![]() |
#181 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Z tym, że wyjebali go już z Twórczości, prawdopodobnie Grafik oraz pewnie także z innych działów, więc IMO niech opuści całe forum. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Mystlich
Mylisz sie, te 2% to Katolicy tacy jak Ty, jak to dobrze ujal Lasooch, zmanipulowani przez ta fanatyczna (nie wierzaca, fanatyczna!) czesc Kosciola (ktora w naszym kraju reprezentuje RM) ![]() Narazie |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Grocix
Tak więc mój szanowny Grocix-u powiedz co wg. twoich przekonań czeka Cie kiedy umrzesz? Tylko człowiek głupi moze uważać, ze po śmierci nie ma niczego bo wtedyby nasze istnienie na Ziemi nie miałoby sensu! Żyć tylko po to aby po śmierci nie byl o niczego?
![]() |
#184 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sorry za offtop, ale od dawna mnie męczy:
Dla mnie to jest jakoś tak (lubię wysnuwać dziwne teorie, które brzmią głupio, ale w jakiś pokrętny sposób maja sens): Bóg na pewno KIEDYŚ istniał. Na pewno apostołowie (czy kto tam, nie jestem dobry historii Chrześcijaństwa) nie napisali Pisma Świętego tak z głupia fran, coś musiało się wydarzyć, że w Boga uwierzyli i o nim pisali, kiedyś ksiądz nam opowiadał o naocznych świadkach Jezusa, takie tam... tak więc uważam, że Bóg istniał. Czy istnieje nadal? Nie wiem. Możliwe, że tak (ba, prawdopodobne), ale mało kto w niego wierzy. 90% tych, którzy nazywają się jego wyznawcami tak naprawdę wierzy w hierarchię (organizację), nie w samego Boga. Pozostają te wszystkie niezwykle gorliwe staruszki, które naprawdę wierzą w siłę swoich modlitw. Być może Terry Pratchett w "Pomniejszych Bóstwach" ma rację, i bogowie istnieją tak długo, są tak potężni, jak wielu mają wyznawców. Także Bóg już nie jest tak potężny jak kiedyś, nie widzimy na co dzień jego cudów, bo nie ma on już "mocy", ergo LUDZIE JUŻ W NIEGO NIE WIERZĄ. Czyli nawet Atena i Posejdon gdzieś tam po świecie popierd****ą. Uwaga: komentujcie samą teorię, nie to, jak bardzo jest prawdopodobna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2008
|
![]() @Mystliś
Bo jesteśmy zlepkiem komórek, które po jakimś czasie po prostu giną? Prawo natury kochany. Jeden organizm umiera by drugi mógł żyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Stawiając się w sytuację ate~ brak Boga niekoniecznie świadczy o tym, że nie ma nic po śmierci.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Bóg jest wieczny,nieśmiertelny. @Neo PRAWDZIWY chrześcijanin wie że po śmierci czeka go Sąd Boży a potem Niebo albo Piekło
Misja ma na tym forum dobiegła końca. Mam już to co potrzebne mi jest. Nawet nie wiecie jak naiwni byliście ;] "...Robie wszystko to, czego wiara mi nie zabroni." Ostatnio edytowany przez Mystlich - 26-08-2008 o 22:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Sory za szczerość i brak owijania w bawełnę, ale piszesz to wszystko tak, że sprawiasz mi wrażenie dziecka (nastolatka) trzęsącego się z podniecania i przekazującego swoje nic nie warte mądrości do reszty głupich ludzi. Dlaczego nie warte? Ponieważ większość dyktuje cenę. No jeśli nie liczyć ropy i gazu. Katolicy nie uważają się za wybitnie mądrych. Gratulacje. Ty masz do tego stuprocentowe prawo. Katolicy uważają, że są mądrzy. Ba! Nawet wybitnie, co niektórzy. Myślisz, że, przykładowo, JP2 uważał się za skończonego debila mówiąc to miliardów ludzi? Pomyliły Ci się bajki. Katolicy uważają, że każdy może być mądry. Nawet oni sami. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#189 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Mystlich i neo
Ja postawie sprawe jasno, nie wierze, w zycie po smierci. @Mystlich Pytasz mnie o przyczyne, sens czy o cel w zyciu? ![]() ![]() @M, down A mi nie odpiszesz? Ehh :/ @Re M Zeby nie pisac nowego postu - skad wiesz? Ostatnio edytowany przez Grocix - 26-08-2008 o 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Użytkownik Forum
|
![]() @GASZ
Jeśli chodzi Ci o tą przerażającą nieskończoność to wiec, ze w Niebie czas moze byc inaczej pojmowany lub rozumiany ![]() Tak. Wiem ze prócz chrześcijaństwa są inne wierzenia ![]() @Grocix(prosiłeś,masz!) Życie tutaj na Ziemi to życie doczesne. Kiedy umrzemy, życie odczesne sie skończy a zacznei nowe- wieczne. ![]()
Misja ma na tym forum dobiegła końca. Mam już to co potrzebne mi jest. Nawet nie wiecie jak naiwni byliście ;] "...Robie wszystko to, czego wiara mi nie zabroni." Ostatnio edytowany przez Mystlich - 26-08-2008 o 22:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mystlich, dobrze by było, jakbyś już się z pałką GASZa oswajał. ;p
A szczerze, dla mnie Boga (ani bogów innych) nie ma. Chyba, że był, pyknął se wszechświat i zniknął. A Jezus był tylko charyzmatycznym gościem, któremu udało się przekonać mnóstwo ludu, że jest synem bożym. I dla mnie wiara w tych czasach jest już głupotą. Przy tak wielu faktach sprzecznych z wiarą (ale oczywiście kościół dopasowuje wiarę, przeca Biblia jest pisana metaforami111), ludzie nadal wierzą, do tego często fanatycznie. Bez przemyślenia tego, od tak, właściwie dla imydżu. Wiara była potrzebna wieki temu, gdy ludzie nie wiedzieli, skąd Słońce na niebie wisi i co się dzieje z kipniętymi krewnymi. A dla mnie po śmierci nie ma nic. Tak jak nic nie mają zwierzęta (w końcu Biblia o tym nie muwi11). Ew. zapętlenie, albo w tym samym ciele, w tym samym czasie, albo w innym ciele, możliwe, że w innym czasie. Oczywiście w obu przypadkach wymazana pamięć. I, Mystlich, jesteś zwykłym, obłudnym katolikiem-fanatykiem. I przy okazji niezłym idiotą. Ja cię już wywęszyłem gdy byłeś Light-rem, zanim cokolwiek się zaczęło dziać. Pisałeś słodko naiwne posty wtedy. @top: fajne opowiadanko, chociaż nie lubię tych klimatów. He, paczcie, jak mało powtórzeń w poście walnąłem, jo. @down: takich chrześcijan trawie. Siemki ziomuś, pozdro 600, jo.
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 26-08-2008 o 23:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka
Stan: Niegrający
|
![]() @Mystlich
ponoc dostales rozum, chyba go nie wykorzystujesz. wiara jest potrzebna etc ale wiara z rozumem, bezmyslne jej wyznawanie do niczego cie nie doprowadzi (własne zdanie, poglady etcetera) a skoro jestes taki przekonany do swojej wiary, pokaz chodz jeden racjonalny dowod ze istnieje Bog chrzescijan, a nie np. Allah. Nie mozesz? dlaczego? bo to wszystko opiera sie na wierze. moze kiedys sie dowiemy, ze wszyscy i tak wierzyli w tego samego. btw masz 14 lat i odnosze wrazenie ze z poziomem jestes na rowni z "wiernymi sluchaczkami jedynej słusznej i swietej stacji o.directora" chodze do kosciola, jestem chrzescijaninem, wierze w Boga. powtarzam, w BOGA. modlac sie w kosciele do swietych ciagle mam na mysli Boga, nie interesuje mnie w jakiej postaci etc. mam gdzies zdanie Kosciola na temat eutanazji i tym podobnych bo to jest ICH zdanie, a po to dostalem rozum by miec SWOJE. moze bys sprzeczne, takie same - to bez znaczenia. oceniam rzeczywistosc i ksztaltuje SWOJE poglady na rozne tematy. mysle ze tak powinno byc.
![]() |
#196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 166
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() mystlich do kurwy nędzy, co cie obchodzi, kto jest ateistą, a kto chrześcijaninem? żyj własnym życiem, a nie cudzym
![]() |
![]() |
#197 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
@edit... hehe, dziś mam dzień do przyczepiania się ; P. Pozwolę sobie upnąć: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Nari - 26-08-2008 o 23:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Poza tym, tak uważam, że trochę się gubisz w tym, co piszesz. Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Matrik
Sorki, ze przytocze przyklad, ale teza z wieloma swiatami i zapetlaniem sie jest swietnie przedstawiona w "Higurashi no Naku koro ni Kai". Ja osobiscie nie chcialbym tak zyc ![]() @Mystlich Powtorze sie, na jakiej podstawie uwazasz, ze istnieje zycie wieczne? Na podstawie WIARY, prawda? To nie probuj udowodnic czegos, na co nie ma dowodow. @xoz FSM ma dwa pulpety, a nie sos pomidorowy :/ Ostatnio edytowany przez Grocix - 26-08-2008 o 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Tyle na temat nieba. ;p Aha, wierzysz Pratchettowi, nie w Pratchetta. Tutaj nie zrobił błędu. A łamie przykazanie, bo niby uważa, że jest więcej bogów. Jakby to miało dla nas znaczenie. A przynajmniej nie większe, niż muzułmański zakaz jedzenia wieprzowiny dla Mystlicha. Chyba, że gość jest też wegetarianinem, żeby krówki i świnki ratować. @grocixup: ja też nie. Przeraża ta idea tak samo jak pustka po śmierci. Bo to też pustka właściwie jest. Hm, nawet gorszego typu. Bo nadal jesteś, ale nie masz świadomości, że już (...któreśtam) życie przeżyłeś.
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 26-08-2008 o 23:15. |
|
![]() |
![]() |