![]() |
#241 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Według np. tej definicji - tak.
Nie wiem o ile gorzej by to wyglądało, gdyby heroina czy kokaina była tak dostępna jak alkohol, ale nie a da się zaprzeczyć, że uzależnienia od alkoholu są jednak dużym problemem w ww. krajach. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#242 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() No tak jak to zwykle bywa temat schodzi na inne tematy. Może jeszcze dołóżcie tu religię.
Eh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||||||||
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Teraz powinien działać. Ale jeśli ten artykuł Cię nie zadowoli, to ja pasuje. Przeczytałem i nadal nie wiem co robić. "Dawka i ciekawostki". OK, tylko po co? Wątpisz w te zaburzenie, w to, że mogą pojawić się jakieś urojenia? Cytuj:
Cytuj:
PS Nieco pogubiłem się w tym, jeśli chcesz kontynuować dyskusję, lepiej by było, gdybyś podał proste, konkretne pytania. Tak będzie przejrzyściej. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() @eerion
Nie próbuj brzmieć mądrze, bo nie masz pojęcia, o czym mówisz. Poczytaj coś najpierw o alkoholu i innych narkotykach, bo rozmowa z tobą na takim poziomie nie ma sensu. Mówisz, co sam wymyśliłeś, a wykpiwasz moje słowa. Może zacznij od tego, ile ludzi umiera rocznie w Rosji z powodu alkoholizmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() @Up
A ten dalej ciągnie swoje... Faktycznie eerion nie ma bladego pojęcia o narkotykach i alkocholu, o ich skutkach ubocznych i zaletach, wcale się nie rozpisał na ten temat, i nie podał żadnych argumentów. Faktycznie eerion nie pisz bzdur ^^ Rosjanie mają mocne głowy :> @Down Jak ci się nie podoba, i nie chcesz dyskutować to po co piszesz?
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 23-11-2008 o 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2008
|
![]() Temat robi się coraz bardziej pusty. Wszyscy piszą o tym samym, to samo. Najlepiej jakby ktoś to zamkną.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Wciąż te same argumenty... Bez kitu ktoś powinien zamknąć.
"NIE WIESZ JAK TO JEST BO NIE SPRÓBOWAŁEŚ!" "A TY SPRÓBOWAŁEŚ I NIE WIERZYSZ NAUKOWCOM!" xd
![]() |
#248 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra, zacznijmy od początku. I na dobry początek to:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:R...ependence).svg Co do Rosji, cytacik stąd: http://www.timesonline.co.uk/tol/new...cle1647475.ece Cytuj:
Może teraz ktoś mi odpowie jakimiś konkretami, bo póki co żadnych nie widziałem, poza wyssanymi z palca bzdurami. Ostatnio edytowany przez Litawor - 23-11-2008 o 17:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Widze tu bardzo dużo ------, np. lechista albo inni powtarzają to co usłyszeli od pani w szkole/mamy/taty/babci/ładnie ubranego pana w tv etc. i nie zdają sobie sprawy, że gdyby ktokolwiek jarał maryche przez 50 lat to i tak nie miałby tak zrytego łba jak oni sami mają teraz. Mało tego, tacy ludzie jednocześnie żartują sobie z kaczyńskich, rydzyka i innych nie zauważając tego, że mają tak zamknięte głowy jak oni. Może zamiast pierdolić dowiedźcie się czegoś o marihuanie, ale nie w ten sposób, że przeczytacie jakiś artykuł w necie, tylko sami obadajcie sprawę lub zapytajcie jakiegoś niezależnego człowieka. Ja sam palę marihuanę, ale niezbyt często. To kosztuje i nie zawsze jest jak. ![]() Jak można w ogóle być tak ograniczonym, by palić papierosy, albo pić i jednocześnie mówić, że marihuana czy inne narkotyki miękkie są złe, że się od nich umiera... przecież to totalny absurd...
![]() |
![]() |
#250 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up Haha : ] Ostatnio edytowany przez Argen - 23-11-2008 o 20:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..
Imię: Dolcu
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Four Elements
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Najbardziej lubię profesorków którzy nie próbowali owych rzeczy a mędrkują,narkotyki działają różnie na różnych ludzi a wypowiadają się jak by wiedzieli wszystko i ćpali z 10 lat... Mistrze ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Cease & Sekkle
Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa
Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
![]() |
![]() lol.... ze wam sie chec tyle czytac tego wszystkiego o.O
ja swoja misje w tym temacie chyba juz wykonalem. Polegala na tym by ukazac absurd polskiego prawa w ktorym, ogolnie rzecz biorac, niektore gorsze rzeczy sa legalne a te lepsze nie (alkohol, papierosy i mj). Jest to po prostu nielogiczne by mj wsadzac do tego samego worka co te twarde narkotyki. Wiele osob mowi ze podzial na 'miekkie' i 'twarde' narkotyki jest smieszny. Dla mnie smieszna jest osoba ktora tak mowi bo ukazuje jedynie ze jest ograniczona w swoim mysleniu. Trzeba oddzielic substancje ktore wypalaja zyly a substancje ktore wypalaja szare komorki. Swiadomie nie bronilem w poprzednim zdaniu mj bo powszechnie wiadomo ze niszczy szare komorki, konkretniej pamiec krotkotrwala... ale wyjasniac porownania chyba nie musze. Jak ktos ma jakies 'ale' do mj to niech w poscie wyraznie napisze ze kieruje pytanie do mnie. Co do ustroju, innych narkotykow itd sie nie wypowiadam.... mnie boli tylko dyskryminacja mj. bless ya god!
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. ![]() ![]() ![]() ~Albert Einstein
|
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() A po co mam próbować skoro wiem o danej rzeczy z innych rzetelnych źródeł ??
![]() |
![]() |
#254 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Przynajmniej ciekawej muzyki sluchasz
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#256 |
Użytkownik Forum
|
![]() A to niby dlaczego? Można pić alkohol bez doświadczenia poważnych konsekwencji, tak jak można brać wiele innych narkotyków i prowadzić normalne życie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() jakoś nie wyobrażam sobie żeby kilka razy w tygodniu brać amfetamine i sie nie uzaleznic... :\
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak będziesz pił kilka razy w tygodniu, to też się pewnie uzależnisz. Ale może akurat będziesz miał szczęście, silną wolę i inne priorytety i tak się nie stanie. Tak samo z amfetaminą. Można brać i się nie uzależnić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amfetamina#Otrzymywanie
![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Cytuj:
Wiesz ile ludzi mówiło, że ma silną wolę a dziś gnije w nałogu lub na odwyku? Nie pierdol za przeproszeniem o silnej woli, bo się zdziwisz jak słaba potrafi być. Ostatnio edytowany przez Erhion - 24-11-2008 o 13:52. |
|
![]() |
![]() |