|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#561 | ||||||||||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
HAHA ZNALAZLEM!!! Cytuj:
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100... Cytuj:
co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55 Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mam skille 52/52 fire axe crown shield k set cru helm Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
a pierdziele nie chce mi sie szukac innych kretynstw i przejawow czyjejs glupoty lub bycia n00bem BYE NOOBZ ps: vego lepiej popatrz sie co ty robisz... co chwila inna profesja, co chwile inne skille i co chwile inne coraz bardziej bezsensowne komentarze i spammowanie. nie wiem jak ty ale ja nie mam problemow z przeczytaniem napisu edytuj... Ostatnio edytowany przez khazad - 07-02-2005 o 20:59. |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#562 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() [quote=khazad]co do dsl to ja tez wiem sporo... przykladowo wiem kto ma na antice i premii i poza tym wiem gdzie sa na kazdym serwerze ( podpowiem: gdzies w kazo ).
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100... dziwne... a ja myslalem ze do blokowania raczej tarcza jest potrzebna a nie miecz... co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55 tak skille ida same. dla przykladu na premii ze skillami 74/74 na 10 levie ( zeby nie bylo niedomowien- trenowalem na ghoulu ZSUMMOWANYM ghoulu ). dojscie do 30 levela zajelo mi 9 dni... fire axe, tower shield, crown armor, warrior helmet, k-legs, scarf. kierunek cyce... a z waszymi skillami to 30 level bym mial za miesiac moze lejac caly czar rotwormy, dwarfy i sporadycznie soldki tak... skille za*******... mozesz isc klepac guardy. dobij szybko do 19 levela na nich i idz lac solo dragony. co do podpisow - zastanawia mnie jedno... ile hmm poszlo? i kto cie uhal bo pierona jakos nie chce mi sie wiezyc zebys wynalazl uhy na 2 mlvl... ciekawy jestem z kad bierzesz kase na eq bo z takimi skillami to jest problem zeby zabic rotworma... no chyba ze ktos blokuje... chociaz nie... wyrazenie: "jak masz skille ponad 20/20" moze znaczyc tez 70/70, 80/80 czy jajakolwiek inna wartosc "normalna" tak sadze ze przyt skillach wiekszych niz 20/20 mozna expic na amazonkach. najlepiej jak jest ich duzo. wez ze soba full uhow i gfb... i tylko powiedz w jakich godzinach tam expisz i na jakim swiecie. moze sie ktos ucieszy na "fri itans". pierwsze co to proponuje kupic w slownik ( taka ksiazka z poprawnie zapisanymi wyrazami ). 1-4 lvl raty? no coz... jak sie uzbiera kase to mozna wczesniej isc na jakies mocniejsze potwory. dajmy na to na spidery. 6-8 orcy ( co to znaczy orcy? moze orczyk? ) i gobliny. tak gobliny exp super ( to bylo powaznie!!!) na low levelach. 20-25 orcy ( co on chce od tego orczyka?), dwarfy z "dobrymi skillami". no coz... mozna na nich trenowac od skilli 35/35 z palcem w d**** wazne zeby nie brac wiecej niz po 2 przy takich skillach i eq. skille do 35/35 na trollach. waspy odradzam -> truja. pytanie moje brzmi gdzie jest cazo? i co tam jest? expie czesto w kazo ale o cazo to ja nie slyszalem... no ja tam z czystej ciekawosci wziolem halabarde na 14 levie i sprawdzilem ze sie da jakos dziada ubic... skoro dajesz sobie rade z cycami ( chyba od mamusi jeszcze -.- ), to powinienes wiedziec czy dasz rade beho... idz juz expic najlepiej na roty, minoski, dwarfy i na soldki, ale na soldkach uwazaj oj uwazaj... polecam swiaty non-pvp w godzinach od 5 do 13 jeeeeeee takiego cianiasa jak ghoul nie potrafi rozwalic.... jeee. ale p.i.e.r.d.o.l.a. z inteligencja przedszkolaka to zapraszamy na www.opowiedzmibajke.ru najmocniejsze to chyba soldki w ilosciach najwyzej 2 na raz... nie zapomnij uhow. mozna na rotach loocic... duzo bezpieczniej nie oczyscic, ale zamknac i zostawic kilka pierwszych postow ktore nie sa off-topic Cytuj:
JA WOGÓLE NIE POWIĄZYWAŁEM DSL Z 67 LVL!!!! JAK TO ZNAJDZIESZ TO JA JESTEM ŚWIĘTY!!!! DSL ODP. TY KOŁKU!!! HITY RAZ IDĄ NA TARCZE RAZ NA BROŃ E WIĘC BROŃ TEŻ JEST WAŻNA DO BLOKU. WEŻ SE JAKĄ NAJLEPSZĄ TARCZE I DAGGERA TO ŻYCZE POWODZENIA...... SIĘ PIEPRZYSZ Z TYM MLVL KTOŚ POWIEDZIAŁ KIEDYŚ: "MAM JAKIE MAM I TAKI MI DOPOMÓZ BÓG ![]() a poza tym nie moge grać paroma postaciami??? Przecież moge mieć np. knighta o skillach xx druida o lvl xx albo pala czy maga o mlvl xx? Chyba mi nie zabronisz. Za spam sorry dostałem te 8 punkcików ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Nieobecny.
|
![]() Panowie, jak chcecie się poobrzucać błotem (co najpewniej prędko nastąpi) to zapraszam na PW albo do jakiegoś własnego tematu. Tutaj piszecie OFFTOPIC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Białystok
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Może wreszcie ktoś mi odpowie gdzie moge expić(moje wcześniejsze posty nie skutkowały). Level 28 skille 74\70 elite knight z 5 magicznym equip jest następujący: c arm, k legi, w helmet, tower shield
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 10 2004
|
![]() Mam pytanie gdzie mam exspic: Pall 15lv skills 60/43 mlv8. Wyzwan sie nieboje najwyzej deda welne a to mam gdzie troche exspa pudzie i tyle. Ale zastanawiem sie gdzie exspic kolo carlin bo na orc landzie padlem jak mnie 2 berserk dopadl wczesniej zabijając 1zerka 1lidera i 1szamana. na hell gate tez byłem ale tem potrzebny jest albo bp uhuw albo dużo hmm. A folde mi sie niechce łazic. Prosze powiedzcie mi gdzie exspic
![]() Ostatnio edytowany przez Biper - 01-02-2005 o 23:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2004
|
![]() @up
Cycki albo Guardy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Krak
Imię: Ork Gromash
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 41
Skille: 74/53
Poziom mag.: 14
|
![]() Gdzie mi polecacie expic??
Jestem pallem Lvl 17 skile 54/40 9 magiczny Posidam PACC'a Tera expie pod thais tam gdzie jest mino guardy,minoski i cycki Interesuje mnie kasa i exp
![]() |
#568 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() po "delikatnej" aluzji sorca temat uwazam za zakonczony.
Cytuj:
jezeli chodzi o twoje graty to powinienes sobie sprawic vampire shielda minimum. do tego czasu lootuj cyklopy. z takim eq i z takimi skillami z cala pewnoscia dasz sobie rade. za niewielka cene jest spory exp w zasadzie wszedzie gdzie sa cyklopy. Cytuj:
Cytuj:
( resp 3 deerow ) -----------, ~~~~~~~| ~~~~~~~| ~~~~~~~| ~~~~~~~| ~^ -------^ [][]X - tu jest tomb 2 "kratki" od rogu wody i pustyni ~| ~| ~| ~| ^----- ~^---------^~~~ ~~~~~~~~~~~~ co mozna tam spotkac?: ghoule, szkielety, scaraba, larvy, kilka poison spiderow. poziom najnizszy mumie, stone golem, crypt shamblery, scaraby, ghoule, szkielety, larvy, skorpiony i kobre. na tym kawaleczku pustyni jest 2-3 scarabow. wyslij mi na pw maila swojego to wysle ci wszystkie mapy mozesz sprobowac swoich sil w tombie w obrebie smoly Ostatnio edytowany przez khazad - 03-02-2005 o 00:11. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 02 2005
|
![]() Jestem Sorcem na Levelu:11 i Mlev: 12
Jak narazie expiłem sobie nieźle na trollach ale mi sie znudziło... Polazłem raz z kolegom na Tibule i w podziemiu expilismy [Klucz: 2k], ale napadły nas 4 dsy [on byl knight na lev:15 czy 16] wspulnie rozwalilismy jednego, ja sam drugiego [z HMM] a 2 ostatnie mnie zabili [kolega zabral moje zeczy i zwial, potem mi je oddal, jedyna strata ty bylo 1500 exp...]. Teraz na roty nie chodze bo sie boje narazie dsów, wole zabijać sobie w spokoje "łatwe" cyclopsy i slimy... ale wydaje mi sie ze to jakos tak powoli idzie to expienie... 2 runy HMM na jednego cyclopsa... 150exp... troche malo i czasochlonnie [bo HMM to (razy 2 bo 2 runy) 70 (140) many a to 5 (10) minut robienia- 5s. = 1many]. Czy niema nic takiego co daje dużo exp. i przyokazji nie rozsiepie jednym ciosem..? [Weźcie pod uwage że mag na lev:11 ma tylko 200HP] Ostatnio edytowany przez XQWZETS - 04-02-2005 o 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() hej
![]() gdzie moge isc na 15 lvlu i skillami 55/48 pallem? eq: crown helmet, knight armor, p-legs, scarf, leather boots, dwarven shield. Dam rade z beholdrem? a jak nie to jakiego najsileniszego potworka dam rade zabic? dzieki za odpwoeidz ![]() btw. to moj pierwsze post, i wszystkich goraco witam i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#571 |
Użytkownik Forum
|
![]() @khazad
Ogromne dzięki za odpowiedz, co do vamp shielda powiem że "odpowiednie służby się tym zajeły"( czyt. uhmakerzy) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2. EXP: Swamp trole lub roty w okolichach Venore Ostatnio edytowany przez Pharaun - 05-02-2005 o 22:16. Powód: literówki^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2005
|
![]() Bede teraz pisal o roznych profesjach jak nimi expic zaczynajac gre.
Knight: ![]() Gdy sie wychodzi z rooka napewno ma sie troche zaoszczedzonej kasy , wiec kupujemy sobie przyzwoite sprzety i czary (sale lub plate armor ,brass legi,dark helmet,dwarfen shielda i jakas lepsza bron). Z tym wposazeniem mozna spokojnie chodzic na dwarfy ale jak sie boicie isc kolo dwarfen bridge (GS'y) to morzna znalezc niedaleko miasta jakies jakinie rotow ,wild woriorow lub amazonek. Expiac na nich i trenujac dojdziemy gdzies do 15 lvl.Wtenczas juz jestesmy ograni i juz sie zabardzo nie boimy isc przez dwarfen bridge. Idziemy wtenczas se do kopalni i lazimy po 3 pierwszych pietrach. Dalej to juz sami decydujecie na co chodzi. Paladyn: ![]() tym morzna odrazu pujsc na cyce i sprzety nie graja roli. Ale najlepiej miec jakis 11 lub 12 lvl zeby morzna bylo spokojnie od niego uciec. Dalej juz sami decydujeecie. See you in tibia |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() co do palka: ciekawe z czego bys chcial do tego cyca strzelac... sadze ze jak bys tak lurowal cyca z mount sternum ze skillami poczatkowymi ( czyt. 10 dista ) to by ci braklo dystansu do venore ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na emeryturze
Imię: Moradin Miedziobrody
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Prawdopodobnie a nawet taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem
![]() Czy rycerz na 25lvl mający np:65/60 z Psetem, Dragon shieldem, i zalużmy Knight Axem moze BEZPIECZNIE blokowac dragona?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na emeryturze
Imię: Moradin Miedziobrody
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Oj.... mała poprawka w tekście "Prawdopodobnie a nawet napewno taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem
![]() Poza tym zapomniałem dodać ze 4mlvl i spory zapas UHów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Guest
|
![]() Po wyjściu z rookgardu idziemy pod carlin bić bugi. Idziemy do portu i ze skrzyni w budynku bierzemy klucz otwierający drzwi pod kościołem do podziemi. Możemy sobie polować na trolle i wykonać fanfare quest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2004
![]() |
![]() Teraz moja propozycja.
Palek - Po wyjściu z Rooka ja najczęściej wybieram się do Ab'dendriel, i tam znajduję sobie jakiegoś kolesia co będzie ze mną trenował. Robie skille ponad 60 (najlepiej koło 70, bo wtedy będziesz miał już spokój ze skillami do lvl 30, oczywiście jeśli chcesz możesz zrobić więkrze/mniejsze) ![]() ![]() Potem można expić na kopalniach zabijając Dwarfy Guardy (dają niezły loot, więc z kasą na uhy i bołty nie powinno być problemu). Jak zrobisz Postman Questa to możesz wysłać loota (skrzynka znajduje się przy wejściu do kopalni, lub koło pokoju w kopalni), niestety jeśli nie masz Pacc to musisz loota targać. ;/ Można też iść na cmentarz koło Venore, pod PoH, są tam Demon Szkielety, Szkielety, Ghoule, i przed wejściem Skorpiony(2 albo 3), ale może być tam zlurowany Gs!! Warto jest też tam zabrać parcela bo loot jest fajny, a parcela można wysłać w Outlaw Camp. No a potem to już np. na PoH (tylko uwaga na GS, teraz mają Haste i doganiają nawet 70 lvl) Palkiem także można expić na Hell Gate, wchodzi się tam przez Ab'dendriel koło troli a klucz kupuje się piętro wyżej.. POWODZENIA... Ostatnio edytowany przez czarna - 08-02-2005 o 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Zgorzelec
![]() |
![]() Na jakick skilach mozna isc na gsa i na draga ? z blokerem rzecz jasna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2005
|
![]() Ja tam szybko mialem uhy wiec nigdy nie narzekalem
jak mi sie cyce znudzily szedlem na poh po mocne wrazenia Teraz od 21lvu bije czasem dragi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |