|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy rycerz powinien skillować 3 razy dłużej ? | |||
Tak. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 38.71% |
Nie. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 61.29% |
Głosujących: 31. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2008
|
![]() Witam. Dziś zrobię sondę w której ludzie będą się wypowiadali na temat trenowania rycerza oraz paladyna. Jak wiadomo rycerz używa broni zaś paladyn włóczni które się kończą , lecz to nie powód by rycerz musiał skillować 3 razy dłużej niż paladyn. Mówienie że paladynowi się kończą włócznie nie jest wymówka ! Czy nie może być tak że rycerz skilluje tak samo długo jak paladyn ?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Manek On Guardia
Profesja: Elite Knight
Gildia: Underground Fighters
Świat: Guardia
Poziom: 60
Skille: 70/65
Poziom mag.: 5
|
![]() Dobrzeby tak było, gdyby leciały tak samo skille. Ale tak chyba nigdy nie będzie. To nie jest sprawiedliwe. Jednak tak samo jak kończąca się amunicja. Mogliby chociaż zwiększyć o 1, a nie o 3. Pozdro. xD.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() A skąd masz informację, że knight skilluje 3x dłużej niż palladyn ?! Pierwsze słyszę, że ta różnica była aż tak duża, wydaje mi się, że zawsze było to maksymalnie 2x.
Poza tym knightowi skille dają dużo więcej niż palladynowi dlatego tak długo musi nad nimi trenować. No i jeszcze jedno. Mówimy tutaj wyłącznie o skillu ataku, ponieważ shielding knight'owi rośnie znacznie szybciej bo to jest właśnie zadaniem knight'a - blokowanie, palladyn jest od ataku więc szybciej rośnie mu skill ataku. Proste i logiczne. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2008
|
![]() Info z TibiaWiki :
Jeśli jesteś Paladynem, skille wchodzą ci 3 razy szybciej. Więc: Czas, który masz zapisany poniżej należy podzielić na 3. Toteż, jeśli jest napisane, że skill będzie sie wbijać 1h, to paladyn wbije ten skill w 20 minut. Obliczenia: 1h=60 minut 60 podzielić na 3 wynik 20 minut. Skoro kina ważniejsze skille to powinni zmniejszyć czas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Raczej powinno lecieć tak jak jest teraz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Proponuję dalej sugerować się tibią.wiki na której każdy zalogowany użytkownik może napisać co mu się tylko podoba ;-) Zawsze skille palladynom wskakiwały 2x szybciej, nie wiem kiedy miałoby to być zmienione, chyba, że w którymś updacie coś przeoczyłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2008
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
shield rosnie tak samo, a dist palkowi rosnie 3x szybciej niz axe/sword/club knightowi.. @topic imo zamiast 3x dluzej powinno byc 2x (skillowanie knighta przyspieszyc o 1/3) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Shielding rośnie tak samo ? Czy Ciebie do końca popierdoliło ? Widziałeś kiedyś palka ze 100+ shielda ? A knighta ? Powiem Ci za siebie. Widziałem mnóstwo takich knightów i ani jednego palka więc zamknij kurwa ryj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2008
Lokacja: Exiva
Imię: Royal Avrel
Profesja: Paladin
Gildia: Inquirers
Świat: Menera
Poziom: 21
Skille: Skiluje
Poziom mag.: 1+
|
![]() Moim zdaniem U palladyna dist rosnie o wiele szybciej ale i przy dedzie rowniez szybciutko spada
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2008
Lokacja: Katowice
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Avidek - 01-02-2009 o 22:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
![]() |
![]() Cytuj:
No bo chyba palek jak bije to ucieka, a nie bierze na klate nie?-.- 3x Dist nie rośnie napenwo szybciej niż normalne skille, max 2. Wiesz czemu paladyni mają mniejszy shielding, chociaż rośnie tak samo? Ponieważ jeśli skille w diście idą szybciej, to paladyn mniej skilluje co się równa temu, że ma mniejszy shielding. Ot mi zagadka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
dla niedowiarków: http://www.tibia.com/community/?subt...ormage+Phoenyx Bym zapomniał: Knight powinien troche szybciej wbijać skille niż obecnie to robi, mi się na przykład już nie chce skillować około 40 godzin żeby wbić jeden punkt, a taki pal to nie dość że szybciej wbija skilla to ma jeszcze assaskinki... @down A ty byś wniósł coś do tematu, a nie propagował skłonności samobujcze. Ostatnio edytowany przez boniedwa - 01-02-2009 o 22:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No nie wiem jak tam sobie uważacie. Nie gram w tibię o pół roku ponad, ale przez 4 lata grania na bank palkowi shielding szedł wolniej niż knightowi. To tyle. Pozdro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Up.
ponieważ palek musi mniej skilować, co za tym idzie wbije mniejszy shielding. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Erverse nie wiem od kiedy grasz w tibię, ale wszyscy którzy mnie tutaj tak ostro zjechali mają daty dołączenia 2008rok+, tylko Ty się złapałeś na grudzień 2007. Nie wiem czy aż tak dobrze się znacie, czy tylko polegacie na głupiej stronce. Ja wiem swoje, w czasie kiedy grałem na bank shielding rósł knightowi najszybciej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() W tibie gram (tzn gralem) od wersji 7,5. Nikogo wyżej nie znam, ja poprostu mówię tak jak myślę, nie jestem w stu procentach pewien tego
![]() PS. ja Cie nie zjechałem ;d |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No spoko, spoko
![]() ![]() |