![]() |
#3841 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() nyh... a ja nie pisałem : < i wcale nie czuje sie zazdrosny ze wy pisaliście (yay! do "że wy" udało mi sie napisać bez błędów nie patrząc na klawiaturę =D)
ja dzis kupiłem hellsinga #3 normalnie przez 5/6 ch. była rzeźnia za rzeźnią Oo normalnie alucard wymordował całe wojsko,całą obsadę telewizji,całą policje, miło xD. więcej trupów niż 10 na stronie chyba nie dało sie zmieścić 8D achhhhh.... z rozmowy z frizzem powstała moja lista mang zakupionych do kolekcji : p lista: Ukryty tekst:
![]() |
|
![]() |
#3843 |
Użytkownik Forum
|
![]() erotycznych/ecchi na pol. rynku niema : p wiec istnieje tu tylko nie zboczone doujinshi
![]() |
![]() |
#3844 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ach, to dlatego...
Swoją drogą, nei wiem, dlaczego wszyscy tak nażekają na tłumaczenia JPF'u. Przecież nie kalęczą/cenzuruję mangio aż tak bardzo... Z tyłu tomu oryginalne nazwy technik, nie widze probolemu. Tylko dwie rzeczy ciągle mnie dziwią: Sakura-chan = Sakurka. Zdaję sobie sprawę, że "~Chan" jest tutaj uznane za zdrobnienie, ale Sakurka by go zdrowo zlała za taki tekst. Dattebayo = Tenteges. To już mnie zabiło.
![]() |
#3845 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Wszyscy wiedzą że "dattebayo" to "kumalski" ! Zresztą, w niejapońskojęzycznych wersjach mangi mogliby w ogóle to nieszczęsne "dattebayo" pominąć, bez tłumaczenia i w ogóle...
@edit w ogóle, w ogóle, w ogóle ![]()
![]() |
#3846 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @Zasa~
Nie czytalem tej mangi, nie widzialem tlumaczenia, nie mialem stycznosci z Naruto, ale -chan dodawane do imienia dziewczyny chyba nie moze byc uznane za zdrobnienie? @QRAS Co ci sie nie podoba w openingu C;H? Ja wlasnie po raz n-ty slucham tej piosenki i wydaje mi sie bardziej niz w porzadku ^^ Ostatnio edytowany przez Grocix - 26-11-2008 o 20:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3847 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Tłumaczenie JPF-u jest dobre jeśli nie bardzo dobre, na pewno jest lepsze niż niektóre tłumaczenia internetowe. Mam tylko zastrzeżenia do tłumaczenia nazw własnych(imo powinny zostać w wersji oryginalnej), uważam także, że techniki w naturo powinny być tłumaczone w przypisach.
@Gro Podzielam opinie co do openingu ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Otakuma - 26-11-2008 o 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Użytkownik Forum
|
![]() ta... będziesz szukał polskiej nazwy wielkiej kuli ognia na stronie X z 185 powodzenia xD
![]() |
![]() |
#3849 | |||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() O ja was, 2 strony a mnie z 6h tylko nie było.
Cytuj:
Cytuj:
Tak ogólnie to bym dał jeszcze kilka: The Legend of Maian (fantasy) No Bra (comedy-ecchi) P.K (martial arts) Soul Eater (supernatural) Bleachaki i Naruciaki plus One piece wszelakie, czyli to co najpopularniejsze. Katekyo Hitman Reborn (action) Kimi no Iru Machi (Drama-romance) FMA (duh!) Hunter X Hunter (dla dzieci, jak chcesz ![]() Kekkaishi (supernatural) Eyeshield 21 (comedy-sport) D.Gray-Man (comedyxhorror) Air Gear ... Cytuj:
....................\............................/ .....................Que zawsze ma racje.
![]() |
![]() |
#3850 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widzę, że dużo napisaliście, a u mnie żadnych postępów. Aż nie chce mi się czytać postów ile kto przeczytał/obejrzał, bo się wkurzam...
![]() |
![]() |
#3851 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Rayza
Przypis zawsze można zrobić pod panelem ![]() @ Szkoda tylko że Berserk i Air Gear kończą się urywając w drastyczny sposób fabułę. Żeby nie było obie te pozycje polecam ![]()
![]() |
#3852 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() Przypisy powinny być takie jak w tłumaczeniu One Piece na manga-lib.pl. Według mnie tak jest idealnie. Oryginalne nazwy technik + polskie przypisy.
Od dzisiaj całkowicie kończę grać w gry. Komputer mam zamiar teraz używać tylko do nauki i anime. Ciekawe ile wytrzymam w swoim postanowieniu xD Nipah! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3853 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#3854 | ||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
|
![]() Cytuj:
A jak się zachciewa to tylko armorgames.com newgrounds.com i jazda. Ukryty tekst:
Cytuj:
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 27-11-2008 o 00:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3855 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() @Que ale ty już jesteś stary....
Gry o tematyce anime? Nie licząc paru bijatyk nigdy nie grałem w takie gry dłużej niż 2-3h.... No chyba że pod tą kategorię podpada też Final Fantasy. To już całkowicie inna liga. Śmiało mogę powiedzieć że na FF straciłem setki godzin. I nie uważam ich za straconę, bo FF to naprawdę świetna gra. Nipah! Corgar Frizz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3856 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2008
Lokacja: Siemianowice Śląskie
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() o Tak już niedługo rusza Trzecia seria Higurashi!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3857 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Szkoda, że coś dalsze części Haruhi Suzumiya no Yuutsu nie ma na razie.
![]() |
#3858 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() Przeczytałem tomy 5 i 7 Naruto Masashi Kishimoto i bardzo mi się spodobało, sama postać Naruto jest bardzo fajna, taki krzykacz, co robi dużo szumu, a w walce szybko odpada, chociaż czasem ma dobre pomysły.
"NAZYWAM SIĘ NARUTO UZUMAKI!!! I NIGDY NIE PRZEGRAM Z TAKIMI JAK WY!!! ZROZUMIANO?!" Zamierzam teraz kupić sobie tom 1 i czytać od początku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3860 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wydaje Ci się, ja będę zaczynał dopiero po weekendzie
![]() Jakie to anime? ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Otakuma - 27-11-2008 o 14:15. |