|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2005
|
![]() Witam,
Pozwolę sobie przedstawić moją sytuację, gdyż jestem w niemałej kropce ![]() Ostatni raz grałem na poważnie w Tibię bodajże na wersji 7.8. Jak wiadomo, wiele się od tamtych czasów zmieniło, szczególnie w broniach dystansowych. O ile kiedyś mówiło się, że po wbiciu ok. 50 dista powinno się dzierżyć łuk w dłoni, potem kuszę i tak już do końca, to teraz widzę, że pojawiły się Royal Speary. I tu rodzi się moje pytanie, czy dla 24 paladyna z 61 distem, będą się nadawały do zabijania Dwarfów Soldierów/Guardów lepiej niż strzały? A może radzicie mi zmienić miejsce expa na jakieś nowe. Przepraszam za moją niewiedzę, ale naprawdę się nie orientuję po update ![]() Pozdrawiam, lobek bobek. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2008
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
Stan: Na Emeryturze
Imię: Hoolzy
Profesja: Royal Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 42
Skille: 71\57
Poziom mag.: 10
|
![]() Dobij normalnymi Spearami 25 poziom na Dwarf soldier\Cyclops i weź Royal Speary i spokojnie sobie poradzisz z Dwarf Guard. Skill masz wystarczający, więc możesz już dobić ten poziom i używać Royal spearów, które wymagają 25 poziomu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czy będzie to opłacalne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() Cytuj:
Co do innych miejscówek polecam Tomb pod DTD (ghoule, skelety, mumie, csy, beho) oraz Ghostland (tego chyba nie muszę przedstawiać :>). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2008
Lokacja: Łęczna ;]
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taevol
Profesja: Elder Druid
Świat: Elysia
Poziom: 52
|
![]() poco ma dobijac 25 poziom spearami zwyklymi? jak o wiele wiecej bedzie walil z royal spearow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
A co do twojego pala, to expij tymi royalami na Guardach, Cyklopach, Ghulach, Elfach itd. Dla pala jest naprawde duzo dobrych miejsc do expienia. A co do 61 dysta ![]() elo o/ |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
ja wlasnie zalozylem paladyna mam 28 lvl (61 dista) i caly czas expie ze zwyklymi spearami, na guardy wystarczaja , profity mam jako takie, dist ladnie rosnie, royale zostawil bym na pozniej, dlaczego tak sadze? plusy - spear jest lżejszy - tańszy minusy - dmg w granicy 100 +/- ale na potwora pokroju dwarf soldier/guard spokojnie wystarcza Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 15-08-2008 o 08:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mniemam, że zawsze załadowujesz speary do końca capa. Na ile taka ilość spearów wystarcza? Chodzi mi o czas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
biore ich ok 25-26, bp health potow, line, lopate, no i eq (belted cape 35oz , brass legs, leather boots, steel helmet, dwarven shield) wystarcza mi to na ok 1h+ zalezy od szczescia, wracajac do depo jestem jakies 1k+ do przodu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
![]() swoja droga to chyba nie jest mozliwe ;d ja bardzo malo skilowalem i o - mam taki jaki widzisz ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2007
Wpisy bloga: 5
Imię: Soqa Sayo
Gildia: Apokalipsa
Świat: Astera
Poziom: 48
Skille: 82/68
Poziom mag.: 13
|
![]() ja na Twoim poziomie kupilem tyle royal spearow ile mialem kasy, wyszlo okolo 1000 rsow, gdy sie skonczyly mialem ~40 lvl i 11k do przodu(expilem na dwarfach guardach).. tak wiec zwyklymi spearami ewentualnie dobic 25 a potem juz warto zainwestowac w rs'y, owszem sa ciezsze ale rzadziej sie lamia no i wiekszy atak..
ps. najlepiej byloby gdybys troche poskillowal, chociaz do tego 70 dista |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Imię: Dark Horse Of Isara
Świat: Isara
Poziom: 36
Skille: 68/50
|
![]() Ja co prawda mam paladyna na 36 poziomie skill 68/50 i expie na Guardach.
22 Royal Speary wystarczają na około godzinkę. Na plus powinieneś wyjść i to spory. Oczywiście jeśli grasz uważnie i wastujesz tylko speary, żadnych potionów. Moim palem jestem z reguły 3k do przodu. Polecam Royal Speary. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
![]() |
![]() czy royale sa trwalsze? ostatnio 20 royali wystarczylo mi na 35 minut huntu a zwyklych podnosze ok 25 i starcza na ponad 1h ale to chyba zalezy tutaj od szczescia
Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 15-08-2008 o 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() na moje to szczenscie decyduje ile co trwa bo moze 1 spear trwac 1 rzut a drugi
10 rzotow to tak jest :/ zwalone jak kaszka i pozyteczne jak bandaz ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Imię: Dark Horse Of Isara
Świat: Isara
Poziom: 36
Skille: 68/50
|
![]() Royalki są twardsze. Według niejakich danych mają 2% szans na zniszczenie przy 3% u zwykłych spearów. No i większe hity naturalnie.
|
![]() |
![]() |