Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-08-2008, 21:53   #3441
Madasaki
Użytkownik Forum

Madasaki's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: Warszawa takie thias Polski

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Madasaki
Profesja: Rookstayer
Gildia: BRAK
Świat: Candia
Poziom: 7+
Skille: 15/16
Poziom mag.: XD
Madasaki ma numer GG 1852327
Domyślny

@RookeR masz rajcie ale ja bym radził zacząc wszystko od nowa . pozbierał bym informacje i przypuszczenia. Wyrzucił bym te co się nie sprawdziły. A te co zostaną przeanalizować. Bo teraz jak zaranie mam tylko bałagan!!!!

No i....
PAN KLOCEK WRÓCIŁ

Strach nie jest zły, lecz panika.Bo gdy człowiek się leka to stać go na wszystko. Jak człowiek robi coś panikując to nic nie robi dobrze.

Ostatnio edytowany przez Madasaki - 25-08-2008 o 23:29.
Madasaki jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-08-2008, 23:11   #3442
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan Klocek Pokaż post
@UP
Wypraszam sobie nazywanie mnie frajerem. Myślę też, że wyzywanie od frajerów ludzi inteligentniejszych i lepiej wykształconych od siebie jest albo czystym chamstwem, albo zawiścią.
Ciekawią mnie dwie rzeczy. Pierwsza: Czy to, że ktoś ma PACC oznacza, że jest ode mnie mądrzejszy/lepiej wykształcony? Niby z jakiego powodu i czego mam im zazdrościć? I dwa: Czy rozumiesz, co dokładnie napisałem, czy po prostu czepiasz się czego wlezie?
Cytuj:
Co do singla Kwaka, mnie jakoś nie nudzi, pogrywam czasem w IV, a nawet w I i II. No chyba że mówisz o III, ale nawet i ona dla treningu nie nudzi się tak szybko...
Kluczowym słowem jest "czasem". Bo jakbyś grał przez jakieś trzy dni w to samo z tępymi jak kalosz botami, które rzezasz nawet się nie męcząc tobyś się znudził na dłużej. Zresztą to szczegóły.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-08-2008, 23:37   #3443
Madasaki
Użytkownik Forum

Madasaki's Avatar

Domyślny

@UP. 50% graczy z Paccem to rozpieszczone dzieci co wszystko dostawały na złotej tacy. 25% to kolesie z blokowisk co kardą rodzicom z portfela. 10% to ludzie którzy pytają się rodziców czy im dadzą kasę na Pacc(ale zasłużenie, pracują w domu i uczą się, znam paręnaście takich przydatków). No i 15% co zarabiają na pacca uczciwie. Czyli ludzi inteligentnych z pacem jest od 20% do 25-30%

Strach nie jest zły, lecz panika.Bo gdy człowiek się leka to stać go na wszystko. Jak człowiek robi coś panikując to nic nie robi dobrze.

Ostatnio edytowany przez Madasaki - 25-08-2008 o 23:38.
stary 26-08-2008, 00:15   #3444
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Alphadron Pokaż post
Ciekawią mnie dwie rzeczy. Pierwsza: Czy to, że ktoś ma PACC oznacza, że jest ode mnie mądrzejszy/lepiej wykształcony? Niby z jakiego powodu i czego mam im zazdrościć? I dwa: Czy rozumiesz, co dokładnie napisałem, czy po prostu czepiasz się czego wlezie?

Kluczowym słowem jest "czasem". Bo jakbyś grał przez jakieś trzy dni w to samo z tępymi jak kalosz botami, które rzezasz nawet się nie męcząc tobyś się znudził na dłużej. Zresztą to szczegóły.
"I wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby SoF mogli zdobyć tylko gracze PACC... stara zagrywka CipSoftu, coby więcej frajerów go kupiło" - może źle zrozumiałem, ale nazwałeś ludzi kupujących pacc frajerami. Może ja się źle wyraziłem, chodzi o to, że nie wszyscy co kupują pacc sa inteligenti itp, ale wsród nich są tacy i nazywaniem ich frajerami jest troche niesprawiedliwe.
A co do tego słowa kluczowego to go nie widzidze tam

@Madasaki, RookeR
A kto tak powiedział?
Raczej nie wrócę, ale link do tego forum mam na samej górze w ulubionych więc wchodzę prawie za każdym razem jak siedzę przy kompie. Czekam na chwilę kiedy ludzie wpadną na właściwy trop , albo jakaś kolejna ekipa z blue jeepa wymyśli jeszcze lepszy kawał
Wróce jak z Tibi znikną boty i dzieci neo, czyli sami wiecie kiedy.

Miło jednak, że mnie liudzie pamiętają dzieki serdeczne

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:16   #3445
ErAgOg
Użytkownik Forum

ErAgOg's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21

Stan: Początkujący
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
ErAgOg ma numer GG 7360116
Domyślny

Ja zawsze muszę należeć do mniejszości..

Tak, tak, rook user roku '07 kom bak. ;'>

@edit
O! Jak pisałem posta to tego up nie było! Już miałem iść spać, a on mi tu z kolejnym postem, który "muszę" przeczytać wyskakuje..

Ostatnio edytowany przez ErAgOg - 26-08-2008 o 00:17.
ErAgOg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 00:55   #3446
Madasaki
Użytkownik Forum

Madasaki's Avatar

Domyślny

@Pan Klocek

Ale fajnie by było jak byś się częściej odezwał. Przeciesz jesteś szanowanym użytkownikiem forum.

stary 26-08-2008, 09:19   #3447
neji13
Użytkownik Forum

neji13's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008
Lokacja: Pod Mostem

Profesja: Knight
Domyślny

Może było to poruszane 1 500 100 900 razy. Ale zaciekawił mnie jeden fragment księgi...

Mistyczny portal pozostaje niestabilny, więc wsparcie z Mintwallin rzadko przybywa tutaj. Królewski mag zdołał zaimponować prymitywnym lokalnym orkom, dzięki czemu możemy ich użyć jako naszych niewolników i użyć jako mięso armatnie. Trolle poddały się od razu i mogą zostać użyte do niższych potrzeb. Ludzka baza musi zostać zniszczona, gdyż napływa ich tam coraz więcej. Ci wrogowie nie są silni, ale ich liczba może sprawić problemy. Tak długo jak będą przywracani do zdrowia przy tym mistycznym wirze, to nawet oni mogą zrujnować nasze plany. Musimy wymyślić sposób, w jaki najpierw zniszczymy wir. Mag zamknął się w swoich kwaterach i nie chce by mu przeszkadzano nigdy więcej. Powierzył mi obowiązek koordynowania wszystkimi naszymi ruchami tutaj.
Powieżył mu obowiązek tutaj... komu? gdzie?

Jak coś ktoś o tym wie, plz o odpowiedź ;]

@EDIT

Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział III W końcu udało nam się uciec spod mocy złego demona. Pomimo to, musieliśmy oddać większość naszych ziem, tylko miasto Mintwallin nam pozostało. Zginęło wielu dobrych wojowników. Zablokowaliśmy wyjście z miasta przez most zwodzony. Mam nadzieję, że to wystarczy by demon trzymał się z daleka od naszego miasta. Teraz jedynym wyjściem z miasta jest labirynt. Palkar ma coraz więcej wpływów w mieście. Słuchają go głównie młode Minotaury. On chce uformować nową armię, by przejść przez labirynt i uciec na powierzchnię. Ja jednak wolę żyć tutaj ale w pokoju. Jest za potężny. Muszę mu zezwolić na to, by mógł przewodzić małym grupkom Minotaurów by walczyły przeciwko orkom i trollom. Jest dobrym dowódcą - i zagrożeniem dla mnie. CO DO CHOLERY ZNACZY "KAPLAR"?!?!? Palkar zdobył większość tuneli i jaskiń. Przegonił trolle. Może on ma racje... Może - kiedyś - zobaczę znowu promyk słońca...

NA HOLERE TU CHODZI O ROOKGARD!
est dobrym dowódcą - i zagrożeniem dla mnie. - mnie czyli Minotaura Maga !!!
by mógł przewodzić małym grupkom Minotaurów by walczyły przeciwko orkom i trollom -
kurna dlatego w pobliżu Mino Hell są orki i trolle
Przyszło mi na myśl - powiedziec w niby dymku z tibian earth albo przed drzwiami PALKAR!!!!

@EDIT2
Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział IV Nasz wypad dobiegł końca. Dzisiaj wielu mężnych rycerzy wyzionęło ducha. Palkar walczył tak ze smokiem, że zabił on większość moich podwładnych. To była wina Palkara. Już nigdy nie poprowadzi żadnej armii. I nigdy nie zobaczę promyków słońca. Nie mogę uspokoić Palkara. Jest pełen energii. Podobnie z moimi poddanymi. Większość mnie nie słucha tylko jego. On chce walczyć. Ludzie przedostali się przez labirynt! Na litość boską, jak oni nas tu znaleźli? Chciałem to z nich wyciągnąć, ale nie rozumiałem jego języka. Wrzuciłem go do więzienia, z którego nigdy nie wyjdzie! Czarny dzień kroniki. Musieliśmy walczyć wewnątrz murów naszego ukochanego miasta. Minotaury walczyły z minotaurami - brat przeciwko bratu - siostra przeciwko siostrze. Palkar i jego świta prawie wygrała. Ale ja i kilku moich podwładnych byliśmy w stanie im się przeciwstawić. Teraz on i jego ludzie są wygnani. Dzień smutku. Wygnańcy ukradli klucze do sekretnego laboratorium! To jest najgorsze. Teraz nie możemy wytwarzać mleka, źródła naszej siły. Spróbowałem sprowadzić smoka z jego kryjówki do wejścia do laboratorium by go pilnował. Zranił mnie bardzo mocno. Potrzebowałem więcej siły niż miałem. Jestem na granicy śmierci. Mam nadzieję, że przestanę tak kaszleć. Orki i Trolle odbiły kilka jaskiń. Cholera! Jesteśmy zbyt słabi. Nie możemy się bronić. Mój kaszel się pogarsza... Kilku moich ludzi zablokowało wejście do laboratorium w moich komnatach wielkim kamieniem. Mam nadzieję, że jesteśmy bezpieczni. Wygnańcy stworzyli przymierze z cyklopami. Teraz nasi gorsi bracia są niebezpieczniejszymi wrogami. Chowają się gdzieś w labiryncie... Najstarszy Minotaur w mieście powiedział mi, że moja kronika ma wiele błędów i to, że pisze straszliwie. Zabiłem go. Jestem wojownikiem a nie nauczycielem!

Kilku moich ludzi zablokowało wejście do laboratorium w moich komnatach wielkim kamieniem. - Bear Room !?!?!

A ten smok to jak ktoś już powiedział to ten który leży tam na roooku :O

@EDIT3 ostatni

Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział V Nie rozumiem tego, ale wygnańcy muszą mieć sposób jak się dostawać do naszego miasta. Dzisiaj jedna grupka zabiła mojego syna Iana i kilku moich strażników. Jestem straszliwie chory. Kasłam krwią. Jestem pełen smutku. Jestem też zmęczony. Taki zmęczony, że nie potrafię bronić mojego miasta. Mój mag obwieścił mi kolejne niebezpieczeństwo. Kilku ludzi zabiło smoka i zbliżają się do naszych bram. Mam nadzieję, że nie znajda drogi przez labirynt...

Zabili smoka, droga przez labirynt - ktoś to znalazł już i się z nim zgadzam GZ GZ GZ!

Ostatnio edytowany przez neji13 - 26-08-2008 o 09:32.
neji13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 09:57   #3448
Krysztopik_Mastah
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 08 2008

Domyślny

Cytuj:
Wróce jak z Tibi znikną boty i dzieci neo, czyli sami wiecie kiedy.
To chociaż sprawdzi Pan Klocek PW. Nie ciekawi pana, co sie dzieje na Guardii, Titanii? ;-)
Krysztopik_Mastah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 15:02   #3449
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Domyślny

Cytuj:
- może źle zrozumiałem, ale nazwałeś ludzi kupujących pacc frajerami.
Sprostuję. Mówiąc o frajerach kupujących PACC sprowadziłem punkt widzenia na drogę speców od marketingu, którzy prawdopodobnie uważają, że jak dadzą dużo rzeczy dla PACC to go ludzie kupią. Tak myśląc uważają tych ludzi za frajerów wydających co miesiąc grubą kasę na duperele typu inny outfit czy specjalny przedmiot. Nie chciałem tu nikogo urazić.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
--- (> <)
stary 26-08-2008, 15:09   #3450
neji13
Użytkownik Forum

neji13's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2008
Lokacja: Pod Mostem

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Sprostuję. Mówiąc o frajerach kupujących PACC sprowadziłem punkt widzenia na drogę speców od marketingu, którzy prawdopodobnie uważają, że jak dadzą dużo rzeczy dla PACC to go ludzie kupią. Tak myśląc uważają tych ludzi za frajerów wydających co miesiąc grubą kasę na duperele typu inny outfit czy specjalny przedmiot. Nie chciałem tu nikogo urazić.

@up racja, racja 87,4% (sam obliczyłem) ludzi z PACCem to rozpieszczone dziecuchy, którego starzy kase z dupy wyciągają.

MinoHell i Mintwaill tu chodzi o to: słudzy (z rooka) palkara czyli jakiegoś noooba, wzmocnili się i chcieli podbic Mintwaill... Miotaur mag chciał temu zabobiec, więc zamknął się w Pokoiku, strzegąc portalu - Na MH te MInosy to stare Minosy Tego kogoś kto jest opisywany w księgach (nie palkar) a tym kimś jest MM. Nie pomogłem xD

>>>>>Zwiad<<<<<
W trakcie tworzenia ;]
neji13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2008, 22:03   #3451
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
No to wyjaśnione no hard feelings
A tak przy okazji, czy na tym twoim forum o sesjach RPG, nie przyda sie programik napisany w pascalu do losowania skarbów w systemie D&D? Jak coś to PW

@Topic
I to mi się zawsze w rooku podobało, teorie i spekulacje. Normalnie prison breake , drugiego takiego rpga gdzie tak kombinować musiałem to nie znalazłem. Nawet jeśli wynik był marny albo żaden

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 00:36   #3452
RookeR
Użytkownik Forum

RookeR's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)

Domyślny

A mi rookgaard (a dokładniej terorie i spekulacje na temat tajemnic) przypomina 'Modę na sukces'... Bo spekulacje i teorie nigdy się nie kończą, ba nawet powtarzają...

Ps. Nie, nie oglądam 'mody na sukces'. Więc wszystkich fanów/anty fanów proszę o nie pisanie na PW =P.

Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj
RookeR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-08-2008, 19:44   #3453
ParkourMaster
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2008
Lokacja: Rookgaard

Strzałka

ja bym chociarz więcie krwi z draga i wypicie jej proponował. moze to cos da. w końcu spike sword rozciął szramę, z której krew się polaa. niedługo się tam udam (plate shield rox ) i wezme ze 20 viali
ParkourMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2008, 11:39   #3454
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Domyślny

Wątpię, żeby to coś dało, ale napisz mi o tym. Szykuje się kolejny tekst to Tibiawiki.

----(\_/)
--- (> <)
stary 28-08-2008, 22:09   #3455
Veloire
Użytkownik Forum

Veloire's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2008
Lokacja: Ruda Śląska

Imię: Veloire
Poziom: 29
Skille: 20/25
Veloire ma numer GG 4015919
Domyślny

Weszłem sobie do kanału by poropować raty na low lvle i coś mnie zaciekawiło.

co za światło wydobywa się z wody może tak pięknie SoF świeci? niestety nie miałem wędki by łowić. Co o tym myślicie?
5 [x] 10/10 [x]/[x] 100 [x] 0[x]
10 [x] 15/15 [x]/[x] 200 [x]
15 [x] 20/20 [x]/[x] 300 [ ]
20 [x] 25/25 [ ]/[x] 400 [ ]
25 [x] 30/30 [ ]/[ ] 500 [ ]
30 [ ]
35 [ ]
40 [ ]
45 [ ]
Veloire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2008, 22:16   #3456
Dindsuk
Użytkownik Forum

Dindsuk's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach

Świat: Kyra
Poziom mag.: O
Domyślny

Czy to studnia?

@down
First!!!!!!1111oneoneonetfatshypyencieśont \o/

Ostatnio edytowany przez Dindsuk - 28-08-2008 o 22:18.
Dindsuk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2008, 22:16   #3457
Madasaki
Użytkownik Forum

Madasaki's Avatar

Domyślny

teraz lekko przeginasz kumpel nad tym miejscem jest studnia i z tamtą leci światło

stary 28-08-2008, 22:19   #3458
Veloire
Użytkownik Forum

Veloire's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2008
Lokacja: Ruda Śląska

Imię: Veloire
Skille: 20/25
Veloire ma numer GG 4015919
Domyślny

Nie wpadłem na to
5 [x] 10/10 [x]/[x] 100 [x] 0[x]
10 [x] 15/15 [x]/[x] 200 [x]
15 [x] 20/20 [x]/[x] 300 [ ]
20 [x] 25/25 [ ]/[x] 400 [ ]
25 [x] 30/30 [ ]/[ ] 500 [ ]
30 [ ]
35 [ ]
40 [ ]
45 [ ]
Veloire jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 01:49   #3459
Japcoleusz
Użytkownik Forum

Japcoleusz's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2008

Świat: Unitera
Skille: 20/24
Domyślny

Santa Claus istniał!(zdjęcie z tsa chyba )

Sorry za offtop ale nie mogłem wytrzymac z podniecenia zeby to tutaj wrzucic
18:10 Melon Zawodowiec [204]: Omfg, znowu bedzie sytuacja ze bede mial kare na kompa jak na tamte wakacje
18:11 Melon Zawodowiec [204]: bo ten no chleba z plecaka nie wyjolem i prawie ze pieczarki na dywanie mi urosly
Rookgaard 4 ever
Japcoleusz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 01:55   #3460
Morderff
Użytkownik Forum

Morderff's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2006
Lokacja: Myślenice

Imię: Morderff
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 69
Domyślny

@up
Co w tym takiego podniecającego?

Mój film
http://www.youtube.com/watch?v=HNKcb85_Tu0

Ojczyznę kochać trzeba i szanować
Nie deptać flagi i nie pluć na godło
Należy też w coś wierzyć i ufać
Ojczyznę kochać i nie pluć na godło
Morderff jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania