|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2008
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Malvera
|
![]() Bardzo ciekawi mnie czy ktoś z Was wie jak zrobić, żeby np Tibia pobierała 70% całego łącza.
Problem polega w tym, że mam 2 komputery podlączone do jednego modemu. Jeśli na 1 komputerze np. ściągam jakieś pliki (zazwyczaj ten komputer włączony jest 24/7) i zużywa on 100% całego transferu (~130kb/s) to na drugim komputerze po prostu nie mogę się ruszyć w grze, czy wejść nawet na strony. Chodzi mi o to, że jak chcę zagrać w Tibie żeby jakiś program ustalał łącze komputera na którym grac na 70%, tak żeby ten drugi nie mógł pobierać więcej niż te 30kb/s. Próbowałem coś kombinować z programem cFosSpeed, no ale nic mi sie nie udało zrobić. Z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() ściągam pliki tylko z rapidshare, po to mam płatne konto. Chodzi o to że w nocy, jak jestem w szkole czy gdziekolwiek żeby się ściągało na maxa, a jak chce ograniczyć to żeby tak się stało. Wiem że da się zrobić tak na 1 komputerze, jestem ciekaw czy da się poprzez 2 komputery połączone w sieci. Napewno się da, tylko jak ?
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Najlepszym rozwiązaniem byłoby zakupienie routera z opcją QoS i ewentualnie "Time schedule control", tylko to jest kosztowne rozwiązanie.
Jak masz konto premium na rapidzie, możesz pobierać pliki używając jakiś akceleratorów typu FlashGet (może są nawet jakieś specjalne programy do rapida, lecz nigdy nie było mi to potrzebne i nie jestem w stanie podać nazwy)? Jak tak to możesz spróbować ustawić limit pobierania w programie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 01 2009
Lokacja: Gdańsk
Imię: Ashi Naito
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
|
![]() Get right - do sciagania plikow pod windowsem,
ew. jesli nie router z qos'em jak wspomnial kolega to serwerek z linuxem - tam sobie ladnie traffic shaping machniesz ( moge pomoc ). Ewentualnie - jesli komputer "sciagajacy" ma xp pro - start->run->gpedit.msc->computer config>Admin templates>Network> QoS Packet Scheduler. Ewentualnie(2) sciagnij netlimiter z netlimiter.com Ewentualnie(3) sciagnij DU Limiter z softopiedii: http://www.softpedia.com/get/Network...ontroler.shtml Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2009
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pyrlo
Profesja: Druid
Świat: Barca
Poziom: 405
Skille: 99 foot
Poziom mag.: -4
|
![]() NetLimiter tylko i wyłącznie.
Bardzo dobry program do ograniczenia transferów, ale chyba płatny z tego co pamiętam. Jako iż masz konto premium na rapidzie to chyba wiesz co z tym fantem zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
![]() |
![]() NetLimiter i wszystko jasne. Ustawiasz sobie limit wykorzystanego łącza pod każdą aplikacją która łączy się z internetem +firewall do tego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wielkie dzięki. Temat do zamknięcia.