|
Notki |
Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera. |
Pokaż wyniki sondy: Czy uważasz, że powinno się kasować botterów? | |||
Tak, to odpowiednia kara, zwłaszcza przy dzisiejszym natężeniu. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
118 | 55.92% |
Nie, uważam, że miesięczne zablokowanie dostępu do gry jest w porządku. |
49 | 23.22% |
Nawet dzisiejsza kara jest zbyt surowa. Botterzy powinni być tolerowani lub jeśli już, banowani na tylko jeden tydzień. |
44 | 20.85% |
Głosujących: 211. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Rozpoczynajac granie w ta gre akceptujesz jej reguly, nawet nie na poziomie regulaminu tylko gameplayu. Masz pelna swiadomosc tego jak wyglada srodowisko, jak wyglada rozwoj postaci i ile czasu zajmuje. Jesli wiec nie satysfakcjonuje cie budowanie postaci tygodniami to idz zagrac w inna gre a nie konsekwentnie probujesz skrocic ten czas parokrotnie. To wlasnie ty sie kwalifikujesz do grupy zakamuflowanych noliferow, ktorzy nie sa w stanie tego udzwignac, bo musza miec ten elo level do huncenia frostow teraz a nie w grudniu. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Ja do botterów mam mieszane uczucia...
Przede wszystkim zauważyłem, że osoby nie używające botów często wyzywają takich, co przypomina mniej-więcej "boteży som zui !!!!1111oneoneone!!!!" (n/c) i dostrzegają tylko tych złych botterów, którzy szybko wbijają cavebotem lvl i potem sprzedają na allegro i/lub podniecają się w internecie. Jakoś nie wiem czemu nikt nie mówi o tych, którzy botują i mają średnie jak na dzisiejsze czasy levele (50-100), żeby sobie zrobić jakiegoś questa lub zwastować kasę dla zabawy na czymś mocniejszym. Tacy ludzie nie mają czasu lub nie chce im się nawalać na zapełnionych expowiskach, czyli de facto nie można mieć do nich pretensji, mimo to są nadal wyzywani (wyżej powiedziałem jak...). Natomiast osoby, które nie botują albo zaliczają się do tych w/w, albo pogodzili się ze swoim levelem i grają normalnie (np. ja tak gram), albo są maniakami grającymi po 7h+ dziennie. Czyli wracając do tematu; przy dzisiejszym działaniu GM-ów, łapanie botterów jest po prostu śmieszne, dlatego każda akcja przeciwko nim nie ma sensu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 12 2007
Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 140
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
|
![]() ale roznica miedzy kickiem a masskickiem jest taka, ze kick to wywalenie pojedynczej osoby z gry (niezaleznie czym spowodowane) a masskick to jednoczesnie wyrzucenie wielu osob (takze niezaleznie z jakiego powodu), ale nvm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
eX Moderator
![]() |
![]() Akurat nie o kicki chodzilo. Przyklad zreszta nie do konca trafny ale wystarczy.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 18-08-2008 o 20:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
Gra jest po to zeby sprawiac przyjemnosc, trzeba przyjac, ze sa tacy ludzie, ktorzy nie trzymaja sie zasad gameplayu, jakichkolwiek zasad, beda robic to na co maja ochote. Twoj poglad botterow jest po prostu taki, ze kazdy jest taki jak Paulistinha - wlacza kompa, idzie stawia bota na frosty i caly czas walkuje to samo. Mozna rowniez lvlowac po to zeby pominac jakis tam nudny etam walenia rotow i przejsc do jakichs przyjemniejszych rzeczy. Pewnie zaraz wyskoczysz ze swoim argumentem, ze mozna isc do pracy i kupic chara. Otoz nie, bo nastolatek grajacy w Tibie (15 lat) zeby isc do pracy musialby ja znalezc, pracowac, wkladac w to jakis wysilek, organizowac sobie dzien by isc do tej pracy. A co to jest za problem odpalic bota, zminimalizowac sobie bota do okienka i zajac sie tym co zwykle? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2008
Lokacja: Koło Wawy
Stan: Niegrający
Imię: Werladyn
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Char zrookowany
Świat: Elysia
Poziom: 85
Skille: 89/63
|
![]() Ehh boty, zawsze zdania będą podzielone.
System jest dobrze skonstruowany, ale brakuje wkładu GM(przynajmniej na Elysi). Grałem rp, ms, ed aktualnie gram ek i ms. Gra knightem jest tak nudna do 100+, że to poezja, wole odpalić NG, iść się pouczyć czy coś. MS do 40~ też straszna nuda, wlałem włączyć 2 skrypty i trzasnąć wpt i pograć w piłe. Na większych lvl RP/ED/MS nie są już tak nudne, EK też wprawdzie może iść robić PG na behe, ale nie można robić tego co dzień. Zwyczajnie nie styknie kasy, musi iść pomęczyć frosty/drags by mieć na next ręczne PG na behe :> Ogólnie expienie nie uważam za przyjemnie, ale wary i pk miodzio ;> pozdro
![]() |
#49 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Meritum tego posta jest takie, ze Tibia sie pod tym wzgledem nie zmienila, czemu wiec teraz zrobienie 10 leveli na rotach, potem 40 na zolwiach mieszanych z orkami jest nudne, skoro przez tyle lat nie bylo ( nawet pomimo tego, ze te zolwie dla wielu bylyby high-end mozliwoscia expienia w erze guardow i pojedynczych dragow ) ?
![]() |
![]() |
#50 | |||||||
Użytkownik Forum
|
![]() @Xr3
Toleruje botterów, ale prawda jest taka, że to WY łamiecie regulaminm i strasznie mnie wkurza kiedy jakiś oszust(tak, to właśnie do ciebie) kłóci się(bo dyskusją tego nie nazwę), obrażająć wszystkich, których zdanie różni się od jego. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
2. Myślisz, że dzięki PACC jesteś lepszy. Gówno prawda, nie jesteś. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Vil Łał, zgadzam się z tobą. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2008
Lokacja: NetFans
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Delete? Nie, nie.
Jeśli tak to trzeba być sprawiedliwym. Ban to ban, więc za każdego typu bana powinien być delete. Za pk, za hackowanie, za spamowanie. To nigdy nie przejdzie. A co do wypowiedzi niektórych, że oni nie używają bota, tylko x-ray'a, lub leczą się tylko, po prostu brak mi słów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Chyba, ze chodzi ci o jednostki takie jak Paulistinha, ktore wlaczaja komputer tylko dlatego zeby cyferka przy lvlu urosla, ale nie wiem szczerze z kim on sie sciga i po co, jest po prostu uzalezniony, utracil juz jakis tam swoj fun z tej gry i to nie znaczy, ze kazdy botter tak wyglada. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Freezy Eddie - 21-08-2008 o 12:24. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
"(...)mialem okazje z wieloma porozmawiac i kazdy odpowiadal to samo - on ma swoje zycie, kolego, isc do pracy musi i po prostu nie chce mu sie godzinami bic rotow tylko po to zeby miec troche zabawy z tej gry." Więc dlaczego zabiera się za Tibię? Niech pracuje, a nie leci w chuja w tibie, w pracy pewnie też. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Xr3 - 21-08-2008 o 13:13. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() rzal i bul.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @Autor
Nie czytałem tego tematu i nie mam zamiaru, ale po samej jego nazwie dochodze do wniosku że twój wiek to 12 lat, tibia to twój świat, i że nawet nie wiesz jak kupić bota i nie wiesz jaką potęgą jest cavebot. Wole puścić bota na nocke i iść na dyskoteke niż wbijać expo ręcznie. Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Liper
Wiedz, że wszyscy jesteśmy z tobą, naprawdę. (; Takim jak ty trzeba pomagać, żeby nie zostali sami, nie popadli w depresję etc. Zależy dla kogo lepiej, koleżko. Jak ktoś idzie na latwiznę, to lepiej wiadomo. Ale takich ludzi nie szanuje nikt, oprócz tych, którzy są takiego samego pokroju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: Lublin
Profesja: Knight
Gildia: Innomin8s
Świat: noobtional pvp
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
@topic Jestem w 100% za kasowaniem. Tyle ode mnie, pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#60 | ||
Zbanowany
|
![]() @up
Pogadamy za kilkadziesiąt leveli... (zaznaczam, że swój lvl zrobiłem CAŁKOWICIE bez bota). Mówiłem i powtórzę, specjalnie dla ciebie marnując 779.431/1.000.000 kliknięcie mojej myszki Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Xr3 - 21-08-2008 o 13:52. |
||
![]() |
![]() |