![]() |
#61 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
skoro jestes taki elo pro zabezpieczony to moze wyslij swoje ip mi albo filushowi to ci pokazemy ze twoja wiedza jest na poziomie raczkow elblaskich a co do sprawdzania wlasnorecznie, bylem i jestem adminem na paru powazniejszych maszynach i oczywiscie wszystko znam tylko z ksiazek jeje~~ przyszedl kiddo jakis i probuje sie popisac ;] i nie napisalem, ze sie nie da odrzucac, tylko odrzucanie pakietow nic nie daje, bo maszyna tak czy siak przydziela pewien zasob pamieci dostajac pakiet (zeby go odrzucic to tez musi go otrzymac i zidentyfikowac HALO UZYWAMY MOZGU), czytamy ze zrozumieniem kolego, chyba, ze jeszcze tego w podstawowce nie przerobiliscie wg twojego toku myslenia serwery tibii tez nie maja firewalli, sa beznadziejnie zabezpieczone, bo sa podatne na ddosy watpie, ze ktokolwiek kto ma pojecie na ten temat przyjalby cie do pracy co do mega uber pro hax0r0w ;; zbudowac ddosnet pokroju 1k~ zombie to dla ludzi ogarnietych (z zapalem) kwestia tygodnia, a taki ddosnecik juz potrafi duzo szkod narobic
15:15 <Temper> and this women comes up to me and she says i want double bagging 15:15 <Temper> and i was like wtf double bagging 15:15 <+Rifle> i was lajk wuttafakk wuttfakk! like shit.. shit 15:15 <+Rifle> bnubuahuhuhuh UAuauauABUbuabUABuA =?( Ostatnio edytowany przez kamsz - 20-12-2008 o 13:37. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2008
Lokacja: Gródek/Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Przydupas Interregnum
Świat: Arcania
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wczoraj napisałem dłuuuuugieeego posta w którym ci jasno wszystko wyjaśniłem, tak byś pojął jak bardzo jesteś w błędzie. Miałem już, już wysyłać ale naszła mnie refleksja: po co? Bo wg mnie, choć mogę się mylić, i tak nie będziesz w stanie przyjąć do świadomości tego, że nie masz pojęcia o tym co mówisz.
Teraz w każdym razie (kiedy sam prosisz by ci wytłumaczyć) nie chce mi się pisać tego od nowa, więc tylko wytłumaczę ci kilka rzeczy: 1) Mylisz typ z metodą. DoS - typ ataku. Idź sobie do serwerowni jakiejś firmy poucinaj tam kable z netem, wyłącz im prąd i ciesz się, gdyż właśnie dokonałeś ataku DoS. Drugi przykład - w okresie września/lutego prawie każda uczelnia doświadcza DDoSów spowodowanych przez studentów, gdy próbują zapisać się na przedmioty i nieświadomie powodują pady serwerów. Z drugiej strony 'pingowanie' to metoda, która prowadzi do celu. Porównywanie więc tego z (D)DoSem jest bez sensu. 2) Najogólniej mówiąc trzy rzeczy charakteryzują dany węzeł w sieci. Pasmo wysyłania, ściągania i czas procesora. Blokując niechciane pakiety zwalniasz częściowo czas procesora (choć i tak musisz je jakoś rozpoznać) i swój upload (bo nie wysyłasz odpowiedzi na nie). Nie zmienia to jednak faktu, że download masz zapchany w takim stopniu, że normalne pakiety które tamtędy idą muszą stać w giga kolejkach. Oczywiście nielimitowane łącze i nieograniczony czas procesora (oba nie istnieją w praktyce) zdecydowanie pomogą! ![]() 3) Warstwa sieciowa? To tylko abstrakcja. Stworzono model sieci, który składa się z kilku warstw, tylko po to by uprościć bardziej abstrakcyjne programowanie, bez potrzeby grzebania w 'niższych' i przez to bardziej technicznych warstwach. Przytoczenie więc tutaj, że ruch ICMP odbywa się w warstwie sieciowej jest więc zupełnie bez sensu. 4) Masz racje, tu nie ma rzeczy niemożliwych. Możesz z powodzeniem odłączyć się od internetu i na pewno nikt nigdy cię nie zaatakuje. 5) Pingowanie - jest kilka protokołów, które z zasady nie wymagają otwartego już połączenia. Powoduje to, że można wysyłać pakiety do danego hosta bez zgody jego właściciela (co jest logiczne, bo to dopiero ty chcesz coś od niego a nie na odwrót). Tak działa wspomniany ICMP który jest łatwo dostępny przez systemowy 'ping', tak samo działa UDP i tak samo można wykorzystać TCP-owe pakiety z flagą SYN. Wszystko to sprowadza się do tego, że ktoś spamuje takimi pakietami, a wszystko co idzie po drodze je przepuszcza bo wydają się normalne. Gdyby oczywiście każdy router po drodze monitorował ruch przechodzący przez niego i nie puszczał 'tych złych' (co jest praktycznie niemożliwe bo i nieefektywne i trudno rzeczywiście sprawdzić czy to jest niechciane zjawisko) to i ataki DoS nie miały by miejsca (bo zapychałyby tylko tych które je wykonują). No ale, że tak nie jest to cała robota spada na ciebie i twój router, który mimo, że broni cię przed tym gównem jak tylko potrafi, to ewentualnie (przy dużych ilościach), będzie tak mocno nim obrzucony, że i ty się pobrudzisz ![]() 6) Gdzieś tam z któregoś z wcześniejszych postów: Ping of death to był błąd. Niedopatrzenie w protokole/systemach obsługi, które nie sprawdzało co zrobić gdy ktoś zechce nie słuchać zaleceń i zrobić coś na przekór. W tym wypadku chodzi o wielkość pakietu, który gdy został na powrót złożony do kupy był za duży i system nie wiedział co wtedy robić => zawieszał się. Odpowiedź więc na takie coś była cały czas zbędna. Dobra więcej mi się nie chce :/ I tak wyszło za długie... Aaaa skoro już piszę, to chciałbym zaznaczyć, że wybitnie podobał mi się post Draknosa opisujący powody wojny. Oby więcej takich! Niedługo założymy kącik fantastyki na tibia.pl! A i jeszcze jedno, niech ktoś pozabija wszystkich adminów sieci osiedlowych! PLX. Albo przynajmniej tych z którymi musiałem się niedawno użerać dzięki waszemu wspaniałemu pingowaniu. Oni wszyscy zgodnie twierdzą że trzeba sobie przeskanować komputer i zainstalować firewalla, albo chcą ode mnie logów z adresami IP mimo, że to właśnie ich sieć jest atakowana ![]() EDIT:: ehhh znów wyszedł za długi post :/ i jeszcze Kamsz mi się wepchał :/
... Once there was morning, now endless night ... Ostatnio edytowany przez Dispater - 20-12-2008 o 13:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
|
![]() /\ bylem szybszy ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]] jak zwykle poemat walisz~~
15:15 <Temper> and this women comes up to me and she says i want double bagging 15:15 <Temper> and i was like wtf double bagging 15:15 <+Rifle> i was lajk wuttafakk wuttfakk! like shit.. shit 15:15 <+Rifle> bnubuahuhuhuh UAuauauABUbuabUABuA =?( |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Grudziądz
Imię: Cadix
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: IP/UNB/BETRAYED
Poziom: 132
Skille: ^był
Poziom mag.: 67
|
![]() 13:43 Plan Edson [196]: masz szczescie ze unas 50% gildi to jebane noby
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
|
![]() to zawsze nie 75% ktore jest w IN
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() LOLOLOlol co to za IN, jakasa nowa gildia o,o war??/
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2006
|
![]() wystarczy ze Ci puszcze pinga na porcie 80 i twoj kochany routerek nie uzna tego za atak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2008
Stan: Początkujący
Imię: Cadia Nierro
Gildia: Ubeatens
Poziom: 129
Skille: 17/27
Poziom mag.: 69
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2008
Stan: Początkujący
Imię: Cadia Nierro
Gildia: Ubeatens
Poziom: 129
Skille: 17/27
Poziom mag.: 69
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dec 20 2008, 16:09:12 CET Killed Tivius Fain at Level 128 unjustified
Dec 20 2008, 15:56:41 CET Killed Loria Cemis at Level 87 unjustified kurwa ucieklbym na desert, ale musialem dac xloga bo 'ZARAZ CI PRAD ODLACZE'
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() dzieki panowie, fajnie bylo ;d
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2008
|
![]() 21:10 Mavao [52]: KURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWO KURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWO KURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWO KURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWO KURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWOKURWO KURWO
felix jak zawsze na poziomie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
|
![]() od was ahamon,alunir,jonesX,krylek,ate,neth,prawie koszyk,xron, i chyba to wszystko
chcialem go zaspamowac, co za roznica jakby bylo SPAM
![]() |
#78 |
Moderator
Data dołączenia: 10 05 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() hahaha prawie Koszyk
![]() Dobrze było ![]()
![]() |
#79 |