Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-07-2008, 11:55   #401
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Masz rację, nie przeszkadza, lecz często ma bardzo ciekawe poglądy na np. życie małżeńskie, po usłyszeniu których niektóre kobiety wychodzą trzaskając drzwiami (przykład z nauk przedmałżeńskich).
Skoro nie podobaja im sie poglady kosciola to po co chodza na katolickie nauki przedmalzenskie i po co biora katolicki slub? Gdzie tu logika?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-07-2008, 12:02   #402
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Skoro nie podobaja im sie poglady kosciola to po co chodza na katolickie nauki przedmalzenskie i po co biora katolicki slub? Gdzie tu logika?
Ze względu na rodzinę, rodziców, dziadków, którzy zapewne tego oczekują. Kościół powinien się rozwijać, a nie w czasach gdzie panuje równouprawnienie mówić o tym, że żona ma być posłuszna swemu mężowi.

@down
Ale czy to jest sprawiedliwe? Chciałbyś być do końca życia pod cudzą władzą, nie mieć wolności?

Ostatnio edytowany przez Slythia - 31-07-2008 o 12:08.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 12:03   #403
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Ze względu na rodzinę, rodziców, dziadków, którzy zapewne tego oczekują. Kościół powinien się rozwijać, a nie w czasach gdzie panuje równouprawnienie mówić o tym, że żona ma być posłuszna swemu mężowi.
Ale taki jest model kościoła.
@UP: Jak "nie mieć wolności?"

Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 31-07-2008 o 12:15.
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 12:24   #404
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Na tym forum panuje zadziwiająca moc, która sprawia, że każdy temat zawsze kończy się offtopem na temat kościoła.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 12:51   #405
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Ślub kościelny ze względu na rodzinę to głupota, za którą trzeba winić nie Kościół, a ludzi.
Ale fakt, KK zatrzymał się dawno, a świat idzie dalej.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 13:16   #406
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Na tym forum panuje zadziwiająca moc, która sprawia, że każdy temat zawsze kończy się offtopem na temat kościoła.
to dlatego, ze 90% uzytkownikow jest niewierzacych, a 29% z nich mysli, ze kazdy ksiadz to pedofil. Polska katolickim krajem, jasne...
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 13:38   #407
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Człowiek to po prostu rozwinięta małpa, nic więcej. Wszystkie istoty mają w pewnym stopniu świadomość jak i instynkt.
Nie, instynkt to nie jest dobry program komputerowy wetknięty w mózg. To po prostu umiejętność łatwego dojścia do odpowiedzi na pytanie "Co mam teraz zrobić". To, że jest schematyczny nic nie zmienia. Człowiek też ma instynkt, tylko, hmm...W innej formie?
Hę? Emocje to właśnie oznaka świadomości. Jest takie schorzenie (wybacz, nie pamiętam teraz nazwy. Jakis zespól) które wywołuje znaczne ograniczenie świadomości. Człowiek jest w stanie funkcjonować, jeść, pić, a nawet uczyć się niektórych rzeczy, ale nie odczuwa uczuć, funkcjonuje jak maszyna. Nie cieszy się ani nie smuci. To, że pies potrafi być wesoły, to właśnie oznaka, że ma pewną świadomość.
Człowiek to rozwinięta małpa? Nie dyskutujmy już o tym ze względu na to, że mamy różne pojęcia. EoT z mojej strony.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
To chyba nie wiesz, do czego został stworzony człowiek.
Mi nie chodzi o generalny najazd na Kościół, bo coś tam dobrego zrobili dla świata, ale ich stanowisko w kwestiach dotyczących seksu i śmierci jest oparte o dogmaty.
Stanowisko Kościoła opiera się na faktach z przeszłości i bardziej argumentuje do odczuwanych psychicznie emocji. Na przykład mówiąc stop eutanazji Kościół ma 2 cele:
1) Faktyczna obrona ludzi mogących zostać zabitymi mimowolnie
2) Przeciwnik samego symbolu oddania jakiegokolwiek życia w czyjeś ręce.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mr.Pszczola Pokaż post
To powiedz mi, do czego człowiek został stworzony.
Aby przeżyć 60-120 lat?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Relosu Pokaż post
sęk w tym ze on potepia masturbacje i kaze sie z tego spowiadac xD

a jebnij takiego psa w lep i zobacz czy sie bedzie cieszyl.
Owned

Cytuj:
Tylko skrajne feministki dążą do pełnego równouprawnienia - jest ono jednak sztuczne i nienaturalne. Mówiąc o nim wiele kobiet ma zupełnie coś innego na myśli. Chcą być postrzegane jako ludzie mogące decydować o sobie, nie chcą być, jak to ładnie (nasz genialny) Kościół ujmuje - posłusznymi własnemu mężowi.
Tego się nie ustala z Kościołem, lecz z mężem. Srry woman, ale to nie jest wina Kościoła, moja, glizdy, czy psa jeśli wyjdziesz za jakiegoś mężczyzne, który ma zamiar więzić Cię w piwnicy. To zwalanie na Kościół to pretekst, aby usprawiedliwić swoje złe wybory. Bynajmniej po części. Z posłuszeństwem mężowi chodzi raczej o oddanie się pod jego opiekę w gwoli obustronnego zaufania. Ale no cóż- przecież jesteśmy ludźmi.
Cytuj:
Oczywiscie, to zalezy od czlowieka. Ja odnosze takie wrazenie obserwujac ludzi, z ktorymi sie spotykam - znam conajmniej kilka "zatwardzialych" fanatykow, ktorzy staraja sie na sile przekonac innych do swoich racji ("nie chodzisz do kosciola?! Czemu twoi rodzice ci nie kaza?"), chociaz powinno ich to malo interesowac. Nie spotkalem natomiast zadnego ateisty, ktory twierdzil, ze powinienem postepowac tak, jak on robi (czyli nie wierzyc i nie chodzic do kosciola). Nie twierdze, ze wiekszosc katolikow postepuje tak, jak wyzej opisalem - wiem, ze jest to mala czesc, ale to wlasnie ona zraza niektorych do uczestniczeniu w zycia kosciola (np. mnie).
Haha cena za coś, nie?
Cytuj:
Nie mam zamiaru zaprzeczyc, ale w wiekszosci przypadkow to "interesowanie sie" rozni sie troche od tej samej czynnosci przedstawianej przez stereotypowego "moherowego bereta"
Moherowe berety mają po prostu dużo wolnego czasu. Widzisz ja jako praktykujący katolik interesuję się takimi sprawami, których nazwy jakikolwiek człowiek nie powiedziałby przy moherówce. Nie, że oczywiście są to jakieś ivul sprawy, ale przecież wiesz, że one mają inny pogląd na świat .
Cytuj:
Pies tez jest swiadomy, tylko przez swoje ograniczenia (inaczej rozwiniety mozg) ta swiadomosc jest inna niz ludzka. Gdyby istniala istota z lepiej rozwinietym mozgiem niz czlowiek, zapewne tez by twierdzila, ze "czlowiek nie ma pelni swiadomosci".
Nie. Tu się mylisz. Istota z lepiej rozwiniętym mózgiem to mógł być na przykład Einstein, czy Tesla, który wyprzedzał cywilizację o 100 lat. Jednak GDYBY istniał GATUNEK taki (no ufo please), to w związku lepiej rozwiniętym mózgiem mógłby mieć zupełnie inny, lepszy, tok myślenia, w którym przedstawiałby nas nie jako "nie pełno świadomych", lecz jako coś innego. Coś na co jeszcze prawdopodobnie nie wpadliśmy.

Cytuj:
Wydaje mi sie, ze troche sie rozpedziles - pies zdaje sobie sprawe z tego, czy i gdzie go boli. Gdyby bylo inaczej, nie moglby sie uczyc, gdzie i co jest niebezpieczne dla niego.
Pies nie musi się zbytnio tego uczyć- ma lepiej rozwinięty instynkt. W związku z tym, że istnieje wiele definicji bólu i mamy różne poglądy z mojej strony EoT.
Cytuj:
Przeczysz sam sobie - we wczesniejszej czesci posta napisales, ze pies nie moze odczuwac bolu psychicznego, bo psychiki nie posiada. Czy pamiec i kojarzenie nie jest przypadkiem czescia psychiki wlasnie?
Zapamiętywanie i kojarzenie jest wbudowane w część mózgu. Podam Ci mały przykład z Wikipedii:
Cytuj:
Nie istnieje jeden, powszechnie przyjęty model psychiki. Według tradycyjnej psychologii akademickiej psychika obejmuje procesy poznawcze, emocje, procesy motywacyjne i osobowość przeciwstawiany procesom cielesnym (fizjologicznych).
Tak uważam ja.
Jednak przyjmuję też to:
Cytuj:
Zupełnie inny podział psychiki można odnaleźć w psychoanalizie: gdzie obowiązuje podział na biologiczne id i społeczne superego oraz część id wyróżnioną do kontaktów z superego i otoczeniem ego.
Wyjaśnienie: uważam, że są części psychiki nie materialne, oraz materialne. Te pierwsze mają być możliwościami duszy/ducha, a te drugie UDOKUMENTOWANYMI możliwościami mózgu. I uważam, że pełne połączenie tych dwu stanowi pełną psychikę.
Cytuj:
W/w.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Ślub kościelny ze względu na rodzinę to głupota, za którą trzeba winić nie Kościół, a ludzi.
Ale fakt, KK zatrzymał się dawno, a świat idzie dalej.
Odnosisz mylne wrażenie- Kościół rozwija się dalej, tylko cywilizacja ma teraz "inną Biblię". Po prostu ktoś sobie chciał nabić kasy w portfelu to powypisywał to jak dawna cywilizacja była głupia, a KK najmądrzejszy, oraz był po to by brać kasę. Ze strony ludzkiej tak. Ale nie zastanawiało Was nigdy dlaczego kiedyś nie było emo? Dlaczego nie było huliganów? Tak wiem co część odpowie. Odpowie, że ludzie wtedy byli zacofani i uważali coś takiego za przejaw zła, czy szatana. Tyle, że na wojnie też tego nie było. A 60-70 to nie jest aż tak duży okres czasu. Nie ma też tego w państwach 3 świata. Postęp jest dobry- dopóki jest namacalny.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 14:10   #408
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Ze względu na rodzinę, rodziców, dziadków, którzy zapewne tego oczekują.
Jesli ktos jest idiota i zyje tak jak mu inni kaza to niech sie zamknie i nie narzeka, albo wezmie odpowiedzialnosc za wlasne zycie i robi to co uwaza za sluszne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
Kościół powinien się rozwijać, a nie w czasach gdzie panuje równouprawnienie mówić o tym, że żona ma być posłuszna swemu mężowi.
Niby dlaczego? Mowic moga sobie co chca, ludzie inteligentni beda zyc w zwiazku wg wlasnych upodoban. Amisze jakos zyja tak jak wieki temu, ale nawet oni maja wybor. Skoro im odpowiada brak rozwoju, to co cie to obchodzi? Najwidoczniej sa ludzie, ktorym to odpowiada
stary 31-07-2008, 14:25   #409
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
to dlatego, ze 90% uzytkownikow jest niewierzacych, a 29% z nich mysli, ze kazdy ksiadz to pedofil. Polska katolickim krajem, jasne...
Stawiałbym na ok. 60 %, a to tylko w samym OWIONIE, nie wiesz jak jest na całym forum. : P
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 15:33   #410
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

Wróćmy do tematu, bo dość ciekawe pytanie mi się nasunęło. Temat brzmi: "Gdzie się podziały dziewice?", ale kim tak właściwie jest dziewica?
Teoretycznie dziewictwo to stan człowieka przed podjęciem stosunków seksualnych. Idźmy dalej - jakich stosunków? Czy chodzi tylko o seks waginalny, czy oralny/analny też? Jeśli też, to dlaczego? Jeśli nie, to dlaczego? Prevost ukuł kiedyś pojęcie półdziewicy na określenie kobiety, która nie stroni od zachowań erotycznych, ale zachowująca dziewictwo (mała rekurencja nam się tworzy...) - czyli nieuprawiająca seksu waginalnego i mająca przez to zachowaną błonę dziewiczą. A petting - jeszcze niewinna zabawa czy już zachowania erotyczne?
Ja wiem, że stereotypem jest dziewictwo = błona dziewicza. Pomijam kwestie rekonstrukcji czy utracenia np. w wypadku.
Żydzi mieli dość ciekawy sposób określania dziewictwa - w zależności od sytuacji, była to albo kobieta przez pierwszym stosunkiem, albo przed pierwszą miesiączką, albo pierwsza małżonka. I to może wyjaśniać kwestię "dziewicy Maryi", operując samą symboliką.

O ile kwestię seksu analnego jeszcze można dość łatwo przyporządkować pod nie-dziewictwo, o tyle seks oralny - uchodzący nie za stosunek, a za zachowanie erotyczne, tak jak petting - zaklasyfikować jest już trudniej.
Khalan Blitzhammer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 15:39   #411
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Relosu Pokaż post
a jebnij takiego psa w lep i zobacz czy sie bedzie cieszyl.
Mój napewno.
@
Cytuj:
Niby dlaczego? Mowic moga sobie co chca, ludzie inteligentni beda zyc w zwiazku wg wlasnych upodoban. Amisze jakos zyja tak jak wieki temu, ale nawet oni maja wybor. Skoro im odpowiada brak rozwoju, to co cie to obchodzi? Najwidoczniej sa ludzie, ktorym to odpowiada
A większość z nich nie wie, jak jest w innych krajach.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 15:44   #412
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Domyślny

@Khalan
Technicznie dziewica to kobieta z błoną dziewiczą. Petting to inna sprawa, mimo wszystko erotyczna.

@up
Może. A nawet jeśli?

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 31-07-2008 o 15:47.
stary 31-07-2008, 15:48   #413
Khalan Blitzhammer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
@Khalan
Technicznie dziewica to kobieta z błoną dziewiczą. Petting to inna sprawa, mimo wszystko erotyczna.
Czyli technicznie dziewicą jest 40-letnia prostytutka, która sobie błonę zrekonstruowała, a nie jest 5-letnia dziewczynka, która sobie ją przypadkowo przebiła albo urodziła się bez błony (bo i tak się zdarza)? Ciekawy punkt widzenia.
@down: czyli dziewczyna uprawiająca jedynie seks oralny i analny, choćby przez 30 lat dzień w dzień, pozostaje dziewicą? Też ciekawy punkt widzenia.
edit, znowu @down: a w takim razie co z mężczyzną? Pozostaje prawiczkiem dopóki nie uprawia seksu waginalnego?

Ostatnio edytowany przez Khalan Blitzhammer - 31-07-2008 o 15:55.
Khalan Blitzhammer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 15:51   #414
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
@Khalan
Dziewictwo traci się TYLKO podczas gdy penis spenetruje pochwę, więc sie myslisz. Przebicie błony ogórkiem to nie utrata dziewictwa.

@up
Tak jest

@d0wn

Ok xD

Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 31-07-2008 o 16:02.
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-07-2008, 15:59   #415
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Domyślny

@up
Źle to ująłem. Nie-technicznie dziewica to kobieta, która nigdy nie odbyła stosunku waginalnego. W pierwszym poście zaznaczam słowo 'technicznie'.

@edit 2xup
No tak.

Technicznie. : D

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 31-07-2008 o 16:02.
stary 31-07-2008, 16:12   #416
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasudanin Pokaż post
Mój napewno.
@

A większość z nich nie wie, jak jest w innych krajach.
Po osiagnieciu okreslonego wieku (nie pamietam jakiego) mlodzi Amisze moga wyjechac do tzw. cywilizowanego swiata na okreslony okres czasu. Po tym moga zdecydowac - albo powroca do wspolnoty albo zostana w 'cywilizowanym swiecie' i zerwa wszelkie kontakty z rodzina i innymi amiszami.
Tak wiec nie gadaj bzdur
stary 01-08-2008, 23:35   #417
Ametystowec
Użytkownik Forum

Ametystowec's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka

Domyślny

Co do tych, ktorzy twierdza, ze seks przed slubem/dla przyjemnosci jest wporzadku...no PONIEKAD macie racje, ale to tez nie jest do konca ok. Dlaczego? Aids, niechciana ciaza, przykre komentarze ze strony kolegow i kolezanek (o ile dobrze sie prowadza).
Ale wnerwia mnie cos takiego...jak widze 16 dziweczyne z powiedzmy 26 latkiem (zazwyczaj lalusiem). Moja definicja takiego typa? "Cep, ktory nie potrafi znalesc sobie dziewczyny w swoim wieku, bo jest najzwyczajniej za chujowy na nia. Wiec idzie szukac 16latki ktorej 300% latwiej jest zaimponowac. co w 3/5 przypadkow konczy sie ciaza." (wiem, bo dwie moje znajome juz tak wpadly)

Cytuj:
Aaa... więc jak jesteś po ślubie, to aids już Ci nie zagraża, tak?
No, moze i tak. Ale masz wieksza pewnosc, ze Twoja partnerka nie ukrywa przed Toba zadnych zbednych "suprajsow"

Kthxbye

Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 02-08-2008 o 01:17.
Ametystowec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2008, 00:00   #418
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Po osiagnieciu okreslonego wieku (nie pamietam jakiego) mlodzi Amisze moga wyjechac do tzw. cywilizowanego swiata na okreslony okres czasu. Po tym moga zdecydowac - albo powroca do wspolnoty albo zostana w 'cywilizowanym swiecie' i zerwa wszelkie kontakty z rodzina i innymi amiszami.
Tak wiec nie gadaj bzdur
Nie wiem, czy jestem pewna swych informacji, lecz słyszałam gdzieś, że przyzwolenie to mają tylko mężczyźni. "Wycieczka" ta trwa miesiąc, po którym większość z nich wraca. Dlaczego? Przez tak krótki okres nie są w stanie przystosować się chociażby do tempa życia panującego w "naszym świecie", wydaje im się on obcy i niezrozumiały. Poza tym, kto jest w stanie zerwać wszelkie kontakty z rodziną i ze wszystkimi przyjaciółmi?
stary 02-08-2008, 00:29   #419
Thufir
Użytkownik Forum

Thufir's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock

Stan: Na Emeryturze
Świat: Astera
Thufir ma numer GG 9165685
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Dlatego dla Ciebie płód pozostanie zlepkiem komórek, a dla mnie możliwością życia. Dla Ciebie aborcja to usunięcie zlepka komórek, a dla mnie to symbol oddania życia w czyjeś ręce. Wszelkiego możliwego życia.
Nie do końca rozumiem Twój cały wywód, jednak odniosą się do tego.
Tak, dla mnie płód jest zlepkiem komórek. Ale to jest fakt obiektywny i temu nie zaprzeczysz. Ale jednocześnie jest też możliwością życia i temu ja nie zaprzeczę. Jednak gwałt na kobiecie także jest możliwością życia. Po prostu ja nie uważam, że możliwość to coś wyjątkowego, ja uważam, że samo życia jest wyjątkowe a nie jego możliwość.
Ps. To jest ofc troszku uproszczone, wszak płód też żyję. Ale mowa tu o tym rodzaju życia jakim jest np. życia psa czy człowieka, a nie np. marchewki.

Cytuj:
Wiem, że nie. Podałem tylko przykład tego, że równouprawnienie daje kobiecie prawo do tego samego co ma mężczyzna. Wiec jak chce pracować w kopalni niech pracuje. Może będzie jej gorzej się tam pracowało ale ma do tego prawo i ma prawo do takiej samej płacy jak męscy górnicy.
Oczywiście ma prawo. Jeżeli będzie tak samo wydajnie pracowała. Jeżeli nie, to pracodawca powinien mieć prawo ją zwolnić, albo mniej płacić.

Cytuj:
Kontroluj sie chlopie...obraziles w tym miejscu mojego ojca, mojego brata (i w przyszlosci mnie). Razi mnie cos takiego, jak nie byles w wojsku - nie pisz bzdur, bo mozesz zle skonczyc.
Man, to był żart na moje oko
Thufir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2008, 00:37   #420
domin3x
Użytkownik Forum

domin3x's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Dlaczego? Aids, niechciana ciaza, przykre komentarze ze strony kolegow i kolezanek (o ile dobrze sie prowadza).
Aaa... więc jak jesteś po ślubie, to aids już Ci nie zagraża, tak?
Cytuj:
Ale wnerwia mnie cos takiego...jak widze 16 dziweczyne z powiedzmy 26 latkiem (zazwyczaj lalusiem).
Olej ich ciepłym moczem i żyj własnym życiem...
domin3x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania