Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-11-2008, 07:31   #341
Berbatov
Użytkownik Forum

Berbatov's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul Pokaż post
Papieża do tego nie mieszaj czaisz ? Nienawidzę jak jakiś pseudo skinhead albo jakiś pseudo straight edge koleś chce pokazać całemu światu że narkotyki są beeee ! a jedyną teorią jaką się opiera to wiadomości z magazynu Bravo Girl albo innego badziewia
Sama ostatnio zarzuciłaś mi posługiwanie się stereotypami, a teraz co robisz? Hę? Nie wiesz w jakich środowiskach się obracam. Nie wiesz też czemu o narkotykach wyrażam się tragicznie I ta wiedza jest Ci w zupełności niepotrzebna. Dyskusja toczy się tylko na ogólny temat narkotyków, a nie czemu użytkownik Wojtek uprzedzony jest do ćpania.

Sam nie biorę niczego, mam lepsze radości w życiu. Zarzucisz mi teraz, że skoro się w to nie bawię, po co udzielam? A no po to, aby nie mieć kurewskich wyrzutów sumienna, że tuż koło mnie, jeden idiota drugiemu na zachwalał, czegoś co jest mocniejsze od trawki, a legalne! Na te wiadomości trafią również dzieciaki w wieku 12-14 lat(na których opiera się społeczność tego forum). One nie oprą się czemuś takiemu. Wybacz, że taki już jestem. Ot, po prostu nie tolerują bezmyślności.

Ps.
Na papieża nie najechałem nawet, tylko na te JP2. Samozwańcze pokolenie, które tworzą tak znienawidzeni przez Ciebie pseudo skinheadzi i nawróceni gwałciciele. Tylko na nich najechałem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-11-2008, 08:46   #342
^Even
Zbanowany

Data dołączenia: 25 11 2008
Lokacja: Reykjavik

Profesja: Elite Knight
Poziom: 150
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojtiziom Pokaż post
Zarzucisz mi teraz, że skoro się w to nie bawię, po co udzielam? A no po to, aby nie mieć kurewskich wyrzutów sumienna, że tuż koło mnie, jeden idiota drugiemu na zachwalał, czegoś co jest mocniejsze od trawki, a legalne! Na te wiadomości trafią również dzieciaki w wieku 12-14 lat(na których opiera się społeczność tego forum). One nie oprą się czemuś takiemu. Wybacz, że taki już jestem. Ot, po prostu nie tolerują bezmyślności.
Ehhhh... ty naprawdę nic nie rozumiesz. No ale, dobra skoro nie można Tobie przetłumaczyć ogólnego sensu tego co napisałem, który powtarzałem ze 3 czy 4 razy to trudno. Kolejny raz powtarzać nie mam zamiaru. Ty i tak wiesz swoje, trudno. Mnie to po prostu śmieszy. Ty w ogóle nie zrozumiałeś przesłania mojej wypowiedzi.
A co do tych 12-14 letnich dzieci. No cóż, szczerze to jebie mnie to, że oni to czytają, a potem będą podnieceni, żeby spróbować sobie takiego czegoś. Chcą, niech ćpają, ich życie. A wiesz czemu się tym nie przejmuję? Bo jest miliard innych for, w których główna tematyka i sens opiera się na narkotykach. Wystarczy, że taki 12 letni Adaś z Katowic wpisze sobie na google pare magicznych wyrazów i już mu wyskoczy spam stronek i linków odnoszących się do narkotyków.
^Even jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 13:42   #343
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Ogladajac te tripy po salvii doszedlem do wniosku ze probuja tego tylko rozsadne osoby. Obejrzalem sporo filmikow, z roznych krajow itd i wszedzie gdy ktos palil to zawsze byly inne osoby ktore kontrolowaly co dana osoba robi, pilnowali zeby nigdzie nie szla itd. Sa tez filmiki jak ktos sam pali ale nigdzie dana osoba nic strasznego nie robi. Wiadomo ze filmikow nie u2bie nie mozna brac za jakis pewny wyznacznik bo ile przeciez osob palilo salvie ale nie robilo zadnych filmikow, ale trzeba zauwazyc ze zawsze sprawdzany jest dowod osoby kupujacej, a przewaznie majac 18 lat mysli sie dosc racjonalnie a samemu susz dosc trudno zalatwic (choc da sie). Zawsze starszy kolega moze kupic maolatom ale jest piekny napis przy kasie 'Nie kupuj maolatom, Bob by nie kupowal' i wizerunek Boba i to moze miec swoje efekty

Tak jak Gelt gdzies powiedzial, wszystko co naturalne/roslinne jest dla czlowieka bezpieczne. Tabletki stworzyl czlowiek i Bog jeden wie co w nich.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 14:44   #344
HubertPol
Ognisty Lis

HubertPol's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2005
Lokacja: Lublin

Imię: Będę
Gildia: Piekł
Świat: Ciastka ; )
HubertPol ma numer GG 3489666
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston Pokaż post
Jeju, przecież przekaz na pewno zrozumiałeś.
Jasne : ) To taka mała ironia się wkradła : p

Tompior nup : D

Bo Hubert nie chcial kupic ziemniakow
HubertPol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 15:45   #345
Berbatov
Użytkownik Forum

Berbatov's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2006

Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^Even Pokaż post
Ehhhh... ty naprawdę nic nie rozumiesz. No ale, dobra skoro nie można Tobie przetłumaczyć ogólnego sensu tego co napisałem, który powtarzałem ze 3 czy 4 razy to trudno. Kolejny raz powtarzać nie mam zamiaru. Ty i tak wiesz swoje, trudno. Mnie to po prostu śmieszy. Ty w ogóle nie zrozumiałeś przesłania mojej wypowiedzi.
Zrozumiałem. To ty nie chcesz zaakceptować mojego zdania.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^Even Pokaż post
A co do tych 12-14 letnich dzieci. No cóż, szczerze to jebie mnie to, że oni to czytają, a potem będą podnieceni, żeby spróbować sobie takiego czegoś. Chcą, niech ćpają, ich życie. A wiesz czemu się tym nie przejmuję? Bo jest miliard innych for, w których główna tematyka i sens opiera się na narkotykach. Wystarczy, że taki 12 letni Adaś z Katowic wpisze sobie na google pare magicznych wyrazów i już mu wyskoczy spam stronek i linków odnoszących się do narkotyków.
Ohoh, twardziel. S*****el bez serca ... Bardzo irytująca postawa.

Ostatnio edytowany przez Berbatov - 26-11-2008 o 15:48.
Berbatov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 15:48   #346
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
Nie czuje się jak niewolnik. Od 10 postów gadam tylko o tym, że nie patrzysz na sens wypowiedzi, doszukujesz się fragmentów i się wypowiadasz. We wcześniejszych postach już pisałem, że nie biorę pod uwagę marichuany. Przyznam, ze jest ona faktycznie bardzooo dostępna..
Trudno tak już jest i tego nie zmienie :< Narkotyki są fe, Spider do debil pragnący zagłady świata, a ja koncze temat :> No chyba, że kolejna wypowiedź Spidera z niemoralnymi poglądami mnie tu przywoła z powrotem
TERAZ nie czujesz się jak niewolnik, ja owszem. Dlatego od pewnego czasu nawet zaczynam rozumieć o co biega Spiderowi. Czy to nie jest niewolnictwo, że prezydent mojego miasta likwiduje pełno publicznych szkół (robiąc to na dodatek nielegalnie), bo syjoniści przecież i tak poślą swój pomiot do szkół prywatnych? Albo "święta państwowe"... Może są ludzie, którzy woleliby wtedy pracować czy iść do szkoły, ale nie, bo w tym poje**nym absurdalnym pseudopaństwie istnieją dwa wykluczające się wzajemnie dokumenty czyli Konstytucja i Konkordat... Żałoby narodowe? Każą mi na siłę opłakiwać postacie, które wiszą mi jak kilo kitu (ojejQ, czyżbym nie był patriotą =((?!?!?!). Sądy też roxior, mimo tego, że wskazałem sprawców pewnej kradzieży, podałem w ogóle wszystkie możliwe dane... Postępowanie trwało 3 lata, kasy nie odzyskałem...
stary 26-11-2008, 16:10   #347
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
Albo "święta państwowe"... Może są ludzie, którzy woleliby wtedy pracować czy iść do szkoły, ale nie, bo w tym poje**nym absurdalnym pseudopaństwie istnieją dwa wykluczające się wzajemnie dokumenty czyli Konstytucja i Konkordat...
1. Co ma konkordat do swieta panstwowego 11 listopada przykladowo?
2. Mozesz isc do pracy, nikt ci tego nie zabroni. Na moim osiedlu sklepik ma gosciu, ktory nie obchodzi 11 i mial otwarty punkt sprzedazy - w pelni legalnie. Najpierw sie dowiedz, na czym to polega, a potem krytykuj.
Cytuj:
Żałoby narodowe? Każą mi na siłę opłakiwać postacie, które wiszą mi jak kilo kitu (ojejQ, czyżbym nie był patriotą =((?!?!?!).
A kto ci kaze? Przeciez w dniu zaloby nie zamykaja np nocnych klubow. Gadasz glupoty i tyle.
stary 26-11-2008, 16:31   #348
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth Pokaż post
Ogladajac te tripy po salvii doszedlem do wniosku ze probuja tego tylko rozsadne osoby.
Co rozsądnego jest we wrzucaniu tych filmów na youtube? Nie, ci ludzie nie są rozsądni, to właśnie ci idioci doprowadzili do delegalizacji salvii w części stanów USA i w niedługim doprowadzą do delegalizacji na całym świecie. Rozsądni ludzie palili salvię od lat w zaciszu swoich domów, nie afiszując się z tym.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 16:45   #349
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Komarek Pokaż post
http://wolnekonopie.pl/index.php?opt...sk=view&id=138Badań i statystyk raczej nie znajdziesz.
No cóż strona znana również mi.

Jednak widzisz nie można tej informacji uznać za przekonującą bo pochodzi ze strony zwolenników marichuany. Głupotą by było gdyby napisali u siebie, że "spożycie" maryśki wzrosło. Jest to jakiś argument jednak bez badań drugiej strony (przeciwników) nie można go uznać za wystarczający.

Poza tym dobrze tam pisze - nie wiadomo czy to prawda czy nie.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 16:48   #350
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Even : nigdy wcześniej nie słyszałem, o tym typie szałwii, nazwali to bodaj "Szałwią dywinorum" to jest dostępne w aptekach?
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 17:35   #351
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
Even : nigdy wcześniej nie słyszałem, o tym typie szałwii, nazwali to bodaj "Szałwią dywinorum" to jest dostępne w aptekach?
Nie, w sklepach pojawiajacych sie w UE. Zajmuja sie roznego rodzaju dopalaczami i innymi jeszcze legalnymi uzywkami - jeszcze, bo kilka lat temu o tych specyfikach wiedzial nikly % spoleczenstwa, ale ostatnio sprawa stala sie glosna i wiele osob zaczyna to cpac, bo "jest elo, a kto nie uzywa ten frajer", "jak maryska, a legalne" i "legalne czyli nieszkodliwe". Oczywiscie bez znajomosci konsekwencji, ktore te uzywki pociagaja, wiec UE zastanawia sie nad uznaniem niektorych substancji chemicznych wystepujacych w tych specyfikach jako niebezpieczne, a zarazem zakazane w sprzedazy.
stary 26-11-2008, 18:05   #352
Fred_Flintston
Zbanowany

Fred_Flintston's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2

Świat: Prehistoryczny
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojtiziom Pokaż post
Zrozumiałem. To ty nie chcesz zaakceptować mojego zdania.
Ależ zaakceptował. Tylko z logicznych powodów nie może się z Tobą zgodzić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth Pokaż post
Tak jak Gelt gdzies powiedzial, wszystko co naturalne/roslinne jest dla czlowieka bezpieczne. Tabletki stworzyl czlowiek i Bog jeden wie co w nich.
A Wy nadal swoje...
"Wszystko co naturalne/roslinne jest dla czlowieka bezpieczne".
To też?
Powtarzam jak wół: natura jest nieobliczalna, a syntetyki właśnie z tego względu, że są tworzone i kontrolowane przez człowieka, są po prostu bezpieczniejsze. Nie można winić "chemii" za to, że do amfetaminy i innych ścierw dorzucają różnych śmieci.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Co rozsądnego jest we wrzucaniu tych filmów na youtube? Nie, ci ludzie nie są rozsądni, to właśnie ci idioci doprowadzili do delegalizacji salvii w części stanów USA i w niedługim doprowadzą do delegalizacji na całym świecie. Rozsądni ludzie palili salvię od lat w zaciszu swoich domów, nie afiszując się z tym.
Zgadzam się.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ze'To Pokaż post
W aptece co najwyżej można znaleźć szałwię lekarską. Tą, nas najbardziej interesującą, szałwię wieszczą można zakupić w necie (sklepów jest mało, ja znam właściwie jeden "pewny") jako normalną roślinkę do uprawy. W postaci suszu, czy ekstraktu jest obecnie dostępna w stacjonarnych sklepach, tzw. "Dopalaczach".

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
Nie, w sklepach pojawiajacych sie w UE. Zajmuja sie roznego rodzaju dopalaczami i innymi jeszcze legalnymi uzywkami - jeszcze, bo kilka lat temu o tych specyfikach wiedzial nikly % spoleczenstwa, ale ostatnio sprawa stala sie glosna i wiele osob zaczyna to cpac, bo "jest elo, a kto nie uzywa ten frajer", "jak maryska, a legalne" i "legalne czyli nieszkodliwe". Oczywiscie bez znajomosci konsekwencji, ktore te uzywki pociagaja, wiec UE zastanawia sie nad uznaniem niektorych substancji chemicznych wystepujacych w tych specyfikach jako niebezpieczne, a zarazem zakazane w sprzedazy.
Po pierwsze, nie w UE tylko w Polsce. W Unii od wielu lat istnieją takie sklepy i nie wywołują takich kontrowersji jak u nas. Nie wspominając już o tym, że tylko w krajach byłego bloku wschodniego i w Skandynawii, karze się więzieniem za posiadanie marihuany. W pozostałych może co najwyżej grozić nam konfiskata towaru lub mandat.
Fred_Flintston jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-11-2008, 18:43   #353
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Powtarzam jak wół: natura jest nieobliczalna, a syntetyki właśnie z tego względu, że są tworzone i kontrolowane przez człowieka, są po prostu bezpieczniejsze.
O niezgodziłbym się. Natura nie kontrolowana przez człowieka, nie zmieniana przez niego w żaden fizyczny czy chemiczny sposób jest bezpieczniejsza niż ta regulowana i kontrolowana.
stary 26-11-2008, 19:25   #354
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
O niezgodziłbym się. Natura nie kontrolowana przez człowieka, nie zmieniana przez niego w żaden fizyczny czy chemiczny sposób jest bezpieczniejsza niż ta regulowana i kontrolowana.
Potwierdzają to tysiące trucizn naturalnego pochodzenia.

Niby czym różni się chemia wytwarzana przez ludzi od tej naturalnej? Jedno i drugie to taka sama... chemia.
stary 26-11-2008, 19:34   #355
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Potwierdzają to tysiące trucizn naturalnego pochodzenia.

Niby czym różni się chemia wytwarzana przez ludzi od tej naturalnej? Jedno i drugie to taka sama... chemia.
Tylko, że człowiek tej chemi dodaje jeszcze więcej.
stary 26-11-2008, 19:39   #356
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tylko, że człowiek tej chemi dodaje jeszcze więcej.
Ale dlaczego tak uważasz? Bez urazy, ale takie opinie zazwyczaj wypowiadają osoby, które o chemii nie mają pojęcia

Mała ciekawostka - przez wiele lat sądzono, że amfetamina jest tworem całkowicie ludzkim, stworzono ją od początku do końca w laboratorium, aż tu całkiem niedawno (chyba w latach 90., ale pewien nie jestem) okazało się, że ta sama substancja występuje w pewnej dziko sobie rosnącej roślinie. To nie jest jakiś konkretny argument, chcę tylko pokazać, że nasza chemia niczym nie różni się od "tamtej" chemii.
stary 26-11-2008, 20:07   #357
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Ale dlaczego tak uważasz? Bez urazy, ale takie opinie zazwyczaj wypowiadają osoby, które o chemii nie mają pojęcia
A tytoń od początku zawiera tyle świństw w sobie tak? Ma szkodliwe substancje od początku, ale wiele dodaje człowiek.
stary 26-11-2008, 20:10   #358
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A tytoń od początku zawiera tyle świństw w sobie tak? Ma szkodliwe substancje od początku, ale wiele dodaje człowiek.
No owszem, dodaje, jak klienci nie protestują.
stary 26-11-2008, 20:11   #359
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
No owszem, dodaje, jak klienci nie protestują.
No właśnie. Wiec skoro człowiek do chemii dodaje więcej chemii to chyba gorsza jest ta "ludzka" chemia niż naturalna.

Tak samo z jedzeniem. Gorsze jest ludzkie jedzenie, bo pełne chemii.
stary 26-11-2008, 20:21   #360
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No właśnie. Wiec skoro człowiek do chemii dodaje więcej chemii to chyba gorsza jest ta "ludzka" chemia niż naturalna.

Tak samo z jedzeniem. Gorsze jest ludzkie jedzenie, bo pełne chemii.
No dobra, ale jak mówimy o dwóch narkotykach o podobnym działaniu, to co za różnica, czy naturalny, czy sztuczny? Nie mówimy tu o jakichś mieszankach kilkudziesięciu substancji dodanych do jedzenia, tylko o czystej substancji psychoaktywnej.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 26-11-2008 o 20:39.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania