|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 08 2008
|
![]() No dobra. Mój poprzedni temat (o Nibiru) spowodowal naprawde wiele sprzeczek, dlatego sądze ze teraz niebędzie lepiej.
Uzytkowników tego forum wyraznie draznia tematy tego typu dlatego prosze o pisanie na temat i nie klucenie sie. A teraz do rzeczy. Dlaczego przeciętny polak nie wierzy w zjawisko UFO 1.) Nasz model rzeczywistości oraz interpretowanie go wedle tego jak go stworzyliśmy. Dlaczego? Prosty przykład: Niewidzący od dziecka lub daltonisci. Od tych pierwszych dzieli nas wielka przepaść w interpretowaniu naszego modelu rzeczywistości który jest częścią nas. Spróbuj im wytłumaczyć że świat wygląda tak a nie inaczej i powiedzieć o rzeczach, które widzisz i w które wierzysz. 2) Telewizja, prasa i inne media masowe. Dlaczego? Nie ma chyba lepszego narzędzia do manipulowania społeczeństwem niż nasza kochana telewizja, posiadająca nieograniczoną władzę nad ludzkimi umysłami. Bo kto, jeśli nie ona, dopuscił się największych przekrętów w które ludzkość bezgranicznie uwierzyła? Np. słynne lądowania na księżycu i dziesiątki innych przykrywek dla zbrodni państwowych. Polska telewizja emituje od czasu do czasu jakiś żałosny reportaż, w którym konkretne dane są pomijane lub modyfikowane. Wszystko po to aby utwierdzić nas w przekonaniu, że UFO nie istnieje bo przecież 'telewizja nie kłamie'. UWAGA ! WSZYSTKIE STACJE TELEWIZYJNE MOGĄ NAM, NIEŚWIADOMYM WIDZOM, PODSUWAĆ SYGNAŁY O CHARAKTERZE PERCEPCJI PODPROGOWEJ. OSOBA KTÓRA MA TROCHE ROZUMU POWINNA DOMYŚLIĆ SIĘ KTO I PO CO POCIĄGA ZA TE SZNURKI! 3.) Filmy science fiction Dlaczego? Jestem pewien, że wiele filmów o tematyce UFO i podobnej ma na celu przekonanie nas, iż owe zjawisko występuje jedynie w filmach i nie ma nic wspólnego ze światem rzeczywistym. Wątpie, aby te filmy wydane zostały z czystej idei powstania filmu w którym nie ma nawet cząstki prawdy. Napewno na wielu produkcjach swoje łapy połozyli ludzie odpowiedzialni za ukrywanie prawdy na temat istnienia setek cywilizacji które odwiedzają naszą planete. 4.) Rządy państw (zwłaszcza USA) i inne chore instytucje. Dlaczego? Bez żadnych wątpliwosci rząd amerykański ukrywa przed dane na temat zjawiska UFO. Przemawiają za tym tą tezą setki dowodów, o których wiedzą jedynie wtajemniczeni. Bo czy ktokolwiek wie jakie cele uwzględniali amerykanie podczas projektowania tarczy antyrakietowej? NIE, więc się się kurwa dowiedz! 5. Brak edukacji w zjawisku UFO i zainteresowania tym tematem Hmmmm??? Spytaj na ulicy obojętnie jakiego przechodnia o definicje UFO lub NOLA. Zapewne spyta czym jest NOL. <śmiech> W Polsce brak zainteresowania zjawiskiem UFO wynika raczej z tego, iż nie dotyczy ono nas w takim stopniu jak inne kraje, np. w USA ponad połowa populacji wierzy w zjawisko UFO i w istnienie obcych cywilizacji (żródło: Dan Aykroyd o UFO). A reszta świata? Również podobnie! Ponad połowa naszej cywilizacji wierzy w UFO! Zainteresowanie jest tak słabe ponieważ w tej naszej, szarej, gównianej, polskiej rzeczywistości ci zabiegani ludzie nie mają nawet czasu pomyśleć nad własnym życiem, a co dopiero nad zjawiskiem UFO. Na to już kompletnie nie ma miejsca w tych ich nafaszerowanych depresjami głowach! A teraz usiądź wygodnie (pewnie siedzisz, tylko nie wiem czy wygodnie) i pomyśl na spokojnie, czy na pewno nikt nie ingerował znacznie w twoje postrzeganie świata? Jak sądzisz, kto cię zmusił do takiego wyobrażenia o Bogu, jakie wpaja obecna religia lub wiare w horoskopy? Sądze że niektórzy uwierzyli by, że zginą jutro, jeśli napisanoby tak w niemającym żadnej wartosci horoskopie dołączonym do programu TV. Pomyśl nad swoim obecnym stanem, jakie czynniki ukształtowały twój sposób patrzenia na świat? Zastanów się a zobaczysz wierzchołek tego całego gówna! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Łowicz.
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Taifun Palladyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 114
Skille: 101/84
Poziom mag.: 24
|
![]() a skąd wiesz, że przeciętny polak nie wierzy? Nie robiłeś żadnych analiz, tylko po prostu napisałeś to pod działaniem heurystyki : d.
Cytuj:
Taka moja rada- nie nadużywaj słowa "napewno". Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A więc krótko i treściwie- może oglądałeś filmy z NOL-ami, ciekawe artykuły, ale teraz TY usiądź i pomyśl- może to Ciebie zmanipulowano, abyś uwierzył w ten (być może) stek bzdur jakim jest UFO : d? Cytuj:
Ostatnio edytowany przez neopostman - 23-12-2008 o 11:26. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
Stan: Na Emeryturze
|
![]() To nie jest tak, że Polacy w to nie wierzą... Po prostu nie przykładają jakiejśtam wagi do tego faktu, czy też właśnie jego braku. Mnie osobiście nie obchodzi czy jest ufo, czy istnieją obcy, gdyż jest za dużo argumentów za i przeciw. A nawet jeśli bym wierzył, że ufo istnieje to wiedza (wiara) ta nic by mi nie dała.
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Autorze, przestań oglądać film 'Oni żyją', m'kay?
Taka gadka od razu przywołuje mi obraz takich nawiedzonych bezdomnych z Nowego Jorku, czasami widywanych w filmach. Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 23-12-2008 o 11:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Ale, ty tez powinienes dopuscic do glowy mysl ze kosmici istnieja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Ciągle próbujesz nam wmówic, że Twoja racja jest bardziej prawdziwa i lepsza od naszej.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ależ skąd, przeczytaj sobie jeszcze raz jego post.
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2008
Lokacja: Winterfell
|
![]() Ktoś tam up ma zdecydowaną rację. Mi się wydaje, że Polacy mają tak dużo własnych problemów i zmartwień, że nie przywiązują dużej wagi do tego, czy właśnie trwa inwazja istot pozaziemskich na naszą planetę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Z tego co mi wiadomo, kiedyś kosmitów nie było, więc czemu nagle się pojawili?
|
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() @UP
Wg. niektorych, np. mnie, to kosmici pomogli nam sie rozwinac. Swiadcza o tym chodzby starozytne hieroglify, na ktorych widnieja obce postacie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Albo jak to ujął autor tematu; pomogli nam się rozwinąć, a teraz np. pojawili się, by zobaczyć jak się rozwinęliśmy.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() W UFO nie wierzę, ale w istoty pozaziemskie jak najbardziej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @2up
Żartujesz? Ty naprawde w to wierzysz? Buaahahahhahahahahah. : / To nie jest śmieszne panowie, dajcie sobie siana. Ej, a może to wy jesteście szpiegami obcych wysłanymi żeby szerzyć prawdę o naszych-przyjacielach-kosmitach? Cytuj:
A co do tych "żałosnych reportarzy", to są one z pewnością mniej żałosne niż rozmazane zdjęcia z komórki pokazujące światełka na niebie. O tak, marsjanie atakują... No i na koniec: nie mam ani trochę rozumu więc oświeć mnie, kto i po co 'pociąga za te sznurki'? ODPOWIEDZ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Just an Orange
Data dołączenia: 06 04 2008
Lokacja: Płock
Wpisy bloga: 34
Imię: Tiglatpilezar
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 31
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Wierzę w kosmitów, ale nie przebywających na naszej planecie.
Co do mojej wypowiedzi, pokazywałem tylko możliwe sytuacje.
![]() |
#16 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
Edit: A tak btw: ![]() Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 23-12-2008 o 13:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Czy ten temat został założony, bo większość piszących w temacie o Nibaru (?) Cię wyśmiała?
''Polak nie wierzy w ufo!'', ''Media nie dopuszczają istnienia ufo'' Bullshit |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]()
![]() |