostoisz spokojnie przed dp bo zara nooby przyjda... zwlaszcza w thais czy carlin... Sam sie zastanawiam nad premia jezeli neizrobia new swiatow;p
Gralem wszystkimi harami i to czego doswiadczylem to : Knight- ile mozna skillowa?!! siedzialem na dwarfach rotach i skillilem potem przyszlo paru kolesi i zabilo a skille o 3 w dol... i znow skillic... zeby an cos isc trzeba miec dobre skille... a i ten system leczenia? jak dlamnie do dupy. Sorcer/druit - sorcer ma fajne czary druid na poczatku praktycznie nedza a i dalej to smao.. z lodu dragi fajnie padaja ale malo czarow itp... Sorcer hmm wbilem nim 35 lvl calkiem ciekawie sie nim gralo z tymi czarami ale wymaga duzo kasy! narobilem sobie dlugow huntow itak nim grac skonczylem... Palladyn- TAK ! to jak dalmnie najlepsza profa skille dosyc szybko rosna wkurza czasem to ze trzeba do maista po speary biegac ale da sie wytrzymac ;p szybko sie palkiem expi, ma dobry system leczenia, duzo many, moze sd uzywac jak 15 mlvl wbije i 45 lvl, z gwioazdeczego mozna po 400 hity wyciagac to naprawde fajna postac ![]() Polecam palka ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Świat: Menera
|
![]() Jako świat polecałbym Ci Hibernę, niby PVP ale żadnego PK tam nie spotkałem.
Jeśli chodzi o profesję to z pacc druida (33lvl hailstorm rod + icicle na dragach), pozatym popyt na icicle zawsze jest. Natomiast bez pacca pallka, szybko sie skilluje, dostaje nie wiele mniej życia od knighta a ma mana shield i assassin stars które mają 65 atk. Pozdrawiam, jeśli czegoś nie dopisałem poprawię błędy.
Michael 18:27:44 ja do brata Michael 18:28:01 ej mam waste tak jak stad do konca twojego huja Michael 18:28:05 a bro Michael 18:28:07 aaa to male |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2008
Lokacja: Kętrzyn - W.-M.
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nodrink Nolive
Świat: Celesta/Morgana
|
![]() Cytuj:
- jak dlugo grasz na nim - ilu polakow tam jam jest? - jakie ceny - noi czy sa kolejki ? ile osob jest tak np okolo godziny 15? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Świat: Menera
|
![]() Cytuj:
-Polaków tak średnio -Ceny są normalne -Gra około 500-600 osób
Michael 18:27:44 ja do brata Michael 18:28:01 ej mam waste tak jak stad do konca twojego huja Michael 18:28:05 a bro Michael 18:28:07 aaa to male |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2008
Lokacja: Szczecin
Imię: Spethr
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
|
![]() kur**.. co mam wam udowadniac ze mnei jakis chuj zabil na 64 ? .. ;] w dupie to mam jak mi nie wierzycie..
![]() Czyli druid.. albo pallek;p Palka już miałem hlvl.. wiec chyba na druida postawie;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
Lokacja: Zza ciebie.
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
|
![]() Cytuj:
Palladyn - Trzeba wracać po speary, to jest jego największy minus knightem, możemy na 30 lvl expić cały dzień na krasnalach zbierając gold, a palkiem zawsze tracimy kilka godzin. Knight - Skillowanie najłatwiejsze jeżeli mamy 27 maga/druida monk i 24/7 ![]() sorc/druid - na pvp do 33 lvl bardzo ciężko się gra, po za tym zawsze musisz szukać kolegów samemu nuda/monotonność
Widzisz we mnie jakieś wady? Z tym się urodziłem i z tym chcę umrzeć. Taki mam patent na rzeczywistość. Masz za dobrze? Czar może prysnąć. Lepiej ostrożnie iść z tą myślą, Że może zdarzyć się wszystko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21
Stan: Początkujący
Imię: Eragog Rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Człowieku! Takie tematy powstają co chwilę! Masz opcję "Szukaj"! Skorzystaj z niej! Bez przerwy "starzy gracze powracający do Tibii" zakładają takie tematy jak Twój, ale Ty też musisz! I wcale nie jesteś elo, bo zrobiłeś w tydzień 30 knighta i w 1 dzień 15 palka! Do tego masz poradniki (jaka profesja) i podklejony temat (jaki świat)!
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez ErAgOg - 10-07-2008 o 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Sam jesteś gowno. jest milion poradników...
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2008
Lokacja: Ankrahmun
Imię: Grindenhald
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: :]
Poziom mag.: :P
![]() |
![]() projekt89 powiem ci, ze ja tak samo jak ty, najwiecej gralem w tibie 7.5/7.6, i teraz po prawie rocznej przerwie nieogarniam gry.
A co do tematu polecam sorcerer/druid. A co do swiata to niewiem.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() wybacz że nie czytałem dokładniej ale tak "przeleciałem" wzrokiem i jak to zobaczyłem to padłem... jakie masz skile że z thorowing stars po 400 hitasz? =O / i na jakim otsie? :<
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2008
Imię: Kokos Von Koki
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42+
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() eee ludzie, nie ma juz takiego tematu...? Bo o ile wiem to jest i jest pełno opisanych swiatow itp....SZUKAJ- jest taka opcja...
![]()
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() O ja pierdolę. Tak, tak, jesteś pro elo elo mastah Tibii i wszyscy ci zazdrościmy, że będziesz dzisiaj elderem, że wbiłeś 15 lvl w jeden dzień i 30 w tydzień, a 50 w miesiąc. Teraz tylko się zastanawiam jak dużym jesteś no-lifem. -,-
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
poprawka. 30 lvl w 1 dzień, 50 w 2, 100 w tydzień, 200 w miesiąc, a za 3 miesiące dołączy do top10 all world
![]() |