|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2008
Lokacja: Koszalin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Wicus Glass
Profesja: Elder Druid
Świat: Lunara
Poziom: 210
Poziom mag.: 80
![]() |
![]() To zalezy ile czasu bedziesz poswiecal grze i czy/kiedy kupisz premmium acc.
Napisz cos wiecej to ci pomorzemy. Btw. takich postow sa miliony... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2009
|
![]() pacc nie będę kupował, a grać chcę tak dla zabawy.
I jaki świat wybrać (konkretnie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cronixal
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Isara
|
![]() Świat wybierz jaki ci sie podoba. Pvp lub non-pvp to juz twoja decyzja ja osobiscie polecam dla ciebie non-pvp. A profesja to knight bo łatwo nim sie zarabia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() Zależy czy chcesz być dobry w walce z innymi graczami, czy wolisz sobie bić lvl na potworkach.
To od Ciebie zależy czy wybierzesz rycerza - profesję najlepszą do bicia lvla na potworkach. Z tego względu, że ma on najwięcej HP(pkt życia) jest jak czołg i może lać kilka potworków na raz bez problemu. Możesz wybrać paladyna - jest to profesja specjalizująca się w walce na dystans, ale także znająca się na niektórych zaklęciach i większości run. Możesz wybrać także którąś z postaci magicznych, Druida, który specjalizuje się w leczeniu i czarach defensywnych lub Sorcerera, który woli sprawiać ból swoimi potężnymi czarami ofensywnymi. Sam wybierz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Kurwa szukaj a nie "konkretnie jaki swiat", "plz pomużcie ja zem je nowy!". Nie potrafisz sam poszukać? Nawet nie zaczynaj tej przygody...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2008
Lokacja: Szczecin
Świat: Saphira
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2007
Imię: Lora Sisso
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 39
Poziom mag.: 4
|
![]() @up
odkad z lvl'em wzrastaja hity nie trzeba sie meczyc knightem na skilowaniu :> dobije te proste 50/50 i dalej cisinie sorc/druid raczej nie bo jako nowy gracz bd chcial penetrowac tereny a przy ilosci hp jaka posiadaja te postacie to kiepski plan ![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php...radnik+knighta dobry poradnik ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2008
Lokacja: Polska
Stan: Początkujący
Imię: Black Magic Devil
Profesja: Sorcerer
|
![]() @topic
ja też polecam knighta sam sobie niedawno zrobiłem i planuje doskillować do 50/50 a potem skillować dopiero na 20lvl ![]() zrób w ten sposób to myślę, że będzie ci się fajnie grało ![]() jeśli chodzi o świat to wybierz jaki chcesz, nikt za ciebie tego nie zrobi ![]() ja osobiście polecam serwer Danera bo na nim gram ![]() - w AB jest na Danerze dużo polaków - jest tam dużo trolli do treningu - w pobliżu masz: Carlin, Venore i Thais - w pobliżu masz także fortece z orkami i monotaurami różnej maści w stylu "dla każdego coś miłego" ![]() ![]() Mam nadzieje, że pomogłem i proszę z góry o nie pisania tekstów w stylu "ale z ciebie noob", bo każdy ma swoje taktyki i przekonania w grze ja mam takie i uważam, że są dobre, zastosujesz się do nich fajnie, uznasz to za "nubstwo", nic się nie stanie pzdr Knight Rox
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Dla początkującego gracza najlepszy jest server Non-PvP. Popatrz na www.tibia.com liste serverów. Polecam świat Luminera
![]() Jeśli chodzi o profesje to knight. Mówisz, że chcesz sobie spokojnie grać więc skilowaniem nie pogardzisz ![]() PZDR! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() @up 60/60 ale po co? Na początek 50/50 starczą. Ja jak miałem skil 50/50 to na zamku spokojnie zabijałem takie potworki jak: Mino Guard, Hunter, Mino Archer itp., i zawsze wychodziłem ze stratą góra 1 mana potion (wychodziłem z expa oczywiście).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Nobility
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
@topic Jak grasz pierwszy raz to broń boże knight, przez skillowanie się zniechęcisz do dalszej gry. Pal też odpada, bo zakładam, że kasy nie masz, a no cash=no stones, no stones=no train, no train=dupa. Nasuwa się sorc i druid, ale tak na 40+ to bez pacca się grać nie opłaca;d |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2008
Lokacja: Polska
Stan: Początkujący
Imię: Black Magic Devil
Profesja: Sorcerer
|
![]() może by się tak założyciel tematu wypowiedział jaką profe wybierze i zamknie temat, a nie tak się sprzeczamy nie wiadomo o co???
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2008
Lokacja: Koszalin
Imię: Wicus Glass
Profesja: Elder Druid
Świat: Lunara
Poziom: 210
Poziom mag.: 80
![]() |
![]() Mysle ze dostales duzo podpowiedzi i sam teraz musisz wybrac co ci najbardziej pasuje... Ja bym na twoim miejscu wybral swiat non-pvp i profesje knighta wbij skile 50/50 i starczy na mino hunt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2007
Imię: Lora Sisso
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 39
Poziom mag.: 4