Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-08-2008, 19:28   #221
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

a ja sie z Mydelniczkiem zgodze, Tibia ma swoj klimacik, może niekoniecznie rpg, ale ma, a co do WoWa powiem tak - to wszystko co napisales przecietny gracz ma w głębokim poważaniu...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-08-2008, 23:21   #222
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

jesli tylko grales w warcrafta, to w roznych miejscach masz deja vu np, kel w naxx
poza tym, insty w wowie nawet sie nie umywaja do takiego POI czy inq (np. przedstawienie (romero i juliann)w Kara w czasie ktorego wyskakuje nam boss
tyle o wowie, a co do tibi to cip ma troche nierowno pod sufitem, jesli tworzy "bossow" ktorych przecietny hlev soluje (via boss behemothow etc)
stary 27-08-2008, 09:04   #223
Wylansowany
Użytkownik Forum

Wylansowany's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
a ja sie z Mydelniczkiem zgodze, Tibia ma swoj klimacik, może niekoniecznie rpg, ale ma, a co do WoWa powiem tak - to wszystko co napisales przecietny gracz ma w głębokim poważaniu...
Klimat w Tibii jest tworzony przez graczy, nie przez grę jak w gdzie indziej. Żadne nowości w expienniu, leczeniu, mapie świata gry nie zmienią tego co wytworzyli "polaczki" czy "brazole".

@xoz
Dlatego bossowie nie powinni się tak nazywać. Może "uniklane monstery" czy coś w tym rodzaju? ;]
Wylansowany jest offline  
stary 27-08-2008, 09:51   #224
ZapodajMuze
Użytkownik Forum

ZapodajMuze's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Dla mnie zeby poprawic Zabawe w tibi powinni dodac bossa ktory wali 5k z lapy , 1k gfb , 2k sd , 2k explo i ma 120k hp wtedy tylko na swiatach zzgraniem taki boss bylby pokonany aaa i respilby sie codziennie! po save serverze w jednym miejscu ale z dnia na dzien stawalbysie silniejszy . +10dmg malee . gfb,sd,explo . Po roku stania dalej bylby bomba i ciezkim potworem do ubicia . Loot wand od 250 lvl wali po 80-100 zywiol psyhcal bronie 60 atk~~ , armor 20 , helm 11, legs 1 arm (dzialajace jak softbootsy) i by styknelo .
ZapodajMuze jest offline  
stary 27-08-2008, 15:32   #225
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

@UP
To idz sobie na otsa.
stary 27-08-2008, 18:34   #226
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Thar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze Pokaż post
Dla mnie zeby poprawic Zabawe w tibi powinni dodac bossa ktory wali 5k z lapy , 1k gfb , 2k sd , 2k explo i ma 120k hp wtedy tylko na swiatach zzgraniem taki boss bylby pokonany aaa i respilby sie codziennie! po save serverze w jednym miejscu ale z dnia na dzien stawalbysie silniejszy . +10dmg malee . gfb,sd,explo . Po roku stania dalej bylby bomba i ciezkim potworem do ubicia . Loot wand od 250 lvl wali po 80-100 zywiol psyhcal bronie 60 atk~~ , armor 20 , helm 11, legs 1 arm (dzialajace jak softbootsy) i by styknelo .
Może frytki do tego?
stary 27-08-2008, 19:23   #227
ZapodajMuze
Użytkownik Forum

ZapodajMuze's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Domyślny

Jakby pol serwa siedzialo co drugi dzien padalo od takiego potwora to byscie zobaczyli ze taki pomysl ma sens .

pocwicz
ZapodajMuze jest offline  
stary 27-08-2008, 21:58   #228
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wylansowany Pokaż post
Klimat w Tibii jest tworzony przez graczy, nie przez grę jak w gdzie indziej. Żadne nowości w expienniu, leczeniu, mapie świata gry nie zmienią tego co wytworzyli "polaczki" czy "brazole".
wiesz... tibia ma kilka elementow charakterystycznych ktorych naprawde brakuje mi w innych grach
stary 28-08-2008, 19:01   #229
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

rzygac sie chce od tego pieprzenia jak to knight ma zle -.-'

jesli chodzi o obrazenia, wlasnie ty wysoko lvlowy knighcie - pomnoz swoj skill przez atak swojej broni i przez 7 i podziel to na 100 - tyle zadawales przed pieprzonym update. + mogles jeszcze polaskowac potworki z gfb, z ktorego sorc walil 3x mocniej -.-'

(7 * skill * atk) / 100

jedyne co wypadaloby zmienic to faktycznie te potiony, system z uhami byl fajny ale faktycznie mocno niezbalansowany. przydalyby sie wieksze potiony, bo ostatnio gdziestam latal filmik jak jakis high-lvl knight (cos ponad 300?) sie wylozyl bo nie mogl sie wyleczyc tymi badziewnymi potionikami
stary 28-08-2008, 22:45   #230
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
jesli chodzi o obrazenia, wlasnie ty wysoko lvlowy knighcie - pomnoz swoj skill przez atak swojej broni i przez 7 i podziel to na 100 - tyle zadawales przed pieprzonym update. + mogles jeszcze polaskowac potworki z gfb, z ktorego sorc walil 3x mocniej -.-'
200ek mial sile 120+ ms
rzeczywiscie, z gfb hity w granicach 250 (dam rade tyle z groundshaker?), explo 400+ i exori (co prawda za 80% many ale w pvp liczy sie combo) 700+
hmm 5 strzalow 160dmg~
(wszystko w pve)

ty mowisz ze teraz jest lepiej? taki ek wbijal w tomb, 1 runa gfb i pare k expa wbite. pvp tez o niebo lepsze

btw polecam przedupdatowy kalkulator http://www.tibiacity.org/library/calculators/damage.php
stary 29-08-2008, 14:00   #231
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech Pokaż post
mogles jeszcze polaskowac potworki z gfb, z ktorego sorc walil 3x mocniej -.-'
Na 150-160 levelu 1 runa na pomieszczenie, raptem 6-8 stworkow zabitych. Zabawne jest to ze w pewnym momencie mozna bylo liczyc na zwrot kasy przy takiej smiesznej metodzie expienia.
stary 29-08-2008, 17:42   #232
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Na 150-160 levelu 1 runa na pomieszczenie, raptem 6-8 stworkow zabitych. Zabawne jest to ze w pewnym momencie mozna bylo liczyc na zwrot kasy przy takiej smiesznej metodzie expienia.
i to bylo takie dobre? jesli ktos chce strzelac runami to robi sorca. jesli ktos chce walczyc wrecz - wybiera knighta. a w pvp to nie wiem gdzie ty to widzisz ze kiedys bylo lepiej - pamietam jeszcze jak byl filmik w ktorym seromontis (bodaj, albo eternal oblivion) (mial cos okolo 240-250 lvl) bil 42 sorca i nie mogl go ubic... na poczatku bil go tylko wrecz ale hity wygladaly mniej wiecej tak: 30.. 42.. 71.. 36.. spark.. 9.. 108.. 33.. <--- what the fuck?

+ do tego dochodzi smieszne explo (okolo 300 obrazen maks, srednia ponizej 200) - wychodzi na to ze tamten knight byl dla takiego sorca mniejszym zagroszeniem niz smok (mogl chociaz combo zrobic). w najlepszym wypadku sorcek zbieral 400hp na runde, przy czym ten wypadek przy roznorodnosci obrazen z explo i wrecz byl parawie ze nie mozliwy, uciekajacy drag mogl wyrzadzic wieksze szkody. potwor ktorego sie zabija masowo na 30-40 lvlu grozniejszy niz knight ktory wbil 400kk expa?

teraz jest lepiej bo dochodzi exori (kiedys tez bylo ale taki hi lvl to musial sie potem pol godziny manasowac) ktore zadaje przyzwoite obrazenia no i zwiekszona sila wrecz.

oczywiscie nadal nie jest dobrze jesli chodzi o exp knighta, ale jest ZDECYDOWANIE lepiej niz bylo kiedys. nie ma juz 70 ek ktorzy expia na cyclopolis bo wszystko inne im robi waste (mowie tutaj o tych mniej glebszych poziomach czyli cyklopy i guardy)
stary 29-08-2008, 18:04   #233
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
i to bylo takie dobre? jesli ktos chce strzelac runami to robi sorca. jesli ktos chce walczyc wrecz - wybiera knighta.
Jesli ktos chce grac w ta gre w taki sposob, na jaki mu pozwala jej konstrukcja to gra.

Bylo na tyle dobre, ze pozwalalo z niewielkim waste expic naprawde szybko i calkiem bezpiecznie.

Cytuj:
a w pvp to nie wiem gdzie ty to widzisz ze kiedys bylo lepiej
skromne zwiekszenie pvp dmg nie rekompensuje znacznego oslabienia przezywalnosci knighta.

Cytuj:
wychodzi na to ze tamten knight byl dla takiego sorca mniejszym zagroszeniem niz smok (mogl chociaz combo zrobic).
co jest oczywista bzdura, bo po zadaniu 1000 obrazen ( +- paredziesiat uleczonych hp ) smok przestawal byc zagrozeniem, a knight nawet nie bylby zadrapany. Do tego dochodzi fakt, ze przed gosciem z takim levelem wcale nie jest latwo uciec, do tego wcale nie jest latwo stracic pzlocka.

Cytuj:
nie ma juz 70 ek ktorzy expia na cyclopolis bo wszystko inne im robi waste
zasluga setki nowych miejsc w sam raz do botowania ?
stary 29-08-2008, 18:11   #234
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
i to bylo takie dobre? jesli ktos chce strzelac runami to robi sorca. jesli ktos chce walczyc wrecz - wybiera knighta
napewno było lepsze dla hlev ek, dla low lew ofc teraz jest wygodniej
runami? icicle + sd i czasem lodowe gfb, innych run praktycznie sie nie uzywa do expienia
kto chce grac, bierze sorca; bocic knighta ktory do niczego innego sie nie nadaje

Cytuj:
wygladaly mniej wiecej tak: 30.. 42.. 71.. 36.. spark.. 9.. 108.. 33.. <--- what the fuck?
myslisz, ze ktokolwiek 150+ w tamtych czasach expil z melee? hmm, gfb (explo i bursty na cos mocniejszego) + exori. łapa byla tylko dodatkiem

Cytuj:
teraz jest lepiej bo dochodzi exori (kiedys tez bylo ale taki hi lvl to musial sie potem pol godziny manasowac) ktore zadaje przyzwoite obrazenia no i zwiekszona sila wrecz.
tylko ze to dawne exori, w przypadku tego 240ek siegalo 900+ w pve; w twojego 40 sorca w granicach 400dmg. teraz co mamy? egran po 600w pve, 300 prawie w pvp nie wchodzi wzamian za stare mocne exori + runy (sproboj sobie na takim ob podleciec do goscia i zaspamowac go egranem i w dodatku uciec przed reszta, gl)

Cytuj:
oczywiscie nadal nie jest dobrze jesli chodzi o exp knighta, ale jest ZDECYDOWANIE lepiej niz bylo kiedys. nie ma juz 70 ek ktorzy expia na cyclopolis bo wszystko inne im robi waste
a co, 70lev tak jak sorc dle okupuje? na 70 z dobrymi skilami trzeba duzo szczescia zeby na 0 na samych dragach wyjsc
zgadza sie, nie expia na cyclo bo boca na malpach,lagunie etc
stary 29-08-2008, 20:43   #235
Mydelniczek
Użytkownik Forum

Mydelniczek's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Thar
Domyślny

@Up
Nie expia na cyclo bo nie da sie tam botowac bez 100+lvla by waste nie było (szmity, drony~)

70 msy expia na poi dlach, a 70 eki biją małpy...

Ostatnio edytowany przez Mydelniczek - 29-08-2008 o 20:50.
Mydelniczek jest offline  
stary 29-08-2008, 23:12   #236
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

z tymi poi dl to przesada, knightem tez tam pojdziesz kwestia waste. ale taki 50ms/ed na ancientach z zyskiem 80k/h podczas gdy 50ek z trudem 40ma...
stary 30-08-2008, 12:30   #237
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz Pokaż post
a co, 70lev tak jak sorc dle okupuje? na 70 z dobrymi skilami trzeba duzo szczescia zeby na 0 na samych dragach wyjsc
zgadza sie, nie expia na cyclo bo boca na malpach,lagunie etc
to ciekawe bo ja regularnie robie + na venore dragon lair ze skillem 75/75 i 49 lvlem
stary 30-08-2008, 12:41   #238
Karo.
Guest

Domyślny

Jak zobaczylem bzdury na poczatku tego tematu to az musialem zrobic konto-Chce zobaczyc tego 140 ~ek z 101 skilla ktory tlucze po 500 w wrl skoro ja,203 ek z 103 axe z TRUDEM hitne hydre za 500 i taki hit to jest cos jak brazol z mozgiem czyli niezly rarytas.
Tak jak to juz ktos pisal-gdybym mial wybor miec starego knighta a dzisiejszego,nie zastanawialbym sie.To jest paranoja zeby 200+ek mial problemy z wyleczeniem sie na 3 demach czy 8 frostach,to ma byc czolg nie pizda ktora musi miec na wszystko druida.
co do expa na godzine-moim knightem majac maxymalny waste wyciagne 550k/h i oczywiscie musi to byc recznie.aa,i nie wspominajac o tym ze przed huntem godzine zajmuje mi zabicie wszyskich jelopow na okolnir zeby miec cala wyspe dla siebie.przy czym 300 ms na moim serverze wyciaga 400k/h NA BOCIE Z ZYSKIEM.170+ paladynem mozna wyciagnca 170-220k/h na bocie z zyskiem a o recznym expieniu juz nie mowie bo tutaj exp dochodzi do 350 w przypadku palka i 800 w przypadku sorca.co do druida,400k/h z zyskiem lub 550k/h z SZANSA na zysk aczkolwiek w wiekszosci to waste
knight na pvp to w ogole slow szkoda,najwyzej do capowania loota z ludzi sfragowanych przez sorcow/palkow/druidow

stary 30-08-2008, 14:14   #239
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

no dokładnie, najt to ma być czołg a nie pizda, stary knight nie był idealny ale był o niebo lepszy niż ten teraz
Andrealfus jest offline  
stary 30-08-2008, 15:35   #240
Mallice
Użytkownik Forum

Mallice's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: Toruń
Wpisy bloga: 7

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Mallice ma numer GG 1343080
Domyślny

Z miesiąc temu na Valorii mnie trapneli (98 EK) a w dodatku miałem rs'a i dzięki cipom straciłem około 300k.
Bili mnie ponad pół minuty a kto mnie bił? 50 Sorce było ich z 4
Nie, nie walneli combo poprostu potiony nie mogły mnie leczyć tak mocno jak oni walili.
Cipsoft powinien popracować nad systemem leczenia bo to co się teraz odwala to tragedia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrealfus Pokaż post
najt to ma być czołg a nie pizda

Ostatnio edytowany przez Mallice - 30-08-2008 o 15:37.
Mallice jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania