Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 03-02-2009, 18:01   #601
Lukasz193
Użytkownik forum

Lukasz193's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2007

Świat: Candia
Domyślny

Cała ta akcja według mnie jest do kitu, jak czytam wiele osób niesłusznie zostało zbanowanych, a sam reprezentuje grupę osób którzy 90% czasu włączonego klienta przeznaczają na bota. Moja gra na facc'u w ogóle nie przynosi zysków cip'ą a nadal tu jestem.

Nie zgadzam się również z opinią wielu graczy, że boterzy to debile w porównaniu do osób siedzących 10h przed kompem, gdyż mają napewno więcej czasu na rozwijanie samego siebie w różnych kierunkach takich jak sport czy nauka. Po 10h codziennego grania na komputerze nie rozróżniasz realnego świata od virtualnego , a twoje życie polega tylko na napie******niu w klawiaturę i ciągłej walce z matką odganiającej od komputera lub odpowiadaniu na wezwanie do obiadu: "chwila! tylko dobiję demona!"

Narazie

Ostatnio edytowany przez Lukasz193 - 03-02-2009 o 18:12.
Lukasz193 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-02-2009, 18:45   #602
Inferno3031
Użytkownik Forum

Inferno3031's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Grudziądz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 47
Poziom mag.: 45
Inferno3031 ma numer GG 1569478 Inferno3031 ma login Tlenu inferno3031@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lukasz193 Pokaż post
Nie zgadzam się również z opinią wielu graczy, że boterzy to debile w porównaniu do osób siedzących 10h przed kompem, gdyż mają napewno więcej czasu na rozwijanie samego siebie w różnych kierunkach takich jak sport czy nauka. Po 10h codziennego grania na komputerze nie rozróżniasz realnego świata od virtualnego , a twoje życie polega tylko na napie******niu w klawiaturę i ciągłej walce z matką odganiającej od komputera lub odpowiadaniu na wezwanie do obiadu: "chwila! tylko dobiję demona!"
Narazie
To już było wałkowane tysiące razy ;] Poza tym nikt nie można nazwać kogoś debilem tylko dlatego, że używa bota czy też nie. Do tego używasz jakichś dziwnych "stereotypów". Ten co gra to no-life, a botter to cudowny gość który tylko ot tak sobie stworzył chara w tibi... no błagam Cię... Co to za "rozwijanie siebie" dzięki używaniu bota jeśli większość i tak w tym czasie siedzi i wpatruje się w swoją postać albo włącza go na noc kiedy żeby w dzień móc samemu pograć?
stary 03-02-2009, 19:25   #603
Wujek Nevik
Użytkownik Forum

Wujek Nevik's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Eremsi
Profesja: Knight
Świat: Valoria
Poziom: 60
Skille: 79/78
Poziom mag.: 6
Wujek Nevik ma numer GG 9564239
Domyślny

Wszystkie bany z listy to przeważnie bany za MC, najłatwiej wykryć naruszenie klienta. Kumpel 120 RP dostał za opcje w elfie która automatycznie atakuje tego którego lider party atakuje lub osoba wpisana w ramkę. Widzę tutaj się wypowiadają ludzie którzy długo w tą grę nie graja. Początki Tibi to są dla mnie i dla innych starszych graczy wspomnienia z pierwszym huntem pierwszymi (wielokrotnymi) dedami. A wy sukin**** psujecie całą fabułę tej gry. No i kiedyś Polak Polaka nie zabił,a jak zabił to miał hunta od całego serva. I nie tłumacz mi Pacanie, że gram bez bota bo go nie potrafię ustawić. Po prostu czerpię radość gry ze skillowania, expienia, robienia run ręcznie. Młodzież nowej ery :[

Ostatnio edytowany przez Wujek Nevik - 03-02-2009 o 19:30.
Wujek Nevik jest offline  
stary 03-02-2009, 19:55   #604
Vertiro
Użytkownik Forum

Vertiro's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2008

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vertiro
Profesja: Elite Knight
Świat: Jamera
Poziom: 122
Domyślny

I Bardzo Dobrze może niektórym się odechce stawiać bota.
Vertiro jest offline  
stary 03-02-2009, 20:25   #605
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mirade
You don't need to report botters to GMs any longer since our automatic tool is now active and running. GMs can now focus on other rule violations and problems ingame.

(...)

About 4000 of the 4959 banished accounts are premium accounts.
Drobne info.
Kojotes jest offline  
stary 03-02-2009, 20:33   #606
Aphino
Użytkownik Forum

Aphino's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie

Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
Aphino ma numer GG 13694547
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lukasz193 Pokaż post
Cała ta akcja według mnie jest do kitu, jak czytam wiele osób niesłusznie zostało zbanowanych, a sam reprezentuje grupę osób którzy 90% czasu włączonego klienta przeznaczają na bota. Moja gra na facc'u w ogóle nie przynosi zysków cip'ą a nadal tu jestem.

Narazie

No a po co stworzyli gry? Żeby każdy miał jak największy level w najkrótszym czasie? Gry są dla przyjemności a nie dla jak największego level'a.
No tak bo lepiej ustawić bota nabić h-lvl i chwalić się kolegą jaki to ma się level. Wolę już siedzieć te 10 h i czerpać przyjemność z gry niż zostawić bota i dostać bana i być wyśmianym przez kolegów. (chodzi o to że np. kumple będą się śmiać że nie umiem nabić level'a

Lotnictwo<3

Bóg, Honor, Ojczyzna

Ostatnio edytowany przez Aphino - 03-02-2009 o 20:35.
Aphino jest offline  
stary 03-02-2009, 21:06   #607
Tr0k
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duszan Pokaż post
Kurde! Mi jakoś się nie odechciało! Wręcz przeciwnie, bardziej zmotywowała mnie ta informacja do szybszego wybotowania chara
Jesteś poprostu zdesperowanym dzieckiem NG, które przyszło się tu dowartościować bo wie, że w tej grze nic już nie osiągnie.
No dawaj, wybotuj teraz postać, zobaczymy po jakim czasie będziesz miał deleta, którego jak najmocniej Ci życzę.

Moim zdaniem post Kojotesa 3x up wyjaśnia wszytko.

Ostatnio edytowany przez Tr0k - 03-02-2009 o 21:08.
Tr0k jest offline  
stary 03-02-2009, 21:30   #608
malyboy
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duszan Pokaż post
@Tr0k
Uwierz mi, że delete nie dostane

Może i jestem tym "zdesperowanym dzieckiem NG" ale nic Tobie do tego . I przyznaje się iż w (tej tibii) moim planem jest wbicie 100lvl na bocie. Teraz to mam wyjebane czy dostane bana czy nie, dostane to trudno, będę grał bez bota. Nie ma to jak kiedyś, już nie pamiętam jaka to była tibia 7.4 czy 7.6 ale wtedy to się fajnie grało mimo, że nie miałem za dużego lvla.

idź dalej bocić ,bo ci expa zajmą

stary 03-02-2009, 21:31   #609
Duszan
Użytkownik Forum

Duszan's Avatar

Data dołączenia: 29 04 2005
Lokacja: Płock

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malyboy Pokaż post
idź dalej bocić ,bo ci expa zajmą
Niestety nie mogę. Mam za mało staminy, przepraszam
Duszan jest offline  
stary 03-02-2009, 21:52   #610
Xr3
Zbanowany

Data dołączenia: 29 12 2007

Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 140
Domyślny

Określanie Botera odwrotnością No-Lifera, jest w większości przypadków mylne, z uwagi na to, iż wysoko poziomowi Okolnirczycy na ogół siedzą przed ekranem komputera i uważnie przyglądają się, jak bot wykonuje większość czynności za nich. Napiszcie kiedyś MSG do któregoś z graczy na 200lvl, który wmawia wszystkim, że gdy boci, to jest AFK. Macie 90% szans, że odpisze.
Xr3 jest offline  
stary 03-02-2009, 22:19   #611
Tr0k
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xr3 Pokaż post
Określanie Botera odwrotnością No-Lifera, jest w większości przypadków mylne, z uwagi na to, iż wysoko poziomowi Okolnirczycy na ogół siedzą przed ekranem komputera i uważnie przyglądają się, jak bot wykonuje większość czynności za nich. Napiszcie kiedyś MSG do któregoś z graczy na 200lvl, który wmawia wszystkim, że gdy boci, to jest AFK. Macie 90% szans, że odpisze.
Nom dokładnie a jeżeli nawet istnieją tacy, którzy mają kilka kont i ich one nie obchodzą (w co nie wątpie, ale ich czas się skończył) to napewno nie przychodziliby się tym chwalić na forum.
Tymbardziej, że w ten sposób tylko robiliby sobie konkurencję - powodowali spadek cen na allegro i większy tłok na respach.

Podsumowując bez względu na to, w czasach cudownego automatu cipsoftu można opłacalnie bocić czy nie to mogę z całą pewnością powiedzieć, ze osoby, które chwalą się tutaj jacy to z nich nie są botterzy i ilu to charów nie wybocili na 100+ są poprostu niedowartościowane i siedzą przed kompem bez przerwy nasłuchując alarmów.

Ostatnio edytowany przez Tr0k - 03-02-2009 o 22:29.
Tr0k jest offline  
stary 03-02-2009, 22:48   #612
Ulrikk
Guest

Domyślny

@UP
Może jednak ktoś inny jest tutaj niedowartościowany i pisze tak o innych?

stary 03-02-2009, 23:04   #613
Tr0k
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
@UP
Może jednak ktoś inny jest tutaj niedowartościowany i pisze tak o innych?
Może jednak Ulrikk to dziecko bota, do którego dotarło, że go prędzej czy później zbanują i przyszło się wyładować na forum?

Ostatnio edytowany przez Tr0k - 03-02-2009 o 23:09.
Tr0k jest offline  
stary 03-02-2009, 23:20   #614
Ulrikk
Guest

Domyślny

Niestety nie trafiłeś
Ale to ciekawe, skoro uważasz, że ktoś kto bana dostał musi się tu wyżalać. Sam bys tak robil? Zastanow sie

Cytuj:
Tak, gdybym dostał bana to bardzo możliwe, ze przyszedłbym się tu wyżalać.
To wszystko wyjaśnia. Nie dla każdego tibia jest życiem ;o

Ostatnio edytowany przez Ulrikk - 03-02-2009 o 23:28.

stary 03-02-2009, 23:24   #615
Tr0k
Użytkownik Forum

Domyślny

Tak, gdybym dostał bana to bardzo możliwe, ze przyszedłbym się tu wyżalać.
Problem w tym, że w tą grę nie gram bo za dużo jest w niej botterów.
Może zacznę jeżeli po tych akcjach liczba takich jak ty się zmniejszy, ale napewno nie na bocie bo gra ma służyć wyłącznie mojej rozrywce i gwarantuje Ci, ze bana nie dostanę bo gdybym miał grać to grałbym UCZCIWIE.

PS. Jeszcze co do kwestji botterzy vs. no-liferzy to moim zdaniem Ci co grają bez cheatów pokazują, że grają dla zabawy a oszuści grają przez nałóg i zależy im tylko na lvlu.
Oczywiście nie wszyscy, ale tacy co leczą kompleksy w tym temacie napewno.

Idę spać - do jutra

Ostatnio edytowany przez Tr0k - 03-02-2009 o 23:27.
Tr0k jest offline  
stary 03-02-2009, 23:39   #616
Setro
Użytkownik Forum

Setro's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2008

Świat: Calmera
Domyślny

I tak Cipsoft to ch**e w tej sytuacji, pisali jakieś kur** ostrzeżenia dla botterów, ostatnie szanse a i tak pobanowali ludzi, którzy już od 3 miesięcy nie używają bota.
Setro jest offline  
stary 03-02-2009, 23:50   #617
Wujek Nevik
Użytkownik Forum

Wujek Nevik's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Eremsi
Świat: Valoria
Poziom: 60
Skille: 79/78
Poziom mag.: 6
Wujek Nevik ma numer GG 9564239
Domyślny

UP:
Byłeś botem, będziesz botem. Dziękuje im za te 4500+ banów. Należało się.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arkazann Pokaż post
Najpierw mojego "kolegę" cytatnę

Nie chce Ci nic mówić, ale na dzień dzisiejszy Yalahar to 1 wielki ots. Byłeś tam? Jeśli tak to nie zaprzeczysz.
Po 2 jak możesz sie wypowiadać o obecnej Tibii mając status 'niegrający' ? Mnie to bardzo "irytuje".
Poza tym nie wiem czy zauważyłes ale cytujesz aby zacytować, bo w większości odpowiedzi masz albo pytania, albo odpowiadasz poszczególnymi słowami a nie zdaniami. To ci inteligencji nie doda...
Mam pytanko, czepiasz się tych którzy mają bota tylko po to aby zbierał im GP.. Jak ty "kiedyś" grałeś próbowałes chociaż ustawić bota? Czy mówisz o czymś o czym nie masz pojęcia?

a teraz wtrące małe co-nieco:

Dużo postów się powtarza oraz wypowiedzi, także chciałbym coś powiedzieć i dodać od siebie.. Chciałbym aby to było ostatni raz ale i tak wiem, że niektórzy nie czytają 20 stron całego topicu tylko 3 górne posty i na nich uwzględniają całe zamieszanie na forum więc:

1
Chciałbym poruszyć same znaczenie "bot / botter". Wszyscy co nie używają bota jest to dla nich 'rzecz', która zabija im potworki, chodzi po rotwormach 24/24. Otóź może i się zdziwicie, ale słowo BOT - tak, te słowo którego w grze nie używacie ma troche też inne zastosowania.
-Bot ma lighhacka (jasny pełen ekran dla niewtajemniczonych (czyt. tych co nie mają bota)).
-Przerzuca golda z potworków (Znam dużo ludzi z mojego "Świata gry" którzy używają bota tylko po to)
-Leczy sam (pomaga czasami cie wyleczyć w najmniej oczekiwynym momencie)
- I wiele dużo innych opcji o których można było by pisać godzinami, nie tylko "auto-exp".

Sam mam 93 MS, którym nigdy nie bociłem na exp, jedynie używałem aby widzieć kiedy się mana shield skończy, czy utana vid.
Mam też paladyna, na 97 lvu. Gra mi się nim dobrze... pomimo że używam czasem bota na cavehunting.. Proszę mi powiedzieć komu to przeszkadza:
Ide na tomba gdzie nikt nie expi i tam stawiam bota.. włączam film z dvd i oglądam. Co 15min~ minimalizuje film i patrze czy wszystko ok z botem. Skoro widzę, że jestem sam na respie, i nikt mi nie pisze o respawn, dlaczego mam się czuć, że jestem zły bo boce? Boce bo po 1 lv wpada a nie musze klikać jak głupi poza tym mam po kilku godzinach bocenia na dobrego hunta (czyt. waste) z kolegami. I mi taka gra odpowiada.

2

Wszyscy piszą "Zbanować wszystkich boterów, boterzy to chu**" , inny też pisze "słyszysz sygnal to lecisz do komputera i po minucie odpisujesz".
Mówię tu stanowcze nie .
Mój kolega boci na calmerze 3 charami po 100+. Z nocy z jednego chara ma jakieś 30k w kasie na żółwiach/małpach/scarabach.
Co mu daje 90k czystego zarobku z nocy. Boci odkąd stworzył te postacie. GM przyszedł może ze 2 razy.
Sygnał w nocy go budził i gadał z gmem, że nie boci. Był on na niejednej "zielonej" imprezie i alkoholowej, uwierz mi. I nigdy nie przypominam sobie aby na imprezie mówił "Boże, a jak przyjdzie GM bo ja boce teraz?!"

3
Cały czas są posty "żal mi boterów", "masz 15 lat", "tipjaa jest łatwa więc nie boć w nią".

Bot nie jest uczciwy, to prawda. Kiedyś na forum org widziałem screena jak koleś wrzucił screena i było widać bota na nim. Expił na behemotach. Padały posty typu:
- Boże ty masz bota, jesteś debil bo to on expi za ciebie.
I takiego myślenia nikt nie zmieni, bo boter nie przetłumaczy normalnemu graczowi, że on nie stawia bota na noc na behemotach a jak wstaje rano z łóżka ma 20 lvi wbitych...

Mówię jeszcze raz, wszyscy tu mówią o tym jak to boter bije im potworki, a więc:

ng- automatycznie omija potwory które znajdują sie 1 sqm od postaci jakiegoś gracza. Czyli np. skiluje czy po prostu expi.
Tibia auto - ignoring monsters ma opcje.
w BlackD i ElfBot się nie orientuję.

Także moim zdaniem bardziej ja jestem wkurzony jak skiluje i widze kolesia co podchodzi i mówi "br?" a potem bije mi slima. Wtedy jestem wkurzony.
A nie jak ide na exp i widze ze ktoś boci. Wiecie co w tedy robię?
MAM W BACKPACKU KILKA ITEMOW DO DOMKU, TAKIE PACZKI JAK PARCELE, ŻADEN BOT PRZEZ NIE NIE PRZECHODZI, JAKI MACIE PROBLEM ABY MU ZABLOKOWAĆ WAYPOINT (STANĄC NA NIM) A POTEM OBRZUCIC GO DOOKOŁA TYMI SKRZYNKAMI!?Wtedy bot ma 15 min wolnego i daje mu automatycznie logout - wierzcie sprawdzona metoda.

Nie mówię, że bocenie jest ok - powinni zbanować ludzi co bocą i nie są przy kompie 23/24 to prawda.
A co z tymi co lażą bez botów i biją ludziom slimy podczas skilowania? Przemyślcie to...
Ale aż mi szkoda słow jak ktoś piszę ze tylko używa bota do przezucenia gp a ktoś i tak mówi ze to boter i musi zostać ukarany.

Proszę nie walić znowu postów takiego typu które już się powtarzały tylko po prostu przeczytać wyraźnie mój post.

Oczekuję na komentarze.

P.S Coś czuję, że kilka tematów które chciałem jeszcze poruszyć uszły mi teraz z głowy, ale zapewne później sobie przypomne czytając wasze posty.
Gadasz jak potłuczony koleś. Wiesz co ty zrobiłeś z Tibią? Z grą w której każdy miał równe szanse, nie było żadnego bota. Przychodziłeś do domu i siadałeś sobie spokojnie przed kompem odpalałeś Tibie i nikt Cię w kopie nie bił. Dlaczego? Bo szkoda mu było lvla, a co dzisiaj jest... Padnę to bot odrobi, "a ja sobie filmik odpalę". I mówisz, że nic złego nie robisz jak stawiasz bota na thombie gdzie nikogo nie ma? Powiem Ci, że dużo bo nie wbił byś tego lvla lub tych %. Chciałbym Ci jeszcze uświadomić, że pomieszałeś w swoim długim poście wszystkie Rodzaje graczy grających w Tibię. Porównujesz ludzi którzy zabijają Ci slimy z sobą. A tak naprawdę wy jesteście TACY SAMI! W Tibi masz parcie na LVL. W RL Ci nie wyszło to chcesz poderwać kolegów na lvl? Po co grać skoro nie masz zamiaru grać? Proste pytanie prawda? To odpowiedz na mnie. Bo taki gracz jak ja, który obserwuje spadek TIBI na psy od 7 lat. To naprawdę mi się żal Cipsoft'u robi, że sobie nie poradzili i zjebali cała atmosferę gry przez te Update'y... Czemu zostały wprowadzone Update'y? Bo tak zwane "dzieci NG" dominowały servery klawiszem "delete". Ta gra straciła wszystko wraz z wprowadzeniem Hotkey'ów. KONIEC.

Ostatnio edytowany przez Wujek Nevik - 03-02-2009 o 23:52.
Wujek Nevik jest offline  
stary 04-02-2009, 00:15   #618
grzesiu61
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2009

Domyślny

A mi sie wydaje ze nienawis co botero jest z przekonania ze boter to ktos ktos nie gra wogule manualnie, niszczy tibie, gra tylko dla osiagniec czy lvl.

Moze w wiekszosci przypadkow tak jest no ale ja kocham grac manualnie, no ale niemam duzo czasu, no i stawiam bota zeby nastepnym razem moc sobie pograc na wyzszym lvl.

Lub poprostu ustawiam noobhara w czasie kiedy sam gram mainharem, po to zeby sobie moc lepiej pograc. I kazdy kto tak nie robi to prawdopodobnie poprostu nie umie botowac.

Kazdy kto ma ambicje wieksze niz jeden high - lvl tak robi, i nie jest to z tego powodu ze ktos ma gdzies tibie, a raczej z sympati do tej gry.

To jest moje zdanie.

I smuta wiadomosc ze tego sie nie da wytepic, bo zrobia obejscia na ten system wkoncu, tak jak na wszystko zreszta.
grzesiu61 jest offline  
stary 04-02-2009, 01:22   #619
Ulrikk
Guest

Domyślny

Ale farmazony ;o
Jak ktoś boci na pvp, to dlatego, żeby uczestniczyc w wojnach a nie chce mu sie wbijac lvla manualnie
Jak ktoś boci na non-pvp, to dlatego, ze huncenie trolli, zolwi, i innego syfu jest dla niego nudne i chce od razu huncic demce, czy inne mocne pikselaki.
Tak jest w wiekszosci przypadkow, sa tez ludzie ktorzy boca bo chca miec jak najwiekszy lvl co wydaje mi sie failem ;o

stary 04-02-2009, 03:26   #620
grzesiu61
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 01 2009

Domyślny

A tak sobie pomyslalem ze co za roznica poco kto boci ;D

A tego i tak nigdy CS raczej nie wytepi. No ale takie bany napewno zmniejsza ilosc boterow, wiec fajnie bo bedzie wiecej miejsc na exp, no i bota oczywiscie.
grzesiu61 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania