Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-07-2008, 19:50   #361
Thufir
Użytkownik Forum

Thufir's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock

Stan: Na Emeryturze
Świat: Astera
Thufir ma numer GG 9165685
Domyślny

Cytuj:
Szkoda tylko, ze nikt nie pyta o zdanie tego czlowieka, ktory zostanie zamordowany jeszcze przed narodzeniem.
Dobrze, to wprowadźmy przepis, żeby lekarze pytali. Zobaczymy czy płody odpowiedzą
Cytuj:
(...)jakoś ani trochę mi do tego obrazu nie pasuje...
Płód posiada ludzkie DNA, ergo jest to człowiek. Wczesna faza rozwojowa, ale jednak.
Imho w sprawie aborcji imho glówną rolę gra samoświadomość i zdolność do odczuwania bólu. Płód takiej nie posiada, także dla mnie matki mogą sobie nawet je zjadać =] dzieki, pozdro.
Thufir jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-07-2008, 19:51   #362
Aphino
Użytkownik Forum

Aphino's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
Aphino ma numer GG 13694547
Domyślny

Jak znam życie polowa ludzi z tego tematu to dzieci w wieku 8-9 lat...
#Topic
Heh...Ludzie z natury są ciekawi.
O ile wiem Polska jest demokratycznym państwem i można robić co się chce no może nie wszystko
Wiec po co ten temat.
Autor tematu pewnie tego nie robił i jest zazdrosny

#Khalan Blitzhammer
Tak

Lotnictwo<3

Bóg, Honor, Ojczyzna

Ostatnio edytowany przez Aphino - 30-07-2008 o 20:00.
Aphino jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 19:51   #363
psyhopatka
Użytkownik Forum

psyhopatka's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Knurów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artix-pal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Eternus
Świat: Elera
Poziom: 102
Skille: 88/69
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thufir Pokaż post
Dobrze, to wprowadźmy przepis, żeby lekarze pytali. Zobaczymy czy płody odpowiedzą

Płód posiada ludzkie DNA, ergo jest to człowiek. Wczesna faza rozwojowa, ale jednak.
Imho w sprawie aborcji imho glówną rolę gra samoświadomość i zdolność do odczuwania bólu. Płód takiej nie posiada, także dla mnie matki mogą sobie nawet je zjadać =] dzieki, pozdro.
Myślisz że jesteś dowcipny?
stary 30-07-2008, 19:54   #364
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Jeszcze za moich szkolnych czasów (co było dawno, większość z was pewnie nawet nie pamięta) krążył dowcip, że największymi zbrodniarzami są onaniści, bo codziennie zabijają tysiące istnień. To tak a propos tego całego szumu o aborcję i o to, że "płód posiada ludzkie DNA, ergo jest to człowiek". Plemniki też posiadają.

Edit, tradycyjnie:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aphino
Autor tematu pewnie tego nie robił i jest zazdrosny
A Ty robiłeś i jesteś dumny, nie?

@down: co nie zmienia faktu, że plemniki zawierają ludzkie DNA.

Ostatnio edytowany przez Khalan Blitzhammer - 30-07-2008 o 20:05.
Khalan Blitzhammer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 20:02   #365
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

@up
A nie, mają 23 chromosomy, człowiek ma ich 46.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 20:09   #366
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:

Argument samoświadomości i zdolności do odczuwania bólu bije rekordy ludzkiej głupoty. Jak złamałem sobie nos z wstrząsem mózgu gratis to czułem się świetnie ze względu na to, że mózg tak reaguje po szoku. W gruncie rzeczy nie byłem świadomy i nie czułem bólu. Także moja matka mogłaby sobie mnie zjeść? Gratulacje inteligencji. Pijak jak pijak- zła osoba. Przepiła się i padła nie przytomna. Podchodzisz- kopiesz go, a on nic. Nie czuje bólu i nie jest świadomy. Smacznego. W związku z Twoją niezaprzeczalną inteligencją wyciągnę dla Waszej Ekscelencji wniosek: płód tymczasowo nie czuje bólu. Tak samo jak pijak, i jak ja po wstrząsie mózgu. Comprendes? Wiem, że nie.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 20:23   #367
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
@up
A nie, mają 23 chromosomy, człowiek ma ich 46.
Ludzie z zespolem downa maja ich 47. Wiec to nie ludzie i mozna ich zabic ot tak ?
Relosu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 20:30   #368
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Domyślny

@up
Tego nie napisałem.

@down
W00t, gdzie?!

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 30-07-2008 o 20:35.
stary 30-07-2008, 20:32   #369
Relosu
Zbanowany

Relosu's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2006

Domyślny

Ale to sugerowales
Relosu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 20:59   #370
Lay's
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 07 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
piternet proszę, najpierw dorośnij. Potem zaś wypowiadaj się w takich tematach. No i zacznij szanować kobiety jako ludzi, a nie maszynki do robienia dzieci.

@up
Zgadzam się ; ). Na taki post tylko czekałam... Cóż, w temacie wypowiadają się głównie bardzo młode osoby..
Ponieważ to jest forum gry tibia, w której większość graczy to osoby niepełnoletnie lub niedojrzałe (niepełnoletni nie znaczy niedojrzały).
Lay's jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 21:14   #371
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Może wrócicie do tematu?

Zaś sam temat:

Hah.

80% postów to porażka. Od skrajnego fanatyzmu i konserwatyzmu do skrajnej wolności w życiu i braniu z niego (i z seksu) jak najwięcej.

Gdzie są dziewice - wszędzie. Czy to, że coraz więcej dziewczyn je traci od razu oznacza, że w tych miliardach ludzi na Ziemi nie ma już dziewic? Są i to dużo więcej niż nam się zdaje. Czy jak ktoś wam powie, że jest już po to od razu mu wierzycie? Czy jak wam ktoś powie, że zabił to też wierzycie? Taka sama sytuacja. Nie mówie, że wszyscy kłamią ale część tak. Tak samo teksty w stylu "te bym wyruchał, te i te, o tą bym puknął" często są takimi przechwałkami, że głowa mała. Jak się takiemu powie "do dzieła chłopie" to nawet się nie ruszy.

Co do tego co sądze o laskach które uprawiają seks z wieloma facetami - a co w tym złego? Ich sprawa i ich życie. Ludzie nigdy chyba nie zrozumieją, że życie ma się tylko jedno i powinno się przeżyć tak jak się chce a nie tak jak ci mówią. Nie ma nic gorszego niż żyć wbrew sobie.

Pewnie, że nie chciałbym mieć żony, która wczęsniej bzykała się z 30 facetami, ale to mój wybór i jak będę szukał to takiej która nie robiła tego z każdym. Szanuje siebie i będę wybierał takie kobiety co nie znaczy, że te drugie poniżam. Ich sprawa.

Seks przed ślubem? Pewnie. A jaka jest różnica w seksie przed i po ślubie? Bo wtedy wolno? No ale dlaczego po ślubie wolno, a wcześniej nie? Że niby seks przed ślubem jest gorszy niż po? Powiecie - to grzech. A czy wy wszyscy obrońcy moralności i prawd kościoła wiecie, że seks bez zapłodnienia też jest grzechem (rozwiązłość etc)?

Coraz mniejszy wiek gdy kobiety tracą dziewictwo? A czemu mówimy tylko o kobietach? Jeśli one coraz młodziej się oddają to i FACECI też coraz młodziej przestają być prawiczkami. Ale z ich strony to już jest dobre? Nie widzicie tu paradoksu?

Wygląd kobiet - gdy kobieta odsłania co nieco to od razu dziwka? A gdy facet chodzi bez koszulki (plaża, basen czy choćby gorący dzień) to już nie? Przecież prowokuje KOBIETY!!! Nie widzicie, że pisząć takie rzeczy sami się wkopujecie.

Równouprawnienie? A co w tym złego. Wszystko jest dla ludzi. LUDZI nie mężczyzn. Ludzie to osobnicy obu płci. Że niby kobiecie nie wypada robić tego i tamtego, że to typowo męskie? A czemu nie? Bo wy tak uważacie? Bo mama i tata tak uważają to i wy? Bo kościół tak uważa? Bo pani w szkole tak mówi?

Mógłbym pisać tak dalej ale narazie to tyle.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 22:37   #372
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Mógłbym pisać tak dalej ale narazie to tyle.
Na razie i aż tyle Doskonałe podsumowanie tematu, więc dobrze by było skończyć tą dyskusję, bo mocny offtop się zrobił.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 22:48   #373
Thufir
Użytkownik Forum

Thufir's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Jak złamałem sobie nos z wstrząsem mózgu gratis to czułem się świetnie ze względu na to, że mózg tak reaguje po szoku. W gruncie rzeczy nie byłem świadomy i nie czułem bólu. Także moja matka mogłaby sobie mnie zjeść?
Z tą różnicą, że ty już stałeś się świadomą i zdolną do odczuwania bólu istotą, która posiada własny bagaż doświadczeń. A stan, w którym byłeś był chwilowy.
A płód jeszcze nie ma i NIE MIAŁ czegoś takiego. W ogóle.
Także imho matka nie mogła Cię zjeść bo mogłeś sobie tego nie życzyć zanim straciłeś świadomość, albo po przebudzeniu.
Płód sobie nie mógł tego nie życzyć bo jego 'ja' jeszcze nie istnieje.
Cytuj:
Gratulacje inteligencji.
Dziękuję.
Cytuj:
Pijak jak pijak- zła osoba. Przepiła się i padła nie przytomna. Podchodzisz- kopiesz go, a on nic. Nie czuje bólu i nie jest świadomy. Smacznego.
Sytuacja analogiczna. Świadomość, zdolność do odczuwania bólu, bagaż doświadczeń. Wszystko jest nieobecne CHWILOWO. U płodu to jeszcze NIE POWSTAŁO.
Cytuj:
W związku z Twoją niezaprzeczalną inteligencją wyciągnę dla Waszej Ekscelencji wniosek: płód tymczasowo nie czuje bólu. Tak samo jak pijak, i jak ja po wstrząsie mózgu. Comprendes? Wiem, że nie.
Płód nie czuje bólu. BYĆ MOŻE będzie kiedyś czuł, ale póki co to jest tylko zlepek komórek.
Na tej samej zasadzie można mówić, że komórka jajowa i plemnik też tylko tymczasowo nie czują bólu. MURDERER!
Idźmy dalej. Gdyby trzymać się Twojej logiki to jedzenie, które spożywa matka też tylko tymczasowo nie czuje bólu (chodzi o te substancje budulcowe, które złożą się na rozwój płodu, wszak z powietrza się nie wzięliśmy ).
stary 30-07-2008, 23:33   #374
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Domyślny

@up
Są ludzie którzy nie czują bólu, przerwane nerwy itp. Zresztą skąd wiesz, że płód nie czuje bólu (chociaż... nie ma nerwów do tego : P )

Cytuj:
Wszystko jest nieobecne CHWILOWO.
Zabijajmy ludzi w śpiączce, i tak jest bardzo mała szansa, że się obudzą, przecież oni nie czują i nie są niczego świadomi, co tam. I tak, widać, Bóg ich nie lubi.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 30-07-2008 o 23:37.
stary 30-07-2008, 23:41   #375
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Równouprawnienie? A co w tym złego. Wszystko jest dla ludzi. LUDZI nie mężczyzn. Ludzie to osobnicy obu płci. Że niby kobiecie nie wypada robić tego i tamtego, że to typowo męskie? A czemu nie? Bo wy tak uważacie? Bo mama i tata tak uważają to i wy? Bo kościół tak uważa? Bo pani w szkole tak mówi?
Równouprawnienie nie oznacza zajmowania się tymi samymi rzeczami. I nie chodzi o to, że nie wypada, tylko o to, że przeciętna kobieta do pewnych zadań nadaje się gorzej niż przeciętny mężczyzna. Ot, biologia.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 23:43   #376
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Seks przed ślubem? Pewnie. A jaka jest różnica w seksie przed i po ślubie? Bo wtedy wolno? No ale dlaczego po ślubie wolno, a wcześniej nie? Że niby seks przed ślubem jest gorszy niż po? Powiecie - to grzech. A czy wy wszyscy obrońcy moralności i prawd kościoła wiecie, że seks bez zapłodnienia też jest grzechem (rozwiązłość etc)?

Też nie mam nic przeciwko i nie widzę w tym nic złego.

Cytuj:
Coraz mniejszy wiek gdy kobiety tracą dziewictwo? A czemu mówimy tylko o kobietach? Jeśli one coraz młodziej się oddają to i FACECI też coraz młodziej przestają być prawiczkami. Ale z ich strony to już jest dobre? Nie widzicie tu paradoksu?
No właśnie ja nie widzę żadnego paradoksu. Według mnie kobieta powinna być bardziej niedostępna czy coś w tym stylu, a nie się puszczać z kimś kogo ledwie zna (choć z drugiej strony dobrze, że są i takie bo co to by była za impreza : D), a facet to facet taka już natura xD.

Ostatnio edytowany przez Zyziek - 30-07-2008 o 23:45.
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-07-2008, 23:49   #377
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

@Zyziek
Zdaję się, że Slythia już o tym pisała. Chodzi o to, że jeśli dziewczyna się "puszcza", to jest uznawana za szmatę, dziwkę itd, natomiast jeśli facet sypia z wieloma dziewczynami/kobietami, to mówią jaki to z niego maczo. Paradoks polega na tym, że robią dokładnie to samo, a są inaczej oceniani, łapiesz?
stary 30-07-2008, 23:50   #378
Thufir
Użytkownik Forum

Thufir's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
Zabijajmy ludzi w śpiączce, i tak jest bardzo mała szansa, że się obudzą, przecież oni nie czują i nie są niczego świadomi, co tam. I tak, widać, Bóg ich nie lubi.
Nie rozumiem o co Ci chodzi.
stary 30-07-2008, 23:58   #379
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
@Zyziek
Zdaję się, że Slythia już o tym pisała. Chodzi o to, że jeśli dziewczyna się "puszcza", to jest uznawana za szmatę, dziwkę itd, natomiast jeśli facet sypia z wieloma dziewczynami/kobietami, to mówią jaki to z niego maczo. Paradoks polega na tym, że robią dokładnie to samo, a są inaczej oceniani, łapiesz?
Łapię i nie widzę w tym nic dziwnego.
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 01:41   #380
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Z tą różnicą, że ty już stałeś się świadomą i zdolną do odczuwania bólu istotą, która posiada własny bagaż doświadczeń. A stan, w którym byłeś był chwilowy.
A płód jeszcze nie ma i NIE MIAŁ czegoś takiego. W ogóle.
Także imho matka nie mogła Cię zjeść bo mogłeś sobie tego nie życzyć zanim straciłeś świadomość, albo po przebudzeniu.
Płód sobie nie mógł tego nie życzyć bo jego 'ja' jeszcze nie istnieje.

Dziękuję.

Sytuacja analogiczna. Świadomość, zdolność do odczuwania bólu, bagaż doświadczeń. Wszystko jest nieobecne CHWILOWO. U płodu to jeszcze NIE POWSTAŁO.

Płód nie czuje bólu. BYĆ MOŻE będzie kiedyś czuł, ale póki co to jest tylko zlepek komórek.
Na tej samej zasadzie można mówić, że komórka jajowa i plemnik też tylko tymczasowo nie czują bólu. MURDERER!
Idźmy dalej. Gdyby trzymać się Twojej logiki to jedzenie, które spożywa matka też tylko tymczasowo nie czuje bólu (chodzi o te substancje budulcowe, które złożą się na rozwój płodu, wszak z powietrza się nie wzięliśmy ).
Ja próbowałem kontynuować Twój tok myślenia i zaznaczałem tylko ludzi w etapie rozwoju do płodu. Jednak nie dyskutuję na ten temat cząstkowo, lecz rzeczowo. Świadomość jest wiedzą na temat swojego faktu istnienia. Odczuć ból to pies nawet może. A czytałem gdzieś, że nie wie gdzie go boli. Po prostu czuje ból. Mówisz z perspektywy "teraz", nie uważasz, że jest to ograniczenie siebie? Tak jakbym teraz próbował iść w niebo i szukać ufo. Bo wszakże nie ma czegoś, co zrobiłoby to za mnie. Jeszcze nie ma. BYĆ MOŻE będzie kiedyś. Lecz narazie pozostają nam własne nogi. Wracając do tematu to zgadzam się z Tobą, że płód nie ma świadomości. JEST bardziej częścią kobiety. O.o samookaleczenie? Wow. Jednak jestem z natury filozoficzny i wybiegam ponad dzisiaj. Nie w sensie intelektualnym, itp. ofc. Dla mnie fakt, że istnieje pewna możliwość równa się prawdopodobnie co fakt istnienia egzystencji w czasie teraźniejszym u Ciebie. Po prostu jesteśmy różni. Ty jesteś realistą a ja po części idealistą. Dlatego dla Ciebie płód pozostanie zlepkiem komórek, a dla mnie możliwością życia. Dla Ciebie aborcja to usunięcie zlepka komórek, a dla mnie to symbol oddania życia w czyjeś ręce. Wszelkiego możliwego życia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
@Zyziek
To zależy od kręgów towarzystwa. Każdy ocenia inaczej, ponieważ ma inny system wartości odczuwania. Ja akurat uważam za puszczalską dziewczynę, która biega od chłopaka do chłopaka seryjnie prowokując ich, a w rzeczywistości osłania się swoim chłopakiem. A jeśli mężczyzna biega od kobiety do kobiety to uważam, że nie jest żadnym macho, bohaterem, czy gwiazdą, lecz człowiekiem, który po prostu jest tak nisko rozwinięty psychicznie, że większość jego odczuć psychicznych musi opierać się na czynnościach fizycznych, takich jak seks, czy masturbacja. Nie chodzi mi również o to, że święte klechy, które cały dzień się modlą są wyżej rozwinięci od innych ludzi. Za szczyt uważam równouprawnienie odczuć fizycznych i psychicznych, w zaznaczeniem na psychiczne. Emocjonalne.

PS. To wcale nie jest offtop. Po prostu szeroko rozłożony temat. Mała geneza: gdzie są dziewicę- dlaczego ich nie ma- dlaczego tyle dziewczyn się puszcza- jakie jest Wasze zdanie na ten temat- jakie jest zdanie Kościoła- dlaczego takie jest- wartość wymówek "puszczalskich" i "dziewic"- uzasadnienie ich argumentów- opinie użytkowników- ewentualne kontrargumenty.
Oczywiście nie jest to poukładana historia tematu. Nie chcę mi się tu "drzewka robić".

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania