Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-01-2005, 17:01   #561
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Evul

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vego
Masz gdzieś napisane że na 67 lvl mam dragon scale legsy?????? Jestem bardzo ciekawy twojej odpowiedzi. Po zatym paru ludzi których znam wie bardzo wiele o dragon scale legsach i nie wykluczaj że nikt ich nie ma.....
Co w tym dziwnego że chce blokować demona na 67 lvl???

HAHA ZNALAZLEM!!!
Cytuj:
Czy moge blokować Demona na 67 lvl??? Byłoby spox, ale reszta grupy to kaszanka, o ile można nazwać to grupą 2 Palladyni lvl 48 i 51. aha mój shielding 84. Tarcza Demon, Zbroja Dagon scale mail legsy knight i hełm Royal.
co do dsl to ja tez wiem sporo... przykladowo wiem kto ma na antice i premii i poza tym wiem gdzie sa na kazdym serwerze ( podpowiem: gdzies w kazo ).
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P
powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100...

Cytuj:
Ja ide w swordy bo jak będe blokerem to doskonały bright sword, do expienia również doskonały Giant Sword (D lance odpada mały def) i po anihilatorze SoV, 2 gorszy atak od Stoneccuter Axe, ale wspaniały def. o 5 większy.
dziwne... a ja myslalem ze do blokowania raczej tarcza jest potrzebna a nie miecz...
co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mumakil
dodaj jeszcze ile czasu dziennie grasz bo ja w tydzien z 8 przeskoczylem na 17 ze skilami 50/50
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wordos
Ano można troszke potrenić, ale bez przesady, żeby mieć skille 70/70 trzeba trenować bez przerwy 12-14 godzin dziennie przez tydzień, poza tym skille idą same jak już powiedziałem.
tak skille ida same. dla przykladu na premii ze skillami 74/74 na 10 levie ( zeby nie bylo niedomowien- trenowalem na ghoulu ZSUMMOWANYM ghoulu ). dojscie do 30 levela zajelo mi 9 dni... fire axe, tower shield, crown armor, warrior helmet, k-legs, scarf. kierunek cyce... a z waszymi skillami to 30 level bym mial za miesiac moze lejac caly czar rotwormy, dwarfy i sporadycznie soldki

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Enduro
jestem knight 15lvl ze skillami 38/35 mam pacca poradzcie mi gdzie mam expic wiem ze skille slabe ale mam dobre eq p-set stell helmet dragon shield fire sword.
best solo:beholder
best blocker:beholder
[<4 posty dalej w "podpisie" czytamy:
best solo:beholder z uhami
best blocker:beholder takze z uhami
tak... skille za*******... mozesz isc klepac guardy. dobij szybko do 19 levela na nich i idz lac solo dragony. co do podpisow - zastanawia mnie jedno... ile hmm poszlo? i kto cie uhal bo pierona jakos nie chce mi sie wiezyc zebys wynalazl uhy na 2 mlvl...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wordos
3. Od 12 lvlu mykasz na Amazony, jak masz skille ponad 20/20 ( a napewno masz ) to bijesz czasem Valkyrie.
ciekawy jestem z kad bierzesz kase na eq bo z takimi skillami to jest problem zeby zabic rotworma... no chyba ze ktos blokuje... chociaz nie... wyrazenie: "jak masz skille ponad 20/20" moze znaczyc tez 70/70, 80/80 czy jajakolwiek inna wartosc "normalna" tak sadze ze przyt skillach wiekszych niz 20/20 mozna expic na amazonkach. najlepiej jak jest ich duzo. wez ze soba full uhow i gfb... i tylko powiedz w jakich godzinach tam expisz i na jakim swiecie. moze sie ktos ucieszy na "fri itans".

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kurdzikus
Najlepiejj jak juz masz tak 15 lvl i skile 30/30 mozesz isc juz na rotwormy kolo carlin za goblinami w lewo lub i whodzisz do dziury i sa rotwormy ale znajdzi sobie jakis armor najlepiej p-armor ale moze byc i scall. Lepiej jest pod venore gdzie masz wiecej rotwormuw niz w carlin.
Najleprze obiekcje wsrud lvl sa takie:
1. 1-4 niestety tylko raty
2. 4-6 poison spidery spidery i trole
3. 6-8 orcy i to co wyzej
4. 8-10 zwykle orcy i gobliny
5.10-15 orcy, dwarfy aale tylko pojedyncze moze ze masz dobre skile
5.15-20 orcy. dwarfy soldiery, dwarfy najlepiej jak se pujdziesz do kopalni kolo cazo tylko uwazaj bo durzo luruja
pierwsze co to proponuje kupic w slownik ( taka ksiazka z poprawnie zapisanymi wyrazami ). 1-4 lvl raty? no coz... jak sie uzbiera kase to mozna wczesniej isc na jakies mocniejsze potwory. dajmy na to na spidery. 6-8 orcy ( co to znaczy orcy? moze orczyk? ) i gobliny. tak gobliny exp super ( to bylo powaznie!!!) na low levelach. 20-25 orcy ( co on chce od tego orczyka?), dwarfy z "dobrymi skillami". no coz... mozna na nich trenowac od skilli 35/35 z palcem w d**** wazne zeby nie brac wiecej niz po 2 przy takich skillach i eq. skille do 35/35 na trollach. waspy odradzam -> truja. pytanie moje brzmi gdzie jest cazo? i co tam jest? expie czesto w kazo ale o cazo to ja nie slyszalem...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slagolash
To ja sie tesh spytam......
Czy ze skillami jak w podpisie, eq: plate set, bh shield, knight axe, dark helm i scarf, mogłbym zabić beholdera? Dodam, że radze sobie z cycami, czy bh są porównywalne (słyszałem takie opinie)?
no ja tam z czystej ciekawosci wziolem halabarde na 14 levie i sprawdzilem ze sie da jakos dziada ubic... skoro dajesz sobie rade z cycami ( chyba od mamusi jeszcze -.- ), to powinienes wiedziec czy dasz rade beho...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mumakil
PYTAM PORAZ 3 JUSZ 2 RAZY NIEDOSTALEM ODPOWIEDDZI :/
Namiłem sobie 20 level mam statsy 50/50 do ilu powinienem dotrenowac i jaki eqp miec
p.s i na czym expic z zdobytym qxp/statami
idz juz expic najlepiej na roty, minoski, dwarfy i na soldki, ale na soldkach uwazaj oj uwazaj...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aryell
Mieszkam w Kaz nie mam Pacca i chcialbym sie dowiedziec gdzieznjaduje sie jakies expowisko na kotrym moja postac moglaby spokojnie sobie expic (malo ludzi, non pk
polecam swiaty non-pvp w godzinach od 5 do 13

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aryell
Gram na valorii wiec tu jest bardzo duzo ludzi i wszystkie te popularne kopalnie sa zajete dlatego szukam jakis innych. A na ghulach jescze nie moge bo za slaby jestem.
jeeeeeee takiego cianiasa jak ghoul nie potrafi rozwalic.... jeee. ale p.i.e.r.d.o.l.a.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez meffik
Ja tam pokazuje teraz koledze jak sie strone internetowa wlacza bo on nie umie tego robic
z inteligencja przedszkolaka to zapraszamy na www.opowiedzmibajke.ru

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojownik Hybrydy
Mam pytanie, proszę nie denerwujcie sie ale mam pytanie gdzie mogę loocić ze skillami 64/47?
najmocniejsze to chyba soldki w ilosciach najwyzej 2 na raz... nie zapomnij uhow. mozna na rotach loocic... duzo bezpieczniej

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aulean
btw - do modkow: moze by tak oczyscic ten temat? bo mi to sie wydaje ze nikt oprocz tych z pytaniami tu nie zaglada...
nie oczyscic, ale zamknac i zostawic kilka pierwszych postow ktore nie sa off-topic

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sMiTh
[QUOTEdsadsad
tak sadze ze z cala pewnoscia dasz rade...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Master Gutek
Nie zgadzam sie z tym ze niby pall dopiero na 12-25 lvl moze chodzic na cyce!!Ja mam 10lvl palla (razenof,nova) skille 39/32 i spokojnie chodze na cyce!!
no coz... mozna i na 6 lac cyca, ale iel strzal wezmiesz na raz zastanawiales sie kiedys? i czy zastanawiales sie jak dlugo musisz spieprzac przed cycem zanim go ubijesz? bo skille to masz za***i**e

Mam skille 52/52 fire axe crown shield k set cru helm

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Hezoto
Gdzie bedzie najlepszy i najszybszy exp??
- soldiery kolo kazo
- roty na darashii
- larvy na ankrahmun
- czy moze jeszcze jakies inne miejsce??
wedlug mnie to odpowiedz b i d.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slammer
plis, odpowiedz mi ktoś. muszę trenować, ale nie mam na czym. z rotem sobie chyba poradze skoro zwyklego mino rozlozylem 6 szotami. ale gdzie mam te roty znalezc ??
a ogladales ty kiedys mape respawnu? co do minoskow zwyklych to ze skillami 70/70 klepie sie minoski przez bite 10-15 minut jak sie umie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Barerujo
plis, odpowiedz mi ktoś. muszę trenować, ale nie mam na czym. z rotem sobie chyba poradze skoro zwyklego mino rozlozylem 6 szotami. ale gdzie mam te roty znalezc ??
no to ja polecam szczury pod miastem...

a pierdziele nie chce mi sie szukac innych kretynstw i przejawow czyjejs glupoty lub bycia n00bem

BYE NOOBZ

ps: vego lepiej popatrz sie co ty robisz... co chwila inna profesja, co chwile inne skille i co chwile inne coraz bardziej bezsensowne komentarze i spammowanie. nie wiem jak ty ale ja nie mam problemow z przeczytaniem napisu edytuj...

Ostatnio edytowany przez khazad - 07-02-2005 o 20:59.
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-01-2005, 21:44   #562
Vego
Użytkownik Forum

Vego's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004

Domyślny

[quote=khazad]co do dsl to ja tez wiem sporo... przykladowo wiem kto ma na antice i premii i poza tym wiem gdzie sa na kazdym serwerze ( podpowiem: gdzies w kazo ).
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P
powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100...

dziwne... a ja myslalem ze do blokowania raczej tarcza jest potrzebna a nie miecz...
co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55

tak skille ida same. dla przykladu na premii ze skillami 74/74 na 10 levie ( zeby nie bylo niedomowien- trenowalem na ghoulu ZSUMMOWANYM ghoulu ). dojscie do 30 levela zajelo mi 9 dni... fire axe, tower shield, crown armor, warrior helmet, k-legs, scarf. kierunek cyce... a z waszymi skillami to 30 level bym mial za miesiac moze lejac caly czar rotwormy, dwarfy i sporadycznie soldki

tak... skille za*******... mozesz isc klepac guardy. dobij szybko do 19 levela na nich i idz lac solo dragony. co do podpisow - zastanawia mnie jedno... ile hmm poszlo? i kto cie uhal bo pierona jakos nie chce mi sie wiezyc zebys wynalazl uhy na 2 mlvl...

ciekawy jestem z kad bierzesz kase na eq bo z takimi skillami to jest problem zeby zabic rotworma... no chyba ze ktos blokuje... chociaz nie... wyrazenie: "jak masz skille ponad 20/20" moze znaczyc tez 70/70, 80/80 czy jajakolwiek inna wartosc "normalna" tak sadze ze przyt skillach wiekszych niz 20/20 mozna expic na amazonkach. najlepiej jak jest ich duzo. wez ze soba full uhow i gfb... i tylko powiedz w jakich godzinach tam expisz i na jakim swiecie. moze sie ktos ucieszy na "fri itans".

pierwsze co to proponuje kupic w slownik ( taka ksiazka z poprawnie zapisanymi wyrazami ). 1-4 lvl raty? no coz... jak sie uzbiera kase to mozna wczesniej isc na jakies mocniejsze potwory. dajmy na to na spidery. 6-8 orcy ( co to znaczy orcy? moze orczyk? ) i gobliny. tak gobliny exp super ( to bylo powaznie!!!) na low levelach. 20-25 orcy ( co on chce od tego orczyka?), dwarfy z "dobrymi skillami". no coz... mozna na nich trenowac od skilli 35/35 z palcem w d**** wazne zeby nie brac wiecej niz po 2 przy takich skillach i eq. skille do 35/35 na trollach. waspy odradzam -> truja. pytanie moje brzmi gdzie jest cazo? i co tam jest? expie czesto w kazo ale o cazo to ja nie slyszalem...

no ja tam z czystej ciekawosci wziolem halabarde na 14 levie i sprawdzilem ze sie da jakos dziada ubic... skoro dajesz sobie rade z cycami ( chyba od mamusi jeszcze -.- ), to powinienes wiedziec czy dasz rade beho...

idz juz expic najlepiej na roty, minoski, dwarfy i na soldki, ale na soldkach uwazaj oj uwazaj...

polecam swiaty non-pvp w godzinach od 5 do 13

jeeeeeee takiego cianiasa jak ghoul nie potrafi rozwalic.... jeee. ale p.i.e.r.d.o.l.a.

z inteligencja przedszkolaka to zapraszamy na www.opowiedzmibajke.ru

najmocniejsze to chyba soldki w ilosciach najwyzej 2 na raz... nie zapomnij uhow. mozna na rotach loocic... duzo bezpieczniej

nie oczyscic, ale zamknac i zostawic kilka pierwszych postow ktore nie sa off-topic

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sMiTh
tak sadze ze z cala pewnoscia dasz rade...

no coz... mozna i na 6 lac cyca, ale iel strzal wezmiesz na raz zastanawiales sie kiedys? i czy zastanawiales sie jak dlugo musisz spieprzac przed cycem zanim go ubijesz? bo skille to masz za***i**e

Mam skille 52/52 fire axe crown shield k set cru helm

wedlug mnie to odpowiedz b i d.

a ogladales ty kiedys mape respawnu? co do minoskow zwyklych to ze skillami 70/70 klepie sie minoski przez bite 10-15 minut jak sie umie...

no to ja polecam szczury pod miastem...

a pierdziele nie chce mi sie szukac innych kretynstw i przejawow czyjejs glupoty lub bycia n00bem

BYE NOOBZ

ps: vego lepiej popatrz sie co ty robisz... co chwila inna profesja, co chwile inne skille i co chwile inne coraz bardziej bezsensowne komentarze i spammowanie. nie wiem jak ty ale ja nie mam problemow z przeczytaniem napisu edytuj...
ODP.Jak już powiedziałem PADŁEM i to nie z winy niskiego lvl, bo już miałem wygrane w kieszeni. O ja pie***le, każdy ku**a wie że są u imeperatora kazz!!!!
JA WOGÓLE NIE POWIĄZYWAŁEM DSL Z 67 LVL!!!! JAK TO ZNAJDZIESZ TO JA JESTEM ŚWIĘTY!!!! DSL

ODP. TY KOŁKU!!! HITY RAZ IDĄ NA TARCZE RAZ NA BROŃ E
WIĘC BROŃ TEŻ JEST WAŻNA DO BLOKU. WEŻ SE JAKĄ NAJLEPSZĄ TARCZE I DAGGERA TO ŻYCZE POWODZENIA...... SIĘ PIEPRZYSZ Z TYM MLVL KTOŚ POWIEDZIAŁ KIEDYŚ:
"MAM JAKIE MAM I TAKI MI DOPOMÓZ BÓG"

a poza tym nie moge grać paroma postaciami??? Przecież moge mieć np. knighta o skillach xx druida o lvl xx albo pala czy maga o mlvl xx? Chyba mi nie zabronisz. Za spam sorry dostałem te 8 punkcików
Vego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2005, 22:40   #563
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Panowie, jak chcecie się poobrzucać błotem (co najpewniej prędko nastąpi) to zapraszam na PW albo do jakiegoś własnego tematu. Tutaj piszecie OFFTOPIC.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 18:33   #564
Pharaun
Użytkownik Forum

Pharaun's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Białystok

Domyślny

Może wreszcie ktoś mi odpowie gdzie moge expić(moje wcześniejsze posty nie skutkowały). Level 28 skille 74\70 elite knight z 5 magicznym equip jest następujący: c arm, k legi, w helmet, tower shield, bright sword\giant sword. PACC. Czekam na odpowiedz.
Pharaun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2005, 23:19   #565
Biper
Użytkownik forum

Biper's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004

Domyślny

Mam pytanie gdzie mam exspic: Pall 15lv skills 60/43 mlv8. Wyzwan sie nieboje najwyzej deda welne a to mam gdzie troche exspa pudzie i tyle. Ale zastanawiem sie gdzie exspic kolo carlin bo na orc landzie padlem jak mnie 2 berserk dopadl wczesniej zabijając 1zerka 1lidera i 1szamana. na hell gate tez byłem ale tem potrzebny jest albo bp uhuw albo dużo hmm. A folde mi sie niechce łazic. Prosze powiedzcie mi gdzie exspic

Ostatnio edytowany przez Biper - 01-02-2005 o 23:21.
Biper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 10:44   #566
Vibafe
Użytkownik Forum

Vibafe's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2004

Domyślny

@up
Cycki albo Guardy
Vibafe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2005, 15:33   #567
mati sorcek
Użytkownik Forum

mati sorcek's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Krak

Profesja: Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 41
Skille: 74/53
Poziom mag.: 14
Domyślny

Gdzie mi polecacie expic??
Jestem pallem
Lvl 17 skile 54/40
9 magiczny
Posidam PACC'a
Tera expie pod thais tam gdzie jest mino guardy,minoski i cycki
Interesuje mnie kasa i exp
stary 02-02-2005, 23:48   #568
khazad
Użytkownik Forum

Domyślny

po "delikatnej" aluzji sorca temat uwazam za zakonczony.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pharaun
Może wreszcie ktoś mi odpowie gdzie moge expić(moje wcześniejsze posty nie skutkowały). Level 28 skille 74\70 elite knight z 5 magicznym equip jest następujący: c arm, k legi, w helmet, tower shield, bright sword\giant sword. PACC. Czekam na odpowiedz.
no z takimi skillami to albo zapraszam do kazo z nozem, albo na cyklopy. od biedy moglbys juz wycinac guardy, ale byla by za duza strata uhow. dzisiaj gralem u kumpla jega postacia przez poltora godzinki. ma skille 81/80, bs, gs, g-arm, vampire shield, k-legi, w-helmet, p-ammy i bohy. w cyclopolis ubilem mu leva. nie calego bo niecalego ale ubilem i wskoczyl z 30 na 31 lvl. do zrobienia mialem 23k expa. moze to nieduzo za poltora godziny, ale mial niezbyt wielka ilosc uhow a respy na premii sa stosunkowo wolne.
jezeli chodzi o twoje graty to powinienes sobie sprawic vampire shielda minimum. do tego czasu lootuj cyklopy. z takim eq i z takimi skillami z cala pewnoscia dasz sobie rade. za niewielka cene jest spory exp w zasadzie wszedzie gdzie sa cyklopy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Biper
Mam pytanie gdzie mam exspic: Pall 15lv skills 60/43 mlv8. Wyzwan sie nieboje najwyzej deda welne a to mam gdzie troche exspa pudzie i tyle. Ale zastanawiem sie gdzie exspic kolo carlin bo na orc landzie padlem jak mnie 2 berserk dopadl wczesniej zabijając 1zerka 1lidera i 1szamana. na hell gate tez byłem ale tem potrzebny jest albo bp uhuw albo dużo hmm. A folde mi sie niechce łazic. Prosze powiedzcie mi gdzie exspic
jak na ten level skille nawet nawet. wez bolce i albo do kazo, albo na cyklopy. nie napisalec czy masz pacca. level i skille troche male na cyclopolis - malo miejsca dla palla tam jest

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mati sorcek
Gdzie mi polecacie expic??
Jestem pallem
Lvl 17 skile 54/40
9 magiczny
Posidam PACC'a
Tera expie pod thais tam gdzie jest mino guardy,minoski i cycki
Interesuje mnie kasa i exp
tutaj proponowal bym poexpic w tombie na zachod od ank. wychodzisz zachodnim wyjsciem i idziesz caly czas na poludnie. do oporu. jak sie skonczy taki polwysep to przekop w jego zachodniej czesci troche pustynie. wejscie do tomba jest mniej wiecej tu:

( resp 3 deerow )
-----------,
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~^ -------^ [][]X - tu jest tomb 2 "kratki" od rogu wody i pustyni
~|
~|
~|
~| ^-----
~^---------^~~~
~~~~~~~~~~~~
co mozna tam spotkac?:
ghoule, szkielety, scaraba, larvy, kilka poison spiderow. poziom najnizszy mumie, stone golem, crypt shamblery, scaraby, ghoule, szkielety, larvy, skorpiony i kobre.
na tym kawaleczku pustyni jest 2-3 scarabow. wyslij mi na pw maila swojego to wysle ci wszystkie mapy
mozesz sprobowac swoich sil w tombie w obrebie smoly

Ostatnio edytowany przez khazad - 03-02-2005 o 00:11.
stary 04-02-2005, 22:41   #569
XQWZETS
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 02 2005

Domyślny

Jestem Sorcem na Levelu:11 i Mlev: 12
Jak narazie expiłem sobie nieźle na trollach ale mi sie znudziło...
Polazłem raz z kolegom na Tibule i w podziemiu expilismy [Klucz: 2k], ale napadły nas 4 dsy [on byl knight na lev:15 czy 16] wspulnie rozwalilismy jednego, ja sam drugiego [z HMM] a 2 ostatnie mnie zabili [kolega zabral moje zeczy i zwial, potem mi je oddal, jedyna strata ty bylo 1500 exp...]. Teraz na roty nie chodze bo sie boje narazie dsów, wole zabijać sobie w spokoje "łatwe" cyclopsy i slimy... ale wydaje mi sie ze to jakos tak powoli idzie to expienie... 2 runy HMM na jednego cyclopsa... 150exp... troche malo i czasochlonnie [bo HMM to (razy 2 bo 2 runy) 70 (140) many a to 5 (10) minut robienia- 5s. = 1many].
Czy niema nic takiego co daje dużo exp. i przyokazji nie rozsiepie jednym ciosem..? [Weźcie pod uwage że mag na lev:11 ma tylko 200HP]

Ostatnio edytowany przez XQWZETS - 04-02-2005 o 22:44.
XQWZETS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2005, 10:18   #570
dim carcosa
Użytkownik forum

dim carcosa's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

hej
gdzie moge isc na 15 lvlu i skillami 55/48 pallem?
eq: crown helmet, knight armor, p-legs, scarf, leather boots, dwarven shield.
Dam rade z beholdrem? a jak nie to jakiego najsileniszego potworka dam rade zabic?
dzieki za odpwoeidz
btw. to moj pierwsze post, i wszystkich goraco witam i pozdrawiam
dim carcosa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-02-2005, 22:07   #571
Pharaun
Użytkownik Forum

Pharaun's Avatar

Domyślny

@khazad
Ogromne dzięki za odpowiedz, co do vamp shielda powiem że "odpowiednie służby się tym zajeły"( czyt. uhmakerzy) Zrobiłem 30 lvl na scarabach, do cycopolis się wybieram ale nie w najbliższym czasie, mam kłopoty z łączem dlatego też ide skillować. Zrobie skille 85\85 i wtedy zaczyna się zabawa .
stary 05-02-2005, 22:11   #572
Pharaun
Użytkownik Forum

Pharaun's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez XQWZETS
Jestem Sorcem na Levelu:11 i Mlev: 12
Jak narazie expiłem sobie nieźle na trollach ale mi sie znudziło...
Polazłem raz z kolegom na Tibule i w podziemiu expilismy [Klucz: 2k], ale napadły nas 4 dsy [on byl knight na lev:15 czy 16] wspulnie rozwalilismy jednego, ja sam drugiego [z HMM] a 2 ostatnie mnie zabili [kolega zabral moje zeczy i zwial, potem mi je oddal, jedyna strata ty bylo 1500 exp...]. Teraz na roty nie chodze bo sie boje narazie dsów, wole zabijać sobie w spokoje "łatwe" cyclopsy i slimy... ale wydaje mi sie ze to jakos tak powoli idzie to expienie... 2 runy HMM na jednego cyclopsa... 150exp... troche malo i czasochlonnie [bo HMM to (razy 2 bo 2 runy) 70 (140) many a to 5 (10) minut robienia- 5s. = 1many].
Czy niema nic takiego co daje dużo exp. i przyokazji nie rozsiepie jednym ciosem..? [Weźcie pod uwage że mag na lev:11 ma tylko 200HP]
1. Naucz się pisać i przestudiuj słownik
2. EXP: Swamp trole lub roty w okolichach Venore

Ostatnio edytowany przez Pharaun - 05-02-2005 o 22:16. Powód: literówki^^
stary 06-02-2005, 12:15   #573
Lord of lobsters
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2005

Domyślny Expowac...

Bede teraz pisal o roznych profesjach jak nimi expic zaczynajac gre.
Knight:
Gdy sie wychodzi z rooka napewno ma sie troche zaoszczedzonej kasy , wiec kupujemy sobie przyzwoite sprzety i czary (sale lub plate armor ,brass legi,dark helmet,dwarfen shielda i jakas lepsza bron).
Z tym wposazeniem mozna spokojnie chodzic na dwarfy ale jak sie boicie isc kolo dwarfen bridge (GS'y) to morzna znalezc niedaleko miasta jakies jakinie rotow ,wild woriorow lub amazonek. Expiac na nich i trenujac dojdziemy gdzies do 15 lvl.Wtenczas juz jestesmy ograni i juz sie zabardzo nie boimy isc przez dwarfen bridge. Idziemy wtenczas se do kopalni i lazimy po 3 pierwszych pietrach. Dalej to juz sami decydujecie na co chodzi.

Paladyn:
tym morzna odrazu pujsc na cyce i sprzety nie graja roli.
Ale najlepiej miec jakis 11 lub 12 lvl zeby morzna bylo spokojnie od niego uciec. Dalej juz sami decydujeecie.

See you in tibia
Lord of lobsters jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2005, 21:30   #574
khazad
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord of lobsters
Bede teraz pisal o roznych profesjach jak nimi expic zaczynajac gre.
Knight:
Gdy sie wychodzi z rooka napewno ma sie troche zaoszczedzonej kasy , wiec kupujemy sobie przyzwoite sprzety i czary (sale lub plate armor ,brass legi,dark helmet,dwarfen shielda i jakas lepsza bron).
Z tym wposazeniem mozna spokojnie chodzic na dwarfy ale jak sie boicie isc kolo dwarfen bridge (GS'y) to morzna znalezc niedaleko miasta jakies jakinie rotow ,wild woriorow lub amazonek. Expiac na nich i trenujac dojdziemy gdzies do 15 lvl.Wtenczas juz jestesmy ograni i juz sie zabardzo nie boimy isc przez dwarfen bridge. Idziemy wtenczas se do kopalni i lazimy po 3 pierwszych pietrach. Dalej to juz sami decydujecie na co chodzi.

Paladyn:
tym morzna odrazu pujsc na cyce i sprzety nie graja roli.
Ale najlepiej miec jakis 11 lub 12 lvl zeby morzna bylo spokojnie od niego uciec. Dalej juz sami decydujeecie.

See you in tibia
co do knighta: w sumie to na poczatek wystarcza nam tylko czary exura i utevo lux. moga byc lekko zmodyfikowane graty z rooka tj. dwarven shield i/lub p-arm. wychodzac z rooka powinno sie miec ( choc czesto bywa mniej ) okolo 600-800 gp. jak ktos lootuje to moze byc wiecej. kierunek trolle, bugi czy cokolwiek slabego i trenujemy. do skilli 50/50 w zasadzie nie ma mowy o zadnym expieniu no chyba ze pseudo-mass exp na rotach. soldka ponizej 50 skilla raczej trudno polozyc chyba ze sie ma super graty ( a jak sie ma super graty to sie wiej jak i gdzie trenic ) no chyba ze za super graty mozna nazwac p-set, beho shield, serpenta i scarfa ( znajac zycie za 200 gp kupionego )

co do palka: ciekawe z czego bys chcial do tego cyca strzelac... sadze ze jak bys tak lurowal cyca z mount sternum ze skillami poczatkowymi ( czyt. 10 dista ) to by ci braklo dystansu do venore no chyba ze sie dotreniles na rooku do tych 30-40 dista to predzej , ale trenowania na rooku czegokolwiek nie bede komentowal raczej...
stary 08-02-2005, 08:09   #575
0rb
Użytkownik Forum

0rb's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
0rb ma numer GG 4895809
Domyślny

Prawdopodobnie a nawet taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem ,lecz musze zadać pewne pytanie:
Czy rycerz na 25lvl mający np:65/60 z Psetem, Dragon shieldem, i zalużmy Knight Axem moze BEZPIECZNIE blokowac dragona??
0rb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2005, 08:15   #576
0rb
Użytkownik Forum

0rb's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 68
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
0rb ma numer GG 4895809
Domyślny

Oj.... mała poprawka w tekście "Prawdopodobnie a nawet napewno taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem
Poza tym zapomniałem dodać ze 4mlvl i spory zapas UHów
0rb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2005, 11:33   #577
Tamudaxu
Guest

Domyślny

Po wyjściu z rookgardu idziemy pod carlin bić bugi. Idziemy do portu i ze skrzyni w budynku bierzemy klucz otwierający drzwi pod kościołem do podziemi. Możemy sobie polować na trolle i wykonać fanfare quest . Gdy będziemy mieli skile oscylujące koło 30/30 można iśc na rotwormy - dużo kasy i niezły exp jak na ten level. Właściwie to równie dobrze mozna sobie iść do kopalni, są tam i roty i dwarfy. Koło 20 lvla ze skilami podchodzącymi pod 50/50 w miarę normalnym sprzętem dobrze jest wybrać sie do ghostalndu na ghoule i skeletony. Ghoule to jest potężna góra złota, trzeba ją tylko rozkopać .
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2005, 17:36   #578
czarna
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2004

czarna ma numer GG 1307001
Brak ikony Palek

Teraz moja propozycja.

Palek

- Po wyjściu z Rooka ja najczęściej wybieram się do Ab'dendriel, i tam znajduję sobie jakiegoś kolesia co będzie ze mną trenował. Robie skille ponad 60 (najlepiej koło 70, bo wtedy będziesz miał już spokój ze skillami do lvl 30, oczywiście jeśli chcesz możesz zrobić więkrze/mniejsze) Przy treningu robię też m lvl, kupuję exure vite(mocne leczenie) i exane pox(odtrutkę) i exevo con(tworzenie strzał). Potem udaję się na Ghoule (na górze miasta Ab) potrzebna jest lina i łopata. Są tam Ghoule, Szkielety, Roty, Posion Spidery, Slimy i Węże. To zabijam już bez problemu a i loot jest też całkiem całkiem.

Potem można expić na kopalniach zabijając Dwarfy Guardy (dają niezły loot, więc z kasą na uhy i bołty nie powinno być problemu). Jak zrobisz Postman Questa to możesz wysłać loota (skrzynka znajduje się przy wejściu do kopalni, lub koło pokoju w kopalni), niestety jeśli nie masz Pacc to musisz loota targać. ;/

Można też iść na cmentarz koło Venore, pod PoH, są tam Demon Szkielety, Szkielety, Ghoule, i przed wejściem Skorpiony(2 albo 3), ale może być tam zlurowany Gs!! Warto jest też tam zabrać parcela bo loot jest fajny, a parcela można wysłać w Outlaw Camp.

No a potem to już np. na PoH (tylko uwaga na GS, teraz mają Haste i doganiają nawet 70 lvl)

Palkiem także można expić na Hell Gate, wchodzi się tam przez Ab'dendriel koło troli a klucz kupuje się piętro wyżej..

POWODZENIA...

Ostatnio edytowany przez czarna - 08-02-2005 o 19:11.
czarna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2005, 08:03   #579
rafal12
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Zgorzelec

rafal12 ma numer GG 5028499
Domyślny

Na jakick skilach mozna isc na gsa i na draga ? z blokerem rzecz jasna
rafal12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2005, 12:46   #580
aTomo
Użytkownik forum

aTomo's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2005

Domyślny

Ja tam szybko mialem uhy wiec nigdy nie narzekalem
jak mi sie cyce znudzily szedlem na poh po mocne wrazenia
Teraz od 21lvu bije czasem dragi jak mam troche uh
aTomo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 9 (zarejestrowanych: 0, gości: 9)

Zasady postowania