|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @Yoh
Wszyscy juz wiemy ze jestes zajebisty i w wieku 3 lat rozmawiales z rodzicami na temat swoich studiow i teoriach Arystotelesa. Wedlug mnie klaps jest potrzebny, dziecko ma prosty rozum do ktorego malym klapsem najlatwiej dotrzec. Gdy sie nauczy, ze za dane zachowanie czeka je kara zrozumie ze mu sie to nie oplaca. To jak instynkt zwierzecy. : P Co do waszego bezstresowego wychowania, Kiedys nauczycielka w gimnazjum nam opowiadala historie, podobno prawdziwa: Siedzi sobie matka z dzieckiem w autobusie, dziecko caly czas zaczepia jakos babcie obok. Babcia zwraca matce uwage, ona na to odpowiada, ze nic nie zrobi bo jej dziecko jest wychowywane bezstresowo. Jakis student to zobaczyl wstal i przykelil gume do buta tej matki i powiedzial "Ja tez zostalem wychowany bezstresowo" To chyba mowi samo za siebie. x) |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeżeli rozmowa nie daje efektu, można zastosować jakąś karę, nie wiem, cokolwiek. Ale bicie powinno być ostatecznością.
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Blondynka
|
![]() Często wystarczy, by dziecko szanowało swego rodzica. Jest to możliwe nawet w przypadku 4-7 lat. Niestety, jest także o wiele trudniejsze. Zaowocuje w przyszłości, w przeciwieństwie do kar fizycznych (które się skończą, gdy dziecko zacznie mieć przewagę nad rodzicem).
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale jeżeli dobrze się wychowuje dziecko, to nie będzie powodów do tego, żeby je bić.
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Kazde dziecko jest inne, jedno bedzie aniolkiem a drugie diablem nawet jesli byly wychowywane tak samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() A czy to ważne? Poza tym niewiele pamiętam. Ale wierz mi nie byłem "beztrosko" wychowywany i uważam, że dzięki temu mam silniejszy charakter.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() No cóż, ja byłem wychowywany wśród sióstr co widać..: P
@Down Dobrze, że i Duch Niedorob.. ups.! Nieudany się wypowiada. Ostatnio edytowany przez Gelt - 01-09-2008 o 19:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Drodzy zwolennicy bicia dzieci za karę, argumentujący to tym, że dziecko po laniu 'zrozumie' - zainteresujcie się psychologią na podstawowym poziomie, czasami sobie "Charaktery" poczytajcie czy coś, bo nie macie bladego pojęcia o wychowywaniu dzieci.
Ja też go nie mam, bo jeszcze mi się wychowywać potomka nie zdarzyło, ale jeśli dziecko trzeba bić, by czegoś nie robiło, to możecie to czynić albo nie - i tak wychowanie jest już spierdolone u podstaw w tym momencie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Ja widzę skutki po sobie, jak i po sąsiadach. Z tego co opowiadał ojciec nagminnie dotykałem plyt z muzyką, brudziłem (to jeszcze nie najgorsze) i tak się bawiłem, że mu je łamałem. Mówił jeden raz, mówił drugi raz, mówił trzeci raz i w końcu dostałe po łapach. Do dnia dzisiejszego szanuje nie tylko płyty ale i ogólnie rzeczy: P Więc - jeśli rozmowa nie pomaga, tłumaczenie itp.. No cóż.. Pasek w ruch. Oczywiście jeśli dziecko coś jednak zrozumie to nie potrzeba używać paska, czy innej rzeczy.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() @offtop, Gelt : to w końcu jakiej płci jesteś xD?
@top : wg. mnie wychowanie w domu to zaledwie 60-75% reszta to sprawa otoczenia <szkolnego, podwórko, itd.> |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2006
|
![]() Mam 16-letnią córkę. Czy teraz już mogę oficjalnie i publicznie być zwolennikiem bicia dzieci za karę?
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Ripper, między 'laniem' a 'klapsem' jest różnica. Klaps, rozmowa, wtedy dziecko zrozumie co zrobiło źle. Gdy bijesz dziecko w dosłownym znaczeniu słowa zaszczepiasz w nim gniew. A mu przecież mówimy o klapsie, klepnięciu. Ale ty to przecież wiesz.
Wypowiadanie się tutaj na temat jest bezsensowne, poziom dyskusji spadł poniżej tutejszej jakże niskiej normy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Zwolennikiem możesz być zawsze. I nie rozumiem, o co ci do końca chodzi. Chyba trochę wykrzywiłeś przesłanie mojego posta. Albo sam to przypadkiem zrobiłem. Cytuj:
Sam parę razy w tyłek dostałem i przyznam, że też bym raczej na miejscu moich rodziców nie wytrzymał. Nie zmienia to faktu, że jeśli kiedyś zostanę mniej lub bardziej szczęśliwym ojcem, to nie mam zamiaru bić swoich dzieci. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Podstawowy błąd: próba rozmowy z dzieckiem po jego błędzie z pierwszą reakcją jaka nam towarzyszy, czyli gniewem. Jeśli ktoś jest mądry aby sprawić sobie dziecko to powinien być na tyle mądry aby opanować uczucia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Niewiele osób panuje nad swoimi emocjami, a całej reszcie nie można zabronić posiadania dzieci (z nielicznymi wyjątkami). Point jest w tym, że nie przykłada się wagi do edukacji przyszłych rodziców, przez co z każdym rokiem dzieci robią się coraz bardziej nienormalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Szanuje zdanie każdego w tym temacie ofc. |
|
![]() |