![]() |
#1542 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Huh, jak manga Claymore różni się końcówką od anime. Normalnie aż żal.
@down, tak.
Ostatnio edytowany przez Nari - 30-07-2008 o 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Zaświaty
Stan: Niegrający
|
![]() Nari
Przeczytałeś całą mangę?
![]() |
#1544 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
|
![]() JUz po anime Clannad, imho jeszcze film i ten odcinek specjalny z tomoyo. Co do samego anime nie bylo najgorsze, troche smieszne, troche smutne. Mogliby dokonczyc watek z Fuko, no i te sceny z ta samotna dziewczynka wedlug mnie troche wprowadzaly w blad, ich wykorzystanie bylo inne niz myslalem.
Teraz to tylko czekac na druga serie |
![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() nieogladales dokladnie. Nie myslkales nad tym. Pomysl o rodzicach Kotomi. Oni przeciesz pracowali wlasnie nad innym wymiarem, gdzie mowili ze jest inny swiat i prawdopodobnie jest zamieszkaly. Nagisa poprostu mogla miec jakies wizje z tego swiata i mogla go nieswiadomie przeksztalcac na wlasne potrzeby w podswiadomej wyobrazni dlatego watek w ostatnich odcinkach jest taki ze w tamtym swiecie jest nagisa i okazaki.. Takie jest moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Użytkownik Forum
|
![]() Więc KIBA zaliczone. Jeśli chodzi o samo anime to miejscami przynudzało- lub raczej miejscami nie przynudzało- dosyć przewidywalne, brak większego wątku miłosnego, co jest rzadkością. Tyle o minusach. Plusy to, choć przewidywalna, fabuła, system shardów i spiritów, odzwierciedlenie państw i key spiritów jako słabości ludzkich, pewne symboliczne znaczenie, ładnie dobrane seiyuu, końcówka. Podczas oglądania anime czasami coś tam brzdąka, a czasami nie, jednak w krytycznych momentach jest hmm... dopasowana muzyka. Podsumowując to tytuł raczej dla tych, którzy zaczynają co dopiero przygodę z M&A, dokładniej to dla tych, którym się znudziły Shaman King, Naruto, pokemony i te inne. Ogólnie to 7/10. Ulubione postacie? Zedd, Amil Gaoul i Sagiri.
Ostatnio edytowany przez Nari - 31-07-2008 o 19:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1548 |
Zbanowany
|
![]() ok dzisiaj koncze ogladac 3ep Natsume's Book of Friends oraz 6 ep Pumpkin Scizors. A nastepnie zabieram sie za claymore. W jakim stopniu jest on podobny do Berserka. No i co. Fabula ? Kreska ? czy co ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1549 |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja teraz sobie Death Note ogladam ; ] koncze 6 ep i coraz bardziej mnie wciaga : >
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1550 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
IMO: nie widziałeś Berserka - mało widziałeś. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1551 |
Zbanowany
|
![]() A berserka widzialem. I tak mi sie to anime spodobalo ze az 3 razy je obejzalem(co u mnie jest swietem jak obejze cos 2x razy)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1552 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hah, skoro piszecie, że berserk jest podobny do Claymore to biorę się za niego :>. Jeśli chodzi o samo Claymore to anime jest super, a manga zaskakuje kreską. Podczas czytania odnoszę wrażenie, że w porównaniu do niektórych scenek najpopularniejsze mangi nie mają polotu. To anime i manga po prostu oczarowały mnie ;s. Fabuła świetna. Kreska też. Tyle, że mogliby zrobić drugą serię. I mangę dokończyć.
![]() |
#1553 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Up
Mnie Berserk odrzucił po 1 odcinku, a Claymore mi się spodobał. No ale, może kiedyś dokończę. @Topic W końcu kończę Wolf's Rain, zostały mi 2 odcinki i skrobnę co nieco. W sobotę rano wyjeżdżam w góry, ale wezmę sobie kilka klasyków ze studia Ghibli, żeby nie mieć zaległości ^^ @Down Ja nie biję tylko za Modę na Sukces! Ostatnio edytowany przez Grocix - 01-08-2008 o 00:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1554 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Nowogard
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Strawhat Pirates
Świat: Pacera
Poziom: 40+
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Claymore - dobre anime, mangi nie czytalem. Ogladalem jakos w zeszlym roku. Dokladnie pamietam, ze 7 odcinek gdy Teresa... Sami wiecie : ) Szczeka mi opadla i zabraklo slow. Goraco polecam : )
Bijecie tutaj za rozmowy o tasiemcach?
![]() |
#1555 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @palladni
Mi średnio spodobał się Claymore. A Teresa była fajna. : ( Niestety biją za tasiemce, i to równo. Btw. Jak sobie poradzisz z nowym systemem płatności od Cipów? PW me. Edit.: Cytuj:
A co do tej dziewczynki od robota, to całkowicie się zgadzam. Ostatnio edytowany przez Argen - 01-08-2008 o 00:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() nie,ale radze nie próbować jak coś to w grupie Otaku gadać ....
![]() |
![]() |
#1557 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Nowogard
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Strawhat Pirates
Świat: Pacera
Poziom: 40+
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Cytuj:
A co do tasiemcow, mam straszna slabosc do nich... I o ile anime Bleacha i Naruto juz nie ogladam (jedynie manga, fillery bolą.) to wlasnie zaczalem ogladac One Piece - z kolei ciezko mi sie przelamac na jakies ambitniejsze serie, jestem typowym fanem Shōnen'ow ; ) @down: Dzieki, nie wiedzialem, ze wrocily grupy na tibii.pl : )
![]() Ostatnio edytowany przez Palladni - 01-08-2008 o 00:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() z serii all lubimy tasiemce :
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=64 > "offtop" tu można pogadać o tasiemcach @up i mają własne pod fora =]
(Oj tam że nie ma takiego słowa, Shakespeare też bawił się w Neologizmy!) Ostatnia notka jest o czymś w miarę... no właśnie, w miarę jaka? Przekonajcie się sami. Ostatnio edytowany przez Rayza - 01-08-2008 o 00:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1559 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2008
|
![]() cos dla milosnikow krwi , walki i ecchi
Tenjho Tenge :x |
![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Skończyłem... Wydaje mi się najlepszym anime, jakie do tej pory widziałem. Świetna oprawa dźwiękowa, przyciągająca fabuła i metaforyczne przesłanie (odzwierciedlenie naszego świata). Koniec pozostawia masę niedomówień, ale wydaję mi się, że jest to dobre rozwiązanie, resztę powinien dopowiedzieć sobie widz, przemyśleniami.
Cóż, jeśli ktoś ma ochotę na coś... mimo wszystko chyba cięższego (bo jako lekkie anime, koncentrując się tylko na fabule, nie ma sensu oglądać) to gorąco polecam. @Down Widzę, że nie jestem sam ^^ Ostatnio edytowany przez Grocix - 01-08-2008 o 01:28. |
![]() |
![]() |