|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przepraszam, jestem nowy w tej "branży", ale od kiedy moonwalk zaliczany jest do tego tańca? (jak już zanznaczyłem, nie wiem o tym za dużo, mogę się mylić)
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? (Chociażby o to kogo pytasz).
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chodzi mi o to, że pan Wjal dodał do listy tutków moonwalka i chciałem się dowiedzieć, czy aby napewno jest on elementem tego melborn szufla.
po odpowiedzi, non-spam ;d@ No cóż, teraz tylko czekać, aż ktoś z forum zapoda swój kawałek ^^. Widzieliście kiedyś HSK squad, czy jakoś tak? Nieźle. Ostatnio edytowany przez Maldoryz - 14-10-2008 o 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Da Old school.
![]() |
![]() Z tego co widzę tak. Chociaż imo wychodzi kaszana. Teraz praktycznie wszędzie się wykorzystuje moonwalk.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Trzeba przyznac ze jest on efektowny. Umiesz moonwalk - jestes kozak. Tak na to w chwili obecnej patrza
@down Tak, ale napisz to wykonawca. Ja tez tego nie lubie, ale moonwalk jest jednak kozacki Ostatnio edytowany przez Mapa_Europy - 14-10-2008 o 22:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Da Old school.
![]() |
![]() Co nie znaczy, że można go wpakowywać wszędzie. Tym bardziej, że ludzie często używają go chociaż nie pasuje kompletnie do układu.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nawet tu to dotarlo, no niezle.
Profil na yt z moimi filmikami: http://pl.youtube.com/user/Nervarien ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() c-walk and 2pac 4evah! a 'taniec' tytułowy jest po prostu smieszny... widzisz tam jakas technike? Bo ja widze jedynie umiejetnosc 'plywania' i TYLE... jesli chcesz sie fajnego tanca nauczyc.. to chyba domyslisz sie jakiego
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Cytuj:
Imho w c-walku też nie ma techniki, ciągle tylko skaczesz i skaczesz :/. (tutaj chciałem cię wyśmiać) Btw. zaczyna się wojna na to, kto tańczy lepszy taniec. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Da Old school.
![]() |
![]() Ja wiedzę tu te same ruchy, te same efekty. C walk to inna sprawa. Nie mówię juz o filmikach na YT.. Wystarczy iść do klubu hiphopowego i widać, ze jak ktoś jest dobry, to ma swój styl, który jest bardzo efektowny.
Cytuj:
@Alanus Ty tańczysz popping/electric boogie. Spodziewałem się, że może Ty spojrzysz na to obiektywnie.. Ale widać, że na Tobie robią wrażenia tylko triki a nie styl..
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 03-11-2008 o 15:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up W MS'ie również masz swój styl, w każdym tańcu on musi być, bo to co robi większość wykonawców na utubie (Hardstyle Republic i kilka innych osób...) to jest ich pasja. W Malezji/ Australii to jest po prostu chleb powszedni, w Polsce co prawda też i to tylko głównie okolice Katowic i może dlatego większość ludzi uważa to tylko za "triki" a nie zwykły taniec. ; ) @down Sam trenowałem kiedyś c-walka i wcale nie uważam go za zły taniec(w sumie to nie taniec ![]()
Ostatnio edytowany przez qq2 - 03-11-2008 o 17:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Cease & Sekkle
![]() |
![]() ja nie umiem tego ale sadze ze bym sie dosc szybko nauczyl... ale jesli chcesz moge Ci nagrac jak moja laska tanczy c-walka i moze wtedy uwierzysz w moje slowa... bo dokladnie takie same uslyszalem od niej
![]() @edit @up nie musiales tlumaczyc 'imho' ![]()
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
Ostatnio edytowany przez Snagoth - 03-11-2008 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A wiec? widzisz jakas technike w c-walku? ja tam widze tylko skakanie. Z czego ty w shuffle mozesz widziec tupanie, zalezy po jakiej stronie barykady stoisz. Ja mam swoje zdanie i Ty masz swoje zdanie, ale uwierz mi ze troche czasu trzeba poswiecic na c-walka i shuffla, a nawet jumpstyle. Wiec troche kolego szacunku dla kogos kto tanczy, bo w dzien to nie przychodzi ;] Btw. Popping miazdzy pale. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Cease & Sekkle
![]() |
![]() porownaj c-walka do bloodwalk a zobaczysz o co mi chodzi. Mam szacunek do pracy ludzi ktorzy cos umieja ale wedlug mnie oni nie wiele umieja (przynajmniej w tym 1 filmiku), co nie oznacza ze wiecej ode mnie w tym tancu... ale to takze nie oznacza ze musze uwazac to za cos dobrego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chodzi Ci o http://pl.youtube.com/watch?v=2a_wIQT5ePk ? Ten filmik jest juz w cholere stary Ci powiem, ten ziomek (dannielz) w fioletowej bluzie pokazuje ladna plynnosc. Ten filmik to jest mozna by powiedziec poczatek new schoolu, bo old school jest juz tanczony od 1980 bodajze. http://pl.youtube.com/watch?v=rT58cFjuE_g Tu macie kompilacje z najlepszymi(jak wielu na forum twierdzi) polakami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Cytuj:
Znowu odbiegam od tematu, niepotrzebnie to ciągniemy, bo temat ma się skupiać na MSie a nie na wojnie c-walk vs shuffle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Cease & Sekkle
![]() |
![]() c-walk
http://pl.youtube.com/watch?v=F2TSy0Z5qTE bloodwalk http://pl.youtube.com/watch?v=IcH5mY568uY _____________ Ziomek pokazuje plynnosc ale nic poza tym... porownaj ilosc technicznych krokow i kreatywnosci w tych wszystkich tancach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ten bloodwalk jakis dziwny jest, chodzi o to ze do tanca wchodza rece i zapewne jakies ruchy inne, tak?
Co do kreatywnosci, w msie masz 2 podstawowe kroki, reszta to juz twoja kreatywnosc. Moonwalki, spiny, glide'y, kicki itp itp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Cease & Sekkle
![]() |
![]() o bloodwalk to nawet nie warto gadac...
a co do tej kreatywnosci to widzisz.. w c-walku jest duuuuzo wiecej technicznych ruchow.. + ta kreatywnosc ktora jest w ms'ie jak mowisz to ta roznica ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Da Old school.
![]() |
![]() Cytuj:
Skakanie to Ty może masz w jakimś jump style'u (jump style its not a crime <- jezu kto to wymyślił ._.). C-walk to chód. Nieważne czy co tańczymy.. Racja, trzeba ćwiczyć. Ale spójrzmy obiektywnie: sam napisałemś, że w MSie sa 2 podstawowe kroki. To imo troche mało i nie masz tej swobody ruchu, jesli chodzi o kreatywność. W c-walku jest tego więcej + cała masa miejsca (to słowo najbardziej mi pasowało) na kreatywność. Nie przecze, że MS może się podobać, ale jak dla mnie to nuda i monotonia. Chociaż do hardstyle'u pasuje.
|
![]() |
![]() |