Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 02-08-2008, 23:58   #81
OldWerladyn
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2008
Lokacja: Koło Wawy

Stan: Niegrający
Imię: Werladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Elysia
Poziom: 85
Skille: 89/63
Domyślny

A może zapytać Rashida, w końcu to wędrowni kupcy coś o tym wiedzieli ;]

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2008, 00:09   #82
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mandawiers Pokaż post
troche logiki i znajdziecie odpowiedz...
dla ulatwienia proponuje zporzadzic tabelke i zapisywac w niej wszystkie fakty nawet te szczegolowe , nastepnie jesli jeden do drugiego nie pasuje sprobowac roztrzygnac co jest prawda poprzez inne ... itd itp .... zrobilem byl list do dalszej czesci questu, dla mnie nie do odczytania cos w stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu.. przy czym znalazlem sporo kamienii wszelakiego rodzaju, no chyba ze ktos siedzi 10h na frostach to lootnie taka sama ilosc.

ps: trzeba miec wysoki lvl, lub sredni czyli 70-90 przy czym nie isc samemu,

ps2: nie pisac na priv bo i tak nie powiem , gdyz i tak pewnie sporo ludzi juz wie o co chodzi a po co ma sie ten quest rozlesc na wikie itd... pewnie bedzie tak jak z demon legami. Narazie proboje zrobic dalsza czesc zdaje mi sie ze powinienm z kims pogadac i oddac mu te kosztownosci ;] wiecej nie mowie.

dodam dla ulatwienia... bo siedze nad tym 5h i raczej nie rozwiklam tego a questa nie dam tak czy siak na tacy... bo noobow do glowkowania nie potrzebuje. Wracajac do tego skarbu ktory udalo mi sie odnalesc, Szukajac w jednym miescie nic nie osiagniesz.
Byłem w skarbcu w kazz i nie powiem jak włączyć dźwignie, jak wziąć klucz z tajnej skrytki w kazz i nie powiem jak zabić guardy! :S
Gadanina...

Demon Legs to od dawna wiadomo, problemy tylko, że jest w nich coś z bossa, ale to już nie ten temat...

MOŻE, może, może... wkurza już mnie to słówko :S Zamiast gadać - róbcie (polaczki). W Tibię nie gram i nie mam zamiaru, szkoda czasu. A to, że piszę takie inne posty, to 'MOŻE :S' ktoś je przeczyta i pomogą mu...
stary 03-08-2008, 00:27   #83
Mandawiers
Użytkownik Forum

Mandawiers's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005

Domyślny

Po pierwsze demon legow jest od zajebania myslycie czemu byl ten down tibi chwilowy aby zmienic sposob robienia questu iz byl zalatwy , mimo to teraz tez kilka osob zrobilo...(ten zaraz po update summer, masz zamiar pierdolic glupoty ze prawie nikt nie zrobil, to zamknij pysk i popytaj na aldorze bo tam z 50 osob zrobilo quest) btw jak nie masz h lvla w tibi ani wiekszego pojecia to sie nie odzywaj, po 2 napisalem post ktory mial pomoc to po co zaraz pierdolisz glupoty ze zle mowie... nie wiesz to sie nie odzywaj , widziales , sprawdziales zeby osadzac? sproboj sposoby ktorym ja doszedlem do tego tej tabelki cu.

btw : pozatym nie mozesz nikogo osadzac nawet jak ktos pierdolnie glupote ze szedl z lopata po swampach i wykopal golden helmet poki nie wyjdzie na swiatlo dzienne prawda o zagadce...

Ostatnio edytowany przez Mandawiers - 03-08-2008 o 00:38.
Mandawiers jest offline  
stary 03-08-2008, 00:46   #84
Tasam
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 11 2006

Domyślny

Klejnoty sa na skalach w kopalni kolo Basiliska, co nie? Moze tez cos w tym jest
Tasam jest offline  
stary 03-08-2008, 01:17   #85
Krwawy'Kapiszon
Użytkownik Forum

Krwawy'Kapiszon's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: -='Calmera'=-
Poziom: 45+
Poziom mag.: 44
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voniek Pokaż post
*up
Wyrm, Sea Serpent i Serpent Spawn są TYLKO na pacc :S

*topic
Ja się dalej upieram przy banucie. Port Hope -> Blisko Banuty -> Haircycles -> Robota anty-wężowa. Port Hope/Banuta/Venore/Odemara/Haircycles. Gdybym grał, to bym szukał. Tak to se mogę spekulować :C

*down
Tak, link czysty, jeśli o to chodzi. Jest to teren do zamiany zwykłych diamentów na enchanted (chyba small sapphire na enchanted).
Zoran nie mógł w to uwierzyć: „Masz na myśli.. Nasze Venore? Jest kolebką węży?” „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!”.
Z tego fragmentu wynika, ze nie wykopał go na wakacjach, bo o tym jeszcze nie wiedział będąc w port hobe.
Krwawy'Kapiszon jest offline  
stary 03-08-2008, 01:17   #86
hzaq
Guest

Domyślny

Taka mała wskazówka : węże jako węże lubią się ukrywać i najbezpieczniej czuja się w małych - najlepiej jednostronnych (tzn. zabudowanych z innych stron) pomieszczeniach, dlatego szukałbym właśnie w takich miejscach.

stary 03-08-2008, 02:23   #87
D_mon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 10 2007

Domyślny

1. Sobota i niedziela w port hope ale już w niedziele wieczorem był w domu co oznacza że 2 dni temu to piątek.

2. Pisze tam że wszystkie węże wróciły do miejsca swoich narodzin ale nas interesują tylko zwykłe Snake bo one zostały zapieczętowane[Co do Cobr nie mamy pewności z tego co wiem Orc'i nie występują w pobliżu respów Cobr co oznacza że nie mogły nań polować].
D_mon jest offline  
stary 03-08-2008, 08:34   #88
roSiu1992
Użytkownik forum

roSiu1992's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2007

Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 30
Skille: 63/62
Poziom mag.: 4
Domyślny

A ja myśle, że zwykła bajka ; ] mająca na celu zachęcic graczy do kopania dołów i do przyciągnięcia jeszcze większej uwagi graczy ; ]
roSiu1992 jest offline  
stary 03-08-2008, 08:47   #89
Maiqel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 01 2008

Profesja: Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 61
Domyślny

Cytuj:
stylu ksiazek z hell gate (z biblioteki tylko pisane literami) dasudhanizxcjnuiahduia cos w tym stylu..
od kiedy węże umieją pisać książki ^^ ?

@topic: Albo jeszcze taka kombinacja - imperator kruzak ma niezliczone bogactwa, tylko skąd -> z węży. Ale jeden wąż (Bazyliszek) posiadł moc zamiany ludzi (i dwarfów) w skałę i może się bronić przed napastnikami. A jak wiemy Kruzak żąda ciała bazyliszka.

Czemu ?
Maiqel jest offline  
stary 03-08-2008, 09:43   #90
Robin
Tibia.pl support

Robin's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasam Pokaż post
Klejnoty sa na skalach w kopalni kolo Basiliska, co nie? Moze tez cos w tym jest
A czy te klejnoty zostały dorobione po upie 8.2? Jeśli tak to mamy wskazówkę.
Robin jest offline  
stary 03-08-2008, 10:19   #91
flips997
Użytkownik Forum

flips997's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Sanok

Domyślny

Patrzac na te komentarze sensowne i omijajac te po ktorych mozna je**ac na plecy to tez dochodze do pewnych przemyslen... z tego co pamietam z tekstu to ten maly co wykopal owy diament to wylapal ta historie od kogos tam na port hope i dlatego wypytywal oto matke(wiec moze nalezy zaczac quest o ile to quest od jakiegos npc na port hope) i tez zastanawia mnie to z ta stara lopata ale to raczej niema jakiegos wiekszego znaczenia bo sa 2 rodzaje ale i tak sluza do tego samego.

Czy normalny zdrowy zając może zgwalcić uciekając??;>
flips997 jest offline  
stary 03-08-2008, 10:40   #92
Tao16
Użytkownik Forum

Tao16's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Chorzów

Świat: Saphira
Domyślny

Powiem tyle. Nadzieja matka głupich. To wszystko bzdura, bazyliszek i co jeszcze ;] Jakby to było prawda i za 3 miechy ktos zrobilby qest na DSH to powiedzcie kto grąłby w tibie? ;] Zaloze sie ze za 2 uptade bedzie qest na 5 zasranych kamyczkow. Tak samo z Sword of Fury ;]. Zrobili zeby znikal zeby ludzie znowu na nowo sie nakrecili i zaczeli szukac. Ten sword jets na roku yle czasu a nikt go jeszcze nie ma ;/ ? ;] Zastanowcie sie. . . i wezcie sie za porzadny exp

Moze dla tych wytrwalych jak uzyjecie Solar Axa na snake, wypowiecie czar exevo gran mas frigo po czym zabijecie orc'a z pover bolta to wyleci z niego MPA! <lol2>
btw. oczywiscie ^^ wszystko jednym charem

Ostatnio edytowany przez Tao16 - 03-08-2008 o 10:43.
Tao16 jest offline  
stary 03-08-2008, 10:48   #93
Maiqel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 01 2008

Świat: Pacera
Poziom: 61
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tao16 Pokaż post
Powiem tyle. Nadzieja matka głupich. To wszystko bzdura, bazyliszek i co jeszcze ;] Jakby to było prawda i za 3 miechy ktos zrobilby qest na DSH to powiedzcie kto grąłby w tibie? ;] Zaloze sie ze za 2 uptade bedzie qest na 5 zasranych kamyczkow. Tak samo z Sword of Fury ;]. Zrobili zeby znikal zeby ludzie znowu na nowo sie nakrecili i zaczeli szukac. Ten sword jets na roku yle czasu a nikt go jeszcze nie ma ;/ ? ;] Zastanowcie sie. . . i wezcie sie za porzadny exp
Ale dzięki takim bajeczkom w Tibii zalatuje RPG'iem a nie tylko Hack n' Slashem xP
[edit] @down no wiem ^^ ale chociaż próbują...

Ostatnio edytowany przez Maiqel - 03-08-2008 o 10:52.
Maiqel jest offline  
stary 03-08-2008, 10:49   #94
Sorcerereq
Użytkownik Forum

Sorcerereq's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2007
Lokacja: Łódź

Stan: Na Emeryturze
Gildia: Lubie solo
Świat: Celesta
Poziom: 87
Skille: 81/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

Uahaha marne próby utrzymania klimatu RPG... który już dawno uleciał.
stary 03-08-2008, 11:03   #95
sueroski
Użytkownik Forum

sueroski's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2008
Lokacja: Świdnica

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Świat: Zanera
sueroski ma numer GG 12398778 sueroski ma login Tlenu sueroski@tlen.pl Send a message via Skype™ to sueroski
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerereq Pokaż post
Uahaha marne próby utrzymania klimatu RPG... który już dawno uleciał.
eno nie jest tak źle. W innych grach MMORPG jest jeszcze gorzej. A Tibia by miała klimacik gdyby nie noobi
sueroski jest offline  
stary 03-08-2008, 11:19   #96
Tao16
Użytkownik Forum

Tao16's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Chorzów

Świat: Saphira
Domyślny

Za duzo filmow zescie sie naogladali i teraz bedziecie sie bawic jak male dzieci w detektywow ;/
stary 03-08-2008, 11:44   #97
Voniek
eX Moderator

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maiqel Pokaż post
od kiedy węże umieją pisać książki ^^ ?

@topic: Albo jeszcze taka kombinacja - imperator kruzak ma niezliczone bogactwa, tylko skąd -> z węży. Ale jeden wąż (Bazyliszek) posiadł moc zamiany ludzi (i dwarfów) w skałę i może się bronić przed napastnikami. A jak wiemy Kruzak żąda ciała bazyliszka.

Czemu ?
1. Przecież któryś tam Bóg zapieczętował je, aby nie można było ich otworzyć.

Druga część posta wydaje się ciekawa i coś mi przyszło do głowy:

Ponieważ nadal upieram się przy PH + Banucie (banuta quest - anty wężowy (poczytajcie co gada haircycles na quescie)) no i przecież niedaleko zrobili teraz Dwarf Mines! Na tiq niedaleko hyderek jest taki. Może tutaj też trzeba kopać, bo na -3 są chyba 4 cave.
Właśnie może to jest coś w stylu SoF/kop->zbieraj. Zbierzesz 4 różne diamenty, takie questowe, oddasz komuś tam, on Ci magiczny kilof i kopiesz, wybijasz 1000 demców i masz coś tam.
Takie coś se wymyśliłem... Krótko mówiąc: szperajcie w PH/Venore/Kazz.

*Mandawiers
Fajny jesteś, ale za mało fajny dla mnie :/
stary 03-08-2008, 11:58   #98
pheon
Użytkownik Forum

pheon's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2008

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 76
Skille: 14/24
Poziom mag.: 53
Domyślny

Ja taki nic nie znaczący wątek dodam... Jeśli chodzi o węże morskie, to według mnie nie mogą być to sea serpenty;serpent spawny, gdyż posiadają one LOOTA ;] A jak napisane jest w tekście węże zostały zaklęte tak aby owego loota nie dawać ;p
stary 03-08-2008, 12:02   #99
caveki
Użytkownik Forum

caveki's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Somewhere in real world...

Domyślny

A może trzeba użyć Snake Destroyera, a może nie?
A może to tylko bajeczka?
"Idiotów na tym świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykamy ich na każdym kroku."
caveki jest offline  
stary 03-08-2008, 12:21   #100
Kamlos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2008
Lokacja: Poland

Gildia: Bez Gildii
Świat: Eternia
Poziom: 9 +
Skille: 30/25 +
Poziom mag.: 2
Domyślny

Jak tam jakis pan up mowil to trzeba szukac w PORT HOPE mi tez sie zdaje ze musi tam byc bo tam sa cobry
Kamlos jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania