Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-07-2008, 09:16   #1
Serlos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 11 2007

Domyślny Internet domowy z ery?

Witam!
Mam do was pytanko, czy opłaca się brać internet z ery (modem)? Tzn. czy dobry do gier MMORPG, ściągania itp.? Wiem, że internet niedawno wyszedł, ale może ktoś jest już jego użytkownikiem, a odpowiedz na to pytanie na pewno przyda się innym. A umowa będzie na 2 lata, a niechcem brać byle czego...
Serlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-07-2008, 12:07   #2
raven
Użytkownik Forum

raven's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2003
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 202
Domyślny

nie mam tego , ale na 90% jestem przekonany ze to jest takie samo gowno jak ten z plusa
raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 12:22   #3
Tomows
Użytkownik Forum

Tomows's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2007

Stan: Niegrający
Tomows ma numer GG zapytaj
Domyślny

Weź już lepiej jakieś neo, astera, netie ^^
stary 13-07-2008, 13:51   #4
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Jestem użyszkodnikiem Blue Connecta (bo o to pewnie Tobie chodzi) to napisze Ci kilka rzeczy o nim. Jeśli mieszkasz w dużym mieście (vide Poznań), gdzie chwyta Hsdpa itp hajtechy to można wziąć, download w hsdpa mi wynosi od 120kb/s do 200kb/s czyli jak neo 1mb (jesli dobrze licze hehe). Jeśli mieszkasz w mniejszej miejscowości i bedzie sie Tobie łączyć w technologii Edge, to sie zastanów. Ja w Edge grałem w wowa z pingiem 600-900ms, ale dało sie grać na luzie, tylko do furii doprowadzały kicki, spowodowane gubieniem zasięgu. Może antenka do tegoż (na allegro za 30-40zl chyba - uzywam modemu na pc express) by pomogła, neiwiem. Jeśli niemasz innych alternatyw jak neo itp to mozesz wziac, ja nie narzekam az tak. Jedyne minusy to, wlasnie gubienie zasiegu, przez coo trzeba resetowac połączenie (w tibii=You are dead hehehe) i troche niski download w edge, ktore dziala jak neo 128-256 (roznie to bywa). Jak cos pytaj śmiało

Pozdro
Grue
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 14:17   #5
nUUBBa
Użytkownik Forum

nUUBBa's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Port Hope

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kolonazbaq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Barnacles
Świat: Astera
Poziom: 116
Skille: 88/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Całkiem niedawno kończyła mi się umowa z Neostradą i zastanawiałem się właśnie nad Blue Connec. Prześledziłem przeróżne foram obdzwoniłem różnych ludzi i wysnułęm następujące wnioski.

* Mieszkasz w miejscowości 50k+
Masz dostęp do nowszej technologii, o której wspominał kolega up czyli masz transfer od 100 do 200 kb/s

* Mieszkasz w miejscowości 50k-
Masz dostęp do gównianej technologii, o której wspominał kolega up czylimasz transfer od 16 do 32 kb/s, dodatkowo od Ery otrzymasz gratis w promocji kicki i zrywanie połączenia, gubienie zasięgu i wyrwane włosy na głowie.

DECZYJA NALEZY DO CIEBIE

Pozdro^^
Originally Posted by Makrooo
.:: I am not nothing without tibiabot...xDD ::.
nUUBBa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 15:33   #6
Serlos
Użytkownik Forum

Domyślny

Nie nie o to mi chodzi...
O tym co wy mówicie to jest internet bezprzewodowy, zazwyczaj używany przez użytkowników laptopów, a teraz wyszło zupełnie nowy internet domowy...zresztą macie tu informacje bezpośrednio ze strony ery...
http://www1.era.pl/press/press.php?s...0&id=1171&ln=0
Z tego co "zauważyłem" jest to zwykła Neostrada tylko, że dostawcą, nie wiem jak go nazwać, jest era, w każdym bądź razie jemu płacimy, wszystko idzie po liniach tpsa, tylko nie wiem czy jakość będzie taka sama...dlategoż pytam
Kapejszyn?
stary 13-07-2008, 15:48   #7
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Zaiste ciekawe nawet, musze sie wiecej o tym dowiedziec i moze w domku sobie zaloze
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 15:52   #8
craZz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 06 2008

Domyślny

Mam pytanko.. mam blueconecta tymczasowo ale tego radiowego poniewaz mieszkam nad morzem od 2008 roku w miejscowosci Ustka i wlasnie czy zeby tego neta mieć to trzeba miec LINIE TP czy trzeba miec zalozony telefon TP.. bo u mnie na osiedlu przechodza LINIE TP ale nie mam teleofonu wiec na jakiej zasadzie to polega
craZz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-07-2008, 16:08   #9
Serlos
Użytkownik Forum

Domyślny

Z tego co czytałem będziesz musiał dopłacić, jakieś 39 zł jeśli nie masz abonamentu tpsa (znaczy telefonu). Nie wiem czy to jednorazowo czy wraz wliczone w comiesięczny abonament...
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania