![]() |
#661 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2008
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 58
|
![]() no jasne, że myślę o tymbarku jabłkowo-miętowym. a o czym by innym? x)
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#662 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() To źle się wyraziłeś. "Podejście fizjologiczne"? Chyba raczej "stan fizjologiczny". Co nie zmienia faktu, że nie masz racji, mechanizm przewodzenia impulsu w neuronie jest niezmienny.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
http://www.erowid.org/psychoactives/...article2.shtml Ale szczerze mówiąc mi się nie chce tego czytać, więc wątpię, żeby chciało się Tobie (zresztą nie wiem, jak stoi Twój angielski). Naczytałem się o LSD wystarczająco dużo, żeby wziąć na swoje sumienie całkowitą odpowiedzialność za stwierdzenie, że jest niegroźne pod względem fizjologicznym. Natomiast za wpływ na psychikę nie ręczę, bo to kwestia mocno indywidualna. Cytuj:
Cytuj:
@Kikuslav Co to za grzybki w Twoim avatarze? ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#663 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Gorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: niewazne
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
buehehe... XD To sa grzybki halucynki ![]() ![]() A tak serio to u mnie wcale nie lepiej. Z kim niegadam to pali jakas epidemia chyba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Bo plebs w wieku gimnazjalnym myśli, że palenie papierosów i wciąganie tabaki jest fajne i dżezi. Więc plebs płci żeńskiej zaczyna palić, żeby się przypodobać plebsowi płci męskiej. A potem, jak zrozumieją, że szpan papierosem to żaden szpan, trudno im rzucić.
![]() |
![]() |
#665 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2008
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 58
|
![]() @Litawor
a to jest logo zespołu Infected Mushrooms ![]() z resztą bardzo fajnego ![]() @Kasiek to są borowiczki :<
Ostatnio edytowany przez Kikuslav - 21-01-2009 o 15:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Moze moze
![]() ![]() 2@ up. Dobrze prawisz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Cytuj:
A pamiętamy, może, z lekcji WŻR jaki to okres jest dla człowieka najbardziej agresywny pod względem rozwoju fizycznego i psychicznego? Tak. Nie mylicie się - jest to gimnzazum. Więc nie możesz oceniać tego faktu, jako tępotę młodzieży gimnazjalnej. Sam byłeś w tym wieku (raczej ;d) i wiesz jak trudny jest to okres, jak mocno kreuje się nasz światopogląd w rzeczach ważnych jak i w błahych. A co najistoteniejsze jak często świat daje wtedy po dupie. Oczywiście nie usprawiedliwiam tego, że ludzie Ci palą w tym wieku (niestety, we mnie też to uderzyło) po to, aby poradzić sobie z problemami etc. No ale teoria to teoria. JEST "nieco" inaczej. Jeżeli Ty nie miałeś takich zgrzytów życiowych w tym wieku, które doprowadziłyby Ciebie do takiego stanu, to tylko dziękuj losowi. Niestety, nie wszyscy mają tak wesoło, że w praktyce dają sobie radę z etyką i osobistą moralnością. Nie wymagaj, aby ktoś myślał tu inaczej. To że ty masz więcej, nam wcale nie jest łatwiej. Jesteśmy otoczeni przez ślepotę s*urwysynów. Kiedyś byłeś tutaj, chyba zapomniałeś synu. [Sprecyzuj jeszcze, proszę, Twoje określenie plebs - jakie grupy masz na myśli]
Rotflol Ostatnio edytowany przez Bardownik - 21-01-2009 o 15:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bardownik, chcesz powiedzieć, że palenie papierosów to jakaś forma ucieczki od problemów życiowych? No nie wiem, ja miałem sporo problemów życiowych w gimnazjum, ale pierwszego papierosa zapaliłem dopiero po jego ukończeniu. Wprawdzie nie zgadzam się, że palacze to zaraz plebs, część moich dobrych znajomych pali, ale jednak to, że zaczęli palić, wynika z głupoty, a nie ze słabości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#669 | ||||
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gonzo - 21-01-2009 o 15:26. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No ale mamy jednak z tym do czynienia. Część głupoty można wyjaśnić niewiedzą, a dowiedzą się dopiero za jakieś 20 lat ; ] No ale zgadzam się jednak z tym, że wiele przypadków uzależnienia jest właśnie winą takiego wyluzowania, czyt. idiotyzmu. Ale tutaj z kolei ciężko nam powiedzieć, kiedy jest to idiotyzm, a kiedy rzeczywiście dzieje się coś złego w takiej młodej głowie, coś szczerego.
Rotflol Ostatnio edytowany przez Bardownik - 21-01-2009 o 15:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm...pewnie chodzi o ta czesc gim. ktora nieumie sie zachowac w sytuacji, jako przecinka uzywa slynnego slowa "kur*a" ... spi pod plotem itd itp.
(ofc przenosnia) Wiadomo o co 5 jak sie mowi slowo plebs. Innymi slowy dla niektorych "jedna z warst spolacznych pozbawiona majątku i obywatelstwa, złożona m.in. z robotników, służby, żebraków i marginesu społecznego, a także czeladników i niewolników. " wdg. wikipedii <ironia> ![]() ![]() a mi chodzi o tych z nizszej warsty spolecznej ktora poprostu sie stoczyla ![]() thx for konwersacje slowna. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Użytkownik Forum
|
![]() a mi chodzi o tych z nizszej warsty spolecznej ktora poprostu sie stoczyla
Nie życzę, szczerze, nikomu żeby się stoczył i usłyszał potem jeszcze, że jest na dnie, że jest plebsem. A tu taki paradoks. Często właśnie tacy na dnie wiedzą o życiu więcej i potrafią je lepiej docenić i zrozumieć niż pan prezes, który dostał spadek po ojcu i wielki z niego filozof i siła. Akurat ja bardziej doceniam ludzi, którzy się stoczyli i mają tą swiadomość, niż tych którzy przez cały czas "biorą życie przez pensetkę". |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Bardownik: owszem, miałem parę ciężkich sytuacji w życiu (a może były to takie, które się wydawały niesamowicie ciężkie jeszcze rok czy dwa temu?), jedną przypłaciłem prawie półroczną depresją. Ale nigdy nie sięgnąłem po ani jednego papierosa, zresztą nie mów mi, że fajki to ucieczka przed życiowymi niepowodzeniami. Jak już zaczniesz palić, to może wtedy palisz więcej kiedy się denerwujesz.
A co do plebsu - mam na myśli spory procent społeczeństwa, konkretnie ludzi nie wyróżniających się niczym wśród tłumu, który sami stanowią. Kopiujących swoich znajomych i robiących to, co reszta plebsu uznaje za 'fajne' (vide papierosy, napisy HWDP na murach etc). Takich sobie plebejuszy, a nie stoczonych na dno wyrzutków społeczeństwa.
![]() |
![]() |
#674 |
Użytkownik Forum
|
![]() Miałaś kiedyś okazję konwersować niesłownie?
@Gonzo Teraz to naprawdę bez żadnej złośliwości - jeśli zdajesz maturę z biologii, to musisz popracować nad precyzyjnym wyrażaniem myśli. Bo [egzaminatorzy] potrafią się przeczepić do niektórych wypowiedzi bez żadnego powodu, a jak jeszcze im jakiś powód dasz, to nie będą mieli dla Ciebie litości ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Robicie z tytoniu jakies wielkie zlo, ale juz wstawienie swojego zdjecia z jabolem jest na tym forum szczytem lansu ;s. PS. Einstein tez palil ![]()
![]() |
![]() |
#676 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak więc chciałbym podkreślić dwie rzeczy: jak ktoś pali to nie znaczy, że jest plebs od razu; no i oczywiście, że palenie jest głupie samo w sobie (i nie mówię tego jako ktoś, kto wyczytał to na afiszach); dodam jeszcze, że nie zaprzeczam, że podoba mi się przypalenie sobie na imprezie etc. Ot, taka moja słabość. O tak, to określenie plebsu jest trafione ; ]
Rotflol Ostatnio edytowany przez Bardownik - 21-01-2009 o 15:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Użytkownik Forum
|
![]() tak sie mowi ;P
@up Ale jak ktos chodzi i sie podnieca tym ze pali to zupelnie zmienia postac rzeczy? Myslisz ze malo takich osob co pala bo jego kumple tez jaraja? jak tak to sorry. Duza czesc ludzi robie tak tylko zeby sie jakos wtopic w te towarzystwo.
Ostatnio edytowany przez Kasiek123321123 - 21-01-2009 o 15:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Użytkownik Forum
|
![]() To, że dzieciaki palą papierosy i bazgrzą po murach bez idei i kreatywności dlatego, że to jest fajne. Oczywiście papierosy palą też ci niebazgrzący, i bazgrzą ci nie palący, nigdzie nie napisałem, że te dwie rzeczy się łączą.
Cytuj:
@Bardownik: No wiadomo, że nie każdy kto pali, to plebs. Ale palenie dlatego, że koledzy palą jest imho bardzo głupie.
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Hehe, ale duża część pali też z innych powodów ; ] Nie tak ogólnikowo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Mi sie zawsze podoba, jak ktos chce byc lepszy od innych i mowi, ze to inni wlepiaja sie w tlum. Tylko, ze 80% metali pije jabole, narzeka tylko na reszte spoleczenstwa i obnosi sie swoim ateizmem, ale wedlug nich to nie jest wlepianie sie w tlum.pozdro
A co do fajek. Ja mam mieszane uczucia, sam nie pale, no chyba, ze czasem na imprezie. Palenie w gimnazjum jest dobre do stworzenia sobie 'kontaktow', poznania innych ludzi. Palacze to caly czas mniejsza grupa gimnazjalstow i w takiej mniejszej grupie o wiele latwiej sie poznac. Niekoniecznie palacze sa gorsi, zreszta jaki moze byc powod palenia papierosow? Tylko chec wtopienia sie w otocznie, nuda, moze jeszcze cos z tym zwiazanego. Przeciez nikt nie pali, dlatego, ze ma po tym banie lub to jest smaczne. Jak juz taki gimnazjalista jest starszy i pali kilka lat to zaczyna zalowac i tak zaluje do smierci, chyba zecudem rzuci. xd Ale bez przesady, palenie nie jest na pewno forma ucieczki przed problemami, tylko checia zablysniecia. No chyba, ze ktos ma problemy z samoakceptacja, to moze i to jest jakies wyjscie. Dzieki paleniu bedzie mial kolegow. xdd |
![]() |
![]() |