| 
 | |||||||
| Notki | 
| O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  26-11-2008, 15:42 | #1 | 
| Użytkownik Forum |  dev cpp - jak zdobyć source jakieś aplikacji? Pytanie takie jak wyżej, chcę edytować pewien program, ale nie mam do niego sourcy, w jaki sposób mogę je zdobyć/wyciągnąć? @edit @down Ok, spróbuję jakiś znaleźć, dzienx za info. Ostatnio edytowany przez Herbi_Oxyna - 26-11-2008 o 16:19. | 
|   | 
|  | 
|  26-11-2008, 16:17 | #2 | 
| Użytkownik Forum |   Potrzebujesz jakiegoś dekompilatora, sam Dev-C++ ci nie wystarczy. 
				__________________ | 
|   | 
|  26-11-2008, 16:27 | #3 | 
| Użytkownik Forum |   Niestety nie istnieją do tej pory żadne dekompilatory c++, jedynie są disassemblery, które wyciągają kod, ale nie jest to kod źródłowy w formacie cpp. Mimo wszystko dzięki, spróbuję nauczyć się obsługi i rozumienia assamblera. | 
|   | 
|  26-11-2008, 16:47 | #4 | 
| CS Tibia.pl Team Data dołączenia: 06 09 1970 Lokacja: Gliwice Wiek: 34 Wpisy bloga: 1 Posty: 8,453 Stan: Początkujący |   Gdyby istniała możliwość wyciągania sobie kodu źródłowego z jakichś tam aplikacji, to tworzenie ich w celach komercyjnych było by trochę bez sensu. Obecnie 99% aplikacji z udostępnionym kodem to programy ze statusem OpenSource. Wiem też, że google wyszukuje kody źródłowe, może tam poszukaj. | 
|   |