|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kokos Von Koki
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42+
Poziom mag.: 37
![]() |
![]() dupa, ja wam powiem o co chodzi, specjalny licznik graczy tibijskich, który stworzyła specjalna organizacja powołana przez CIPow ze Stanów Zjednoczonych złożona z najlepszych psychoanalityków informatycznych i psychicznych wysyła parametry ilości przegranych godzin w tibie do każdego komputera gracza. Gdy gracz zaczyna za bardzo się wciągać, komputer się wyłącza. Jest to naj naj naj nowsze zabezpieczenie CIPow przed no rl....
|
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() nom, ustaw magistrale spowrotem tak jak byla, amd szczegolnie te jedno rdzeniowe fajnie podkreca sie o 100- 200 mhz ale nie o 700...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2008
|
![]() mam podobny problem. pojawia sie tez tylko podczas gry w tibie. czasem moge grac 4 godziny bez problemu a czasem po 30 minutach komputer sie zawiesza i po jakims czasie resetuje.
moj komp: Procesor: AMD Sempron(tm) Processor 3000+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz Pamięć fizyczna: 1024MB RAM Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 256 mb Prędkość neta :1 mb ( nie wiem czy to ma cos do rzeczy) ktos mowil o wentylatorze cos tam... nie znam sie na kompach, przy wentylatorze mam napisane w everescie: obudowa~2909 RPM ( rotates per minute? <-- moje domysly..) zasilacz~6550 RPM procz zawieszania kompa czesto mam freezy w tibi, ale moge zamknac ją i wlaczyc ponownie. prosilbym o pomoc, co moge zrobic by zmniejszyc czestotliwosc zawieszek i freeze'ow Ostatnio edytowany przez Andrysek - 26-07-2008 o 16:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() @up
Jak to kiedyś mądry użytkownik tegoż forum mi napisał na podobny temat " jest to niezwykły znak od Boga abyś przestał grać w tą debilną gre i zajął się rl life!" Pozdro biceps ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
|
![]() niee. MSI K8N Neo3-FSR
co do tematu. w everescie ogromne temp mi sie pokazuja... niewiele ponizej tych 70 stopni |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2008
Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 11x
Poziom mag.: 6x
![]() |
![]() @up:
Masz b.duże tempo wentylatora to nie powinno Ci sie tak nagrzewać. Edit:Może jeśli masz dobre chłodzenie CPU to karta graf. Ci sie przegrzewa.Spróbuj jak bedziesz gral otwórz obudowe i w momęcie kiedy sie zawiesi zobacz szybko co jest najgorętsze/b.gorące,więc może sie dowiesz co jest. Ostatnio edytowany przez Thunus - 27-07-2008 o 01:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Amd Semprony 2600- 3000+ tak mają, mój amd sempron 2600+ ktorego juz sie naszczescie pozbylem nagrzewal sie w normalnych warunkach pracy do 65 stopni
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik forum
|
![]() karta graficzna w normie. z prockiem problem. moment nagrzewa sie do okolo 60 stopni, a podczas gry w tibie jeszcze bardziej. komp stoi otoczony ze wszystkich stron sciankami, tylko od przodu jest dostep. jednakze przestawienie odpada bo ojciec twierdzi ze komp sam z siebie sie nie przegrzewa i to ja pobralem jakiegos wirusa -.- dzis przeczycislem, mnostwo kurzu w wiatraczku bylo. moze cos pomoze
![]() edit: niewiele pomoglo. normalnie jak w nic nie gram kolo 55 stopni temp procka, przy tibii moment rosnie do 63 i potem powoli w gore az do 70 i zawiecha i reset :/ Ostatnio edytowany przez Andrysek - 27-07-2008 o 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Imię: Servaler
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
ps. Problem chyba rozwiązany - zdefragmentowałem dysk, skasowałem kilka gier w które nie gram, pokasowałem różne syfy CCleanerem i jest w porządku, jednak temperatura procesora dalej ta sama (przy tibii mniej wiecej 61) ale komputer się już nie zawiesza. Co ciekawsze już kiedyś jak wspomniałem zawieszał mi się komputer przy graniu w tibie i zdefragmentowałem dyski i przestało, po 5 miesiącach znowu zaczął się zawieszac, znowu zdefragmentowałem i znowu jest dobrze. Nie rozumiem... edit: Andrysek - też spróbuj defragmentacji dysków, widzę że masz podobny problem do mojego, powinno pomóc Ostatnio edytowany przez Borsuchik - 27-07-2008 o 16:42. |
|
![]() |
![]() |