|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Lokacja: W óhu.
Wpisy bloga: 48
Stan: Na Emeryturze
Imię: Aragami
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Choosen Ones
Świat: Ziemia
Poziom: 66
Skille: 66/66
Poziom mag.: 66
![]() |
![]() Witam
Chodzę do I klasy gimnazjum i zadano mi zadanie którego nie umie zrobić ;/ Treść zadania: Przyjrzyj się podanym cenom.Oblicz ile powinny kosztować lody z bitą śmietaną Ceny: Lody z owocami ..... 2,67 zł Galaretka z owocami ..... 2,45 Galaretka z bitą śmietaną ......1,68 Bardzo proszę o rozwiązanie tego zadania w nagrodę mogę zrobić outfit ,sygne ,dać notke itd itp @down Tego nie było na lekcji Ostatnio edytowany przez Evil_Aragami - 21-09-2008 o 11:39. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() O kurcze nie umiem tego zrobic,polece ci taka rzecz : słuchanie na lekcji.
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() 2,45-1,68=0,77
2,67-0,77-1,9 Orłem z matmy nigdy nie byłem, możliwe, że to kompletna bzdura jest ![]() Ale: jeśli od galaretki z owocami odejmiesz galartke z bita smietana to wyjdzie ci cena bitej śmietany z owocami, i jeśli od Lodów z owocami odejmiesz cene śmietany z owocami to wyjdzie ci cena lodów z bitą śmietaną Na przyszłośc bardziej słuchaj na lekcji, lub zamiast dawac zadanie na forum staraj się pomyślec logicznie i rozwiącaj je kilkoma sposobami(poodejmuj, pododawaj, pomoz, podziel, zobacz co wyjdzie)Ja zawsze jak nie kumam zadania czytam je tyle razy aż skumam o co chodzi ![]() @down oo shit fuck xD Nawet na kalkulatorze zle policzylem xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 21-09-2008 o 11:56. |
![]() |
![]() |
#4 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Zalezy co masz teraz za temat. Patrząc na takie zadanie prosty osobnik winien wykorzystać podstawy matematyki. Czyt. Znaleźć różnicę między galaretką z owocami a galaretką z bitą śmietaną. Potem przełożyć tę różnicę na lody. Czy oto chodzi.? Nie mam pojęcia. Po prostu strzelam.
@up Lol orłem to na pewno nie jesteś. 2,45-1,68=0,77: ) @Necro Oni sprawdzają wiedzę z podstawówki.! Więc nie mogło tego być na lekcji w gimnazjum.!: /
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 21-09-2008 o 11:42. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2008
Lokacja: W óhu.
Wpisy bloga: 48
Imię: Aragami
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Choosen Ones
Świat: Ziemia
Poziom: 66
Skille: 66/66
Poziom mag.: 66
![]() |
![]() Tak sobie popatrzałem z tyłu książki był wynik 1,90 zł :O xD
Ps. Takie zadanie będzie na 6 z pracy klasowej (coś podobnego xD) Dzięki za pomoc :> Chcecie coś?? Złe obliczenia były
\G/órnik Zabrze Ostatnio edytowany przez Evil_Aragami - 21-09-2008 o 11:47. |
![]() |
![]() |
#6 |
Blondynka
|
![]() Normalnie ; ). Mi także tyle wyszło.
l + o = 2,67 g + o = 2,45 /- g + b = 1,68 l + o = 2,67 - g - o = - 2,45 g + b = 1,68 l + b = 1,90
![]() |
#7 |
Da Old school.
![]() |
![]() Oczywiście, że złe. Gdyby uzył 0,77 zamiast 0,97 byłby dobry wynik.
Na 6.?O.O Fajnie masz.. xd @edit Ha.! Jak zwykle Tibia.pl służyła pomocą i pokazała, iż posiada grupę matematyków na bardzo wysokim poziomie. Ostatnio edytowany przez Gelt - 21-09-2008 o 11:52. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() Ps. Pierwszy rozwiązałem zadanie z małym błędem, ale pierwszy xD Ps. Co to jest ten outfit? ![]()
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 21-09-2008 o 12:04. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
2,67 - 2,45 = 0,22 1,68 + 0,22 = 1,9 Reszta to logika >.> |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
@down Jakie sprawdzanie? Mój sposób jest automatyczny, nie wymaga w ogóle myślenia, przez co bardzo mało czasu zajmuje.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 21-09-2008 o 12:49. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
![]() ![]() |
![]() Nie, no dobra, ok, po prostu mówię, że takie coś jest zbędne, a na sprawdzianie zabiera czas :<
|
![]() |
![]() |
#13 |
Da Old school.
![]() |
![]() Widzę, że rozwinęła się dyskusja na wysokim poziomie odnośnie tego zadania. Zbędna.
EoT plx.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Slythia ma racje, jej sposob jest automatyczny, a na ten twoj trzeba "wpasc". Niby to proste zadanie, ale czasem mozna sie nawet na takim czyms zatrzymac, wiec lepiej zrobic ukladem rownan.
![]() @up Kazdy chce sie poczuc 'madry' xD |
![]() |