![]() |
#221 |
Guest
|
![]() Popraw efekty. Inaczej, całkowicie je zmień, bo te, są conajmniej średnie.
A do reszty się nie czepiam, fake zawiera właśnie to, czego potrzeba na tym forum. Prostą, a zarazem wciągającą fabułę. I inni mogą gadać co chcą, szukać błędów (często na siłę), ale ten fake - przynajmniej teraz - bije wszystkie inne na głowę. : D @down O ile dobrze widzę, to HoA jest kontynuowane. I tu się z tobą zgadzam, fajnie się na nie PATRZY. Ale problem polega na tym, że ten fake zdecydowanie nie nadaje się dla 'szerszej publiki'. HoA ma trochę głębszą fabułę, (chociaż dla mnie jest fake'ową "Modą na Sukces") i nie wszyskich wciągnie tak, jak 'Sierota'. Ten fake, jest prosty i czyta się go z łatwością. To są dwie zasadnicze różnice, między nimi. A Starcraft? To jest coś, może nie pod względem fabułt, ale Speed odawala niezłą robotę, bawiąc się w tworzenie grafik. Jemu naprawdę trza pogratulować. : D I sprecyzuj, co to jest, to 'coś'. Bo ja jakoś tego nie widzę xD @Mikes A ty się nie baw w inne fake'i (ten, który masz w podpisie), tylko ładnie rozwiń ten! ; p Ostatnio edytowany przez rajaput - 12-08-2008 o 19:32. Powód: literówka, oczywiście ;p |
![]() |
|
![]() |
#222 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2008
Lokacja: Gdynia moje miasto:)
Stan: Niegrający
|
![]() @up
Zgadzam się z tobą, ale są Fake, moze już nie kontynuowane, na które fajnie się patrzy w wolnym czasie. Np. Starcraft, HoA. Ten Fake naprawdę jest zarąbisty, ale ma na razie 9/10 - naciągane, mimo, że efekty ładne. Czegoś jeszcze ten FAKE nie ma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Leszno
|
![]() Wiem, że efekty nie są najlepsze... No ale może jakieś rady jak nie poprawić? Czego używać?
Teraz robie je mniej wiecej tak: Kopiuje warstwe, w górnej warstwie wycinam "szablony" i zaokrąglam, a dolną warstwę filitry>kolory>filtry i odcień. Czasami pomagam sobie pędzlem. ![]() Edit: @ Rajaput Rozwiń? Ja mam zamiar go kończyc niedługo ![]()
Ostatnio edytowany przez Mikes1 - 12-08-2008 o 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Nie traficie
Imię: Godne podziwu
Profesja: Sorcerer
Gildia: Zachwycająca
Świat: Harmonia
Poziom: 21
Skille: 22szild
Poziom mag.: 14
|
![]() proponuje lepiej zapoznać się z GIMP-em. Obeznany człowiek potrafi zrobić w GIMP-ie coś z niczego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2005
![]() |
![]() No, no, to jest coś. ;D Ten fake, krótko mówiąc jest genialny!
Grafika ładna, aczkolwiek mógłbyś nad nią trochę popracować. Po prostu twoje lokacje nie zachwycają, są takie normalne. A ten lasek w ogóle mi się nie podoba. Nad efektami też popracuj. Jak chcesz, mogę ci coś podpowiedzieć. Fabuła, dobra na to forum. Nieskomplikowana i wciągająca. btw. Przez ciebie znowu mnie wena na fake'i złapała, a jako, że wypierdzieliłem cały swój arsenał, nic z tego ;< @down Jak możesz, dobry człowieku, to walnij na rapida i mi wyślij na PW : D Bo mam jakąś ochotę "Innych" dokończyć. Ostatnio edytowany przez Kedven - 13-08-2008 o 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mikes dam Ci radę.
Po pierwsze, nie kończ tego Fake na odpierdziel. Porób go jeszcze do końca, żeby wszystko nie zakończyło się w jeden lub dwa party. Po drugie, wg. mnie nie pasuje nazwa Sierota. Lepsza byłaby Bractwo, Mowa Gwiazd, albo coś w tym stylu:> @up Mogę Ci podesłać mój.
![]() Nie ma Wirusów! Jeżeli klikniejsz w powyższy odsyłacz dostanę Sto ToriCreditów. Zbieram na Texturę, a zatem to kwestia jednego kliknięcia. Nic się nie stanie Tobie jak klikniesz, tylko mi pomożesz w spełnieniu marzeń. Co ci broni? Porpostu kliknij. Spełnij moje marzenia. Proszę ![]() Ostatnio edytowany przez Carbon_Lord - 13-08-2008 o 17:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Leszno
|
![]() @ up
Pisałem ci ile mam jeszcze zamiar zrobić... To nie będą 2 party... Ale do połowy fake już raczej doszedł. Co do nazwy to na początku fabuła miała iśc w zupełnie innym kierunku, jednak nie chciałem, żeby była oklepana więc troche ją zmieniłem. Nie mogłem już wtedy zmienić nazwy fake'a. @ Edit: Next parta nie będzie bo wam się efekty nie podobały <foch> A tak serio to zabiore się za niego dopiero jak naucze się robić (albo ktoś mnie nauczy ![]() @down Nie jak Arashel.. Chce, żeby były one przynajmniej średnie a nie do d*** I nikogo nie szantażuje.. ![]() @Arashel Jak zawsze skromny.. ![]()
Ostatnio edytowany przez Mikes1 - 13-08-2008 o 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie chrzań dupy ;<
1/10 za to że nas szantażujesz! Mój rozległy poradnik Ci nie pomógł?;/ Jak chcesz robić efekty jak Arashel, to next parta prędko nie będzie. Arashel uczył się całe życie xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zbanowany
![]() |
![]() Carbon ma tutaj rację. Nie nauczysz się tak od razu robic naprawdę fajnych efektów. Jedynce, co możesz zrobic, to bawic się nimi tak długo, aż uznasz, że są dobre. Baw się efektami nietylko podczas robienia fakestory. Jeśli masz trochę wolnego czasu/nudzisz się, to włączaj Gimpa i próbuj.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38
Stan: Na Emeryturze
Imię: Michael de Löwe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Die Kreuzritter
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
|
![]() Tylko ja jedyny, niepowtarzalny, najlepszy, primo, pro, elo, mastah, pro faker... <ironia>
Od początku mego istnienia potrafiłem takie kozackie efekty w Fake'ach robić...<ironia> Ogólnie potrafiłem stworzyć cuda, zawiłe fabuły przy których ludzie z IQ 200 gubią się na wstępie,<ironia> Piękne lokacje rodem z OTS:ME,<ironia> Najlepsze Outfity,<ironia> Profesjonalna składnia zdania i ortografia,<ironia> I tak dalej, dalej...<ironia> @Down Mówisz masz... ![]() ![]() Doktor Zło... Ostatnio edytowany przez Arashel - 13-08-2008 o 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up: Jakbyś dodał tam coś o ortografii xD @down: lawl, przez ten post musiałeś to napisać? xF A Arashel jest jaki jest, chociaż był trochę inny... Jak każdy... ;/ @2xdown: Cytuj:
@3xdown: Cytuj:
@4xdown: Ta, każdy jest w czymś dobry, a i tak nikomu nie wychodzą dobre fake... Ostatnio edytowany przez X-Zero - 13-08-2008 o 22:17. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
A teraz czas na fake'a. Graficznie się poprawiasz, choć efekty rodem z HoA mi się nie podobają... lepszych nie zrobię, ale sam spróbuj zrobić lepsze. Co do fabuły to mogę powiedzieć tylko jedno - jest dobrze. Kontynuuj.
![]() |
![]() |
#233 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2008
Lokacja: Kazordoon
Imię: Zirek Safon
Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 18
Skille: hu*owe
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() @Up
Zgadzam się w 100 %. Wywyższa się, robi z siebie jakiegoś boga fakeów, outów i efektów... teraz temat: Fabuła - świetna. ja bym proponował coś takiego: u tego gościa, ee jak mu tam, ten co wysłał tych gości do gospody... ![]() ![]() Outfity - dobre, zwłaszcza bractwo, zrób może, że u tego gościa co ma armię (według mojego zakończenia ![]() Efekty - dla mnie jest dobrze xD Otoczenie - dobre xD Ocena: 8,5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
Ale mu pojechałeś ![]() Szczerze, jakbym się przypatrzył gargon twojej wypowiedzi - byłoby tam troszkę racji. Popieram - Czasy Arashela przeminęły ]:-> Nadchodzą czasy... No właśnie... kogo? Czyżby Mikes'a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mikes wymyślił zajebistą fabułę do fake, Aragami tworzy zajebiste outy, ja narazie tworze fake Prince of Persia Piaski Czasu - wersja Tibijska (będzie przerobiona, np. podczas walki o pałac, 2 perskich wojowników handluje narcoman runami (podpisz mój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pamiętacie duet Sir Speed i Thor?
Taki Duet Aragami i Mikes ![]() Zapewne zrobiliby zajebistego fake'a. Obecnie ja pracuję powoli na nowym. I chyba będę go robił w trio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ja tą Prince of Persia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2007
Lokacja: Marienburg
Wpisy bloga: 38
Stan: Na Emeryturze
Imię: Michael de Löwe
Profesja: Elite Knight
Gildia: Die Kreuzritter
Świat: Deutschordensst
Poziom: Gut
Skille: SehrGut
|
![]() @Up i 2xUP
I powiedzcie, co te wasze wypowiedzi wniosły do tego Fake'a... PS. Przydał by sie jeszcze jeden dział "Fake'i - Rozmowy" W tym dziale mozna by rozmawiac na tematy ogólne o fake'ach, bo takie wypowiedzi jak wasze UP i moja to SPAM... @Down I po co spamisz debilu!!! Ostatnio edytowany przez Arashel - 14-08-2008 o 09:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zbanowany
![]() |
![]() Ja chyba też się zgadzam z Gargem, sorry.
![]() @Carbon Żaden Aragami! : D Aragami robi super outy i całkiem fajne lokajce, ale nie lubię jego fake'a. Chociaż, jeśli połączyc fake Mikesa i grafiki Aragamiego... @ Rób następny part! Offtop wyszedł xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Kostrzyn Wielkopolski
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
Żeby nie było, zauważyłem trochę błędów, które były wymienione, aczkolwiek je przypomnę: -Brak własnych outfitów(chyba, że przeoczyłem); -Brak zakończeń trawy z kamienną podłogą; -Nakładane ciągle na siebie ognie; -Kropki w ścianach. Więcej nie zauważyłem. Jednak fabuła jest nudnawa ; (. Lekko się poprawiłeś, jednak fabuła też jest słaba. By PP(Poprostu Pitbul) or Verious. Ostatnio edytowany przez Verious - 14-08-2008 o 11:01. |
|
![]() |
![]() |