|
|||||||
| Notki |
| Rookgaard Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę |
| Pokaż wyniki sondy: Czy weźmiesz udział we wkręcie? | |||
| Nie wiem, może po poprawkach w pierwotnym pomyśle. |
|
2 | 12.50% |
| Tak. |
|
12 | 75.00% |
| Nie. |
|
2 | 12.50% |
| Głosujących: 16. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Profesja: Rookstayer
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
|
Wiadomo, zbliża się update - można skręcić ładnego wkręta.
Co daje update? +nową, wysoko rozwinięta rasę +nowe, zmutowane potwory +nowy wygląd wilków +kosmetyczne zmiany mapy (olać) Darujmy sobie wszystkie 'sof done, wiemy jak dojść do MM/Ghoula'. Wpadłem na zupełnie inny pomysł. Z waszą pomocą idea zostanie dopracowana. Ogólnie chodzi o to, że ta nowa kultura próbowała nawiązać z nami kontakt no i oczywiście - udało się. Ktoś, kto umie, zrobi fejka (najlepiej screen z otsa - mniejsze prawdopodobieństwo błędu). Nawet nie musi być to jakiś quest, tylko tunel z nowymi potworami, które uciekły (choć to można zrobić w stylu quest na odblokowanie terenu). Można wykorzystać tratwę Amber (miejsce, gdzie dotarli) i najlepiej wstawić sfejkowane rozmowy z npc (np. na nazwę nowej rasy coś o niej opowiadają. Żeby jednak nikt nie wykrył wkrętu powiedzmy, że to dopiero któraś tam z wypowiedzi questowych). Na początku tylko jedna osoba jest za. Udajemy, że kolejno zostają wtajemniczone następne osoby. Tak, to jest to. xP Wrzucimy te zmutowane szczury, baty itp. Ludzie to łykną jak... Ja pogadam z modkami, że smrodu nie było /siema Dwim ^^/ No siema //Dwim Wszelkie pomysły, poprawki mile widziane.
![]() Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 07-12-2008 o 20:05. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
|
To szukamy kogoś, kto nam zrobi fake'a.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2007
Lokacja: Olkusz
Imię: Pethaf Rookstayer
Gildia: Nie jestem członkiem, ja go mam!
Świat: Titania
Poziom: 32
|
Proponuję już teraz, by każda osoba chcąca wziąć udział w wkręcie, zrobiła sobie jedno, lub parę kont na forum, bo ślepymi okrzykami podburzać tłum. A przydadzą się też na początek, żeby lekko zamieszać nad wyglądem tematu, żeby nie było tam tylko postów popierających teorię osób z grupy.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
|
Przyłączam, się do akcji, nie mam talentu do "fejków" ale moge podburzać tłum
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Imię: Ameriov Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
Aż taki fakeowiec jak kiedyś to ja nie jestem napewno, ale w tym wypadku wystarczy byle OTSME.
W każdym razie i tak cienie mi nie wychodzą a bez tego fejka nie będzie. Nie mamy jakiegoś Crovala w ekipie? Ostatnio edytowany przez Ameriov - 08-12-2008 o 19:24. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
|
Można wtajemniczyć kogoś. Jedną osobę od fejka. Zaufaną oczywiście.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
|
Michoss? Jest dobrym fake'owcem, dla mnie zaufanym. Sam chce dołączyć. W głosowaniu czy go przyjąć jest 3:1 na "Tak".
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
|
Właśnie to może być jeden z wielu powodów żeby przyjąć Michoss'a, ja jestem na tak, pomogę jak będę mógł.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
|
No to Panie i Panowie jutro update
![]() także zdałoby się coś już pomyśleć ![]() jakieś propozycje?? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2007
Lokacja: Olkusz
Imię: Pethaf Rookstayer
Gildia: Nie jestem członkiem, ja go mam!
Świat: Titania
Poziom: 32
|
Pozwolę sobie zacząć, wszystko to co napisze, możecie dowolnie edytować, bo przecież dobrem wspólnym jest uzyskanie zgrabnej sklejki wielu naszych wymysłów ;]
Yalaharianie, nadzwyczaj inteligenta i pacyfistyczna rasa, która by uniknąć udziału w Wojnie Bogów była zmuszona do ucieczki na jedną z wysp północnych. Postanowili sobie za cel, szerzenie nauki i wiedzy zupełnie nie związanej z agresją,wojną,zniszczeniem. Lecz jak to często w takich sytuacjach bywa, jakiś reakt... ehh tzn. istota wymknęła im się z pod kontroli, nosiła odrażające imię Variphor (tutaj proszę o dorobienie genezy tego imienia ściśle związanej z Rookgaardem). Stara dzielnica handlowa, którą zamieszkiwali bogaci kupcy, którzy od wieków trudnili się tym jakże nie/uczciwym fachem, została zrabowana i na nowo zasiedlona wszelakiej maści i rasy przestępcami którzy pod wpływem Variphora najechali miasto. Kiedy bogaci kupcy, widzący los pozostałych 8 dzielnic stojących w płomieniach i spływających krwią, zrozumieli, że jeśli nie podejmą nawet próby ucieczki, to ich układem krwionośnym będą pełne szlamu i odpadków rynsztoki. 3 rody kupieckie pełniące lokalną władzę (Tutaj przydały by się nazwiska, które na siłę trzeba będzie powiązać z nazwiskami na grobach, nowymi NPC czy też jakąś hybrydą furiata, skromnego, karbowanego? ^^) wraz z świtą poczęły uciekać z miasta którym rządził chaos, wziąwszy co tylko byli w stanie ze sobą zabrać odpłynęli w stronę zachodzącego słońca, zostawiając za sobą łunę płonącego miasta, w którym pozostał ich kultura, tradycja i majątek. Po wielu przetrwanych sztormach, wygranych bitwach morskich, i przypłaconych życiem wielu członków z załogi starciami z bestiami morskimi, wydawało im się, że teraz czeka ich pasmo zwycięstw. Nic bardziej mylnego, zniszczyła ich chciwość i nienawiść spowodowana tak długą Yalahariseji ;]. Członkowie rodziny (tu wpisz proponowane nazwisko) pod płaszczem ciemności potajemnie zabrali szalupę, uprzednio napełniwszy ją żywnością i złotem. Ich podły cel został dostrzeżony i potępiony przez boga (słyszał ktoś może o tibijskim bogu sprawiedliwości? jeśli nie, to tu wpisz proponowane imię boga), który roztrzaskał ich szalupę o skały Rookgaardu... Mająca duszę załoga statku (musimy wymyślić mu nazwę) postanowiła ratować zdradzieckich towarzyszy i sama przez swoją niefrasobliwość utknęła na mieliźnie po drugiej stronie wyspy nowicjuszy. Postanowili ukryć się i utworzyć nową, pozbawioną postępu (by uniknąć wypadku z Variphorem) podziemną cywilizację. I tak wszystko się zaczeło, Yalaharianie jako rasa bystra, wysłała na przeszpiegi swojego najbardziej utalentowanego członka- Vetinariego, który potajemnie zakradł się do oddziału banku, gdzie pracował znudzony Paulie, i zaproponował mu wysoki procent za zdeponowanie w jego skrzyni złota Yalahari, którzy to pragnęli odzyskać z rąk zdrajców.I Dla walki z szczurami okrętowymi przesiąkniętymi złem Variphora, Yalahari postanowili zabrać na pokład koty, które pomijając ich jakże wielką skuteczność w walce z gryzoniami, była specjalnie uprzywilejowanym stworzeniem w mieście Yalahari, a szczególnie umiłowana przez kupców, którzy cenili go za drapieżność i niezależność. Wybaczcie ( i tak pewnie się cieszycie że to skończyłem), że się wypaliłem, ale zacząłbym tu pisać jeszcze większe głupoty niż teraz, gdyby to kontynuował. Teraz wasza kolej, skasujcie, zacznijcie od nowa, albo dokończcie, przeróbcie to co jest. Howgh @kolega na dole Dlatego parę postów wcześniej proponowałem, by każda osoba która chce brać udział w wkręcie powinna zrobić sobie na forum lewe konto, najlepiej żeby daty były zróżnicowane, napisać byle co w blogu, pospamować, coś o sobie napisać, i koniecznie dodać głupi avatar i równie głupią sygnaturę =] Ostatnio edytowany przez Pethaf - 10-12-2008 o 15:33. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
|
Bardzo fajnie to napisałeś!
![]() Ale jak zaczniemy tak wkręcać i ktoś zobaczy że wiedzą o tym tylko Ci co są w grupie to zaraz będą głosy że to albo wkręt albo coś odkryliśmy, wydaje mi się że jednak ludzie łapią wszystko co im się pokarze... ![]()
Śmierć jest niczym, ale życie jako pokonany i niesławny jest śmiercią codzienną. Nie ma honorowej drogi do zabijania, nie ma szlachetności w niszczeniu. Ten kto ma tysiąc przyjaciół, żadnego z nich nie szanuje, a ten kto ma jednego wroga spotka go wszędzie! Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są bracmi. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
|
Lewe konta odpadają. Data rejestracji nas zdradzi. Darujmy sobie tez rpg story.
Tak jak mówiłem: fejk z potworami (podziemia najlepiej) fejk wypowiedzi npc (oczywiście któraś tam z kolei =*) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
|
Teraz tak, nie możemy dać potworów, z których wypadają często niespotykane przedmioty, bo nuby będą chciały
żebyśmy zloocili i pokazali na trade dla potwierdzenia- trzeba to tak wykombinować, żeby przez to nasz plan nie poszedł się jeb**. Wypowiedź npc- i właśnie do tego przyda nam się jakaś "fabuła". Niezbyt skomplikowana, lepiej prosta i logiczna, żeby była wiarygodna. No i najważniejsze, poszukajmy jakichś zmian, które wprowadzili poza kotem itd. Cipsoft podczas letniego update potwierdził, że rozbudują fabułę rookgaardu, może coś naprawdę znajdziemy żeby to pokazać (wątpię ale cóż...) i się to mocno dokoloruje^^. PS. Ten fakt dodaje nam wiarygodności, idealnie trafiony czas... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
|
Powiedzmy, że fabuły można dowiedzieć się rozmawiając z npc. ;D
Ale nie mówmy z kim najpierw. To jasne oczywiście. ;p No i nur fur pacc. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
|
Dla uwiarygodnienia może ze dwie osoby z grupy by udawały niewierzących (przynajmniej na początku)?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
|
2? Wg. mnie połowa powinna to udawać, albo i więcej...
Update ruszył, zmian na mapce wielkich nie ma... To może zabierzmy się za to na poważnie, eh? 1. Co z naszym grafikiem? 2. Co pokazujemy na SSach, NPCów, czy same cave z potworami? Jeśli NPC to czy aby napewno nowa kultura? Może jednak kontynuacja poprzedniego update (czyt. Piraci) albo obie nacje? 3. Kto pierwszy "znajdzie" początek questa? (tym samym pytam się kto ma pacc...) Ostatnio edytowany przez Ameriov - 10-12-2008 o 22:14. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Kapłan Preclanski
Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
|
Witajcie.
A więc tak. Ja mogę zrobić OTSa i screeny, ale mam pytanie: Będziemy czekać na edytory i modele OTSa do 8.4, czy tylko podmienić kluczowe grafiki? Zrobię jaką-taką mapkę na razie, potem dam wam screeny do zatwierdzenia. @edit W skład mapki bedzie wchodzić: -zatopiony statek -Jaskinię z ruinami 'miasta'. -jeden albo dwóch npc, najlepiej o wyglądzie ludzi, nie yalaharian. Ostatnio edytowany przez Michoss - 10-12-2008 o 22:32. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
|
Michoss, to zależy.
"Miasto" powinno być pod ziemią, nie na powierzchni,(@edit: No bo ta wyspa musi być gdzieś umiejscowiona, a na stronie głównej pokazane są wszystkie wyspy więc od razu widzieliby, że to wkręt, natomiast podziemii nie dają...) więc te wszystkie nowe daszki i ogólnie grafiki których jest w pip chyba aż tak bardzo nie będą potrzebne więc... Wystarczy podmienić podstawowe zmienione grafiki z rooka + kilka potworów, ale nadal nie wiadomo jakie można dodać ze względu na loot... Niech się wypowiedzą wszyscy którzy chcą w tym mieć mniejszy lub większy udział, można coś zacząć ale nadmierny pośpiech nie jest wskazany. Ostatnio edytowany przez Ameriov - 10-12-2008 o 23:23. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
|
Jakiś zwykły zakrętas (nie zapominajcie o minimapce!) i jakaś wypowiedź obecnego npc? =>
Coś, że gratuluje odkrycia tajemnicy pradawnej rasy. ^^ |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Najważniejsze jest, by nie przesadzić z lokacją. Im większą ją zrobimy/zrobicie, tym trudniej będzie użytkownikom w nią uwierzyć. Są przecież "sposoby", by podejrzeć, co jest niżej, a co wyżej - radziłabym także i na to zwrócić uwagę. Naprawdę ciężko będzie ulokować tak podziemne miasto, by wszystko pasowało.
Można by się pobawić z trollami - nawet ten najsilniejszy daje loot pasujący do rooka. Ewentualnie Dwarf Miner, carrion worm, silniejsze gobliny i szkielety.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 11-12-2008 o 21:33. |
|
|
|