![]() |
#1261 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Boski Grzegorz
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 2
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
|
![]() |
#1262 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Należy sformatować komputer. Takie "zjawiska" występuje gdy długo się tego nie robi. PC jest zaśmiecany i muli.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Imię: Boski Grzegorz
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 2
|
![]() Formatowanie nic nie daje to coś ze sprzętem musi być.
![]() |
#1264 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() OpenOfficePL Home 2007-posiadam ten program i jak piszę to nie chce mi wykrywać błędów ortograficznych.Pozmieniałem słowniki itp. na Polskie i tak nic.Z tego co myślę to mogłem coś kliknąć.Pls Halp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
|
![]() @Master Szocik
Problemem może być: zużyta bateria z płyty głównej (może pomóc wymiana), pamięć (można spróbować zrobić test pamięci) bądź zasilacz (jak możesz, to pożycz od kogoś pasujący zasilacz na jakiś czas i zobacz czy wtedy będzie działać). Jeszcze wypadałoby sprawdzić kondensatorki na płycie głównej (czy aby się nie powylewały, nie są napęczniałe) @Ascaron Nie mam dokładnie tej samej wersji, ale spróbuj tego: Wejdź w Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia językowe -> Pisownia Sprawdź czy masz zaznaczone słowniki, następnie w okienku opcje czy jest zaznaczone "Automatyczne Sprawdzanie" |
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2008
Lokacja: Ciechanów
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 109
Poziom mag.: 70
![]() |
![]() Ja mam jakiś dziwny ten komp. Siedzę sobie i gram w tibie, gram, gram mija jakieś pół godzinki i mi się restaruje komp lub wogóle zwisa łapie na maxa i nie wiem co począc ;/
![]() |
#1267 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Klosorox
Sprawdź temperatury procesora, możliwe, że się przegrzewa, a w konsekwencji komputer się zawiesza/resetuje. Jeżeli temperatury będą przekroczone to może pomóc przeczyszczenie wiatraczka (oczyszczenie go z kurzu). Jeżeli to nie pomoże to zalecam wymianę chłodzenia to coś lepszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2007
![]() |
![]() Satyros-Mam zaznaczone słowniki, a kiedy zaznaczam automatyczne sprawdzanie, to podkreśla mi wszystkie polskie wyrazy. Nie mogę zmienić języka słownika na polski, bo jest angielski. Zmieniam na polski i nie mam żadnego zmień, zastosuj lub ok więc nie mogę tego zapisać. Jakieś sugestie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Ascaron
Spróbuj: Narzędzia -> Język -> Dla całego tekstu -> Polski Ewentualnie jeszcze: Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia językowe -> Języki i w domyślnym języku dokumentów przy językach zachodnich wybierz polski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wyczyściłem wiatraczek i nadal się resetuje/zwiesza ale po dłuższym czasie ;/
np po 2h... najlepiej new kompa kupic ![]()
![]() |
#1272 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 10 2008
|
![]() witam użytkowników forum dzisiaj mam do was pytanie a mianowicie xD
Już od kilku dni mam problem z tibią, gdy wchodzę w tibie i zaczynam grę jest wszystko git majonez ale po 5 minutach komp całkowicie siada i trzeba go włanczac jeszcze raz. Jest to troche ryzykowne ze względu na DEDa wiec może wie ktoś jak temu zaradzic ?? Z góry dzięki za odpowiedź pzdr Jemen |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
-Walnięty zasilacz -Zatruta pamięć komputera -Niedopasowane sterowniki (na 70% karty graficznej jeśli masz radeona) Jeszcze niedawno mialem ten sam problem (Stary komputer z Radeon 9700 PRO) zachowywal sie identycznie, wieszal sie wtedy kiedy chcial. Czasem pol dnia nic, a czasem kilka razy w 30min. Niestety sprawdzone zostaly wszystkie sterowniki (tak, to na pewno byla graficzna), lecz nie pomoglo. Musialem kupic nowy sprzet (GeForce 8800GTXi - 0 problemow)
![]() |
![]() |
#1274 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() 2x up
sprawdź temperatury komputera, może się przegrzewać, ewentualnie sprawdź w bios czy nie masz podkręconego procesora, za wysokiego taktowania pamięci (np ja mam możliwość w biosie ustawienia taktowania 800mhz chociaż mam ddr2 667mhz)albo pod windowsem już czy masz dobre sterowniki do graficznej bądź czy też nie jest po overclockingu (starszy sprzęt jest wrażliwy na podkręcanie.) Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 06-10-2008 o 07:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 10 2008
|
![]() Witam, mam tego ostatniego neta, jestem abonentem play:
http://web.playmobile.pl/pl/internet/oferta/index.html i Tibia mi laguje, mam ok. 30 - 40 fps ale po chwili 10, czy 5. I w opcjach tibii, dlaczego jak wchodze do Options>Graphics>Advencet to nie moge wybrac, directx 9? mam go zainstalowanego bo przed chwila sciagalem i instalowalem z tego linku: http://pobieralnia.pl/plik-540-directx.html To wszystko na laptopie dokładnie tamik samym jak ten: http://allegro.pl/item453206805_note...aq_nx6310.html za slaby net czy co ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Użytkownik Forum
|
![]() @kurq
Trochę niejasno napisałeś swojego posta. Piszesz, że masz lagi i podajesz FPS. Spadek klatek, może oznaczać, że nie masz najnowszych/masz nie właściwe sterowniki do karty graficznej, przez co również możesz nie mieć możliwości wybory DirectX 9. A jeżeli mówisz o lagu (opóźnieniu w komunikacji klient - serwer) to przyczyną właśnie może być ów internet. Nigdy w prawdzie nie miałem z nim styczności, lecz podejrzewam, że mobilny internet nie jest najlepszym rozwiązaniem do gier typu MMORPG. Możesz posprawdzać pingi np. do wp.pl, jeżeli średnio przekraczają 400 ms to widać, że net nie jest najlepszej jakości. Ewentualnie może być wina, że grasz na amerykańskim serwerze (duża odległość fizyczna). Na niemieckich serwerach powinieneś mieć mniejsze lagi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 10 2008
|
![]() spróbuje dzisiaj znaleźć najnowsze stery do grafiki, gram na niemieckim serwerze, a tu jest ping wp.pl:
Badanie www.wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych: Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=303ms TTL=118 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=292ms TTL=118 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=293ms TTL=118 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=292ms TTL=118 Statystyka badania ping dla 212.77.100.101: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty), Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach: Minimum = 292 ms, Maksimum = 303 ms, Czas średni = 295 ms P.S. pliki z internetu ściągam ze średnia prędkością 80kb/s |
![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Mam radeona ![]()
![]() |
![]() |
#1279 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Leszno
|
![]() A ja mam takie pytanko..
To moja płyta główna: http://www.gigabyte.pl/products/mb/s...-8i865p-g.html Chciałbym dokupić RAM.. Linku z allegro chyba podać nie mogę ![]() No i na moje to ta pamięc będzie pasowała do mojej płyty głównej ale może mi to ktoś potwiedzić? Ktoś kto się na tym lepiej zna ![]()
![]() |
![]() |
#1280 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Mikes1
Na stronie masz napisane: "Pamięć * DDR 333 (PC2700) / DDR 266 (PC2100) 184pin " Oznacza to, że kompatybilne pamięci pracują w częstotliwościach 333 MHz i 266 MHz, czyli pamięć jaką planujesz kupić nie będzie obsługiwana przez płytę główną. @kurq Pingi nie są najlepsze, ja mam średnio poniżej 90 ms. I sama prędkość nie świadczy jeszcze o jakości łącza, a internet mobilny przeważnie posiada większe opóźnienia w komunikacji internetowej. |
![]() |
![]() |