|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#121 | |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Cytuj:
Wiem ze ona nie jest dla sprawiedliwosci, ale nie rozumiem po prostu czemu matematyka jest uwazana za jakis szczegolny przedmiot i tak traktowana. Chodzilo mi bardziej o to czemu humanisci uwazaja ze maja prawo sie skarzyć na obowiazkowa mature nie mysląc kompletnie o tym ze 'scislowcy' maja polski obowiazkowy od zawsze ale nie robia z tego wielkiego halo.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() Mature zdaję w przyszłym roku i matma też juz mnie zlapie (niestety ;/). Z tego co wiem teraz matura wyglada tak:
Obowiązkowe 3 przedmioty: j.polski;j.obcy;matma wszystkie trzy MOZNA zdawac na poziomie podstawowym lub rozszerzonym sprawa indywidualna ( rozszerzenia sie nie oplaca bo policza ci podstawe + marne 3-4 pkt a poziom jest diametralnie wyzszy ). Jezeli chce sie zdawac jeszcze jakies przedioty poza podstawowym zestawem maturalnym to tylko na poziomie ROZSZERZONYM! i to jest najwieksza bzdura jaka wymyslilo ministerstwo oswiaty. Nie obawiam sie matury jakos strasznie ale jestem pierwszym rocznikiem ktory bedzie testowal obowiazkowa matme i w sumie nie wiem czego moge sie spodziewac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Dzis rozmawialem z moja wychowawczynią z liceum (strasznie madra i inteligentna osoba) i powiedziala ze poziom matematyki POZOSTANIE taki jaki jest teraz. Na moje pytanie: "dlaczego? Przeciez 3/4 osob nie zda takiej matury", odpowiedziala ze wie i ze to jest zrobione specjalnie bo jest za duzo osob na studia. Ta matematyka to takie kolejne sitko... wystarczajaco duzo osob znajdzie sie pod sitkiem
![]()
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 3-4 pkt, szczegolnie na polibudzie gdzie za zdanie matmy podstna 100% masz 100pkt a za takie samo zdanie rozszerzonej masz 250 pkt! Ale co tam marne kilka pkt...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
@UP U mnie te marne "2 ptk" zdecydowały @down I tym właśnie różni się politechnika warszawska od gdańskiej. W stolicy tak prosto już nie jest.
![]() sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651) Join World Community Grid today! Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby. Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG Ostatnio edytowany przez Sesef - 22-10-2008 o 21:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Dzięki tej matmie może podskoczymy w rankingu wykształcenia w europie ![]() Nareszcie humaniści będą się musieli uczyć ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Protestować? I tak mamy lepiej niż ci, co zdają teraz. Matematyka będzie na śmiesznym poziomie, a za to nie będzie trzeba dobierać sobie dodatkowego przedmiotu - można zdawać sam język polski, obcy i matmę - chociaż z drugiej strony głupota nie dobierać sobie nic, bo tych dodatkowych przedmiotów nie będzie trzeba zaliczyć żeby mieć maturę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie musisz juz na rozszerzonym, wyszło nowe rozporządzenie czy w/e ze przedmoty dodatkowe moga byc zdawane na poziomie podstawowym, a jako obowiazkowe musisz zdac polski,matme i j.obcy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() ciebie chyba pogielo. To ja moze powiem tak. Wiesz po co jest rozszezona matura? Po to ze jak np ty masz 90pkt z podstawki a twoj kumpel ma 90pk ale z rozszerzenia to jak chcecie sie dostac na jakaks uczelnie to on 1 dostanie miejsce. Juz czaisz ? i to nie tylko na 1. Moze miec i 1000 osob te 90pkt z podstawki a on jeden 90 z rozszezenia i to on 1 wejdzie do uczelni a nie oni.
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@edit no tyż, zapomiałem o technikum ![]() Ostatnio edytowany przez Mazur199 - 24-10-2008 o 15:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nosz chamstwo.. Bym wziął fize na postawie for fun
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |