![]() |
#121 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2007
|
![]() Niektóre posty mnie już wkur*i*ją mówicie że prosty dobra zobaczę czy bez pacca da sie zrobić
pierwsze 5 min: 16:41 Dagomir: Wha... what?? HOW DARE YOU!!?? LEAVE ME ALONE ON MY TOILET AT ONCE! 16:41 ******* [35]: sorry Pudlo ![]() Ostatnio edytowany przez D_mon - 03-08-2008 o 16:50. |
![]() |
|
![]() |
#122 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
ok, ktoś wspomniał o orcu shamanie, który summonuje WĘŻE i lootuje się z niego zdechłego węża - myślę, że to może być coś z "dawnych" czasów, tzn pozabijali te węże etc a gdy już się nie dało wydobywać diamentów z nich, to nauczyli się je przyzywać...troche chaotycznie ale co tam. Teraz pare spraw Chłopak na 100% wykopał to na bagnach koło Venore. Port hope/banuta może mieć znaczenie w którejś części questa (np. te coal basiny-bardzo zastanawiające) Powiązanie z tym mogą mieć Lizardy. Niemniej zastanawia mnie jednak to, że Sea Serpenty da się otwiera. Pzdro. Thar~ Edit: Przypomniałem teraz sobię że na bagnach w venore jest orc camp, to też może mieć jakieś znaczenie. Edit nr. 2: Ktoś w temacie napisał, że sea serpenty, serpent spawny mogą nie być wężami, ma ktoś jakiś pomysł co by w takim razie mogło byc "wężami które dostosowały się do życia w morzu" ? Ostatnio edytowany przez Tharion - 03-08-2008 o 18:00. |
|||
![]() |
![]() |
#123 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() Cytuj:
Powodzenia :> |
|
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: Shadowholics
Świat: Honera
Poziom: 34
Poziom mag.: 39
|
![]() A moze to jest zwiazane z bramka lvlowa 999lvl na banucie?? moze kiedys trzeba bylo wykopac cos na bagnach a nastepnie przejsc przez ta bramke (ale miala mniejszy poziom potrzebny) i tam byla dalsza czesc? tylko ze nagroda zbyt wiele byla warta i Cip dal 999lvl? trzeba sie spytac jakiegos starszego gracza
|
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Pyskowice
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seri Toonbra
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tempus Nosturm Est
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 16/25
Poziom mag.: 66
![]() |
![]() Ehh, nie wiem czy wcześniej pomogłem z tym bronze necacle ale teraz tak trochę na poważnie dam może troszkę ważnych informacji z tekstu tak by było łatwiej tym co nie potrafią czytać ze zrozumieniem:
1.Było już późno, gdy Odemara Taleris zamknęła swój sklep z biżuterią i szybkim krokiem skierowała się do domu. Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne, które miały być udekorowane klejnotami, niestety wybranie kamienia zajęło im niemal dwie godziny. Czyli może że tak powiem po zamknięciu sklepu trzeba "wyczuć" ten moment i jeszcze tą Odemarę zatrzymać to może nam coś więcej powie albo dla zmyłki nie ma nic wspólnego z tym questem. 2.Jego mama uśmiechnęła się i usiadła na krawędzi łóżka. „Wygląda na to, iż Ci podróżnicy nie wiedzieli dużo o wężach, więc pozwól, że opowiem Ci prawdziwą historię.” Zoran i Zarah rozłożyli się wygodnie na łóżku. Czyli możliwe że też jakieś łóżko może trzeba rąbnąć czy coś ![]() 3.Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka. Być może ma coś to powiązanie z orcami np. orc fortess. 4.Zathroth - być może jakiś npc czy coś, który może więcej nam pomóc jeśli tylko istnieje. 5.Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni. Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore Czyli może coś ma to powiązanie z ank i woda, która może kiedyś nie istniała na ankrahmun. A zaś z drugiej strony mowa o Venore. 6. „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!” Być może ma coś wspólnego z jakimś grobem np. który istnieje w Venore a ma powiązanie z ankrahmun lub na odwrót. 7.„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci. Stary wąż czyli możliwe że Bazyliszek kobra oraz niedawno dodany sea serpent oraz zielony wąż. I możliwe że wszystkie trzeba jakoś przywrócić tam gdzie jest jakaś tabliczka czy coś o wężach. 8.Zarah zapadła w małą drzemkę, przytulając jej lalkę w kształcie foczki, a oczy Zorana dalej biły zainteresowaniem Nie bez powodu foczka przynajmniej tak mi się wydaje ![]() 9.„Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie Nad tym trzeba się zastanowić ![]() 10.Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien Być może trzeba jakiegoś sapphire czy coś użyć. 11.Parę minut później był w drodze do świata snów i widział samego siebie siedzącego na stosie klejnotów. Być może coś na zasadzie dreamer chalanges quest. Być może dla niektórych są to bezsensowne, śmieszne nieistotne informacje, ale wiadomo że Cip-soft nie robi zbyt sensownych questów prawie ![]()
#126 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: W biednym kraju
Imię: Jack Tortoise
Profesja: Elite Knight
Świat: Menera
Poziom: 65
Skille: 76/74
Poziom mag.: 6
|
![]() Co drugi post w tym temacie jest bez sensu, a ten pan up@ to już taki naciąga wszystko że o mało się nie zesra... Te coal basiny i posągi pod banutą są od tego update'u z tylko 1 powodu - żeby nie atakowało nas 8 potworków na raz, jakbyście czytali dokładnie newsy o update albo zajrzeli na tibiawiki to byście nie pisali bzdur... A to na bank nie jest żaden NOWY quest bo NOWE questy tutorzy dostają na tacy podczas testu... Tak samo wątpie żeby to był stary quest, bo wtedy nawet ponad roczna zwłoka ze wspomnieniem czegokolwiek o tym queście byłaby bez sensu. A więc po co był ten artykuł? Bo nie mieli o czym napisać, próbują zrobić jakiś klimat RPG (którego i tak nie ma) albo jakiś noob zrobił temat na forum tibia.com "I kill snake und ich have nein loot gimme free pacc plxxx" (przypommnijcie sobie Man in the cave, tego bossa właśnie zawdzięczami takiemu tematowi
![]()
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2008
|
![]() To raczej coś związanego z Venore i okoliczymi bagnami ;]
Po głębszym namyśle stwierdziłem że to nie jest nic związanego z Port Hope bo tam może mu dziadkowie coś powiedzieli.Banuta- tam też jest coś bardzo ciekawego mianowicie ten "ołtarz". Może to jakoś działa, etc? Zastanówmy się wszyscy razem ^^ |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 01 2007
Profesja: Druid
Gildia: Shadowholics
Świat: Honera
Poziom: 34
Poziom mag.: 39
|
![]() 2x up nie psuj wszystkim nastroju i pozwól wierzyć ze istnieje ten quest xD nawet jeśli go nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
|
![]() aff nie lubię sie powtarzać ale muszę bo nikt nie czyta wcześniejszych postów ja śledzę temat od początku a wiec tak:
1. Pisało że to Orc'i polowały na węże żeby wydobyć cenne skarby czy jakikolwiek Orc upoluje Sea serpent'a bądź Wyrm'a? i chyba żadne Orci nie występują w pobliżu respów Cobr Bogowie zapieczętowali tylko zwykłe węże! ale wszystkie węże bały sie gniewu złego boga 2. Odemara przez 24h na dobę siedzi w swoim sklepie, a ktoś powiedział żeby probować ją złapać jak będzie wracała do domu -.-(Ta sama osoba wcześniej pisała że już dawno ukończyła ten Quest). 3. NIE MA ŻADNEJ NOWEJ RZECZY ZDOLNEJ OTWIERAĆ WĘŻE(Gdyby taka była musiał by być update i historyjka by była inna bo ta nie miała by sensu gdyby sie dało). 4. W historyjce jest wyraźny nacisk na łopatę koleś na rysunku nie wygląda na wielkiego wojownika(morze to błędny trop ale warto to napisać) |
![]() |
![]() |
#130 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() Cytuj:
Skoro jest powiedziane, że węże u kresu swego życia wracają na bagna, to nie komplikujcie sprawy. Bezsensowne posty nas do niczego nie zbliżą.
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik Forum
|
![]() I ta łopata to raczej light shovel...
Rzeczywiście wzmianka o morzu raczej jest zbędna... Tak myślę ;d A ten dzieciak to tylko dzieciak, który nie był by w stanie pokonać dobrego potwora, tym bardziej że mógł właśnie zabić węża i wydobyć ten klejnot... Wg. mnie tu nie trzeba mieć wysokiego lvla tylko trzeba myśleć... |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2007
Lokacja: Jelenia Góra
Imię: Ana Najt
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 61
Skille: 71/65
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Ehhh... wy nawet metafory musicie traktować dosłownie : /
tak btw, Zathroth, o ile pamiętam to Bóg tibii(stworzyciel), ale mogę się mylić ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Użytkownik Forum
|
![]() Więc czyżby God Zathroth miałby czarować te węże?
Ja myślę na 99,99% że to jest coś w Veno ;] Dla szukających GL ;D |
![]() |
![]() |
#134 |
Guest
|
![]() Coraz bardziej staje się to ciekawsze . proszę się przyjrzeć screenom tych na których widać głowę węza i łapę . Morze kolo głowy trzeba położyć węża a kolo łapy Behemot claw. Moje rozważania
![]() . sry za bledy Ostatnio edytowany przez Taphan - 04-08-2008 o 01:14. |
![]() |
#135 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zal -.-
Light shovel od Shovel różni sie tylko Wagą! Skąd low lvl miałby mieć Behemoth claw? Reszty nie komentuje. Czekam na wskazówki ciągle rezyduje w Venore i staram sie uzyskać wskazówki od przejezdnych i czasem udaje sie na eksploracje nowych terenów. PS Zapomniałem odpowiedzieć na jeden post który pojawił sie kilka stron wcześniej jeden tibijczyk rozwiązał zagadkę Sword'a of furry[Albo zakolegował sie z GMem] pisało o tym w hunted.pl |
![]() |
![]() |
#136 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2007
|
![]() O moj Boze wy nie wiecie jak ja wam szczerze współczuję.
Jak ja się cieszę, ze nie mam w życiu takich wielkich problemów jak quest w Tibii bo nie wiem czy bym to zniósł... |
![]() |
![]() |
#137 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Użytkownik Forum
|
![]() Huahsuahsuahsuah ale mam z was polew, ZAL !!!
Predzej wy bedziecie w tych grobach niz te weze XD
#139 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2008
Imię: Brodex
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Darkness fighters
Świat: Astera
Poziom: 75
Skille: 84/63
Poziom mag.: 17
|
![]() A w tej bajce były misie???
|
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Jaworzno
Imię: Paidy
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 90+
Skille: 95+/80+
Poziom mag.: 18
|
![]() >.> szukajcie obok venore tam obok górki do enchantowania...
promieniujący diament enchanted diamenty pewnie ![]()