Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-11-2008, 18:19   #41
Dragonit
Użytkownik Forum

Dragonit's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
Domyślny

Nawet bardzo dobrze gada, zgadzam się ze wszystkim. A outfity są w najgorszym razie przeciętne (przynajmniej 2) więc ci co płaczą jakie słabe itd. niech się zastanowią, że nie każdy ma taki (jak dla mnie zryty) gust jak oni. No ale co by cipowie nie dodali, to i tak co najmniej 20% wypowiedzi byłoby obraźliwych, bo inteligentnych ludzi jest tu coraz mniej ...
Dragonit jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-11-2008, 18:35   #42
Pomocny Murzyn
Użytkownik Forum

Pomocny Murzyn's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Domyślny

outfit moze nie jest fajny, ale addony mi sie b. podobaja
Pomocny Murzyn jest offline  
stary 29-11-2008, 20:06   #43
Robinschoooodl
Użytkownik forum

Robinschoooodl's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miszi Pokaż post
ciesze sie ze zrobili cos z potworami np. z poi albo innymi, moim ek na DL jak nie dropnal mi rh albo dms to waste ;P
a co do outfitu to mam nadzieje ze bedzie bardzo drogi bo ceny diametralnie spadaja na serverach non-pvp i to mnie boli ;/ a hlvl maja za duzo kasy to beda mieli na co wydawac ;p

Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt
Robinschoooodl jest offline  
stary 29-11-2008, 20:12   #44
neopostman
Użytkownik Forum

neopostman's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6

Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
Wyślij wiadomość przez ICQ do neopostman neopostman ma numer GG trzeba sobie zasłuży Adres Jabbera do neopostman Send a message via Skype™ to neopostman
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Robinschoooodl Pokaż post
Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt
jedyną ciotą jesteś ty pokazując swoje chamstwo ; d.
neopostman jest offline  
stary 29-11-2008, 20:17   #45
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

a o sorcu dalej cicho... nie zeby był słaby ale jakieś ciekawe czary dla urozmaicenia by sie przydały...
stary 29-11-2008, 20:43   #46
darkfurby
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2008

Domyślny

Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach .

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat .
darkfurby jest offline  
stary 29-11-2008, 20:58   #47
toporczyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 11 2008
Lokacja: Kentaki

Profesja: Paladin
Świat: Astera
Poziom: Big
Skille: Big
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najbardziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse).
toporczyk jest offline  
stary 29-11-2008, 22:27   #48
Sir-Babolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Siemianowice

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 175
Poziom mag.: 73
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez darkfurby Pokaż post
Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach .

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat .

Nieistnieje takie cos jak balansacja profesji, kazda profesja jest inna i NIEMOZE BYC ZABALASOWANA DO INNEJ poniewaz po to sa profesje aby sie diametrialnie roznily, bo w tym momencie zlaloby sie to w 1 calosc, knight ma sporo hp dobrze bloczy, mimo wsyzstko dobrze znosi ataki na bloku na bitwach, paladyn to posrednia profesja pomiedzy postaciami magicznymi i knightami, a magowie w calkosztalcie maja dobry atak ale w defensywie padaja jak muchy ( w trapie ). Dlatego jedyne wyrowanianie jakie moze byc to wyrowananie czesciowe, tzn ekonomiczne, tak aby gralo sie w miare przyjemnie, tak jak to bylo updatety temu <3. Co do lootu, co z tego ze boty beda mialy " lepiej "? skoro i tak boca i traca czas, wiec tak czy siak beda mieli " miliony " i tak, a polepszenie dropu ulatwi gre i umili czas normalnym ludzia ktorzy nie botuja po 10h dziennie na vdl/edl/barb campach i innych cudach zebyt potem bez ztresu expic na mosnterach z waste...

Ostatnio edytowany przez Sir-Babolek - 29-11-2008 o 22:29.
Sir-Babolek jest offline  
stary 30-11-2008, 00:37   #49
NevisSmith
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez toporczyk Pokaż post
Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najb@rdziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse).

To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć xDD ;];] ^^ >.<

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic

stary 30-11-2008, 00:45   #50
Sir-Babolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 04 2007
Lokacja: Siemianowice

Świat: Galana
Poziom: 175
Poziom mag.: 73
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NevisSmith Pokaż post
To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć xDD ;];] ^^ >.<

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic
To czy nic nie robia dla niskich leveli, to sie bardzo myslisz. Jest sporo miejscowek dla low leveli ktorych nikt niezna, bo kazdy ma oklepane miejscowki do bocenia poczawszy od rotwormow na lb / darashi konczac na larwach scarabach tombach. Jestem w stanie wskazac ci 4 miejscowek dla low leveli " od reki " ktore sa w 99% zawsze wolne o to one ;

- tarantula cave na tiq ( 20-25k/h profit )
- dwarf cave na tiq ( 40k/h profit )
- dwarf cave na cormaya ( 30-35k/h profit )
- treasure island ( 35k-38k/h waste / 0 )

Miejsca te pratkycznie zawsze sa wolne, a jest sporo miejsc o ktorych niewspomne ze wzgledu na profit, i dobry exp ale jest ich calkiem sporo i wystarczy ruszyc dupe zeby je znalesc.
stary 30-11-2008, 00:58   #51
Zientarski
Użytkownik Forum

Zientarski's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2008
Lokacja: Warszawa

Imię: ---
Profesja: Knight
Gildia: ---
Świat: ---
Poziom: 10
Skille: 43/42
Poziom mag.: 2
Domyślny

Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.

Uważam ze outfity sa fajne, moze ten 1 taki słaby - przesadzony.
Co do expplace to robią w porzadku.

Nie bedzie tak źle.

sy
Zientarski jest offline  
stary 30-11-2008, 01:07   #52
Develis
Użytkownik Forum

Develis's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2008

Develis ma numer GG 2523686 Send a message via Skype™ to Develis
Domyślny

Super Ten nowy outfit odrazu pacc i quest

http://forum.tibia.pl/showthread.php...81#post2535181 Moja Solera Twoja Nerana
Develis jest offline  
stary 30-11-2008, 01:49   #53
Pete16
Guest

Domyślny

powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszego ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia

stary 30-11-2008, 02:02   #54
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pete16 Pokaż post
powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszego ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia
Czy ty jesteś ślepy czy jak? Zrobili party buffa i czar dla kiny na większy dmg. A dla sorca zmienili loot i exp z potworów, żeby nie mieli waste. Czytanie ze zrozumieniem?
@down
Shared exp wprowadzili przedtem, teraz mówisz chyba o party buffach.
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.

Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 30-11-2008 o 02:25. Powód: "Y" mi ukradli :<
Vasudanin jest offline  
stary 30-11-2008, 02:08   #55
TibiaAutoPack
Guest

Domyślny

te nowe outfity nie sa wcale takie zle. A share exp dla mnie jest extra bo czesto expie w party.

stary 30-11-2008, 02:24   #56
Madmix
Użytkownik Forum

Madmix's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2007
Lokacja: Z kąś!

Imię: Mayezon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 20+
Skille: Trenuje
Poziom mag.: 3
Domyślny

zapowiada się maga super! cip w końcu zrozumiał o co kaman
Madmix jest offline  
stary 30-11-2008, 08:42   #57
Vanc
Użytkownik forum

Vanc's Avatar

Data dołączenia: 23 11 2008
Lokacja: Kraków

Imię: Vanc
Gildia: Night Ravens
Świat: Refugia
Poziom: 24
Poziom mag.: 19
Vanc ma numer GG 9332699
Domyślny

W końcu Cipsoft opiera swój update na komentarzach i sugestiach graczy. \o/
Vanc jest offline  
stary 30-11-2008, 10:37   #58
Cashtan
Użytkownik Forum

Cashtan's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Mielec

Imię: Sazgih
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jakas
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: Jakies
Poziom mag.: ?
Cashtan ma numer GG 3857546
Domyślny

Nie wiem czemu niektorzy (ktorzy nie umieja czytac) mowia o outficie w liczbie mnogiej.
Przeciez outfit jest 1, tyle ze na 1 rysunku pisze basic, a na 2 addon o.O

PS. Mowa o zmianie aspektow gry w przyszlym roku, to zapewne zmiana konsekwencji smierci, bo o tym craban najczesciej gada

Cashtan jest offline  
stary 30-11-2008, 11:23   #59
Mr.Bombastic
Użytkownik Forum

Mr.Bombastic's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2008
Lokacja: W Limerick :)

Profesja: Knight
Świat: Candia
Mr.Bombastic ma numer GG 10280257 Send a message via Skype™ to Mr.Bombastic
Domyślny

Ehh... Mi się podoba i będzie fajnie może zacznę grę sorcem lub pallem. Podoba mi się to że teraz będzie można sprzedawać więcej rzeczy. btw. Czy ktoś wie dlaczego tibia.com nie działa? zauważyłem że już od wczoraj nie działała i dzisiaj też nie o co kaman???
stary 30-11-2008, 11:29   #60
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Świat: Candia
Poziom: 140
Domyślny

Cytuj:
Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.
Trudno, żeby po tylu niepowodzeniach związanych z updatami, mieć optymistyczne nastawienie...
Xr3 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania