![]() |
#201 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@2down Zabijanie nie, uzależnianie - jak najbardziej. Gdyby dało się stworzyć uzależniający, a nie zabójczy narkotyk, to własnie tak by zrobiono. W sumie właśnie o to mi chodziło. Ostatnio edytowany przez Argen - 22-11-2008 o 16:57. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#202 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Przy dłuższym stosowaniu jak i odstawieniu może powodować stany depresyjne, naukowo potwierdzone. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A komu przynosi korzyści zabijanie nas? Ostatnio edytowany przez Litawor - 22-11-2008 o 16:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Użytkownik Forum
|
![]() Według innych badań może służyć jako szampon do włosów.
![]() |
#205 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@EDIT Czyli narkotyki są tworzone po to, aby uzależniać? Ciekawe... Ostatnio edytowany przez Fred_Flintston - 22-11-2008 o 17:04. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |||
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
racja, nie ma o czym dyskutowac z Toba.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
To chyba oczywiste, uzależniony będzie zapewniał stały napływ gotówki. Ostatnio edytowany przez Argen - 22-11-2008 o 17:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Właśnie z powodu ichniej nielegalności. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie rozumiesz. Ty na to patrzysz jako 'człowieczek zażywający' (nie miałem na celu Cię urazić). A popatrz na to z punktu widzenia kogoś, kto na narkotykach zbija gruuuubą kasę.
A co do legalizacji to zgadzam się z Tobą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Co do moich pogladow - anarchokapitalizm. Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-11-2008 o 17:52. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zwłaszcza amfa, dropsy etc. widziałeś kiedyś na własne oczy człowieka po spożyciu ww substancji? gdyby wypuścili takich na ulice, ludzie baliby się wychodzić z domów. A co do alkoholu- jeden jak sie schleje pójdzie spać nikomu nie przeszkadzając, innemu zachce się panienek a jeszcze inny stanie się agresywny, a z Twojej wypowiedzi wynika, że jak ktoś się napije to od razu - agresor, a to nieprawda
![]() |
![]() |
#214 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Dym z marihuany jest niewiele zdrowszy (i "smaczniejszy") od tego z papierosa - a nie kazdy ma ochote wdychac go na przystanku, w windzie czy klatce schodowej. Czy wedlug ciebie wolnosc jednej jednostki moze ingerowac w wolnosc (i zdrowie) drugiej?
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#215 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Użytkownik Forum
|
![]() chodzą, chodzą, raz na jakiś czas widzę takich u siebie na osiedlu, ale wolałbym żeby to nie stało się normalnością.. mam namyśli oczywiście te 'grubsze' narkotyki, ludzie po wypaleniu marihuany nie są zbyt agresywni czy niebezpieczni, no chyba, że ktoś się ujara jak dzika świnia, potem wsiądzie za kierownice i zaśnie po 5 minutach
![]() |
#217 | |||||||||||||||||||||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I o ile same narkotyki nie są powodem takich sytuacji (nie wszystkich na pewno, osoba "na głodzie" - to i owszem), to spokojnie można powiedzieć, że one wzmacniają całą problematykę tamtych sektorów. Narkotyk, jako subst. psychoaktywna wpływa na mózg. I to pozwala przełamać człowiekowi wiele barier, m. in. tą przed zabiciem drugiej osoby. Zarówno tak, jak i nie. Ale wpływ pewien mają na pewno. Cytuj:
Co do twoich przypadków - możesz mieć rację, ale po jednym przykładzie, nie można oceniać ogółu. Poza tym - nigdy nie wiesz co twoim kumplom w duszy gra. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Może jakieś konkrety, a nie argumenty w stylu "ciotka mojej babki powiedziała, że..." A alkohol (czysty) ma działanie antybakteryjne. W praktyce wszystko dla ludzi. I nie chodzi tutaj jako, że jak mało to można brać narkotyki, lecz by były używane jako środki uśmierzające ból (jak to obecnie jest praktykowane) Cytuj:
Ty myślisz, że biznes (bo handel narkotyków także do takowych się zalicza) dba o coś takiego? Cytuj:
Primo - wpływ alkoholu na psychikę powoduje odrobinę inne efekty niż wpływ narkotyków. Secundo - ilość, wpływ, cel. Jak chcesz odpowiedzieć Fred to napisz jak to wygląda w obu przypadkach (i alkohol i narkotyki) Cytuj:
A to "z czasem ustępują" to mnie rozbroiło. Dlatego, że nie zawsze, tak jest. Często jest to motor przyciągający z powrotem. Inna kwestia, że można powiedzieć, że wszystko z czasem ustępuje i nic nie ma sensu robić (lub vice versa) Cytuj:
![]() Cytuj:
* - Nie uważam się za osobę wszechwiedzącą, dlatego nie mogę napisać "na 100%". Zawsze może znaleźć się jakiś dowód, przypadek, pokazujący, że jest odrobinę inaczej, a przynajmniej w jakimś stopniu. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
/facepalm Cytuj:
Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że jakby zamiast ćpać, przerzucili się na nałogowe pożeranie snickersów, to łatwiej by ci było uciec ze swoją komórką.
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |||||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Druga sprawa, "alkohol nie doprowadza do takich zmian w psychice, jak narkotyki". Jak jakie narkotyki? Nie wiem jakie środki podciągasz pod narkotyki (może podasz swoją definicję narkotyku?). Zresztą masz rację, alkohol w porównaniu do większości substancji psychoaktywnych wykazuje raczej silniejsze działanie na psychikę (hmm, i znowu nie mam pewności, co rozumiesz pod terminem "uszkodzenia psychiki") Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
http://hyperreal.info/node/1802 Cytuj:
Cytuj:
Tak. Chcesz więcej, więcej i więcej. I częściej (możesz to odnieść np. do seksu, a nawet do Tibii)... PS Pytania do opuszczonych przeze mnie kwestii zadał pan Litawor. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() znowu narobiliscie milion postu spamu ktorego mogloby nie byc gdybyscie przeczytali mojego 1 posta w tym temacie, tam jest odpowiedz na wiekszosc waszych(nie mowie o wszystkich tylko tych ktorzy upieraja sie przy swoim, co jest niepoprawne i co jest wyjasnione w w/w poscie) dywagacji na temat porownywania alkoholu i papierosow do mj, skutkach dzialania itd.
Cytuj:
masz racje tylko ja mowie o osobie na tyle dojrzalej by moc sprobowac, a dziecko nie jest taka osoba, bo po tym haslem ja rozumiem 'kr3jzolki i kr3jzoli'. Dzieci i tak same wkoncu probuja alkoholu, papierosow i blantow. Zaczna to robic gdy zaczna sie tym interesowac. Od zawsze dzieci probowaly tego wszystkie i czy przez to terazniejsze pokolenia wyrosly na alkoholikow itd? Nie. Po prostu gdy dziecko zacznie sie tym interesowac to trzeba z dzieckiem porozmawiac, wytlumaczyc itd i wcale z rozmowy takiej nie musi wynikac ze dziecko nie powinno robic tego co zaczelo, bo jesli bedzie wystarczajaco dojrzale to.. why not.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
Ostatnio edytowany przez Snagoth - 22-11-2008 o 21:41. |
|
![]() |
![]() |