![]() |
#3521 |
Fallen Angel
|
![]() @Grocix
Obejrzalem pierwszy sezon Da Capo, i powiem że nie zachwycił. Da się to obejrzeć, ale postacie są dość schematyczne, wątek łatwy do przewidzenia a całość zbyt rozciągnięta. Ale pewnie i tak oglądniesz ![]()
|
![]() |
#3522 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2008
Lokacja: Siemianowice Śląskie
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() @Otakuma
Dziękuje bardzo za informacje Napewno zajrze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3523 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Mam podobne odczucia do Da Capo jak Gangrel. Moim zdaniem anime przeciętne a nawet i nie. Po obejrzeniu pierwszej serii jakoś odeszła mi ochota no zobaczenie drugiej. I w ogóle nie zajarzyłem o co chodziło z tym kolesiem kotem.
![]() |
#3524 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Gangrel i Otakuma
Tia, zauwazylem. No ale jak mam juz na dysku to obejrze, predzej czy pozniej ![]() @Edit Znalazlem tytul tego filmu na Hyperze: Origin - Spirits of the Past Ostatnio edytowany przez Grocix - 16-11-2008 o 00:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3525 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2008
Lokacja: Hinamiwarszawa
Stan: Niegrający
Imię: Sonozaki Mion
Gildia: The Three Families
Poziom: 135
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3526 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Up
Przeciez odcinki "w srodku" School Days, sa beznadziejne? Glowny bohater jest najzwyklejsza pokraka zyciowa i sobie nie umie z niczym poradzic... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3527 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() O to w tym przecież chodziło ; ) Tak czy tak się domyślałem, że coś się stanie.. Poza tym to było jedno z moich pierwszych anime, i poprostu CHCIAŁEM obejrzeć to do końca, żebym potem nie rzucał tak łatwo innych.. ; ) (co nie znaczy, że główny bohater mnie nie wkur*iał..)
Ostatnio edytowany przez i386 - 16-11-2008 o 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale wracając do SD, to dzisiaj udało mi się obejrzeć 5odc. Mówicie, że do 10 wieje nudą, natomiast 5 wywarł na mnie duże wrażenia, w ogóle całe anime jest emocjonujące, no cóż... zobaczymy, jak będzie dalej. Dobranoc^^
![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up:
Bo jest, ale niektórzy w przeciwieństwie do mnie (i pewnie do ciebie) nie lubią romansów i ich to nudzi ; ) Ja tam lubie takie rzeczy ; ) Poza tym School Days jest nieco specyficzne, normalnie wygląda jak zwykły romans, ale można w tym coś wyczuć xD Jednym słowem nie do wszystkich to trafia. Niezła akcja zaczyna się już w sumie w 8 epie, ale sam zobaczysz ; ) Miłego oglądania! Ja kończę właśnie 7 ep ZnT (1 seria).. Kurna no, fajne : ) Ostatnio edytowany przez i386 - 16-11-2008 o 01:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3530 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Hai, hai czyli np ja nie przepadam za romansami, drama, ecchi - no chyba że jest to wątek poboczny od normalnej fabuły.
Ja dalej brnę przez Inuyasha - cóż część pamiętam, ale nie mam na chwilę obecną innego wielu odcinkowego anime, póki D.Gray-man się nie ściągnie będę sobie przypominał Inu. Przydałoby się zacząć ściągać pozostałe anime wychodzące obecnie z listy "Want to watch", kwestia czy oglądać je od razu czy odkładać póki co. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3531 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie wiem czy zauważyliście ale w dramatach/romansach główny bohater przeważnie jest pokraką, wszyscy mówią, że jest beznadziejny, brzydki itp. a i tak wszystkie laski pod koniec sie w nim kochają.
Już jakiś czas temu zauważyłem również schematyczność haremu, a mianowicie rodzaje dziewczyn to: 1. Natrętna - łazi za główna postacią, uwiesza się na nim, obściskuje, ewentualnie nachodzi w domu 2. Milcząca - jak sama nazwa wskazuje mało sie odzywa 3. Wstydliwa - jest zakochana w bohaterze(jak wszystkie) tyle że nie umie wyznać mu swoich uczuć 4. Agresywna - znęca się nad bohaterem 5. Obojętna - jest niby obojętna, nie obchodzi jej "właściciel haremu" ale gdy któraś z wyżej wymienionych dziewczyn zbliża się do niego, czuje zazdrość lub złość. Przeważnie pod koniec serii uświadamia sobie uczucia, wyznaje je i często to właśnie z nią zostaje bohater. Jest jeszcze ktoś od nieporozumień i taka która obserwuje harem z ubocza. Oczywiście postacie te mogą sie łączyć i powstaje np. Cichy natręt lub Agresywna-Obojętna.
![]() |
#3532 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() W love hina bardzo dobrze to widać.
Obojętna jest Narusegawa? Znęca się Motoko. Wstydliwa jest Shinobu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3533 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
A natrętem jest ta mała z dżungli(niestety imion już nie pamiętam) Widać to wyraźnie nie tylko w Love Hina. Osobiście oglądałem już kilka haremówek i każdy harem jest zbudowany z tych modelów. Tylko gdzie nie gdzie są jakieś modyfikacje, ale niewielkie.
![]() |
#3534 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() No dobra ludzie, wybywam, do piątku po południu.
Ukryty tekst:
Down@ NARU PUNCH ! Ziuuuuuuuuu... Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 16-11-2008 o 13:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przecież to Narusegawa się znęca, od kogo to Keitaro dostaje lanie? =P
![]() |
![]() |
#3536 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
Cicha,- Mizore Agresywna- Kurumu Natrętna- no ten... ta mała czarownica ; P Obojętna, wstydliwa- No oczywiście Moka Poza tym ten schemat wspaniale się sprawdza jeszcze w To-love ru Cicho-wstydliwa- Sairenji Agresywna- na pewno pod jakimś pozorem Lala, poza tym Saki Natrętna- Run Obojętna- Yui. @down Źle się wyraziłem ; P.
Ostatnio edytowany przez Nari - 16-11-2008 o 14:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3537 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Nie żebym chciał sie wywyższać czy coś, ale nie zgodzę sie z tym najbardziej. Równie dobrze widać to na przykładzie: Kanon 2006, Love Hina, R+V, Clannada, Da Capo a nawet Melancholy of Haruhi.
Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3538 |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Oj... Gdybym miał definiować wszystkie postaci haremowe z Negima byłoby ciężko... Wszystkie są pod jakimś względem natrętami.
Ukryty tekst:
![]() |
#3539 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Otakuma
No tak, trafiles z tymi haremowkami, z tym, ze na zlym przykladzie. Bo School Days napewno NIE JEST typowym haremem. A co do postaci to najwyrazniej widac to jednak w Da Capo, w RtV Mokę nie mozna nazwac, ze nie jest pewna swoich uczuc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3540 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() @Haremówki
Trochę ciężko byłoby zbudować harem z podobnych postaci, a osobowości też jest ograniczona ilość. A school daysa po 5 odcinkach raczej nie nazwałbym haremowym anime. Swoją drogą. Was też denerwuję bohater SD? Bo mnie strasznie wkurza jego zachowanie. Nipah! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |