Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-01-2009, 15:16   #721
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

W sumie 2giej strony jak sie patrze na kumpli, ktorzy codziennie jaraja i to w sporych ilosciach, to jednak trza stwierdzic ze ziolo ryje gara. Nawet z nim trzeba uwazac.
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-01-2009, 21:49   #722
Ze'To
Użytkownik Forum

Ze'To's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

http://www.biolog.pl/article1627.html

dosyć to ciekawe...
co o tym sądzicie?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
albo tak jak my to ostatnio robimy , na lekcji taka cisza itp. ja się nadstawiam kolega mnie po mordzie a ja krzyczę "PANI ! BIJO!!!" ;D
Ze'To jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2009, 21:57   #723
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Żadne odkrycie, ale mało komu się gałka podoba. To już lepiej się pobawić w DXM niż sięgać po to. Zresztą rzeczywiście niewiele wiadomo o skutkach zdrowotnych gałki.

Uprzedzając pytania o DXM; tu jest ładna relacja jednej osoby:
https://hyperreal.info/node/6227
A tu bardzo szczegółowe FAQ i nawet nie myśleć o braniu tej substancji bez zapoznania się z nim:
http://talk.hyperreal.info/thread/17394

Ostatnio edytowany przez Litawor - 27-01-2009 o 22:04.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-01-2009, 22:05   #724
Borin
Użytkownik Forum

Borin's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2007
Lokacja: Grodzisk Maz.

Imię: Noob
Profesja: Elder Druid
Gildia: ...
Świat: Furora
Poziom: ...
Skille: **/**
Poziom mag.: **
Domyślny

Gdyby wiekszosc tego zielska pochodziła z normalnych ekologicznych upraw to czemu nie zalegalizować pod scisła kontrola? Ale cóz, skoro obecnie na rynku kraży trawa nasączona eterem i innym gownem to i ja jestem przeciwko legalizacji. A w ogole tempaki zastanowcie sie czemu wszystkie te marsze wolnosci gowno daja w Polsce? Bo to kraj mafii, korupcji i złodziejstwa!
Gdyby zalegalizowali to by każdy mógł se roślinkę posadzić i od razu by spadła sprzedaż fajek i alko. A dilerstwo by straciło główny towar do sprzedaży i zostałaby im tylko amfa... I ogólnie cała władza w Polsce by dostała po dupie. Wiec oni wola zarabiać więcej i zamykać ludzi którzy pomogli im zgromadzić kolejne $$$...Przemyślcie to... i skończcie sie użalać ze wam nie zalegalizowali jeszcze zielska, bo to i tak raczej szybko nie nastąpi... elo

@ co do gałki - złe nie jest. Jak nie masz problemu z wątroba to możesz wziąć. Ja zmieliłem wieczorkiem 2 gałki, wypiłem z wodą i nawet fajne fazy miałem. Ale rano to ch*jnia , bo do południa wygładałem jak pospolity ćpun (ahh te zapadłe oczka XD) ...

Ostatnio edytowany przez Borin - 27-01-2009 o 22:09.
Borin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2009, 06:21   #725
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Borin Pokaż post
Gdyby wiekszosc tego zielska pochodziła z normalnych ekologicznych upraw to czemu nie zalegalizować pod scisła kontrola? Ale cóz, skoro obecnie na rynku kraży trawa nasączona eterem i innym gownem to i ja jestem przeciwko legalizacji.
Po pierwsze to "nasączanie" jakimiś strasznymi substancjami to są mity, które nie wiadomo skąd się wzięły. Po drugie, to chyba lepsza kontrola nad produkcją byłaby, gdyby konopie hodowano legalnie.

Cytuj:
A w ogole tempaki zastanowcie sie czemu wszystkie te marsze wolnosci gowno daja w Polsce? Bo to kraj mafii, korupcji i złodziejstwa!
To jest jedna sprawa, a druga to taka, że mało osób w Polsce tak naprawdę walczy o legalizację, zajmuje się edukacją na ten temat. I ci ludzie są słabo zorganizowani.

No i w Polsce ogólnie wszystko jest robione na opak. Jak eksperci coś zalecą, to parlament i tak zrobi inaczej. Nawet jeśli wcześniej opinię tych ekspertów sam zamówi.

Cytuj:
i skończcie sie użalać ze wam nie zalegalizowali jeszcze zielska, bo to i tak raczej szybko nie nastąpi... elo
W Polsce szybko nie nastąpi, ale są jeszcze inne kraje na świecie. W niektórych krajach europejskich może to nastąpić we wcale nie tak dalekiej przyszłości. Prędzej czy później to się musi stać.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 28-01-2009 o 06:27.
stary 28-01-2009, 13:00   #726
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
W Polsce szybko nie nastąpi, ale są jeszcze inne kraje na świecie. W niektórych krajach europejskich może to nastąpić we wcale nie tak dalekiej przyszłości. Prędzej czy później to się musi stać.

Nic sie stac nie musi ;]

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2009, 19:33   #727
Aplauz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2008

Domyślny To już jest

Ludzie.Co wy gadacie to gówno już jest w Polsce legalnie"Dopalacze".Osobiście zajarałem tylko 2 razy w życiu(nielicząc tych całych dopalaczy 1 raz) i koniec.Ryje banie z tym gównem nie chcem mieć więcej do czynienia,ale chciałem powiedzieć że to coś jest dostępne w Polsce nazywa się inaczej i jest sprzedawane w sklepach z dopalaczami,ale działa tak samo jak marihuna(i to tylko kawałek tego co tam mają)WIADOMOŚĆ DLA TYCH KTÓRZY PALĄ TO COŚ.JEŚLI UWAŻACIE ŻE TO COŚ NIE SZKODZI,PÓJDŹCIE NA DWORZEC,TAM JEST NA PĘCZKI OSÓB KTÓRE TAK MYŚLAŁY.JEŚLI TO ZOBACZYCIE MAM NADZIEJE ŻE TO ŻUCICIE I ZAANGAŻUJECIE SIĘ TO JAKIEŚ ORGANIZACJII ,KTÓRA POMAGA TAKIM OSOBOM WYJŚĆ NA PROSTOM
Aplauz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2009, 19:36   #728
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aplauz Pokaż post
Ludzie.Co wy gadacie to gówno już jest w Polsce legalnie"Dopalacze".Osobiście zajarałem tylko 2 razy w życiu(nielicząc tych całych dopalaczy 1 raz) i koniec.Ryje banie z tym gównem nie chcem mieć więcej do czynienia,ale chciałem powiedzieć że to coś jest dostępne w Polsce nazywa się inaczej i jest sprzedawane w sklepach z dopalaczami,ale działa tak samo jak marihuna(i to tylko kawałek tego co tam mają)WIADOMOŚĆ DLA TYCH KTÓRZY PALĄ TO COŚ.JEŚLI UWAŻACIE ŻE TO COŚ NIE SZKODZI,PÓJDŹCIE NA DWORZEC,TAM JEST NA PĘCZKI OSÓB KTÓRE TAK MYŚLAŁY.JEŚLI TO ZOBACZYCIE MAM NADZIEJE ŻE TO ŻUCICIE I ZAANGAŻUJECIE SIĘ TO JAKIEŚ ORGANIZACJII ,KTÓRA POMAGA TAKIM OSOBOM WYJŚĆ NA PROSTOM
Na jakim dworcu? Na moim opolskim dworcu głównym nigdy nie spotkałem ani jednej takiej osoby (a bywam tam dość często).

@down: cóż, po marihuanę, o której mówi Aplauz, sięgają raczej ludzie młodzi. Młodego żula na dworcu jeszcze nie widziałem i ogólnie często ten dworzec świeci pustkami, chyba, że za 10 minut jest pociąg ; )

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 28-01-2009 o 19:49.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2009, 19:39   #729
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Po Twoim stylu pisania rzeczywiście widać, że "ryje banie". Na szczęście nie wszystkim.

@Lasooch
Nie wiem akurat jak to jest z opolskim dworcem, ale generalnie ćpunów nie wypatrzysz, bo oni nie mają wypisane na czole, że są ćpunami. Jeśli się stoczyli, to pomyślisz, że to zwykłe alkoholowe żule. Jeśli nie, to w ogóle nic o nich nie pomyślisz.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 28-01-2009 o 19:46.
stary 28-01-2009, 20:38   #730
Aplauz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2008

Domyślny

Opole to zadupie,zobacz dworzec w warszawie czy wroclawiu
Aplauz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2009, 20:46   #731
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No w Warszawie to ćpuny są na dworcu z pewnością, to przyznaję. Chociaż nigdy tam nie byłem, ale sporo o nich czytałem Natomiast oni nie palą, tylko "walą w żyłę" i to nic innego, jak stary dobry kompot. I wielu z nich nawet nie zaczynało od marihuany, tylko od makiwary. Także nie wiem, co to ma do rzeczy. A reszty Twoich wypocin nawet nie komentuję.
stary 28-01-2009, 21:52   #732
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Nie wiem jak w Warszawie, we Wrocławiu dość często bywam i w sumie nie widziałem tam ćpunów, inna sprawa, że się nie rozglądałem.
stary 29-01-2009, 10:01   #733
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

To wlasnie to potwierdza, zuli jest duzo ale kazdemu wygladaja na zuli alkoholowych, a w sumie to nie jest pewne, moze akurat sa cpunami.; p
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2009, 14:03   #734
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

Widze ze wy dalej sobie darowac nie mozecie i sie sprzeczacie na temat FAKTOW (co jest oczywiscie bezsensowne). Podsumowywalem wszystkie wypociny w tym temacie juz ze 3 razy wiec nie bardzo rozumiem czemu rozmowa dalej sie ciagnie jak wiekszosc z tego zostala jzu wyjasniona o.O

Cytuj:
To jest jedna sprawa, a druga to taka, że mało osób w Polsce tak naprawdę walczy o legalizację, zajmuje się edukacją na ten temat. I ci ludzie są słabo zorganizowani.

...

Mowisz malo osob walczy o legalizacje. A slyszales o organizacji Wolne Konopie? To jest najwieksza organizacja w kraju walczaca o legalizacje. Co roku organizuje MWK (marsz wyzwolenia konopii) i otwarta pestke. Sa tworzone okregi propagandowe w calym kraju z ludzi ktorzy chca dzialac na rzecz legalizacji. Przez caly rok ludzie z WK staraja sie jak najwiekszej liczbie osob przekazac prawdziwe informacje na temat konopii poprzez roznego rodzaju wywiady, debaty w tv itd. Dzialam w tym i wiem ze zorganizowanie tylu ludzi w roznego rodzaju dzialania jest nieslychanie trudne.. kazdy przeciez ma takze swoje obowiazki itd ale jak widac dajemy rade sokro orgranizacja istnieje juz pare ladnych lat. Do tego jestesmy jedyna organizacja ktora nie tylko dziala poprzez propagande ale takze zbiera podpisy pod ustawa narkotykowa, ktora zostanie przekazana dalej (po uzbieraniu tych 100tys podpisow co sie stanie propably w tym roku na marszu). Kazdy kto chce jakkolwiek dzialac w tym kierunku niech zglosi sie do mnie na pw, badz wejdzie na forum wk i tam w odpowiednim temacie napisze

taka mala reklama troche ale na temat

a co do nnych krajow to chociazby w Czechach.. posiadanie do 10g przy sobie jest legalne + 3 rosliny na osobe w mieszkaniu takze. Skomentowac to? Mysle ze nie trzeba.. przeciez Czechy to kraj cpunow marichuanowychhh....!!!!!!!!oneoneeleven! -.-
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2009, 16:57   #735
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth Pokaż post
Mowisz malo osob walczy o legalizacje. A slyszales o organizacji Wolne Konopie?
Ano słyszałem, o marszu też słyszałem, ale o ostatnim nawet nie napisano w ogólnopolskich gazetach, więc wartość propagandowa była zerowa. Mimo to doceniam wasze działania i być może zajrzę na wasze forum, ale to dopiero po maturze. Co wcale nie zmienia faktu, że osób zaangażowanych jest mało, a ich działania nie do końca profesjonalne - wystarczy zajrzeć na stronę Wolnych Konopi, żeby dostrzec... jakby to ująć, niszowość waszego przedsięzwiącia. Poza tym Wolne Konopie są skierowane do osób, które palą marihuanę i nie docierają do osób zupełnie niezorientowanych w temacie, a przecież to ich trzeba przekonać, a nie tych, którzy przekonani już są.

Cytuj:
przeciez Czechy to kraj cpunow marichuanowychhh....!!!!!!!!oneoneeleven! -.-
1. Marihuana! To bije po oczach. Tak samo "alkohol" (nie "alkochol"), "aha" (nie "acha")... itp. itd.
2. Nie tylko marihuanowych W Czechach jest też chyba najwyższe (albo jedno z najwyższych) spożycie ecstasy w Europie, popularne jest tam też LSD. No i legalnie hodowany jest tam wysokomorfinowy mak, więc pewnie czescy miłośnicy opiatów też mają fajnie.
stary 03-02-2009, 17:23   #736
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Poza tym Wolne Konopie są skierowane do osób, które palą marihuanę i nie docierają do osób zupełnie niezorientowanych w temacie, a przecież to ich trzeba przekonać, a nie tych, którzy przekonani już są.
Petycje WK podpisal jeden z profesorow katedry prawa na Uniwersytecie Jagiellonskim wiec watpie ze skierowane sa do osob ktore pala marihuane
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2009, 17:32   #737
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer Pokaż post
Petycje WK podpisal jeden z profesorow katedry prawa na Uniwersytecie Jagiellonskim wiec watpie ze skierowane sa do osob ktore pala marihuane
Profesor na pewno był dość dobrze zorientowany i jego poglądy nie są rezultatem działań Wolnych Konopi. Zresztą skąd wiesz, że nie pali albo przynajmniej nie palił w młodości?
stary 03-02-2009, 19:32   #738
Snagoth
Cease & Sekkle

Snagoth's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Snagoth
Profesja: Sorcerer
Świat: Eternia
Poziom: 70
Snagoth ma numer GG 8429069
Domyślny

@litawor

w skrocie, najpierw wejdz na forum/strone wk i poczytaj troche a dopiero wypowiadaj sie do kogo skierowane sa nasze dzialania i o profesjonalizmie.

ad.1 nie wiem czy zauwazyles ironie w tym co napisales i dlaczego potraktowales to zdanie wybiorczo a nie jako calosc o.O
ad.2 nie znam dokladnych statystyk.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
www.wolnekonopie.pl
www.otwartapestka.info
www.spliff.pl
~Albert Einstein
Snagoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2009, 19:38   #739
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Snagoth Pokaż post
ad.1 nie wiem czy zauwazyles ironie w tym co napisales i dlaczego potraktowales to zdanie wybiorczo a nie jako calosc o.O
Nie zauważyłem. A teraz, kiedy zwróciłeś mi na nią uwagę, nie wiem, na czym ma polegać. W ogóle całe to "ad. 1" dla mnie niezrozumiałe.

Po edycji:
Do kogo skierowane są działania, to wiecie tylko wy sami. Ja natomiast mówię, do kogo trafiają, bo jeśli nie mają żadnego rozgłosu i dowiedzieć się o nich można tylko przez waszą stroną albo hyperreala, to jaki mogą odnieść skutek? A przecież obecnie najważniejsze jest właśnie informowanie ludzi, bo żadna korzystna ustawa nie przejdzie, jeśli większość ludzi ma z narkotykami jedynie skojarzenie "zażywasz - przegrywasz" (swoją drogą ja do dzisiaj mam przed oczami fragmenty jakiegoś filmu antynarkotykowego, który nam puszczali w podstawówce: sceny z cmentarza i inne takie, z których wynikało, że narkotyki to pewna śmierć; mówili nam też, żeby nie brać cukierków ani, uwaga, tatuaży [takich przyklejanych na skórę] od obcych, bo mogą być nasączone narkotykami, żeby nas uzależnić).

Poza tym wiadomo, że sam swoich będziesz chwalił. Ja też nie zamierzam za bardzo krytykować, jak już mówiłem, doceniam aktywność i masz rację, że powinienem najpierw przejrzeć forum itp. Jedynie podtrzymuję to, co mówiłem wcześniej, że działa garstka ludzi i ich działalność jest niemal niewidoczna, a w wielu krajach jest pod tym względem inaczej i widać rezultaty.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-02-2009 o 20:17.
stary 03-02-2009, 20:19   #740
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

@up
poniewaz gdyby profesor katedry prawa ktory notabene jest prawnikiem uzywal narkotykow bylby wydalony z uczelni i nie dostalby aplikacji prawniczej, poprostu jest to normlany czlowiek ktory umie czytac badania medyczne ze zrozumieniem
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania